X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.
    Mam do Was pytanie.
    Wczoraj troche bolalo mnie na dole, jakis czas nie moglam wcale sie zalatwic, dzis od rana przestaly bolec mnie piersi.. nawet przestaly byc nadbrzmiale.. biore luteine dopochwowa, tak zlecil lekarz, ale czasami mam slady tabletki na bieliznie.. oczywiscie weszlam na neta i ponoc gdy ustepuja objawy, to moze znaczyc ze ciaza obumarla.. bardzo sie boje..
    Wizyte mam dopiero 9sierpnia.
    Nie wiem, moze zrobic jutro bete dla uspokojenia ??
    Mam mega dola..

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin jeżeli się boisz to jedz do szpitala, niech Ciebie uspokoja, bo na pewno jest wszystko dobrze,ale stres Tobie nie pomoże. Dużo historii cxytalsm kiedy kobietom objawy ustąpiły, a było wszystko super:)

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Czesc.
    Mam do Was pytanie.
    Wczoraj troche bolalo mnie na dole, jakis czas nie moglam wcale sie zalatwic, dzis od rana przestaly bolec mnie piersi.. nawet przestaly byc nadbrzmiale.. biore luteine dopochwowa, tak zlecil lekarz, ale czasami mam slady tabletki na bieliznie.. oczywiscie weszlam na neta i ponoc gdy ustepuja objawy, to moze znaczyc ze ciaza obumarla.. bardzo sie boje..
    Mam mega dola..

Ewelinka nie denerwuj się! Kochana ja niestety się nie znam :/ Ale przecież kobiety w Ciąży nie odczuwają non stop objawów okresowych, nawet ciążowych żadnych nie mają. Jeśli miałoby Cię to uspokoić to idź się przebadaj, bo nerwy na pewno nie są dobre.
    Ale może któraś dziewczyna bardziej doświadczona jeszcze coś Ci mądrzejszego doradzi ;)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    Hej. Byłam dzisiaj u lekarza bo od dwóch dni znów pojawiły się plamienia ( w sumie to taki sluz z krwią). Lekarz nie widzi wycieku, mam pęcherzyk płodowy 8,3 mm ale ma bardzo nieregularny kształt. Lekarz mówił, że chyba są jakieś krwiaki przy pęcherzyku i dał duphaston. Powiedzcie mi, spotkałyście się już z pęcherzykiem o nieregularnym kształcie? :(

Jak byłam w ciąży z filipem to też jakoś w 8tc zaczęłam plamiać, ale okazało się, że wszystko ok... serducho biło, dostałam duphaston i mieliśmy się chwilowo od sexu wstrzymać ;) ale szybko przeszło! Natomiast co do kształtu pęcherzyka to nie mam pojęcia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 09:12

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska niestety nie znam się aż tak na wykresach. Nie wiadomo co się działo wcześniej. Ilu dniowe miewasz cykle, bo jeśli długie, to może owu jeszcze będzie, a jeśli krótkie lub standardowe to może już być za późno.

Waldi Kochana! Urlopujcie na całego, odpoczywajcie i cieszcie się sobą :) Super że tak sobie jedziecie. Dla Ciebie teraz na pewno lepszy będzie taki spokojny wyjazd.
    Życzę pięknej pogody i cudownych nastrojów wakacyjnych <3

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczynki, mam straszne obawy... poprostu czuje sie normalnie, jak by to nie ciaza..

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Czesc.
    Mam do Was pytanie.
    Mam mega dola..
    Cześć Evelin :)
    Ja na Twoim miejscu zrobiłabym jakąś konsultację... uważam, że wszystko jest ok... ale najgorszy w ciązy jest stres... do 9.08 daleko... to za długo, żebyś się denerwowała... a masz opcję skonsultowania sprawy z Twoimi ginem przez telefon?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 09:14

zem3anlixz38accb.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle dzień dobry Kochane <3
    U mnie znowu mini spadeczek o 0,04st.C. Już się nie łudzę. Nic z tego nie będzie. No trudno, trzeba żyć dalej.

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Dziewczyny czy możecie mi pomóc i udzielić informacji do tej pory ufałam mojej lekarce i mało interesowałam się tematem tarczycy a lekarka po prostu dobierała migawkę i kazała sprawdzać TSH oraz przeciwciała robiła mi także USG i biopsję niestety nigdy nie mówiła że mam badania ft4 lub ft3 do tej pory przy dawce 37,5 TSH wynosiło ponad 2 ze względu na starania o dziecko Poprosiłam o zwiększenie dawki pani doktor się zgodziła chociaż stwierdziła że to wcale nie potrzebny bo wynik około dwóch jest dobry Jednak mój ginekolog był jednego zdania No i zwiększyliśmy tą kawkę i kazała zrobić wynik za miesiąc zrobiłam i byłam bardzo zdziwiony bo przez rok leczenia TSH było OK a nagle skoczyło do 5,5 Zrobiłam też ft4 okazało się że przy normie 0.93-1.7 moje wynosi poniżej normy bo tylko 0 80 zaniepokojona tą sprawą Zadzwoniłam do mojej pani endokrynolog uspokoiła mnie i kazała po prostu zwiększyć dawkę i po miesiącu zrobić wyniki zrobiłam ostatnio wyniki przez miesiąc brałam dawkę 75 TSH spadło poniżej normy wynosi teraz 0.223 czyli wynika że taka jest za duża jednak martwi mnie to że ft4 mało co wzrosło i dalej jest o wiele za małe nie osiąga 50% a nawet ledwo 10% niby od ostatniego badania wzroku ale myślałam że skoro jest taka duża dawka to wzrośnie ono bardzo tym bardziej że TSH spadło Co o tym myślicie SP4 wynosi teraz 0 99
    Hej. Ja niestety nie znam się kompletnie na tarczycy... może jeszcze powinnaś skonsultować sytuację z innym endokrynologiem..

zem3anlixz38accb.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Nie wiem dziewczynki, mam straszne obawy... poprostu czuje sie normalnie, jak by to nie ciaza..

Ewelin pytałaś doświadczonych mamusiek na belly?

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Tak w ogóle dzień dobry Kochane <3
    U mnie znowu mini spadeczek o 0,04st.C. Już się nie łudzę. Nic z tego nie będzie. No trudno, trzeba żyć dalej.
    Cześć Aniu :) Spokojnie.. taki spadek to microspadek ;) dopóki nie ma @ to wszystko się może zdarzyć :D
    No ja też witam wszytskie laseczki w niedzielkę :D

zem3anlixz38accb.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Cześć Evelin :)
    Ja na Twoim miejscu zrobiłabym jakąś konsultację... uważam, że wszystko jest ok... ale najgorszy w ciązy jest stres... do 9.08 daleko... to za długo, żebyś się denerwowała... a masz opcję skonsultowania sprawy z Twimi ginem przez telefon?

On jest zdania ze jest ok i mam czekac, wiec nawet nie dzwonie.
    Prosilam o szybszy termin jak bylam na wizycie, stwierdzil ze nie ma potrzeby. Ale jutro cos wykombinuje. Pojade zrobic bete, czy jest dalej przyrost. I chyba odwiedze innego gina, jesli cos niepokojacego zauwaze.. naszczescie nie mam zadnych ostrych boli, ani nie zauwazylam zadnych krwawien.. tfu tfu.. lepiej to wypluc!

Dzis jakas jestem przybita..
    Poklocilam sie z moim, nie mam z kim pogadac.. przyjechalam do taty..ale jest w pracy.. siedzialam w starym pokoju i poplakiwalam..
    Przepraszam ze Wam to mowie. Ale nie mam komu :(

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ewelin pytałaś doświadczonych mamusiek na belly?

Jakos tu, na ovu jest mi bardziej domowo

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:

Poklocilam sie z moim, nie mam z kim pogadac.. przyjechalam do taty..ale jest w pracy.. siedzialam w starym pokoju i poplakiwalam..

To jest właśnie jeden z objawów ciążowych, popłakiwanie :) nic się nie martw, z pewnością wszystko ok:)

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA1 - 1:80
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    On jest zdania ze jest ok i mam czekac, wiec nawet nie dzwonie.
    Prosilam o szybszy termin jak bylam na wizycie, stwierdzil ze nie ma potrzeby. Ale jutro cos wykombinuje. Pojade zrobic bete, czy jest dalej przyrost. I chyba odwiedze innego gina, jesli cos niepokojacego zauwaze.. naszczescie nie mam zadnych ostrych boli, ani nie zauwazylam zadnych krwawien.. tfu tfu.. lepiej to wypluc!

Kochana przykro mi bardzo, że się martwisz... po to tu jesteśmy, żeby Cię wysłuchać i wesprzeć... Czasem są gorsze dni, tak po prostu. Z dzidziusiem jest wszystko ok! Nie myśl sobie inaczej! Jak będziesz chciała to dla swojego spokoju zrób betę, żeby sprawdzić przyrost. Wszystko będzie ok. Tulę :*

A powiem Wam jak ja byłam w ciąży pierwszej to ja byłam zdrowsza... pod tym względem, że nic nie czytałam. Pojęcia nie mialam, że trzeba betę powtórzyć.. pierwszy wyniki bety w 31 dc miałam zaledwie 5 jednostek... i przyjęłam, że jest ciąża i tyle.. teraz wiem jakby dużo więcej i na pewno będę się bardziej przejmować...

zem3anlixz38accb.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    To jest właśnie jeden z objawów ciążowych, popłakiwanie :) nic się nie martw, z pewnością wszystko ok:)

Akurat to robie ze smutku..
    Na poczatku Moj sie cieszyl,
    teraz jestem mu obojetna..
    Nie moge sie z nim dogadac..

Wczoraj np pokazywalam mu zdjecia mebli, bo mielismy robic remont to stwierdzil, ze glowa go boli, ale jak jego brat ogladal pozniej auta to pierwszy polecial, malo geby w minitor nie wsadzil..

Dzis byl plan jeziora..
    To mnie zupelnie olal, nawet nie zapytal gdzie jade, a stal kolo samochodu..
    Caly dzien mi zjebal.
    I najlepsze ze od dwoch godzin zadnego telefonu

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Kochana przykro mi bardzo, że się martwisz... po to tu jesteśmy, żeby Cię wysłuchać i wesprzeć... Czasem są gorsze dni, tak po prostu. Z dzidziusiem jest wszystko ok! Nie myśl sobie inaczej! Jak będziesz chciała to dla swojego spokoju zrób betę, żeby sprawdzić przyrost. Wszystko będzie ok. Tulę :*

A powiem Wam jak ja byłam w ciąży pierwszej to ja byłam zdrowsza... pod tym względem, że nic nie czytałam. Pojęcia nie mialam, że trzeba betę powtórzyć.. pierwszy wyniki bety w 31 dc miałam zaledwie 5 jednostek... i przyjęłam, że jest ciąża i tyle.. teraz wiem jakby dużo więcej i na pewno będę się bardziej przejmować...

Dziekuje..
    Z Wami jak sie pisze, zawsze czlowiekowi lepiej..:*
    Ale i tak nie moge pozbierac mysli.

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    AniaŁ fajnie, że mówisz, ja należę do osób mocno obciążonych chorobami tarczycy, miałam lekko podwyższone tsh jakiś czas temu, ale ja na razie nie mam żadnych obajawow, czuje się bardzo dobrze. Są lekarze, którzy już przy lekko podwyższonym tsh walą leki, a mój zrobił mi usg i powiedział, że jeszcze jest ok.

Agatka89 czyli teraz czekamy na dwie kreseczki!:) bedziemh pewnie testować w podobnym czasie

Cherry ja mam dzisiaj miesiąc po ślubie właśnie. Faaaaajnie korzystaj z tegl dnia! :)

Waldhauzerm miłego wypoczynku!:)

Dziewczynki na moim cyklu skoczyła dzisiaj leciutko temperatura. Patrząc na wykdes wydaje się, że szału nie ma, ale ta najwyższą temperatura co była to temperatura zaburzona, nie biorę jej do zestawienia. Myślicie, zd jeżeli tempka się utrzyma to to już po owulacji? Szyjka chyba się już obniża. Szkoda, że tak późno zaczęłam mierzyć.
    Dobuśka ja nie wiem jak interpretować Twój wykres... za mało temperatur i jeszcze mówisz, ze ta najwyższa była zaburzona... chyba musisz poczekać w tym cyklu na termin @... jak nie przyjdzie (za co trzymam kciuki) to będzie zielono i pewność, że owulacja była :D

dobuska lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek miłym Paniom :D

Po jakiejś małej kawce? Czy od razu jajecznica? :P

daga_00, Kim87, Bella_Bella lubią tę wiadomość

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Dzień doberek miłym Paniom :D

Po jakiejś małej kawce? Czy od razu jajecznica? :P
    Ja poproszę jajecznicę z tymi wczorajszymi grzybkami :D

Zołza:) lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
‹‹ 2637 2638 2639 2640 2641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ