X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Akurat to robie ze smutku..
    Na poczatku Moj sie cieszyl,
    teraz jestem mu obojetna..
    Nie moge sie z nim dogadac..

Wczoraj np pokazywalam mu zdjecia mebli, bo mielismy robic remont to stwierdzil, ze glowa go boli, ale jak jego brat ogladal pozniej auta to pierwszy polecial, malo geby w minitor nie wsadzil..

Dzis byl plan jeziora..
    To mnie zupelnie olal, nawet nie zapytal gdzie jade, a stal kolo samochodu..
    Caly dzien mi zjebal.
    I najlepsze ze od dwoch godzin zadnego telefonu
    A mówiłaś mu co czujesz? Może On to nieświadomie robi... nie to żebym go broniła... ale może lepiej, żebyście pogadali..

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    A mówiłaś mu co czujesz? Może On to nieświadomie robi... nie to żebym go broniła... ale może lepiej, żebyście pogadali..

Mowilam mu, zwala na hormony..
    Inaczej to sobie wyobrazalam..

Czuje sie teraz z tym wszystkim taka sama.

Wczoraj jego mama zadzwonila zebym przyszla na kolacje, gdy poszlam nie dosc ze nic nie bylo jeszcze do jedzenia to "nawet nie byla prosba" zebym pomyla podloge.. ok lubie pomagac itd ale ma corke, mojego A siostra ma 21lat, do chuja ona mogla to zrobic, a nie szykowala sie na impreze.. no sorry.. mam swoje porzadki na glowie.. oczywiscie gdy byla kolacja to pomagalam przy jej zrobieniu, przyjechal szwagier z dziewczyna, to ksiezniczka tylko siedziala i wszystko miala podsuwane pod nos.. A Ewelina przynies to, zrob tamto..
    W drodze tak sie z moim poklocilam i on nic w tym zlego nie widzi..
    Nie dosc ze ma olewajace podejscie, to tesciowa mnie wkurwia..
    Wszystko dzis we mnie wybuchlo i nie wracam do domu..
    Tydzien posiedze u taty

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:

Wczoraj jego mama zadzwonila zebym przyszla na kolacje, gdy poszlam nie dosc ze nic nie bylo jeszcze do jedzenia to "nawet nie byla prosba" zebym pomyla podloge.. ok lubie pomagac itd ale ma corke, mojego A siostra ma 21lat, do chuja ona mogla to zrobic, a nie szykowala sie na impreze.. no sorry.. mam swoje porzadki na glowie.. oczywiscie gdy byla kolacja to pomagalam przy jej zrobieniu, przyjechal szwagier z dziewczyna, to ksiezniczka tylko siedziala i wszystko miala podsuwane pod nos.. A Ewelina przynies to, zrob tamto..
    Tydzien posiedze u taty
    Ano... tematy teściowych, szwagrów itp. - to tematy "rzeka"... jak następnym razem będzie taka sytuacja to musisz grzecznie powiedzieć, co myślisz i tyle. Bo też nie można dać sobie wejść na głowę.. A co do kłótni z facetami.. to tak bywa, że oni pewnych spraw nie widzą... na pewno się pogodzicie.. czasem taka przerwa i niewidzenie się daje potem super pogodzenie... wiem, że marne to pocieszenie ale "z miłością jest jak z masłem... chwila chłodu utrzymuje je w świeżości"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 09:59

Evelin lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Ja poproszę jajecznicę z tymi wczorajszymi grzybkami :D
    Mówisz - masz :)

<jajca z grzybami > :P

daga_00 lubi tę wiadomość

• Evelin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Ano... tematy teściowych, szwagrów itp. - to tematy "rzeka"... jak następnym razem będzie taka sytuacja to musisz grzecznie powiedzieć, co myślisz i tyle. Bo też nie można dać sobie wejść na głowę.. A co do kłótni z facetami.. to tak bywa, że oni pewnych spraw nie widzą... na pewno się pogodzicie.. czasem taka przerwa i niewidzenie się daje potem super pogodzenie... wiem, że marne to pocieszenie ale "z miłością jest jak z masłem... chwila chłodu utrzymuje je w świeżości"...

Zajebisty cytat, taki prawdziwy <3

Kiedys podobalo mi sie, ze moj ma tak dobry kontakt z mama.. teraz uwazam ze to przesada.. I ona przesadza i zaczyna mnie irytowac..
    Powiem jej co mysle, jeszcze przyjdzie okazja..
    Moj szwagier za to jest cudowny..
    Mlodszy ode mnie, ale bardzo dobrze sie z nim dogaduje, mam wrazenie ze bardziej sie cieszy ze jestem w ciazy, niz moj.
    Nawet wczoraj powiedzial, ze lozeczko kupi. Ta jego panna mnie powoli wkurw**. Nie dosc ze nigdzie nie pracuje, przyjezdza tylko na gotowe, to jeszcze robi sobie "slodkie zarciki" do mojego...
    Ehh.. normalnie ten weekend mnie wykonczy..

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Mówisz - masz :)

<jajca z grzybami > :P
    A dziękować... pycha :D :D

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Zajebisty cytat, taki prawdziwy <3

Kiedys podobalo mi sie, ze moj ma tak dobry kontakt z mama.. teraz uwazam ze to przesada.. I ona przesadza i zaczyna mnie irytowac..
    Powiem jej co mysle, jeszcze przyjdzie okazja..
    Moj szwagier za to jest cudowny..
    Mlodszy ode mnie, ale bardzo dobrze sie z nim dogaduje, mam wrazenie ze bardziej sie cieszy ze jestem w ciazy, niz moj.
    Nawet wczoraj powiedzial, ze lozeczko kupi. Ta jego panna mnie powoli wkurw**. Nie dosc ze nigdzie nie pracuje, przyjezdza tylko na gotowe, to jeszcze robi sobie "slodkie zarciki" do mojego...
    Ehh.. normalnie ten weekend mnie wykonczy..
    Bo z Rodziną to najlepiej na zdjęciu... ;) taki żarcik... ;) a tak poważnie to przecież decyzja o dziecku była Wasza wspólna, więc Twój Mąż się na bank cieszy :) tylko czasem faceci się tak zachowują... są bardziej powściągliwi.. a może my w ciązy też jesteśmy bardziej przewrażliwione ;) trzymam kciuki za rychłą zgodę :D

Evelin lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Bo z Rodziną to najlepiej na zdjęciu... ;) taki żarcik... ;) a tak poważnie to przecież decyzja o dziecku była Wasza wspólna, więc Twój Mąż się na bank cieszy :) tylko czasem faceci się tak zachowują... są bardziej powściągliwi.. a może my w ciązy też jesteśmy bardziej przewrażliwione ;) trzymam kciuki za rychłą zgodę :D

Sama nie wiem czego on chce..
    Ale ta rozmowa troszke mi pomogla..
    Dziekuje <3 <3
    Tylko caly czas ja,ja i ja..
    Ide teraz sie zdrzemnac, ale odezwe sie ..I mam nadzieje, ze juz nie bedziemy o tym pisac :*

Milego dnia <3
    Od dzis bedziesz moja terapeutka :*

I caluje reszte <3

daga_00 lubi tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Dzięki Agatko :*
    Ja się czuję dobrze, tylko zmęczenie, muszę co chwilę odpoczywac a nie jak maly samochodzik napieprzac. Niecały tydziem do ślubu

Kimi to odmkoedy staranka? Teraz czy w nat cyklu
    Kochana teraz zaczynam juz molestowac męża ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 09:37

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Czesc.
    Mam do Was pytanie.
    Wczoraj troche bolalo mnie na dole, jakis czas nie moglam wcale sie zalatwic, dzis od rana przestaly bolec mnie piersi.. nawet przestaly byc nadbrzmiale.. biore luteine dopochwowa, tak zlecil lekarz, ale czasami mam slady tabletki na bieliznie.. oczywiscie weszlam na neta i ponoc gdy ustepuja objawy, to moze znaczyc ze ciaza obumarla.. bardzo sie boje..
    Wizyte mam dopiero 9sierpnia.
    Nie wiem, moze zrobic jutro bete dla uspokojenia ??
    Mam mega dola..
    Na ip jedz nie na betę

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:

Tydzien posiedze u taty
    Hej głową do.gory chlopy inaczej reagują na ciążę. Musi przetrawic. Co.do hormonów to czasem zanikają chociaż.jq zawsze miałam minimalne. Dopiero dwa dni przed poronieniem mi znikły zupełnie. Ale nie musi być to.u ciebie. Kochana ciąża to nie choroba więc dlatego zaganiaja cie do pracy. Z jednej strony to dobrze bo najgorsze co można robić w ciąży to siedzieć i chuchać na siebie z drugiej powinni zapytać

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1961a8b8321e.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33af442085b3.jpg
    TESTUJĄ mini-graphics-baby-998830.gif
    25.07 - Czikosz, Magdama
    27.07 - AniaŁ123
    30.07 - misia1989, KingaJulia91

<3 <3 ZAFASOLKOWAŁY <3 <3 mini-graphics-baby-660831.gif
    6.07 - Madera2000 - pozytywny
    12.07 - Cherry_Blossom - pozytywny
    12.07 - Kingulla - pozytywny
    14.07 - Nutka88 - pozytywny
    16.07 - Evelin - pozytywny
    19.07 - Gaduaaa - pozytywny

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8b16f1eb471c.jpg
    TESTUJĄ mini-graphics-baby-998830.gif
    margerit@
    1.08 - margaret87
    4.08 - Justyś91
    5.08 - Parsleyek
    8.08 - Dobuska
    12.08 - Bella_Bella
    14.08 - MMadziula
    Bierka
    Caro
    LILITH.P
    marciaa
    22.08- Kim87

mini-graphics-baby-377766.gifmini-graphics-baby-377766.gifIm się udało <3 Uda się i nam! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99c5e3cf19f3.jpg mini-graphics-baby-377766.gifmini-graphics-baby-377766.gifmini-graphics-baby-377766.gif

Sylwia91 - TP -> 30.10.2016
    Duśka:) - TP -> 27.11.2016
    WaldhauzerM - TP -> 22.12.2016
    eveli_na - TP -> 26.12.2016
    Anula1986 - TP -> 28.12.2016
    szuflada - TP -> 29.12.2016
    Allmita - TP > 09.01.2017
    Sandrula - TP -> 03.02.2017
    Nats - TP -> 05.02.2017
    KlaudyŚ - TP -> 13.02.2017
    Tuliska - TP -> 06.03.2017
    Kingulla - TP -> 21.03.2017
    Elunia
    Cherry_Blossom -TP -> 21.03.2017
    Evelin - TP -> 23.03.2017

<3 <3 ZAFASOLKOWANE ZAPRASZAMY NA NASZ FIOLETOWY WĄTEK NA BELLY <3 <3

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/zafasolkowane-z-grupy-starania-o-maluszka-of,10260,123.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 10:57

3jgxflw1867zd36k.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim wpiszesz mnie na testowanje 8 sierpnia? :)

Kim87 lubi tę wiadomość

• Kingulla Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin my z mężem staraliśmy się o dzidziusia 8 miesięcy. Jak mu oznajmiłam, że jestem w ciązy to poszedł do "kanciapy" wyciagnął kij od mopa i powiedział, żebyp pojechała mu kupić końcowkę bo tą co ma nie pasuje:P roześmiałam się, że właśnie oznajmiłam mu, że zostanie tatą a on mi mopa wręcza. Faceci chcą, ale jak przychodzi co do czego to się boją jak sprostaja roli ojca. Obudza się u nich mechanizm wypierania i reagują inaczej niż my:) przejdzie mu i Tobie, jeszcze wszystko będzie ok ikiedyś będziecie się z tych sytuacji śmiać:)

Kim87, dobuska lubią tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    07.2024 Invicta Wrocław
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA1 - 1:80
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimi kochana , wpisz mnie na 14 sierpnia :-)
    Ja też już zaczynam molestować mojego ukochanego :-) Całe szczęście nie jest to trudne :-D

Kim87, Evelin lubią tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

evelin nie martw się na zapas, skoro gninek mówi że jest ok to jest ok. Będzie dobrze - głowa do góry.

AniaŁ 0,04 spadku to żaden spadek. Ciągle masz tempkę w wyższej fazie więc póki co jest dobrze.

daga_00 wrote:
    A powiem Wam jak ja byłam w ciąży pierwszej to ja byłam zdrowsza... pod tym względem, że nic nie czytałam. Pojęcia nie mialam, że trzeba betę powtórzyć.. pierwszy wyniki bety w 31 dc miałam zaledwie 5 jednostek... i przyjęłam, że jest ciąża i tyle.. teraz wiem jakby dużo więcej i na pewno będę się bardziej przejmować...

Ja w pierwszej ciąży nawet nie miałam pojęcia o robieniu bety z krwi a tym bardziej o jej przyroście. Prowadziłam wykres temperatur, do dziś mam zachowany :) A później w dniu spodziewanej @ zrobiłam test z moczu, wyszedł pozytywny i cierpliwie czekałam do wizyty u ginka. Jakoś nie świrowałam, nie doszukiwałam się złych objawów. Starania zaczęliśmy w sierpniu 2009r ale w okolicach dni płodnych dopiero we wrześniu wstrzeliliśmy się w płodne i udało się. Ciąża przebiegała książkowo, zero problemów. Poród o czasie SN, syn duży 3830 i 57 cm.
    Widzę po sobie że teraz będę chyba panikować, może dlatego że jestem po poronieniu i jakiś strach we mnie pozostał, że może znów mi się to przytrafić.

Evelin, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Ewelinko kochana tak mi Ciebie szkoda. A jeżeli mogę wiedzkec, planowaliscie ciążę? Może on po prostu się boi? Może dopiero do niego dociera to co się wydarzyło? Faceci często reagują po prostu głupio

Bardzo chcial, staralismy sie kilka miesiecy, sam chcial nawet badania sobie robic, gdy sie nie udawalo..

Zobacze jak sytuacja sie rozwinie.
    Musialam porostu sie wygadac

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Na ip jedz nie na betę

Poczekam jeszcze, chyba za bardzo panikuje

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Hej głową do.gory chlopy inaczej reagują na ciążę. Musi przetrawic. Co.do hormonów to czasem zanikają chociaż.jq zawsze miałam minimalne. Dopiero dwa dni przed poronieniem mi znikły zupełnie. Ale nie musi być to.u ciebie. Kochana ciąża to nie choroba więc dlatego zaganiaja cie do pracy. Z jednej strony to dobrze bo najgorsze co można robić w ciąży to siedzieć i chuchać na siebie z drugiej powinni zapytać

Niby tam czuje piersi, ale mniej.
    Brzuch dalej wzdety, spiaca jestem, I ciagle glodna.. poprostu naczytalam sie tych glupot.. :/

mhsvi09ksakq2zvz.png
‹‹ 2638 2639 2640 2641 2642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ