Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak Waldi, anemia
Ale to podobno częste w ciąży. Wcinaj żelazo, najlepiej takie z pokarmów. I idź do lekarza.
-
marciaa wrote:nie mam pojęcia
Marcia była tutaj taka (całkiem niedawno) która wymiotowała lub miała mdłości...dzisiaj jest po drugiej becie. Co Ty na to? Kiedy termin @ -
WaldhauzerM wrote:
Waldi, lekka anemia. Ja przy bardzo podobnych wynikach dostałam właśnie to żelazo ma receptę - Sorbifer Durules. Idź skonsultuj z lekarzem najlepiej
Ale samą wartość żelaza masz w porządku. Ciekawe jakbyś miała wskaźnik TIBC. Ogólne wchłanianie. No ale anemia e ciąży jest często spotykana Kochana, także nie denerwuj sięWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 18:01
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
AniaŁ123 wrote:Marcia była tutaj taka (całkiem niedawno) która wymiotowała lub miała mdłości...dzisiaj jest po drugiej becie. Co Ty na to? Kiedy termin @
ojj, nie wydaje mi się żeby ten cykl był szczęśliwy
@ czwartek lub sobota (bo ostatnio mam coś dłuższe ) -
WaldhauzerM wrote:Tylko że żelazo jest w normie..
Ale krwinki czerwone, hemoglobina i hematokryt poniżej. A czy te normy na wydruku są dla kobiet w ciąży czy ogólne? Bo właśnie wyczytałam, że kobiety w ciąży mogą mieć niższe te wartości. Wrzucam link, zobacz sobie:
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/morfologia-krwi-kobiet-w-ciazy-moze-odbiegac-od-normy_38340.html -
Caro wrote:Waldi, lekka anemia. Ja przy bardzo podobnych wynikach dostałam właśnie to żelazo ma receptę - Sorbifer Durules. Idź skonsultuj z lekarzem najlepiej
Mąż miał iść po receptę.. Ale w takim układzie wybiorę się ja..31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
marciaa wrote:ojj, nie wydaje mi się żeby ten cykl był szczęśliwy
@ czwartek lub sobota (bo ostatnio mam coś dłuższe )
Takie teksty też słyszałam
Ale jeśli faktycznie nie, to może coś zjadłaś... Odpoczywaj. Kiedy zaczynasz nową pracę?