Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Chociaż czasem mam takie różne dziwne kłucie w okolicach jajników, ale to nawet nie jest w terminie w którym mogłaby być owulacja. Ma któraś z Was coś takiego?
-
nick nieaktualnymisia1989 wrote:gina czy endo?
a moze ginekologo-enodkrynologa znasz kogoś dobrego w krk?
Wydawało mi się ze ta prolaktyna nie jest duzo podyzszona
Napisze może pełne wyniki:
TSH 4,660
FSH 6,73
LH 9,67
Prolaktyna 23,89 norma 4,79- 23,30
wszystko 4 dzien cyklu
sama siebie cytujeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 12:34
-
misia1989 wrote:Napisze może pełne wyniki:
TSH 4,660
FSH 6,73
LH 9,67
wszystko 4 dzien cyklu
sama siebie cytuje
Nie znam żadnego gina-endo, jedynie samego endo, ale Ty już masz ;)z tym ja raczej bym poszła właśnie do endokrynologa, ginekolodzy nie zawsze mają na en temat pojęcie.
Prolaktyna raczej nie powinna przekraczać, ani nawet zbliżać się do górnej normy.
-
nick nieaktualnyAniaŁ123 wrote:Nie znam żadnego gina-endo, jedynie samego endo, ale Ty już masz ;)z tym ja raczej bym poszła właśnie do endokrynologa, ginekolodzy nie zawsze mają na en temat pojęcie.
Prolaktyna raczej nie powinna przekraczać, ani nawet zbliżać się do górnej normy.
no to pójde do endo, przeczytalam wlasnie ze prl moze byc podwyzszona przy niedoczynnosci -
Caro wrote:Madera widać, widać
Waldiś ale masz fajny TP, może uda się w siamiuśkie świętaOgólnie to mass priva ode mnie, nie wiem czy widziałaś
Oj.. Ja liczę że na Mikołaja będzie prezent.. Tak bym se chciała..
Już paczam.. Ostatnio jestem nieobecna..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
Kim87 wrote:Bo miałaś biochemiczna a wtedy łatwiej się zachodzi. Ponoć
To prawda.. Ja po biochemicznej wrzuciłam na luz i się udało..
Bierz przykład..Kim87, Czikosz lubią tę wiadomość
31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
AniaŁ123 wrote:Chociaż czasem mam takie różne dziwne kłucie w okolicach jajników, ale to nawet nie jest w terminie w którym mogłaby być owulacja. Ma któraś z Was coś takiego?
Ja mam coś takiego i u mnie okazało się, że to jelitowrrr
-
stokrotka666 wrote:Ja jakos tracę wiare
Nie trać :*
Chociaż rozumiem, bo ja dopiero 1 cs, przed testowaniem a już mi się wydaje, że nigdy się nie uda
Wiara i pozytywne myślenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 13:19
-
szuflada wrote:Tarczycówki, ile ten cały letrox 50 kosztuje?
Ja niestety tego nie biorę. Zależy czy jest refundowany -
pietruszkanatki wrote:Ja mam coś takiego i u mnie okazało się, że to jelito
wrrr
łłłłłłłłoooootego bym się nie spodziewała
-
pietruszkanatki wrote:Oj ja też nie
Co ciekawe, brałam całą masę antybiotyków, już mnie chciano do szpitala kłaść, zero badań krwi, a tu zmieniłam lekarza, dał coś na jelito i przeszło jak ręką odjął.
Robiłaś jakieś badania w tym kierunku?
Ale miałaś takie kłucia z jednej i z drugiej strony? Ja mam wrażenie że to mi idzie tak od okolic pachwin w górę, w stronę jajników. I to nie jest intensywny ból. -
szuflada wrote:Tarczycówki, ile ten cały letrox 50 kosztuje?
Niecałe 10zł. Ale ile dokładnie to nie pamiętampoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
misia1989 wrote:Napisze może pełne wyniki:
TSH 4,660
FSH 6,73
LH 9,67
wszystko 4 dzien cyklu
sama siebie cytuje
Najlepiej wybrać gin - endo. Widać u Ciebie niedoczynność. Letrox albo Euthyrox pójdzie w ruchu. Masz ogólnie stwierdzoną czy robiłaś pierwszy raz badania?początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
AniaŁ123 wrote:Robiłaś jakieś badania w tym kierunku?
Ale miałaś takie kłucia z jednej i z drugiej strony? Ja mam wrażenie że to mi idzie tak od okolic pachwin w górę, w stronę jajników. I to nie jest intensywny ból.
Tak, raz z jednej raz z drugiej, w różnych dniach cyklu, na początku myślałam że to owulka, ale jak się powtarzało, zaczęłam myśleć, że coś jest nie tak.
Potem mnie to zaczęło wkurzać, poszłam do gina, dał coś czopki doodbytnicze - nie pomogło, potem dał antybiotyk - też nic, potem skierować do szpitala na penicylinę dożylnie a ja jestem uczulona więc spanikowałam i poszłam do innej gin. Ta zleciła badanie krwi, wszystko było ok, podpytała o zaparcia itp i dała coś na jelito. Taka historia -
nick nieaktualnyCaro wrote:Najlepiej wybrać gin - endo. Widać u Ciebie niedoczynność. Letrox albo Euthyrox pójdzie w ruchu. Masz ogólnie stwierdzoną czy robiłaś pierwszy raz badania?
Wiesz co pare mies temu robilam pierwsze badania i wyszło podobne tsh, biore euthyrox 25 ale to chyba mało. Miałam wsztskie ft3 ft4 i anty tpo anty tg wszytko dobrze poza tsh.
Zdziwiła mnie ta prolaktyna podwyższona.
Dzwoniłam do jednej gin-end wizyta prywatnie najwczesniej wrzesien/ pażide do gina jutro innego zobacze a jak nic nie powie to dalej pojde
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 14:34