Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
misia1989 wrote:Wiesz co pare mies temu robilam pierwsze badania i wyszło podobne tsh, biore euthyrox 25 ale to chyba mało. Miałam wsztskie ft3 ft4 i anty tpo anty tg wszytko dobrze poza tsh.
Zdziwiła mnie ta prolaktyna podwyższona.
Dzwoniłam do jednej gin-end wizyta prywatnie najwczesniej wrzesien/ pażide do gina jutro innego zobacze a jak nic nie powie to dalej pojde
No ja przy początkowym tsh 5,3 dostałam od razu 50, więc myślę że u Ciebie napewno trzeba zwiększyć.
Takie terminy? Ojaaaaa... Masakra. Kurde, ale to pedz narazie do endo, zalatw dawkę, a do tego gina - endo zapisz się. Jak coś pyknie to pyknie a wizytę zawsze można odwołać
Aaaa! Co do prl to czasem jest tak, że jest ona minimalnie ponad normę w sytuacji kiedy tsh jest podwyższone. Mi endo zbijala najpierw tsh, a jak po dwóch wizytach prl nie spadała to dołożyła Bromka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 15:49
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualnyCaro wrote:No ja przy początkowym tsh 5,3 dostałam od razu 50, więc myślę że u Ciebie napewno trzeba zwiększyć.
Takie terminy? Ojaaaaa... Masakra. Kurde, ale to pedz narazie do endo, zalatw dawkę, a do tego gina - endo zapisz się. Jak coś pyknie to pyknie a wizytę zawsze można odwołać
Aaaa! Co do prl to czasem jest tak, że jest ona minimalnie ponad normę w sytuacji kiedy tsh jest podwyższone. Mi endo zbijala najpierw tsh, a jak po dwóch wizytach prl nie spadała to dołożyła Bromka.
Caro ide jutro do gina i poprosze go o większą dawke euthyroxu,
a robilas kiedys LH i FSH?
a PRL JAK WYSOKĄ MIALAŚ?
jestem podlamana
Widze, ze jestesmy w tym samym wiekuw jakiej cesci Pl mieszkasz?
-
nick nieaktualnyDziewczyny naczytałam sięę!!
o stosunku LH do FSH mój wyhcodzi 1,43
i taki jest przy podejrzeniu o pcos
Załamałam się..
Co prawda nie mam obrazu w usg policystycznego ( a przynajmniej nigdy nikt mi nie mówił o tym) ale mam skąpy okres..
Boje sie ze to to... -
Czikosz wrote:Nie trać wiary, ja zaszłam w biochemiczną ciążę przy 3 procentach na naturalne poczęcie!
Polecam seks na wzmocnienie nadziei.
Na jakiej podstawie oblicza się % możliwości zajścia w ciążę? -
pietruszkanatki wrote:Tak, raz z jednej raz z drugiej, w różnych dniach cyklu, na początku myślałam że to owulka, ale jak się powtarzało, zaczęłam myśleć, że coś jest nie tak.
Potem mnie to zaczęło wkurzać, poszłam do gina, dał coś czopki doodbytnicze - nie pomogło, potem dał antybiotyk - też nic, potem skierować do szpitala na penicylinę dożylnie a ja jestem uczulona więc spanikowałam i poszłam do innej gin. Ta zleciła badanie krwi, wszystko było ok, podpytała o zaparcia itp i dała coś na jelito. Taka historia
Taka życiowa
Ja nie miewam zaparć -
misia1989 wrote:Caro ide jutro do gina i poprosze go o większą dawke euthyroxu,
a PRL JAK WYSOKĄ MIALAŚ?
jestem podlamana
Misia nie łam się!!!!
To nie są "dolegliwości" z którymi nie dałoby się poradzić. Ja dzięki temu mam nadzieję, że jak tylko ustabilizuję hormony to pojawi się grochLepsza taka przyczyna
-
misia1989 wrote:Dziewczyny naczytałam sięę!!
Załamałam się..
Co prawda nie mam obrazu w usg policystycznego ( a przynajmniej nigdy nikt mi nie mówił o tym) ale mam skąpy okres..
Boje sie ze to to...
Ja nigdy nie robiłam tych badań, ale chyba jednak powinnam.
Też mam bardzo skąpy okres, podwyższoną prolaktynę, hashimoto, ale na usg nie widać żebym miała pcos. Pytałam się kiedyś o to ginki, czy jakbym to miała, to byłoby to widoczne na usg. Powiedziała że tak i że ja tego nie mam.
Więc głowa no góry. Kochana nie wyszukuj sobie dolegliwości, jeżeli nie są potwierdzone. Po co masz się denerwować :* -
misia1989 wrote:Dziewczyny naczytałam sięę!!
Załamałam się..
Boje sie ze to to...FabianCyprian
Tymuś
-
misia1989 wrote:Caro ide jutro do gina i poprosze go o większą dawke euthyroxu,
a PRL JAK WYSOKĄ MIALAŚ?
jestem podlamana
No i dobrze robisz. Ja nigdy tego lh i fsh nie robiłam. Jakoś nie miałam powodu i gin też nie nalegał.
Ogólnie prl miałam 40 (norma wg mojego laboratorium to 25) także dużo za dużo heheW zeszłym cyklu pierwszy raz zaczęłam brać Bromka i udało mi się zajść w ciążę. Niestety nie utrzymała się.. Sama nie wiem czy to wina odstawienia - tak kazała mi zrobić endo, czy coś innego. W tym cyklu, gdyby pyklo nie odstawiam i biorę dodatkowo Duphaston od piątku - takie zalecenia nowego lekarza, właśnie ginekologa - endokrynologa
Ja ogólnie jestem z Wielkopolski. GnieznoA Ty?
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
misia1989 wrote:Napisze może pełne wyniki:
TSH 4,660
FSH 6,73
LH 9,67
Prolaktyna 23,89 norma 4,79- 23,30
wszystko 4 dzien cyklu
sama siebie cytuje
prolaktyna rzeczywiście lubi być podwyższona przy wysokim TSH...
a gdzie ft4 i ft3 ? podstawa badania tarczycy .... FSH I LH dobreFabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
AniaŁ123 wrote:Ja nigdy nie robiłam tych badań, ale chyba jednak powinnam.
Też mam bardzo skąpy okres, podwyższoną prolaktynę, hashimoto, ale na usg nie widać żebym miała pcos. Pytałam się kiedyś o to ginki, czy jakbym to miała, to byłoby to widoczne na usg. Powiedziała że tak i że ja tego nie mam.
Więc głowa no góry. Kochana nie wyszukuj sobie dolegliwości, jeżeli nie są potwierdzone. Po co masz się denerwować :*AniaŁ123 lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyAniaŁ123 wrote:Ja nigdy nie robiłam tych badań, ale chyba jednak powinnam.
Więc głowa no góry. Kochana nie wyszukuj sobie dolegliwości, jeżeli nie są potwierdzone. Po co masz się denerwować :*
Mnie też nie widać, chyba że mi lekarze nie mówili ale chyba raczej nie.
Obyś miała racje, że deneruje sie bez powodu :* -
misia1989 wrote:Lh sie dzieli przes FSH, tak przynajmniej wyczytałam zapytam lekarza jutro
czyli w przybliżeniu 0,87
a musi być najbliższy 1,0Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 16:42
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:takie TSH jest stanowczo za wysokie...
prolaktyna rzeczywiście lubi być podwyższona przy wysokim TSH...
a gdzie ft4 i ft3 ? podstawa badania tarczycy .... FSH I LH dobre
ft3 3,43 2,04-4,40
ft4 1,32 0,93-1,71
anty tpo 9,60 0,00-34,00
anty tg <10,00 n o,oo-115,00
były kosultowany i ponoć są ok
Zrobiłam teraz tsh z ciekawosci czy spada po 2 mies leczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 16:48
-
nick nieaktualnyCaro wrote:No i dobrze robisz. Ja nigdy tego lh i fsh nie robiłam. Jakoś nie miałam powodu i gin też nie nalegał.
Ogólnie prl miałam 40 (norma wg mojego laboratorium to 25) także dużo za dużo heheW zeszłym cyklu pierwszy raz zaczęłam brać Bromka i udało mi się zajść w ciążę. Niestety nie utrzymała się.. Sama nie wiem czy to wina odstawienia - tak kazała mi zrobić endo, czy coś innego. W tym cyklu, gdyby pyklo nie odstawiam i biorę dodatkowo Duphaston od piątku - takie zalecenia nowego lekarza, właśnie ginekologa - endokrynologa
Ja ogólnie jestem z Wielkopolski. GnieznoA Ty?
No to rzeczywiście miałaś podwyższoną prl, ja mam troszke ale zawsze moze od tsh
Jak raz się udało to znowu się uda..jeszcze troszkę i będzie wszytko jak ma być
to kawałek, ja z krakowa -
misia1989 wrote:ft3 3,43 2,04-4,40
ft4 1,32 0,93-1,71
anty tpo 9,60 0,00-34,00
anty tg <10,00 n o,oo-11,00
były kosultowany i ponoć są ok
Zrobiłam teraz tsh z ciekawosci czy spada po 2 mies leczenia
zazdro.. ja tyle nie mam hehFabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:FSH moje było 6,5 a LH 5,6 hmm
czyli w przybliżeniu 0,87
a musi być najbliższy 1,0
to wydaje mi się że twoje jest dobre
moje 1,43...
Naczytałam sie ze od 1,50 maja kobiety z pcos właśnie
Jutro to skonsultuje z ginWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 16:50
-
misia1989 wrote:to wydaje mi się że twoje jest dobre
moje 1,43...FabianCyprian
Tymuś