X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    ja ten cykl odpuściłam :) nie mierzyłam temp., nie sikałam na testy owu. Wydaje mi się też, że mocno przesunęła się mi owulacja na termin mocno rozjazdowy, więc jakby miał być groszek to byłby jakiś cud :D

ja ostatnie cykle testowałam przed @, to mój 4, i wolę chyba naturalnie dostać @, niż się napalać, stresować i wydawać niepotrzebnie pieniążki :)
    I to jest powiem ci niegłupie, automatycznie wrzucasz na luz. A z takich luzów powstają często małe cuda<3 i zycze ci tego!!!

<3
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No długo, a co ciekawe, to instytucja kultury :D ale co poradzisz... :P

Mnie też ogromnie korci by jutro potestować ^^ chociaż w sumie już mi tempka powolutku idzie w dół.
    Oj tam taki spadek to nie spadek;-) to walczymy dzielnie, bez mierzenia!

<3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ogromne dzięki.. może tam ktoś na coś wpadnie co jeszcze mogę zbadać....
    mam mało limfocytów w ostatnim badania morfologii też tym sie martwię.. norma od 1,0 a ja mam ledwi 1,04 :(

to bardzo mało...

może to też przyczyna chorób tarczycowych? czasami jest to powiązane. Myślałaś o konsultacji u hematologa?

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Bierka u ciebie jest bardzo ładnie. trzymam kciuki kochana ;)
    Dziekuje Kim:-* sama jestem zaskoczona tym dzisiejszym wzrostem. Od wczoraj czuje sie juz okresowo i cały czas sprawdzam czy to juz, bo mam taki dziwny biały śluz. Dlatego wczoraj pytałam jak odróżni ttypowe bóle okresowe od tych początkowych ciążowych ;-)

<3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Dziekuje Kim:-* sama jestem zaskoczona tym dzisiejszym wzrostem. Od wczoraj czuje sie juz okresowo i cały czas sprawdzam czy to juz, bo mam taki dziwny biały śluz. Dlatego wczoraj pytałam jak odróżni ttypowe bóle okresowe od tych początkowych ciążowych ;-)
    Ja miałam biały śluz i czułam się okresowo. Baaa brzuch bolał jak w okresie. I do tego głupie uczucie że mi macica spuchla. Cycki zawsze mnie bolały ale jakoś bardziej sutki stały się wrażliwe. Potem test wyszedł poz i tyle.szczerze nie da się odróżnić. U mnie tylko to spuchniecie macicy tak na prawdę było inne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 10:11

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    to bardzo mało...

może to też przyczyna chorób tarczycowych? czasami jest to powiązane. Myślałaś o konsultacji u hematologa?
    własnie we wtorek w szpitalu mi zasugerowali hematologa... że jak w krwi nic nowego nie wyjdzie.. to usg powtórzą.. chyba tomograf i wtedy hematolog...
    i tak też chirurh sugerował że Hashimoto jakby nie patrzeć to choroba autimmunologiczna i może mi takie akcje z węzłami właśnie powodować.... ale ja mam też wirusa EBV.. on jest onkonogenny.. najczesciej odpowiada za chłonniaki... i przez to panikuję..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Bierka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja miałam biały śluz i czułam się okresowo. Baaa brzuch bolał jak w okresie. I do tego głupie uczucie że mi macica spuchla. Cycki zawsze mnie bolały ale jakoś bardziej sutki stały się wrażliwe. Potem test wyszedł poz i tyle.szczerze nie da się odróżnić. U mnie tylko to spuchniecie macicy tak na prawdę było inne
    Ach kochana Dzikeuje za info. Zobaczymy jak to sie zakończy ;-) proces zachodzenia w ciąże jest jednym z najwiekszych wyzwań ;-) no i najgorsze to to ze nie my decydujemy kiedy. Czekamy zatem. Co nam
    Pozostaje. Buzi i miłego dzionka :-****

Kim87 lubi tę wiadomość

<3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    własnie we wtorek w szpitalu mi zasugerowali hematologa... że jak w krwi nic nowego nie wyjdzie.. to usg powtórzą.. chyba tomograf i wtedy hematolog...
    i tak też chirurh sugerował że Hashimoto jakby nie patrzeć to choroba autimmunologiczna i może mi takie akcje z węzłami właśnie powodować.... ale ja mam też wirusa EBV.. on jest onkonogenny.. najczesciej odpowiada za chłonniaki... i przez to panikuję..

rozumiem, ja bym łączyła właśnie Hashi i poziom leukocytów. Tylko Twój poziom jest niebezpiecznie niski. Infekcja może gonić infekcję. Warto skonsultować się z hematologiem, może znajdzie na to jakiś pomysł.

możliwe, iż sam EBV działa Ci tak na limfocyty...

Gaduaaa lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EBV też może powodować problemy z węzłami... moim zdaniem

0b52cec6da.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilth podeślę priv za chwilę.. cobyśmy tu dziewczyną nie zaśmiecały ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Lilth podeślę priv za chwilę.. cobyśmy tu dziewczyną nie zaśmiecały ;)
    okik :D

0b52cec6da.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa masz odp. :)

0b52cec6da.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Ach kochana Dzikeuje za info. Zobaczymy jak to sie zakończy ;-) proces zachodzenia w ciąże jest jednym z najwiekszych wyzwań ;-) no i najgorsze to to ze nie my decydujemy kiedy. Czekamy zatem. Co nam
    Pozostaje. Buzi i miłego dzionka :-****

Bierka, a ja ciągle Twojego wykresu nie mogę zobaczyć :( a ciekawa jestem^^

Edit: udało się :D jednak ciągle uczę się funkcji OF. NO powiem Ci, że piękny^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 10:48

Bierka lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    I to jest powiem ci niegłupie, automatycznie wrzucasz na luz. A z takich luzów powstają często małe cuda<3 i zycze ci tego!!!

bardzo Ci dziękuję!!
    nie nastawiam się na groszka :)

wiem jedno, w lipcu też wrzucam na luz i mam nadzieję, że nie opuścimy już tak owu ;)

Bierka lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d98d6ae68923.jpg

Dzień doberek :D !

Dzisiaj do kawki... po wacusiu :D

Czestujcie się ! :)

Jeszcze ciepłe :P

O jebłam ze śmiechu..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Dzień dobery :* ja nie śpię od 5 buuu :( nerwy mnie zżeraja chyba :/

Bella wg mnie też 5. albo 6. Of zaznaczy owu dopiero po 3 dniach wyższych temperatur ;)

Nie denerwuj się Kochana, nie wolno :*

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz.. Znam ten ból przesuwania się wizyty.. Ale lekarz fajny i dobrze wytłumaczyła Ci co i jak.. Ja też zanim zaszłam miałam mięśniaka ale co tam jak tam z nim to nie wiem..

Zołza.. Mój mąż na swojego mówi Pan Wacek...

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    AniaŁ zobowiązania finansowe, kasa jest chyba najczęstszym powodem do kłótni. Przypuszczam, że Twój mąż nie czuje się dobrze jako mężczyzna, widząc Waszą sytuację. Możliwe, iż ją też nadto wyolbrzymia, ale męska duma zapewne cierpi. Do tego godziny pracy, brak czasu dla Was, to wszystko może go przytłaczać i po prostu po przyjściu z pracy nie marzy o niczym innym, jak pójsciu spać, zapomnieniu o problemach. Mój jak miał podobny czas, został nieco ogarniety przeze mnie. Przedstawiłam Mu jakby plan finansowy naszego budżetu, rozpisałam wszystko i nagle zrozumiał, że nie jest tak źle :D

może jakiś weekendowy wypad by się Wam przydał? nawet pod namiot, żeby nieco odpocząć, zrelaksować się, naładować baterie. To bardzo pomaga, choć pewnie Twoj weekendy też ma zawalone pracą...

Właśnie ja uważam, że wcale nie jest tak źle z finansami. Uważam, że on przesadza i pieniądze mają dla niego zbyt dużą wartość. Mi niczego nie brakuje. Stopniowo urządzamy sobie mieszkanko, planujemy wakacje. To mnie wkurza. Dla mnie pieniądze nie są najważniejsze i tutaj się różnimy, chociaż on twierdzi, że dla niego też. Już dawno mamy ustalony budżet, którego się trzymamy i jest ok, tylko teraz ten nieplanowany wydatek na naprawę auta, będzie musiał ściągnąć kilka stów z oszczędności... E jeju...zamiast się cieszyć że ma za co zapłacić, to ten płacze, że musi wydawać kasę ;)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    u mnie średnio na jeża....
    po tej wizycie u chirurga i zmacaniu moich węzłów dziś mnie boli pachwina.. i chyba jeden jest lekko powiększony...
    mam już serdecznie dość...
    :(

Może dlatego że o tym myślisz tak Cię pobolewa. Mam nadzieję że to nic takiego i Ci szybko przejdzie :*

Gaduaaa lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Właśnie ja uważam, że wcale nie jest tak źle z finansami. Uważam, że on przesadza i pieniądze mają dla niego zbyt dużą wartość. Mi niczego nie brakuje. Stopniowo urządzamy sobie mieszkanko, planujemy wakacje. To mnie wkurza. Dla mnie pieniądze nie są najważniejsze i tutaj się różnimy, chociaż on twierdzi, że dla niego też. Już dawno mamy ustalony budżet, którego się trzymamy i jest ok, tylko teraz ten nieplanowany wydatek na naprawę auta, będzie musiał ściągnąć kilka stów z oszczędności... E jeju...zamiast się cieszyć że ma za co zapłacić, to ten płacze, że musi wydawać kasę ;)

ja ostatnio swojemu wytłumaczyłam, że pieniądze nie służą do tego, by leżały na koncie, tylko żeby pokrywały niespodziewane wydatki. NO niestety, auto rzecz martwa, jak się jeździ, to się psuje. Ale może też stać w garażu i wtedy tylko OC trzeba płacić :D

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
‹‹ 2421 2422 2423 2424 2425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ