Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie.
Mam 25 lat i od 3 miesięcy staramy się z mężem o drugie dziecko. Mamy już 3-letnią córeczkę która przyszła na świat przez cc.
W bliźnie po cc mam endometrioze. Według mojego lekarza można ją usunąć podczas drugiego cc. Tylko czy zajdę z nią w ciąże?
Czy któraś z Was ma podobny problem?
Teraz jestem w 16dc.https://www.maluchy.pl/li-72610.png
Kinga, 25 lat 3cs @ 29.07 -
Cześć dziewczyny. Na forum piszę po raz pierwszy ale od kilku miesięcy Was śledzę. W listopadzie zaszłam w ciążę, całkiem przypadkiem wyleczyłam infekcje, o której nie miałam pojęcia. Niestety w 6 tygodniu poroniłam. I od tamtej pory nic
Mija 7 miesiąc irytacji. Ciągłe badania, posiewy, ciągle coś jest nie tak z moim PH mimo, że wyniki dobre to czuję, że to jeszcze nie to. Wybrałam się na własną rękę na badania. 3 tygodne temu skonczyłam antybiotyki na drożdżaki i na bakterie. Zrobiłam FSH, LH, TSH,prolaktyne, czystość pochwy, posiew. Niby wszystko ok. Jedynie LH do FSH ma stosunek 0,79 ale to nie jest ponoć problem. W poniedziałek również na własną rękę idę ma monitoring (prywatnie oczywiście). Mój lekarz do którego chodzilam na NFZ olal mnie po prostu. Byłam u niego 20.06 (17dc) i pytam czy był pęcherzyk, owulacja czy cokolwiek. A on tylko, że jest pęcherzyk 13 mm. I to cała jego rozmowa ze mna. W porzo co? Podejrzewam, że po antybiotykach miałam cykl bez owulacji. Mam nadzieję, że monitoring cokolwiek wyjaśni bo już mam dość rozczarowań. Z resztą większość wie o czym pisze... Jak tu przestać o tym myśleć (jak radzą) skoro człowiek ciągle się zastanawia co z nim nie takWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 19:43
Nadzieja umiera ostatnia! -
nick nieaktualnyMoże głupie moje pytanie i przemyślenia ale kto pyta-nie błądzi
Dzisiaj jest moj 5po a od czwartku mam nudnosci w trakcje dnia (czwartek czasami a wczoraj i dzisiaj praktycznie caly czas) bola mnie plecy w odcinku ledzwiowym i podbrzusze.....
Czy to moga byc niesmiale objawy wczesnej ciazy?
Przeciez jeszcze nie bylo zapewne implantacji zarodka...... -
Ewa_27 wrote:Może głupie moje pytanie i przemyślenia ale kto pyta-nie błądzi
Dzisiaj jest moj 5po a od czwartku mam nudnosci w trakcje dnia (czwartek czasami a wczoraj i dzisiaj praktycznie caly czas) bola mnie plecy w odcinku ledzwiowym i podbrzusze.....
Czy to moga byc niesmiale objawy wczesnej ciazy?
Przeciez jeszcze nie bylo zapewne implantacji zarodka......ciężko powiedzieć niestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 19:59
Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka! -
Cherry_Blossom wrote:Witam nowe dziewczyny :*
Duuuuuuxo pozytywnej energii dziewczyny, nie poddajemy się! To naprawdę blokuje płodność! Buziaki buziaki buziaki
Gdyby to było takie proste... Ale nadzieja jestzobaczymy co pokaże monitoring
Kiedys musi się znowu udać))
Ewcia moim zdaniem to trochę za wcześnie na objawy ciąży. Ale jestem dobrej myśli. Życzę Ci żeby to bylo tomoże zarodek się szybciej zadomowił
nick nieaktualnyAgatka89 wrote:Gdyby to było takie proste... Ale nadzieja jest
zobaczymy co pokaże monitoring
Kiedys musi się znowu udać))
Ewcia moim zdaniem to trochę za wcześnie na objawy ciąży. Ale jestem dobrej myśli. Życzę Ci żeby to bylo tomoże zarodek się szybciej zadomowił
Dziekuję Wam bardzo
Tez mi sie tak wydawalo....
Mialam tak sie nie nakrecac ale ciezko..... -
nick nieaktualny
-
Witam nowe Dziewczyny :* Trzymam za Was kciuki.
Ja prawie cały dzień przelezalam, czuję się jakby przeziebiona...
Temperatura w ciągu dwóch ostatnich dni wieczorem ponad 37...
Czekam co przyniesie jutrzejszy poranek. Dzisiejszy dzień jest dla mnie baaardzo długi... -
Ewa_27 wrote:Dziekuję Wam bardzo
Tez mi sie tak wydawalo....
Mialam tak sie nie nakrecac ale ciezko.....
Nie da się nie nakręcac. Mówię tak co miesiąc i nici. Zawsze tydzień przed okresem wariuje. Najchętniej robiłabym bete codziennie... Musi kiedys byc dobrzemam nadzieję, że w tym cyklu i Nam się uda
)
Witam Nowe Staraczki
Ale Nas przybywa ostatnio.
Ewa_37 zgadzam się z Szufladą. Na dwoje babka wróżyła. Oczywiście trzymam kciuki, aby to była implantacja i wczesne objawy. Ale czas pokaże, ciesz się życiem i czekaj na efekty hihi
Agatka89 noo tacy lekarze na NFZ zdarzają się baaaardzo często. Ja miałam takiego i szybko z niego zrezygnowałam.
KingaJulia mamy tu jedną Mamuśke w ciąży z endometriozą - Waldiś ukaż sięJa mam koleżankę z endometriozą, po laparo i wycięciu jednego jajnika i zaszła w ciążę, więc nadzieja jest
WaldhauzerM lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
WaldhauzerM wrote:Wiem.. Tylko krew mnie zalała..
Jak się czuję.. W głowie mi się kręci i słabo mi dlatego też w poniedziałek idę sprawdzić morfologię i żelazo.. Podobno lubi płatac figle w 2 trymestrze..
Chodzić nie mogę bo zaraz kość łonowa i krocze mnie boli.. Ale najważniejsze że Leoś ma się świetnie co czuję
Oj LeośCiocia Cię uwielbia hihi
Daj Mamusi żyć
Badaj, Badaj. Mam nadzieję, że wszytsko będzie ok. I odpoczywaj! Należy Ci się!WaldhauzerM lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Witam Nowe Staraczki
Ale Nas przybywa ostatnio.
Ewa_37 zgadzam się z Szufladą. Na dwoje babka wróżyła. Oczywiście trzymam kciuki, aby to była implantacja i wczesne objawy. Ale czas pokaże, ciesz się życiem i czekaj na efekty hihi
Agatka89 noo tacy lekarze na NFZ zdarzają się baaaardzo często. Ja miałam takiego i szybko z niego zrezygnowałam.
KingaJulia mamy tu jedną Mamuśke w ciąży z endometriozą - Waldiś ukaż sięJa mam koleżankę z endometriozą, po laparo i wycięciu jednego jajnika i zaszła w ciążę, więc nadzieja jest
Ciężko znaleźć dobrego na NFZ. Niestety trzeba iść prywatnie. Może jak kasę wezmą to cos pomogą
Agatka89 wrote:Ciężko znaleźć dobrego na NFZ. Niestety trzeba iść prywatnie. Może jak kasę wezmą to cos pomogą
I oto jest prawdaKasiorę dostaną i nawet więcej czasu mają i recepty jakoś lekko wypisują
Skąd jesteś? Widzę, że jesteśmy ten sam rocznik.początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)