X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No ja też.. Ale to jedno za mną chodzi..

za mną chodzi kebab, "Manekin" (naleśnikarnia), żurek też bym zjadła, pomidory z mozarellą :D

• KingaJulia91 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Mam 25 lat i od 3 miesięcy staramy się z mężem o drugie dziecko. Mamy już 3-letnią córeczkę która przyszła na świat przez cc.
    W bliźnie po cc mam endometrioze. Według mojego lekarza można ją usunąć podczas drugiego cc. Tylko czy zajdę z nią w ciąże?
    Czy któraś z Was ma podobny problem?

Teraz jestem w 16dc.

https://www.maluchy.pl/li-72610.png

Kinga, 25 lat 3cs @ 29.07
  • Agatka89 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Na forum piszę po raz pierwszy ale od kilku miesięcy Was śledzę. W listopadzie zaszłam w ciążę, całkiem przypadkiem wyleczyłam infekcje, o której nie miałam pojęcia. Niestety w 6 tygodniu poroniłam. I od tamtej pory nic
    Mija 7 miesiąc irytacji. Ciągłe badania, posiewy, ciągle coś jest nie tak z moim PH mimo, że wyniki dobre to czuję, że to jeszcze nie to. Wybrałam się na własną rękę na badania. 3 tygodne temu skonczyłam antybiotyki na drożdżaki i na bakterie. Zrobiłam FSH, LH, TSH,prolaktyne, czystość pochwy, posiew. Niby wszystko ok. Jedynie LH do FSH ma stosunek 0,79 ale to nie jest ponoć problem. W poniedziałek również na własną rękę idę ma monitoring (prywatnie oczywiście). Mój lekarz do którego chodzilam na NFZ olal mnie po prostu. Byłam u niego 20.06 (17dc) i pytam czy był pęcherzyk, owulacja czy cokolwiek. A on tylko, że jest pęcherzyk 13 mm. I to cała jego rozmowa ze mna. W porzo co? Podejrzewam, że po antybiotykach miałam cykl bez owulacji. Mam nadzieję, że monitoring cokolwiek wyjaśni bo już mam dość rozczarowań. Z resztą większość wie o czym pisze... Jak tu przestać o tym myśleć (jak radzą) skoro człowiek ciągle się zastanawia co z nim nie tak :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 19:43

Nadzieja umiera ostatnia!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może głupie moje pytanie i przemyślenia ale kto pyta-nie błądzi :)

Dzisiaj jest moj 5po a od czwartku mam nudnosci w trakcje dnia (czwartek czasami a wczoraj i dzisiaj praktycznie caly czas) bola mnie plecy w odcinku ledzwiowym i podbrzusze.....

Czy to moga byc niesmiale objawy wczesnej ciazy?
    Przeciez jeszcze nie bylo zapewne implantacji zarodka......

• Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :*

Duuuuuuxo pozytywnej energii dziewczyny, nie poddajemy się! To naprawdę blokuje płodność! Buziaki buziaki buziaki

WaldhauzerM, Kim87 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa_27 wrote:
    Może głupie moje pytanie i przemyślenia ale kto pyta-nie błądzi :)

Dzisiaj jest moj 5po a od czwartku mam nudnosci w trakcje dnia (czwartek czasami a wczoraj i dzisiaj praktycznie caly czas) bola mnie plecy w odcinku ledzwiowym i podbrzusze.....

Czy to moga byc niesmiale objawy wczesnej ciazy?
    Przeciez jeszcze nie bylo zapewne implantacji zarodka......
    Kochana na dwoje babka wrożyła, była implamtacja albo nie, to objawy ciąży albo i nie :) ciężko powiedzieć niestety :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 19:59

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Agatka89 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Witam nowe dziewczyny :*

Duuuuuuxo pozytywnej energii dziewczyny, nie poddajemy się! To naprawdę blokuje płodność! Buziaki buziaki buziaki

Gdyby to było takie proste... Ale nadzieja jest ;) zobaczymy co pokaże monitoring
    Kiedys musi się znowu udać ;)))

Ewcia moim zdaniem to trochę za wcześnie na objawy ciąży. Ale jestem dobrej myśli. Życzę Ci żeby to bylo to ;) może zarodek się szybciej zadomowił ;)

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, podpisuje sie pod slowami szuflady.
    Wiem, ze mi sie latwo mowi ale trzeba czekać :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko trzymam bardzo mocno :*

Agatka89 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Dokladnie, podpisuje sie pod slowami szuflady.
    Wiem, ze mi sie latwo mowi ale trzeba czekać :*

dokładnie..
    nawet objawy inne niż zawsze o niczym nie świadczą - jestem tego przykładem ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka89 wrote:
    Gdyby to było takie proste... Ale nadzieja jest ;) zobaczymy co pokaże monitoring
    Kiedys musi się znowu udać ;)))

Ewcia moim zdaniem to trochę za wcześnie na objawy ciąży. Ale jestem dobrej myśli. Życzę Ci żeby to bylo to ;) może zarodek się szybciej zadomowił ;)

Dziekuję Wam bardzo :)
    Tez mi sie tak wydawalo....

Mialam tak sie nie nakrecac ale ciezko.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry Blossom gratujacje!!!
    Super ze Ci sie udalo!
    Spokojnych 9 miesiecy :) :) :)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Dziewczyny :* Trzymam za Was kciuki.

Ja prawie cały dzień przelezalam, czuję się jakby przeziebiona...
    Temperatura w ciągu dwóch ostatnich dni wieczorem ponad 37...
    Czekam co przyniesie jutrzejszy poranek. Dzisiejszy dzień jest dla mnie baaardzo długi...

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    dokładnie..
    nawet objawy inne niż zawsze o niczym nie świadczą - jestem tego przykładem ;p

Jak trzeba, to objawy zawsze się znajdą :D

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • Agatka89 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa_27 wrote:
    Dziekuję Wam bardzo :)
    Tez mi sie tak wydawalo....

Mialam tak sie nie nakrecac ale ciezko.....

Nie da się nie nakręcac. Mówię tak co miesiąc i nici. Zawsze tydzień przed okresem wariuje. Najchętniej robiłabym bete codziennie... Musi kiedys byc dobrze ;) mam nadzieję, że w tym cyklu i Nam się uda ;))

• Agatka89 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry gratuluję i ja ;) podziel się jak to zrobiłas.;p

• Caro Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Nowe Staraczki :-D
    Ale Nas przybywa ostatnio.

Ewa_37 zgadzam się z Szufladą. Na dwoje babka wróżyła. Oczywiście trzymam kciuki, aby to była implantacja i wczesne objawy. Ale czas pokaże, ciesz się życiem i czekaj na efekty hihi ;-)

Agatka89 noo tacy lekarze na NFZ zdarzają się baaaardzo często. Ja miałam takiego i szybko z niego zrezygnowałam. :-P

KingaJulia mamy tu jedną Mamuśke w ciąży z endometriozą - Waldiś ukaż się B-) Ja mam koleżankę z endometriozą, po laparo i wycięciu jednego jajnika i zaszła w ciążę, więc nadzieja jest :-)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Wiem.. Tylko krew mnie zalała..

Jak się czuję.. W głowie mi się kręci i słabo mi dlatego też w poniedziałek idę sprawdzić morfologię i żelazo.. Podobno lubi płatac figle w 2 trymestrze..
    Chodzić nie mogę bo zaraz kość łonowa i krocze mnie boli.. Ale najważniejsze że Leoś ma się świetnie co czuję <3

Oj Leoś <3 <3 Ciocia Cię uwielbia hihi B-) Daj Mamusi żyć :-)
    Badaj, Badaj. Mam nadzieję, że wszytsko będzie ok. I odpoczywaj! Należy Ci się!

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
  • Agatka89 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Witam Nowe Staraczki :-D
    Ale Nas przybywa ostatnio.

Ewa_37 zgadzam się z Szufladą. Na dwoje babka wróżyła. Oczywiście trzymam kciuki, aby to była implantacja i wczesne objawy. Ale czas pokaże, ciesz się życiem i czekaj na efekty hihi ;-)

Agatka89 noo tacy lekarze na NFZ zdarzają się baaaardzo często. Ja miałam takiego i szybko z niego zrezygnowałam. :-P

KingaJulia mamy tu jedną Mamuśke w ciąży z endometriozą - Waldiś ukaż się B-) Ja mam koleżankę z endometriozą, po laparo i wycięciu jednego jajnika i zaszła w ciążę, więc nadzieja jest :-)

Ciężko znaleźć dobrego na NFZ. Niestety trzeba iść prywatnie. Może jak kasę wezmą to cos pomogą ;)

• Caro Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka89 wrote:
    Ciężko znaleźć dobrego na NFZ. Niestety trzeba iść prywatnie. Może jak kasę wezmą to cos pomogą ;)

I oto jest prawda ;-) Kasiorę dostaną i nawet więcej czasu mają i recepty jakoś lekko wypisują :-P

Skąd jesteś? Widzę, że jesteśmy ten sam rocznik.

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    25.06.2021 ⏸️
‹‹ 2566 2567 2568 2569 2570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ