Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry kochane moje :*
Misiuuuu, spokojnie
Mój stosunek lh do fsh to 1,7 (podejrzenie pco).
Do tego hiperprolaktynemia czynnosciowa i co? I dzidzia
Nie denerwuj się na zapasnajważniejsze to sprawdzić czy pecherzyk pęka wg mnie
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTuliska wrote:Dzień dobry kochane moje :*
Misiuuuu, spokojnie
Mój stosunek lh do fsh to 1,7 (podejrzenie pco).
Do tego hiperprolaktynemia czynnosciowa i co? I dzidzia
Nie denerwuj się na zapasnajważniejsze to sprawdzić czy pecherzyk pęka wg mnie
Pocieszyłaś mnie kochana
A ty wspomagałaś owulacje z tego co pamiętam, prawda? Ale nie pamiętam w którym cyklu się udało u ciebie?
Przywróciłaś mi troszkę nadziei :* -
nick nieaktualnyCaro wrote:Ale owu u bram
Dobrze że linia mąż - Ty opanowana, trza działać i armię wysyłać!!
Misia koniecznie daj znać co z tym stosunkiem lh i fsh. I jak po wizycie w ogóle. Kraków, to trochę daleko ode mnie hehe
Może zrobię sobie z ciekawości w przyszłym cyklu. Chyba że Grochu zawita i zostanie na stałe. Hehe. Dobrze, że za marzenia nie karają
Dam znać co i jak jutro, bo ide na konultacje do nowego gina zobaczymy co ona doradzi -
ello:) A ja dziś po wizycie u gina. 40 dc @ brak ale ciąży też nie ma. Brzuch mnie pobolewa od kilku dni. Dostałam dupka na wywołanie chociaż zrobił USG i stwierdził, że lada chwila okres powinien przyjść. No i we wrześniu będę miała laparoskopię
Super. Może wtedy coś się ruszy w tym temacie:) A tak ogólnie to jestem dziś zrypana jak koń po westernie i zaraz idę w kimę. A tak przy okazji ja mam PCOS i stosunek LH do FSH mam ok.1 ale miałam 1,5. Odkąd przyjmuję metforminę obniżył się znacznie ale w obrazie USG widać to schorzenie u mnie.
-
nick nieaktualnyankaa81 wrote:ello:) A ja dziś po wizycie u gina. 40 dc @ brak ale ciąży też nie ma. Brzuch mnie pobolewa od kilku dni. Dostałam dupka na wywołanie chociaż zrobił USG i stwierdził, że lada chwila okres powinien przyjść. No i we wrześniu będę miała laparoskopię
Super. Może wtedy coś się ruszy w tym temacie:) A tak ogólnie to jestem dziś zrypana jak koń po westernie i zaraz idę w kimę. A tak przy okazji ja mam PCOS i stosunek LH do FSH mam ok.1 ale miałam 1,5. Odkąd przyjmuję metforminę obniżył się znacznie ale w obrazie USG widać to schorzenie u mnie.
ja mam stosunek 1,43
Nie wiem czy to juz cos pod pcos ale w usg tego nie widzialam nigdy jak ogladalam zdjecia u kobied z psos-em to bylo widac duzo pecherzykow?
Jakie dlugo sie juz starasz?
Mam nadziee ze u ciebie wszytk oszybk ovruszyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 21:04
-
misia1989 wrote:A co to za lek Ania?
ja mam stosunek 1,43
Nie wiem czy to juz cos pod pcos ale w usg tego nie widzialam nigdy jak ogladalam zdjecia u kobied z psos-em to bylo widac duzo pecherzykow?
Jakie dlugo sie juz starasz? -
Madera2000 wrote:Ucielo mi tekst. A jak sie nazywaja te badania za 250zl?
To jest usg podczas którego lekarz sprawdza wszystkie parametry kości serduszka główki narządów wewnętrznych i mierzy wszystko..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
ankaa81 wrote:No i rzeczywiście w obrazie USG jest bardzo dużo pęcherzyków ułożonych obwodowo dookoła jajnika.
Kochana.. Nie znam Twojego przypadku.. Nie wiem jaki problem u Ciebie ale taki obraz nie mówi o PCOS??
Moja kuzynka się stara 2 lata i w zeszłym roku straciła w 9 tc puste jajo.. Tylko u niej jest takie cus że wyniki to potwierdzają z kolei organizm mówi co innego.. I teraz robiła badania immunologiczne i zostawiła w klinice 2.500 zł..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
nick nieaktualnyankaa81 wrote:Ten lek to glucophage xr 750. Biorę go codziennie po ostatnim posiłku dwie tabletki jednorazowo bo on jest o powolnym uwalnianiu. Staramy się od listopada 2015. Nie mam owulacji i nawet CLO nie pomogło. W pierwszą ciążę zaszłam w drugim cyklu z Clo. Jajniki widocznie się całkiem rozleniwiły:)
poczytam o tym ale później, mam nadzieje, że może nie mam tego schorzenia ale z tego co sie orientowalam duzo znajomych sie z tym zmaga..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 21:17