Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja tylko chciałam powiedzieć, że wczoraj pomagałam mojemu chłopu w robieniu altany... także heblowałam, szlifowałam i malowałam :D wróciliśmy do domu o 23... moje dziecko siedzi u Dziadków.. nie chce do domu ;)
    Ja myślę, że gdzieś za 3-4 dni u mnie owulka.. trza odpalić silniki z mężem i jedziemy ;) :D

Justyś91, Kim87, Evelin lubią tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa__27 wrote:
    To uwierz!!!

Ogromne gratulacje!!!!

Ja cicho siedzę w krzaczorach i czekam na owu...

Tak się zastanawiam - w ktorym dniu cyklu isc na monitoring????
    Hej Ewa... ja pierwszy raz idę na monitoring... cykle mam ok 28 dni więc idę 01.08 to będzie mój 13 dc :) a poźniej za 2-3 dni pójdę sprawdzić czy pęcherzyk pękł..

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! A ja w piątym cyklu starań. Nudą wieje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KingaJulia91 wrote:
    Jezeli faktycznie jestem w ciazy to chwtnie Was wszystkie pozarazam

Gratulacje :)

Boziuu kiedy ja będę mogła wstawić takie ładne zdjęcie? Ehh..

KingaJulia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:

Czikosz ja teżz, ale ten miesiąc będzie inny, luźniejszy bez sprawdzania temp i takich tam bo jade na wakacje i to nie sprzyja kontroli swojego ciała :D Aczkolwiek zapakowałam do walizki pare testów LH :D jakby co

nick nieaktualny, daga_00, Parsleyek lubią tę wiadomość

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Justyś jest taka maść... bardzo dobra... ale chyba na receptę... w jakiejś ludzkiej aptece powinni Ci sprzedać... zaraz Ci fote załącze... mi pomagało.. też miałam objawy swędzenia i pieczenia..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/39feb9ed864b.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/53dda43037d4.jpg
    Musze koniecznie zapytać w mojej aptece. Wczoraj kupiłam provag żel tam pisze ze na infekcje bakteryjne i grzybicze mam nadzieję że to coś pomoże.
    Ciągle się zastanawiam od czego coś tam zlapalam :(

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    cześć dziewczyny

Ratujcie!!!!!!!!!!!!!
    dostałam jakiejś infekcji intymnej jestem tam podrażniona i troszkę swędzi znacie jakieś dobre domowe sposoby na takie cuś?? bo mojego gina nie ma i mam problem

Z doświadczenia powiem żebyś od razu szła do lekarza, bo takie leczenie na własną ręke tylko wydłuża potem leczenie, spróbuj ze dwa max 3 dni globulki jakieś ale to nie rozwiąże raczej sprawy kochana :)

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Dziewczynki ja tylko chciałam powiedzieć, że wczoraj pomagałam mojemu chłopu w robieniu altany... także heblowałam, szlifowałam i malowałam :D wróciliśmy do domu o 23... moje dziecko siedzi u Dziadków.. nie chce do domu ;)
    Ja myślę, że gdzieś za 3-4 dni u mnie owulka.. trza odpalić silniki z mężem i jedziemy ;) :D
    Daga to Ty taki Bob Budowniczy w wersji damskiej jesteś :) <3

daga_00 lubi tę wiadomość

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Czikosz ja teżz, ale ten miesiąc będzie inny, luźniejszy bez sprawdzania temp i takich tam bo jade na wakacje i to nie sprzyja kontroli swojego ciała :D Aczkolwiek zapakowałam do walizki pare testów LH :D jakby co
    Ja się też zastanawiam, czy w Chorwacji mierzyć... w zasadzie sprawa ewentualnego grocha wyklaruje się przed moim wyjazdem (bo ja jadę 07.08) i jeśli gin mi potwierdzi owulkę i pęknięcie pecherzyka to chyba sobie dam spokój z mierzeniem... :D
    My też zaciążymy :D Staram się myśleć pozytywnie :D
    Misia ja pamiętam jak byłam w pierwszej ciązy... 4 cykle się nie udało i zaszłam w 5 cyklu... ja w to nie mogłam uwierzyć, byłam pewna, że dostane @ ... jak zawsze... tym bardziej, że objawy miałam okresowe.. to był rok 2009 więc beta nie była jeszcze taka popularna, ale poszłam na nia po 3 dniach spoznienia bo nie wierzyłam, że te paskowe testy mogą być pozytywne... bo nigdy wczesniej nie wychodzily ;)

Kim87, Bierka lubią tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Daga to Ty taki Bob Budowniczy w wersji damskiej jesteś :) <3
    he he ;) a wiesz ile kcal spaliłam... lepsze to niż chodakowska czy bieganie ;)

Justyś91 lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • Kingulla Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KingaJulia gratulacje! :* plemniory atakuja w tym miesiacu. Niby wakacje a one pala sie do roboty:p jeszcze raz gratuluje:)

KingaJulia91 lubi tę wiadomość

2010 - misiu 💙🐻

Starania od I 2016
    08.2016 - zaśniad całkowity
    05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
    03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
    22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
    ❄ 3.1.1 😇
    ❄3.2.2 😞
    ❄4.1.2 😞
    ❄4.2.2
    👩🏻 '89
    Cross match 29,8 %❌
    NK 14% ❌
    ANA3- 1:100
    KIR AA
    Kariotyp ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏻 '83
    Nasienie ✅
    Kariotyp ✅
    30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
    28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
    28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞
    04.08 --->❄️ 4.2.2 (6doba) luteina,besins,prolutex,estrofem,encorton,hydroxychloroquine,intralipid,accofil,🍀
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Musze koniecznie zapytać w mojej aptece. Wczoraj kupiłam provag żel tam pisze ze na infekcje bakteryjne i grzybicze mam nadzieję że to coś pomoże.
    Ciągle się zastanawiam od czego coś tam zlapalam :(
    Ja też kiedyś miałam tendencję do takich infekcji... i nie wiedziałam skąd to się bierze.. o higienę dbam, mój chłop też.. a się zdarzało... i zaczęłam stosować płyn do higieny intymnej Lactacyd i od 2 lat mam spokój...

zem3anlixz38accb.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Z doświadczenia powiem żebyś od razu szła do lekarza, bo takie leczenie na własną ręke tylko wydłuża potem leczenie, spróbuj ze dwa max 3 dni globulki jakieś ale to nie rozwiąże raczej sprawy kochana :)
    Mam nadzieję że chociaż ulżę temu dyskomfortowi a jak tylko mój gin będzie dostępny to pędzę na wizytę

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Witam Was kochane <3
    Ja dziś znowu urwanie głowy. ..z tęsknoty wchodze Was poczytać :-)
    Bella to my coś widzę podobnie idziemy w tym cyklu, czaruje Twoje jajo - zmień się w fasolinke :-)
    Kim a u Ciebie jak ? Serduszka in progress? ;-)
    Evelin całuski dla Ciebie i groszka ;-*
    Daga pewnie żyje już Chorwacja , tak jak pisałam proszę wrócić w liczbie co najmniej + 1 osóbka więcej ;-) ;-)
    Ja uwaga od jutra jadę z mężem pod namiot :-D pełen spontan, stwierdziliśmy, że zrobimy sobie powrót do przeszłości , tak jak za czasów liceum :-) Nie mogę się doczekać :-)
    Hej bejbe tak zaczynam molestowac małża ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Będzie ogień ;(

3jgxflw1867zd36k.png
  • daga_00 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Mam nadzieję że chociaż ulżę temu dyskomfortowi a jak tylko mój gin będzie dostępny to pędzę na wizytę
    MI ta maść pomogła.. podmywałam się i po myciu ta maść ... tak 3-4 razy dziennie.. bo to strasznie męczące, bo swędziało i cieżko było wytrzymać... więc wiem co czujesz ;/

zem3anlixz38accb.png
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Czikosz ja tez 5 cs;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Gratulacje :)

Boziuu kiedy ja będę mogła wstawić takie ładne zdjęcie? Ehh..
    Już za chwilę już za momencik ;) cierpliwości ;)

daga_00, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Będzie ogień ;(
    :D :D

zem3anlixz38accb.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Ja też kiedyś miałam tendencję do takich infekcji... i nie wiedziałam skąd to się bierze.. o higienę dbam, mój chłop też.. a się zdarzało... i zaczęłam stosować płyn do higieny intymnej Lactacyd i od 2 lat mam spokój...
    Higiena to podstawa. Do tej pory uzywalam ziajki tej białej z kwasem mlekowym i nie miałam problemów. Wczoraj pani w aptece polecila mi ten prowag emulsje do higiieny i ten żel co juz pisalam

‹‹ 2704 2705 2706 2707 2708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ