WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    MI ta maść pomogła.. podmywałam się i po myciu ta maść ... tak 3-4 razy dziennie.. bo to strasznie męczące, bo swędziało i cieżko było wytrzymać... więc wiem co czujesz ;/
    Jak siedzę to nie czuje tam nic ale jak zaczynam chodzić to dyskomfort totalnym przebieram nogami jak male dziecko jaak chce mu się siusiu :)

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Higiena to podstawa. Do tej pory uzywalam ziajki tej białej z kwasem mlekowym i nie miałam problemów. Wczoraj pani w aptece polecila mi ten prowag emulsje do higiieny i ten żel co juz pisalam
    Zastosuj sobie lactacyd... zobaczysz, że jest duża różnica... :) Ja zawsze uzywałam płynów do higieny intymnej... różnych... ale dopiero jak na ten przeszłam to chyba równowaga bakteryjna się ustabilizowała, bo nie mam żadnych problemów.. a ja jeszcze używam tylko tamponów w trakcie @ i też nic mi się nie dzieje...

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Mam nadzieję że chociaż ulżę temu dyskomfortowi a jak tylko mój gin będzie dostępny to pędzę na wizytę

Też mam taką nadzieje, myśle, że do czasu wizyty pomogą ci te środki ;)
    mnie często gnębią infekcje, jak jestem chora, jak zmieniam otoczenie, nawet przed okresem mi się zdarza i dlatego biorę teraz probiotyk zrobiłam osbie kurację 2 miesiące brałam nonstop a teraz podczas okresu, te doustne.
    I też mam zawsze w łazience lactacyd.

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Jak siedzę to nie czuje tam nic ale jak zaczynam chodzić to dyskomfort totalnym przebieram nogami jak male dziecko jaak chce mu się siusiu :)
    Współczuje... oby szybko przeszło :*

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Zastosuj sobie lactacyd... zobaczysz, że jest duża różnica... :) Ja zawsze uzywałam płynów do higieny intymnej... różnych... ale dopiero jak na ten przeszłam to chyba równowaga bakteryjna się ustabilizowała, bo nie mam żadnych problemów.. a ja jeszcze używam tylko tamponów w trakcie @ i też nic mi się nie dzieje...

o widzisz, mi lekarz zabronił tampów podczas okresu jak mam tendencje do zapaleń, chyba że takie z apteki nasaczone czymś tam mi polecił.

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Współczuje... oby szybko przeszło :*
    Musi przejść innej opcji nie przewiduję :)

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny ja mam pytanie do tych które podróżują samolotem ze swoimi lekami.
    Pierwszy raz lece z taką ilością leków; euthyrox, jodid, kwas foliowy, castangus, i inofolic czy będzie z tym jakiś problem?

Zawsze leciałam tylko ewentualnie z przeciwbólowymi ...

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    o widzisz, mi lekarz zabronił tampów podczas okresu jak mam tendencje do zapaleń, chyba że takie z apteki nasaczone czymś tam mi polecił.
    Ja używam ob super procomfort a jak już mam mniejsze plamienie to ob normal procomfort i jestem zadowolona. Nawet nie wiedziałam, że można kupić tampony czyms nasączone.. :)

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Już za chwilę już za momencik ;) cierpliwości ;)

kimi cierpliwość to cnota, wielka <3
    ja jej nie mam, zawsze lubie jak jest wszytko na czas, tak jak zaplanuje- wzystko poza normami mnie stresuje ;)

Głupia ja

Kim87 lubi tę wiadomość

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Pierwszy raz lece z taką ilością leków; euthyrox, jodid, kwas foliowy, castangus, i inofolic czy będzie z tym jakiś problem?

Ja nie mam pojęcia.. aż tak często nie latam.. ale jak lecielismy do Turcji w 2014 to mialam sporo leków.. antybiotyk, leki na biegunkę, przeciwbólowe i nic się nie działo.. nie wiem jak teraz..

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Ja używam ob super procomfort a jak już mam mniejsze plamienie to ob normal procomfort i jestem zadowolona. Nawet nie wiedziałam, że można kupić tampony czyms nasączone.. :)

Są są...ale drogie

Ellen tampony probiotyczne

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Są są...ale drogie

Ellen tampony probiotyczne
    Dobrze ze narazie nie są mi potrzebne ;)

Ja laski spadam. Jadę jeszcze jedną instruckję zawieźć a potem do rodziców i weekend :) Do później :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 09:35

zem3anlixz38accb.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    :D :D
    Miał być uśmiech a wyszedł grymas ;)

daga_00 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Zobacz laktacyd ten tantum Rosa i jak nosisz stringi to je wyrzuć ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:

Nie tylko muszą być zapakowane w przezroczystą torebkę strunowa

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    kimi cierpliwość to cnota, wielka <3
    ja jej nie mam, zawsze lubie jak jest wszytko na czas, tak jak zaplanuje- wzystko poza normami mnie stresuje ;)

Głupia ja
    Mistrzu nie tylko ty. Ja dostaje ataku furii jak coś inaczej idzie niż zaplanowane

3jgxflw1867zd36k.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Miał być uśmiech a wyszedł grymas ;)
    Zorientowałam sie :D :D ;)

Kim87 lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na kontrolę mojego pęcherzyka, zobaczymy co tam się zadzialo :)

Kim87, Evelin lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 09:38

Evelin, Kim87 lubią tę wiadomość

• szatynka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    stokrotka666 wrote:
    Mój dzisiaj zbadał mi szyjkę (po raz 1) i teraz siedzi obmysla plan dzialania:-D

widzę, że ktoś tu się bawi w ginekologa :)
    dobrze dobrze niech obmyśla plan działania, oby był skuteczny :) tylko wiesz jak jego plan okaże się strzałem w dziesiątkę to nie dziw się jak do Waszych drzwi zapukają inne staraczki (w tym ja) na konsultację do Twojego męża 035.gif

bella trzymam kciuki za pęknięty pęcherzyk i żeby został przez plemniora trafiony zatopiony :)

JuliaKinga piękne dwie kreseczki

U mnie dziś wreszcie nie ma duchoty. Właśnie starłam kurze w mieszkaniu, później jeszcze pojeżdżę na odkurzaczu. Póki co spijam kawkę z odżywką na włosach :)

Dziś u mnie ładny skok tempki. Także uważam że wszystko wróciło do normy :) Niech tylko jeszcze @ przyjdzie w terminie i będzie baja :)
    Wczoraj wieczorem wreszcie rozkminiłam moją szyjkę 0dance3.gif
    Zanim zapodałam globulkę to se tam pomacałam i znalazłam ją, wysoko mięciutka i takie wyraźne zagłębienie wyczułam, więc myślę że otwarta. No cóż macać se ją będę tylko na czas stosowania globulek (czyli jeszcze 10 dni) bo po ich skończeniu paluchów już tam nie będę wkładała co by znowu jakiej infekcji nie dostać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 10:06

dobuska, KingaJulia91, Bella_Bella lubią tę wiadomość

<3 zem3j48aw2uaagxd.png <3
    <3 zem3wn15b4i4bt7c.png <3

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3
‹‹ 2705 2706 2707 2708 2709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ