X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Jest kierownikiem robót na dużej budowie. Odkąd dostał awans każdego dnia jest tylko gorzej. Najgorsze jest to że przez ten awans tak tyra, ma znacznie więcej obowiązków i wielką odpowiedzialność, ale "w banku się nie dowiedzieli". Teraz auto nam się zepsuło, w mieszkaniu jeszcze masa rzeczy do urządzenia i on już nie umie o niczym innym rozmawiać, jak o pracy i o tym, że nie mamy kasy! Już jest takim pesymistom ostatnio, nie wiem co z nim robić :(
    oj to znam to... mój kupe lat spędził w delegacjach na najwięszych budowach dróg w Polsce... i tez po 14h pracował.. widywaliśmy sie co 2 tyg przez 1 lub 2 dni... to jest straszne.. na prawdę... współczuję...

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki, przeczucia mnie nie zawiodły, witam Was @@@, niech franca się kończy i do roboty! ;)

AniaŁ123- mój mąż podobnie, ta sama robota, ale na szczęście mniejsza budowa, choć też spędza tam dużo za dużo czasu... Paskudnie wyczerpująca i wymagająca praca.

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz tak po prostu mi dał bez badań...
    Nie wspomnieał o zaburzeniach.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    to najgorszy typ lekarza... takich najbardziej nie lubię i omijam szerokim łukiem..
    nie zdają sobie sprawy jaką mogą wyrządzic krzywdę kobiecie , zapisując hormony bez ich uwcześniejszego badania !!!!!!

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    Cześć dziewuszki, przeczucia mnie nie zawiodły, witam Was @@@, niech franca się kończy i do roboty! ;)

AniaŁ123- mój mąż podobnie, ta sama robota, ale na szczęście mniejsza budowa, choć też spędza tam dużo za dużo czasu... Paskudnie wyczerpująca i wymagająca praca.
    oj no to przykro.... oby kolejny cykl był tym udanym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:

Brzmi trochę groźnie. Mnie powtarza, że jak coś działa, to się tam łap lekarskich nie wpierdala. Powiedziała, że hormony to najgorsza rzecz do robienia, jak się rozreguluje.

No nie fajnie. Ja nie powiedziałabym, że leki hormonalne jakie by nie były są nieszkodliwe. Luteina może w nieodpowiednich rękach zabrać owulację. Ja nie wiem, tak mi powiedziała, to nie ruszam. Miałam bardzo dużo badań, przed zastosowaniem luteiny w 2005 r., a po uregulowaniu miałam zakaz ruszania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 09:13

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d98d6ae68923.jpg

Dzień doberek :D !

Dzisiaj do kawki... po wacusiu :D

Czestujcie się ! :)

Jeszcze ciepłe :P

ja podziękuję, miałam dzisiaj rano lepszego!! :P :P :P

Zołza:), Bella_Bella lubią tę wiadomość

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) kolejny dzionek przed nami.

Karolczyk, no to tylko czekać, aż się skończy i działać.

Jak u Was dziś nastroje?

Czikosz, Czikosz lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Jest kierownikiem robót na dużej budowie. Odkąd dostał awans każdego dnia jest tylko gorzej. Najgorsze jest to że przez ten awans tak tyra, ma znacznie więcej obowiązków i wielką odpowiedzialność, ale "w banku się nie dowiedzieli". Teraz auto nam się zepsuło, w mieszkaniu jeszcze masa rzeczy do urządzenia i on już nie umie o niczym innym rozmawiać, jak o pracy i o tym, że nie mamy kasy! Już jest takim pesymistom ostatnio, nie wiem co z nim robić :(

AniaŁ zobowiązania finansowe, kasa jest chyba najczęstszym powodem do kłótni. Przypuszczam, że Twój mąż nie czuje się dobrze jako mężczyzna, widząc Waszą sytuację. Możliwe, iż ją też nadto wyolbrzymia, ale męska duma zapewne cierpi. Do tego godziny pracy, brak czasu dla Was, to wszystko może go przytłaczać i po prostu po przyjściu z pracy nie marzy o niczym innym, jak pójsciu spać, zapomnieniu o problemach. Mój jak miał podobny czas, został nieco ogarniety przeze mnie. Przedstawiłam Mu jakby plan finansowy naszego budżetu, rozpisałam wszystko i nagle zrozumiał, że nie jest tak źle :D

może jakiś weekendowy wypad by się Wam przydał? nawet pod namiot, żeby nieco odpocząć, zrelaksować się, naładować baterie. To bardzo pomaga, choć pewnie Twoj weekendy też ma zawalone pracą...

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:

Jak u Was dziś nastroje?

U mnie nastrój zacny, albowiem starać się mamy już od dzisiaj, gdyż już mniej niż tydzień do owulacji! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    to najgorszy typ lekarza... takich najbardziej nie lubię i omijam szerokim łukiem..
    nie zdają sobie sprawy jaką mogą wyrządzic krzywdę kobiecie , zapisując hormony bez ich uwcześniejszego badania !!!!!!

Gaduaa właśnie o dziwo lekarz ma super opinie i jest jednym z lepszych..
    Nie narzekałam do tej pory bo zalecił mi przed zajściem duzo badan, i toxoplazmoze, i IgG i wymazy na uroplazme mykoplazme( chy jak to tam) chlamydie i morfologie tsh i duzo innych.

Ale szwankuje komunikacja z nim.. dlatego ide dzis na konsultacje do kogos innego.No i ta luteina...dokladnie od kad ja biore mam skąpy mega okres, a może to psychika nie wiem..

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    U mnie nastrój zacny, albowiem starać się mamy już od dzisiaj, gdyż już mniej niż tydzień do owulacji! :D

właśnie doczytałam Twoją wizytę, super!!!

nic tylko <3

trzymam kciuki!! :*

Czikosz lubi tę wiadomość

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    AniaŁ zobowiązania finansowe, kasa jest chyba najczęstszym powodem do kłótni. Przypuszczam, że Twój mąż nie czuje się dobrze jako mężczyzna, widząc Waszą sytuację. Możliwe, iż ją też nadto wyolbrzymia, ale męska duma zapewne cierpi. Do tego godziny pracy, brak czasu dla Was, to wszystko może go przytłaczać i po prostu po przyjściu z pracy nie marzy o niczym innym, jak pójsciu spać, zapomnieniu o problemach. Mój jak miał podobny czas, został nieco ogarniety przeze mnie. Przedstawiłam Mu jakby plan finansowy naszego budżetu, rozpisałam wszystko i nagle zrozumiał, że nie jest tak źle :D

może jakiś weekendowy wypad by się Wam przydał? nawet pod namiot, żeby nieco odpocząć, zrelaksować się, naładować baterie. To bardzo pomaga, choć pewnie Twoj weekendy też ma zawalone pracą...

No to ja mam chyba najwygodniej z Was.

Mój pracuje od 07.30 do 15.30, podczas gdy ja pracuję od 07.00 do 16.00. :)

Najpierw mnie zawozi, potem po mnie przyjeżdża, tak mamy taniej z dojazdem do pracy, bo po drodze się zabieramy. :D

Ogólnie mamy dla siebie czas od 16.00 do 7.10 i całe weekendy.

No, ale wiadomo, jak się tak pracuje, to się mało zarabia. :P

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:

Jak u Was dziś nastroje?
    u mnie średnio na jeża....
    po tej wizycie u chirurga i zmacaniu moich węzłów dziś mnie boli pachwina.. i chyba jeden jest lekko powiększony...
    mam już serdecznie dość...
    :(

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:

No to pięknie! U mnie w sumie też dzisiaj nie najgorzej :)

A mam do Was pytanie, bo ostatnio mam DUŻEEE problemy z mierzeniem tempki!!!
    OD spadku temperatury w II fazie cyklu, gdzie nie spałam całą noc, budzę się codziennie o 5. Na wszelki wypadek mierzę tempkę i wychodzi między 36,0-36,2, ale nie wstaję tylko zasypiam dalej, wstaję o 6:30, ponawiam pomiar iwtedy już jest ponad 36,5. Ten drugi pomiar zapisuję w tabeli. Czy robię dobrze? :))

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:

OD spadku temperatury w II fazie cyklu, gdzie nie spałam całą noc, budzę się codziennie o 5. Na wszelki wypadek mierzę tempkę i wychodzi między 36,0-36,2, ale nie wstaję tylko zasypiam dalej, wstaję o 6:30, ponawiam pomiar iwtedy już jest ponad 36,5. Ten drugi pomiar zapisuję w tabeli. Czy robię dobrze? :))
    tak.. jak najbardziej tak :)

Czikosz, pietruszkanatki lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:

Nie mam pojęcia! :(

• Bierka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek Dziewczyny
    Mam prośbę zerknijcie prosze na moj wykres. Czy to mozeliwe ze mi sie okres zbliża i rośnie temp? Nie wiem co msm myślec. Czuje sie okresowo a temp idzie do gory?!

<3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Gaduaa właśnie o dziwo lekarz ma super opinie i jest jednym z lepszych..
    Nie narzekałam do tej pory bo zalecił mi przed zajściem duzo badan, i toxoplazmoze, i IgG i wymazy na uroplazme mykoplazme( chy jak to tam) chlamydie i morfologie tsh i duzo innych.

Ale szwankuje komunikacja z nim.. dlatego ide dzis na konsultacje do kogos innego.No i ta luteina...dokladnie od kad ja biore mam skąpy mega okres, a może to psychika nie wiem..
    dobrze ze konsultujesz z kim innym.. lepiej czasem poradzić się opini innego lekarza

Czikosz lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierka wrote:
    Dziendoberek Dziewczyny
    Mam prośbę zerknijcie prosze na moj wykres. Czy to mozeliwe ze mi sie okres zbliża i rośnie temp? Nie wiem co msm myślec. Czuje sie okresowo a temp idzie do gory?!

możliwe :) temp. spada dzień, 2 przed @, w 1 dniu @ lub po :)

możliwe, iż szykuje się groszek :) musisz cierpliwie czekać do 1 dnia miesiączki, wtedy wszystko się okaże! to, że czujesz się okresowo nie świadczy o tym, że @ będzie ;)

0b52cec6da.png
‹‹ 2419 2420 2421 2422 2423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ