Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Krótko trwało moje szczęście. Zaczęłam dziś trochę plamić krwią więc szybko poleciałam na usg. Lekarz nie daje nam zbyt wiele szans na rozwój maleństwa. Pęcherzyk ciążowy nie ma w ogóle napięcia, jest jakiś rozciągnięty i poszarpany. W środku coś jest ale nie przypomina to zarodka. Kazał przyjść jeszcze w poniedziałek lub środę (ze względu na to, że bhcg dość wysokie bo ponad 12000 co świadczy o ciąży) i wtedy podejmiemy decyzję co dalej. Jestem załamana:(
Kim87, Bierka lubią tę wiadomość
2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 😇
❄3.2.2 😞
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
Cross match 29,8 %❌
NK 14% ❌
ANA1 - 1:80
Kariotyp ✅
Zespół antyfosfolipidowy ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 😔
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium) 7+1💔😞😇
28.04 ----> ❄ 3.2.2 (+ relanium, +neoparin) 7dpt - beta 0,4 😞 -
nick nieaktualnyKingulla wrote:Hej dziewczyny. Krótko trwało moje szczęście. Zaczęłam dziś trochę plamić krwią więc szybko poleciałam na usg. Lekarz nie daje nam zbyt wiele szans na rozwój maleństwa. Pęcherzyk ciążowy nie ma w ogóle napięcia, jest jakiś rozciągnięty i poszarpany. W środku coś jest ale nie przypomina to zarodka. Kazał przyjść jeszcze w poniedziałek lub środę (ze względu na to, że bhcg dość wysokie bo ponad 12000 co świadczy o ciąży) i wtedy podejmiemy decyzję co dalej. Jestem załamana:(
Kinga :* poczekaj na rozwój sytuacji
Nie denerwuj się bo to nie pomaga, chociaż domyślam się jak to jest stresujące.
Juz nie masz na to wpływu trzeba mieć nadzieje -
nick nieaktualny
-
Kingulla wrote:Hej dziewczyny. Krótko trwało moje szczęście. Zaczęłam dziś trochę plamić krwią więc szybko poleciałam na usg. Lekarz nie daje nam zbyt wiele szans na rozwój maleństwa. Pęcherzyk ciążowy nie ma w ogóle napięcia, jest jakiś rozciągnięty i poszarpany. W środku coś jest ale nie przypomina to zarodka. Kazał przyjść jeszcze w poniedziałek lub środę (ze względu na to, że bhcg dość wysokie bo ponad 12000 co świadczy o ciąży) i wtedy podejmiemy decyzję co dalej. Jestem załamana:(
Trzymam kciuki za dobry rozwoj sytuacji :*:* nie martw sie, bedzie dobrze :* -
misia1989 wrote:co ci się objawia?
Powiedz mi jaki miałaś wynik AMH ide jutro robić..
Robiłaś w diagnostyce? ciekawe ile się czeka na wynik..
I konsultowałaś swoje wyniki?
miałam 5,9robiłam w uniwersyteckim centrum klinicznym w Gdańsku, wynik miałam po 5 dniach roboczych
nie konsultowałam, aczkolwiek wiem, że jest ok
Justyś też taki miała i lekarz zaznaczył jej jako normalny
idę do endokrynologa z wszystkimi hormonami, to sobie popatrzy -
misia1989 wrote:co ci się objawia?
Powiedz mi jaki miałaś wynik AMH ide jutro robić..
Robiłaś w diagnostyce? ciekawe ile się czeka na wynik..
I konsultowałaś swoje wyniki?
właśnie nic się nie objawiazawsze już nakręcona byłam, tydzień do @, a tu nic
cudownie jest się nie napalać
chociaż to pewnie też kwestia tego, że mało o tym myślę z braku czasu
-
nick nieaktualnyLILITH.P wrote:właśnie nic się nie objawia
zawsze już nakręcona byłam, tydzień do @, a tu nic
cudownie jest się nie napalać
chociaż to pewnie też kwestia tego, że mało o tym myślę z braku czasu
No i dobrze, lepiej się nie nakręcać.
Dziękuje za info -
Kingulla wrote:Hej dziewczyny. Krótko trwało moje szczęście. Zaczęłam dziś trochę plamić krwią więc szybko poleciałam na usg. Lekarz nie daje nam zbyt wiele szans na rozwój maleństwa. Pęcherzyk ciążowy nie ma w ogóle napięcia, jest jakiś rozciągnięty i poszarpany. W środku coś jest ale nie przypomina to zarodka. Kazał przyjść jeszcze w poniedziałek lub środę (ze względu na to, że bhcg dość wysokie bo ponad 12000 co świadczy o ciąży) i wtedy podejmiemy decyzję co dalej. Jestem załamana:(
trzymam kciuki, żeby plamienie ustało!!
-
Trzymaj się kochana i spróbuj być silna. To możesz zrobić dla swojego groszka.
Mogę tylko wyobrażać sobie co czujesz, wspieram Cię mocno!!!29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Kingulla całym sercem jestem z Tobą i wierze, że wszystko się dobrze ułoży :-*
Postaraj się zachować spokój -
Dziewczyny pomocy! Czy wyniki z dwóch różnych laboratorium mogą się aż tak bardzo różnić?! Czy w ciągu tygodnia aż taka zmiana?
TSH z 20.07 - 1,780 (norma 0,270 - 4,2000
TSH z wczoraj (z innego labo) 3,610 przy takich samych normach!!
No i z wczoraj:
FT4 33.33% [ wynik 1.19, norma (0.93 - 1.71)]
FT3 62.92% [ wynik 3.51, norma (2 - 4.4)]
Czeka mnie wizyta u endo na pewno, ale aż takiej różnicy to się nie spodziewałamtsh 3,6 to jakaś masakra
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Kingulla wrote:Hej dziewczyny. Krótko trwało moje szczęście. Zaczęłam dziś trochę plamić krwią więc szybko poleciałam na usg. Lekarz nie daje nam zbyt wiele szans na rozwój maleństwa. Pęcherzyk ciążowy nie ma w ogóle napięcia, jest jakiś rozciągnięty i poszarpany. W środku coś jest ale nie przypomina to zarodka. Kazał przyjść jeszcze w poniedziałek lub środę (ze względu na to, że bhcg dość wysokie bo ponad 12000 co świadczy o ciąży) i wtedy podejmiemy decyzję co dalej. Jestem załamana:(Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO