X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Ma_jka Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny. Ja wczoraj juz spałam. Mąż chyba nie dowierza . Mamy remont wiec nie ma czasu sie nad tym skupić

Alan 6 lat
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Anula Ty masz chyba jeszcze gorzej niż ja:/
    U mnie przynamniej mało tego leci -3 dni mam, potem to już niemal nic. Nie mogę narzekać w tej kwestii.
    Ja to po prostu mam skurcze straszne- nie wiem czy to jajniki, czy macica, co tam tak zaciska, ale uczucie takie jak ma się skurcz łydki- każdy od razu próbuje to rozmasować, żeby puściło... w tym wypadku nie da się, po prostu mnie trzyma, pulsuje i to jak przy porodzie- 3 min napieprza- potem chwila ulgi, potem napieprza- falowo... co za g...

O matko 3 dni krwawienia? Chciałabym <3 Serio :D Ja tak łatwo nie mam ;) Z reguły trzyma mnie 5 dni a czasami i dłużej. Nie wyrabiam na 'pieluchy' :D
    Chyba wiem o czym mówisz, też mam takie dziwne jazdy :/ Chciałabym chociaż raz nie zdychać podczas miesiączki, marzenie...

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_jka wrote:
    Hey dziewczyny. Ja wczoraj juz spałam. Mąż chyba nie dowierza . Mamy remont wiec nie ma czasu sie nad tym skupić
    Ogólnie jak zareagował? :) na pewno był cały w skowronkach :)
    Remont... My mamy remont od 5 msc. i jeszcze trochę to potrwa... :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja parę lat wstecz też miałam takie 'jazdy' przy @. Bóle straszne, skurcze, biegunki nawet zdarzały mi się omdlenia. Zawsze musiałam dwa razy się zastanowić czy aby na pewno muszę wyjść z domu, żeby nic mi się nie stało.
    Ale po odstawieniu pigułek te nieszczęsne przypadłości nie pojawiły się z powrotem, więc chyba któreś z nich faktycznie mi pomogły.

Kasiu trzymaj się, 3 dni szybciutko miną i będzie można działać od nowa! :)

Kasia1987 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś brałam pigułki 4 lata i po ich odstawieniu moja cudowna "natura" wróciła... bóle wróciły. Ale wolę ból i swój własny cykl, niż trucie się pigułami tyle lat, bo nie sądzę, żeby nie pozostawiały śladu w organizmie kobiety :(
    Właśnie postanowiłam iść do gina w przyszłym tyg- dziś będę się umawiać. To dlatego, że już ponad rok nie byłam, niech mi machnie usg, cytologię i zobaczy czy jest czekające jajeczko :) Nie znoszę chodzenia do ginekologa, ale zrobię to dla mojego dzidziusia, który czeka :) Bo do tej pory przed staraniami robiłam tylko morfologię i bad tarczycy.

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.17dc.temp. 36.93.Pnie się ku górze.

Wyrazy współczucia dla tych co mają @..
    Podzielę się z Wami czymś. Wyobraźcie sobie że od kiedy zaczęłam leczyć się na endometrioze to w pierwszy dzień @ jest ok ale 3 następne często sprawiały to że zwijałam się z bólu. Ale układu pokarmowego. Tak mnie kuło że ustawione leki miałam tak żeby @ była w weekend.. A i broń Boże przeciwbolowe bo już w ogóle katastrofa. I tyle lat wszyscy dumali co to i skąd się bierze.. No i w zeszłym roku lekarz ogólna powiedziała że to muszą być zrosty między jelitami które powstały w wyniku choroby i one właśnie uaktywniają się w czasie @.ale tego się nie operuje bo w żadnym badaniu to nie wychodzi.. Ale od ostatnich 3 miesięcy mi to by tak nie dokucza jak jestem na dostinexie.

No tak to wygląda..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Bry.17dc.temp. 36.93.Pnie się ku górze.

Wyrazy współczucia dla tych co mają @..
    Podzielę się z Wami czymś. Wyobraźcie sobie że od kiedy zaczęłam leczyć się na endometrioze to w pierwszy dzień @ jest ok ale 3 następne często sprawiały to że zwijałam się z bólu. Ale układu pokarmowego. Tak mnie kuło że ustawione leki miałam tak żeby @ była w weekend.. A i broń Boże przeciwbolowe bo już w ogóle katastrofa. I tyle lat wszyscy dumali co to i skąd się bierze.. No i w zeszłym roku lekarz ogólna powiedziała że to muszą być zrosty między jelitami które powstały w wyniku choroby i one właśnie uaktywniają się w czasie @.ale tego się nie operuje bo w żadnym badaniu to nie wychodzi.. Ale od ostatnich 3 miesięcy mi to by tak nie dokucza jak jestem na dostinexie.

No tak to wygląda..

O Boże, masakra! :/ Współczucia...
    Mnie pocieszają, że po ciąży te bóle powinny być znośniejsze...

16uddqk34v2bfw3k.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Po ciąży są znosniejsze ale tylko jakiś czas. To dziwne ale endometrioze leczy ciąża. Kilka miesięcy po porodzie trza znowu ćpać żeby nie było nawrotu.

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Tak. Po ciąży są znosniejsze ale tylko jakiś czas. To dziwne ale endometrioze leczy ciąża. Kilka miesięcy po porodzie trza znowu ćpać żeby nie było nawrotu.

No to pięknie ściemniają :P
    Ech... Na szczęście mi pomaga nospa- zwykle biorę 2 tabsy w przeciągu godziny i męczę się ok 1-2 h. Potem jest ok.

16uddqk34v2bfw3k.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na kłucie w całym układzie pokarmowym nic nie pomaga. Niestety..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GizmoOoo melduj się natentychmiast.. Gdzie jesteś jak Cię nie ma??

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Co do bólu związanego z @ współczuję. Ja na szczęście czuję ból tylko w pierwszy dzien , czasem dzien przed. No I na pewno nie taki jak Wy opisujecie.
    Mixed warto dziewczyny skonsultować to z lekarzem bo takie silne bóle to na pewno nic dobrego. Gdzieś czytałam że to częsty objaw endometriozy :/

Waldek na bóle i problemy z układem pokarmowym dobry jest miód Manuka mg 400 , zawiera naturalny antybiotyk i łagodzi dolegliowosci. Jedna łyżeczka dziennie :)

• Allmita Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie test na minus i temp spadła, więc wczoraj przedwczesnie sie ucieszyłam.....co prawda @ jeszcze nie ma, ale raczej nie mam juz złudzeń :(

teraz pozostaje mi się zastanowic co to za dziwne plamienia miałam( nigdy nic takiego wczesniej), ech trzeba się pobadać....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Kochane jesteście, dziękuję za słowa otuchy :*
    Do pracy jakoś się dokulałam... 2 nospy... biegunka jak co okres, do tego po tabletkach odruch wymiotny, wiszenie nad kibelkiem:/// myślę sobie w takich chwilach za co to skrajne upodlenie?! Czemu my musimy tak cierpieć? Na szczęście pozbierałam się, tabsy zaczęły działać i melduję się z pracy...
    Mam straszne bóle okresowe, a Wy?
    Czasem nie wierzę dziewczynom, które mówią, że ich nie boli... jeśli tak jest, to bardzo zazdroszczę. Na sczzęście, jak u mnie opanuje się 1 falę mega skurczów, to później już nie boli.. na miesiąc mogę o cierpieniach zapomnieć..

oj widze że przezywasz okres tak jak ja....ja tez zawsze no-spa, biegunka, czasem wymioty...jak przesadze z no-spa to jeszcze zawroty głowy,wuiec wiecej niz jedna co 6godz nie biorę....na szczęscie trwa to tylko dzień,albo pół...ale zdycham potwornie wtedy...

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita u mnie identico.
    Ale ja naparzam zaraz 2 nospy, bo wiem, że jedna nie zaradzi takim skurczom.
    No i potem mam... bieguneczki i inne kwiatki... Ale wolę to niż ten cholerny ból.
    Kurde dziewczyny trochę się łudziłam, że w tamtym cyklu pyknie, bo było książkowo.. no ale wyszło jak wyszło. Nowy cykl=nowa nadzieja.
    Przyszedł wczoraj ten cud żel francuski, co by nie ślinić i plemników więcej nie zabijać :D Ciekawa jestem jak to z nim będzie!

16uddqk34v2bfw3k.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedys wzięłam dwie no-spy na raz to mi tak cisnienie spadło, że myslalam że będe karetke wzywać....akurat w pracy byłam...mąż musiał po mnie przyjechac bo inaczej bym sie chyba nie dowlokła do domu...

biegunke to mam przed nos-pa wiec myśle ze to raczej działanie skurczów niz no-spy...ogólnie no-spa dziala rozkurczowo na ukł pokarm też wiec biegunek po niej byc nie powinno, chyba że masz na nia jakąś nadwrażliwość

no ja też sie łudziłam tym jednodniowym skokiem tepm...teraz to jestem zła na siebie, ale tez troche spokojniejsza, przynajmniej wiem na czym stoje...teraz tylko czekam na @

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Allmita u mnie identico.
    No i potem mam... bieguneczki i inne kwiatki... Ale wolę to niż ten cholerny ból.
    Kurde dziewczyny trochę się łudziłam, że w tamtym cyklu pyknie, bo było książkowo.. no ale wyszło jak wyszło. Nowy cykl=nowa nadzieja.
    Przyszedł wczoraj ten cud żel francuski, co by nie ślinić i plemników więcej nie zabijać :D Ciekawa jestem jak to z nim będzie!

Conceive Plus?? Jak to ten to jest zaje fajny. Polecam.

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Allmita u mnie identico.
    Tylko uważajcie, bo można przesadzić z jego ilością ;) nam się czasami zdarzyło tak, że najpierw żel a potem jak doszło co do czego z śluzem z podniecenia to było tak ślisko, że już prawie nic nie czułam ;)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chce ten żel!!! ale nie wiem gdzie zakupić .... gdzie zamawiałyście, bezpośrednio w aptece? kurde akurat w Słonecznej pracuje moja daleka koleżanka, troche głupio by mi było do niej isc ten żel zamawiać...

• Allmita Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Tylko uważajcie, bo można przesadzić z jego ilością ;) nam się czasami zdarzyło tak, że najpierw żel a potem jak doszło co do czego z śluzem z podniecenia to było tak ślisko, że już prawie nic nie czułam ;)

hehe...jak na ślizgawce...;) no troche tarcia potrzebne...:P

kozamonia, Kasia1987 lubią tę wiadomość

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ