X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    No rozstała się ze swoim
    Ok

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Jak już się chwalicie wizytami to ja też, moja jest na 31 sierpnia 2016 r. na godzinę 17.45 no i prawie na 100 procent wejdę po 23.00. Ha!

Ciekawe, czy jak będę w ciąży (od 30 czerwca 2016 r. to będzie jakby 8 albo i nawet 9 tydzień) to zobaczę już bijące serduszko? Jak myślicie? :D

Napewno bedzie juz widac <3
    Jak super, ciesze sie :)
    Jak sie czujecie ? :*

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heelenka wrote:
    Cześć dziewczyny:) jestem tu nowa, mogę dołączyć? :)

Czesc Ci :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Myślicie że endo może mi dać skierowanie na te badania fsh i lh? Czy to raczej gin? Idę jutro do endo w luxmedzie i mogłabym od niego wysępić skoro mam pakiet.

Ja chodzę do luxmedu i na nic nie dostałam skierowania, tylko czekać i czekać... Sama musiałam zrobić. Moja koleżanka też chodzi do tej samej gin i wyprosila od niej skierowanie z czymże pani doktor powiedziała ze wymusiła na niej skierowanie na badania :/

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Witam Was moje drogie :*

U mnie koniec złudzeń... @ przyszła ... :(

Smutno :(

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    nawet rodzinny może Ci wypisać skierowanie na podstawowe badania hormonalne :)

A mi rodzinny powoedzial że tylko ginekolog na hormony xD a ginekolog ze mam czekać do roku xD wszystko zrobiłam sama... Mam pecha do lekarzy....

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarzy...
    Ginekolog - bomergon 2 razy dziennie po jednej tabletce (ssać? - pani w aptece sie zdziwiła ze to można ssać!)
    Endokrynolog - Letrox 50 - raz dziennie i zakazała na razie brać bromergon dopoki się nie ustatkuje tsh.
    Zwariowałam i nie wiem komu ufać...
    Ide w poniedziałek do innej endo a w tym tygodniu zrobie ft3 i ft4 zeby iśc z gotowymi wynikami bo ta endo nawet tego nie chciała o dziwo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze rozbieżność co do tego czy z bromergonem mozna sie starac czy trzeba przestać? bo powiedzieli co innego. Ta endo powiedziała zeby "dac sobie spokój ze staraniami teraz"....................

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123456789 wrote:
    Wróciłam od lekarzy...
    Ginekolog - bomergon 2 razy dziennie po jednej tabletce (ssać? - pani w aptece sie zdziwiła ze to można ssać!)
    Endokrynolog - Letrox 50 - raz dziennie i zakazała na razie brać bromergon dopoki się nie ustatkuje tsh.
    Zwariowałam i nie wiem komu ufać...
    Ide w poniedziałek do innej endo a w tym tygodniu zrobie ft3 i ft4 zeby iśc z gotowymi wynikami bo ta endo nawet tego nie chciała o dziwo...
    To jeśli ta endo tego nie chciala to do niej nie wracaj.. Ale letrox 50mg weź jak kazała.. I nie bierz Bromka.. Zrób ft 4 i FT3 bez tabletki pamiętaj i z tsh jeszcze raz razem z ftekami i idź prędko do innego endo

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123456789 wrote:
    i jeszcze rozbieżność co do tego czy z bromergonem mozna sie starac czy trzeba przestać? bo powiedzieli co innego. Ta endo powiedziała zeby "dac sobie spokój ze staraniami teraz"....................
    Ja bym chyba endo wierzyła bardziej w końcu jego dziedzina
    Edit chodzi mi o starania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 21:06

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i ginekolog stwierdził ze prolaktyne wystarczy zbic tym bromergonem i już zajdę i zeby przez ten czas obnizyc tsh tylko
    a z kolei endo powiedziała ze najpierw tsh bo moze sie okazac ze prolaktyna to przez to tsh i ze co najmniej 2 miesiace badań BEZ STARAŃ O DZIECKO :(
    Co robić?

• Gaduaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna123456789 wrote:
    Możesz się starać biorąc Bromka

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole idzie oszalec z tymi lekarzami

Justyna123456789 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    A mi rodzinny powoedzial że tylko ginekolog na hormony xD a ginekolog ze mam czekać do roku xD wszystko zrobiłam sama... Mam pecha do lekarzy....

Moja rodzinna wypisywała, ale zmarła babeczka rok temu. Ja też idę i płacę sama. Nie chce mi się iść do nowego lekarza i smęcić. Jutro idę oddać krew. A potem tylko czekać na wyniki.

Swoją drogą, jak to jest, tyle kobiet pijących alkohol zachodzi, a człowiek musi iść się kłuć

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    To jeśli ta endo tego nie chciala to do niej nie wracaj.. Ale letrox 50mg weź jak kazała.. I nie bierz Bromka.. Zrób ft 4 i FT3 bez tabletki pamiętaj i z tsh jeszcze raz razem z ftekami i idź prędko do innego endo

Dzięki, jutro zrobie ft3 i ft4 a potem w poniedziałek (juz sie umówiłam telefonicznie) do innej endo i zobaczymy co powie, do poniedziałku sie wstrzymam ze wszystkimi lekami mimo ze kupiłam bromergona już to zaczeka albo sie nie przyda i tak tani

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mechanizm jest taki że w takim przypadku jak ty najpierw zabija się tsh.. Najczęściej prolaktyna jest za wysoka przez tarczyce.. Wraz ze spadkiem tsh spada prl... Jeśli nie spadnie to dodatkowo włącza się dostinex lub bromergon... I nie jest powiedziane że nie możesz się starać.. Pytanie tylko czy jest sens z takimi wynikami... Zrób fteki to powiem więcej

Justyna123456789 lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Moja rodzinna wypisywała, ale zmarła babeczka rok temu. Ja też idę i płacę sama. Nie chce mi się iść do nowego lekarza i smęcić. Jutro idę oddać krew. A potem tylko czekać na wyniki.

Swoją drogą, jak to jest, tyle kobiet pijących alkohol zachodzi, a człowiek musi iść się kłuć
    Karma is a bitch ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja pierdole idzie oszalec z tymi lekarzami

chciałam to napisac ale nie wiedziałam czy nie dostane bana od przekleństw :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Mechanizm jest taki że w takim przypadku jak ty najpierw zabija się tsh.. Najczęściej prolaktyna jest za wysoka przez tarczyce.. Wraz ze spadkiem tsh spada prl... Jeśli nie spadnie to dodatkowo włącza się dostinex lub bromergon... I nie jest powiedziane że nie możesz się starać.. Pytanie tylko czy jest sens z takimi wynikami... Zrób fteki to powiem więcej

Wam ufam bardziej niż tej całej bandzie lekarzy...
    Biore sie w garść, skoro powiedziałam A to i powiem B.
    Jutro badania, podejrzewam ze w piątek wyniki to napisze co i jak a i po lekarzu w poniedziałek tez napiszę :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Evelin Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko Was nadrobic :(
    Nie mam sily.. :(

CHERRY, wielkie gratulacje <3 po raz setny :) :*

U mnie kiepsko, nie wiem czy to sobie wmawiam, czy poprostu taki mam dzien, ale bardzo mnie dzic mdlilo..
    Niech zacznie sie juz weekend.

Co do listy Gaduua ma racje, ale lepiej usuwac z listy te, ktorym niestety sie nie udalo, I odrazu wpisywac na Sierpien, a te Panny pozytywne zostawiac . Bardziej przejzyscie bedzie :*

Mega caluski w ten spiacy wieczor :*

Gaduaaa lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
‹‹ 2524 2525 2526 2527 2528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ