Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Parsleyek wrote:Dziewczyny pomocy! Czy wyniki z dwóch różnych laboratorium mogą się aż tak bardzo różnić?! Czy w ciągu tygodnia aż taka zmiana?
TSH z 20.07 - 1,780 (norma 0,270 - 4,2000
TSH z wczoraj (z innego labo) 3,610 przy takich samych normach!!
No i z wczoraj:
FT4 33.33% [ wynik 1.19, norma (0.93 - 1.71)]
FT3 62.92% [ wynik 3.51, norma (2 - 4.4)]
Czeka mnie wizyta u endo na pewno, ale aż takiej różnicy to się nie spodziewałamtsh 3,6 to jakaś masakra
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Parsleyek wrote:Dziewczyny pomocy! Czy wyniki z dwóch różnych laboratorium mogą się aż tak bardzo różnić?! Czy w ciągu tygodnia aż taka zmiana?
No i z wczoraj:
Czeka mnie wizyta u endo na pewno, ale aż takiej różnicy to się nie spodziewałamtsh 3,6 to jakaś masakra
tsh faktycznie za wysokie... Gaduaaa zapewne wysłałaby Cię do endo. FT4 też nieco za niskie... -
No i z wczoraj:
tsh 22.07 - 5.45 a z 27 - 1.7... tez nie wiem o co chodzi wlasnie sie wybiedam tez do endo masakra
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
LILITH.P wrote:tsh faktycznie za wysokie... Gaduaaa zapewne wysłałaby Cię do endo. FT4 też nieco za niskie...
Sama się tam wyślę..Chyba nie mam wyjścia
już nie wiem czy mi tak tsh szaleje że w ciągu tygodnia podskoczyło 2 razy, czy to też laboratorium, ehh...
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek wrote:Sama się tam wyślę..
Chyba nie mam wyjścia
już nie wiem czy mi tak tsh szaleje że w ciągu tygodnia podskoczyło 2 razy, czy to też laboratorium, ehh...
jak na błąd lab. różnica jest zbyt duża... może to być 0,n ale nie n... biorąc pod uwagę skalę wyniku.
ja do endo idę w czwartekzobaczymy, co mi powie
moje tsh to 4,5... pierwszy raz w życiu robiłam -
LILITH.P wrote:jak na błąd lab. różnica jest zbyt duża... może to być 0,n ale nie n... biorąc pod uwagę skalę wyniku.
ja do endo idę w czwartekzobaczymy, co mi powie
moje tsh to 4,5... pierwszy raz w życiu robiłam
Ja chciałam się zapisać, ale nikt nie odbiera. To daj znać jak będziesz po wizycie, będziemy uczyć się na swoich doświadczeniach29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
stokrotka666 wrote:Dziewczyny ja odkąd otworzylam oczy zmagam się z MEGA nudnosciach, zmęczeniem... ledwo dojechałam do domu i juz jestem na łóżku pod wiatrakiem ustawionym na największą moc:-((Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
No i z wczoraj:
tak między jednym labo a drugim mogą być różnice. Ja mam jedno laboratorium i zawsze tam chodzę na badania.
Jeśli chodzi o TSH to 3,61 to za duże dla staraczek i ciężarnych. A jeśli chodzi o FT3 i FT4 to najlepiej jakby oba były na poziomie 50%. Pozostało Ci tylko iść do endokrynologa. Ja mam wizytę 17 sierpnia bo też mi TSH skoczyło do 3,077, Jak we wtorek byłam u gina i oglądał moje wyniki a tam między innymi było te moje TSH to mi je podkreślił długopisem i powiedział że za duże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 16:55
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
od 3 dni momentami kręci mi się w głowie. Zastanawiałam się od czego to. Przeczytałam ulotkę leku jaki mam od gina i tam jest m.in. że skutkiem ubocznym mogą być zawroty głowy. Ciul niech tam się kręci byle by grzybka się pozbyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 17:02
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:tak między jednym labo a drugim mogą być różnice. Ja mam jedno laboratorium i zawsze tam chodzę na badania.
Jeśli chodzi o TSH to 3,61 to za duże dla staraczek i ciężarnych. A jeśli chodzi o FT3 i FT4 to najlepiej jakby oba były na poziomie 50%. Pozostało Ci tylko iść do endokrynologa. Ja mam wizytę 17 sierpnia bo też mi TSH skoczyło do 3,077, Jak we wtorek byłam u gina i oglądał moje wyniki a tam między innymi było te moje TSH to mi je podkreślił długopisem i powiedział że za duże.
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny.
Ja już tydzień temu taka pozytywnie nastawiona że 1,78 a dziś szok. Ale może tu leży mój problem w zajściu w ciążę. Wierzę że jak pójdę do endo, zacznę leczyć tarczycę skoro coś z tymi wynikami nie tak, wreszcie się uda...29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
Kingulla wrote:Hej dziewczyny. Krótko trwało moje szczęście. Zaczęłam dziś trochę plamić krwią więc szybko poleciałam na usg. Lekarz nie daje nam zbyt wiele szans na rozwój maleństwa. Pęcherzyk ciążowy nie ma w ogóle napięcia, jest jakiś rozciągnięty i poszarpany. W środku coś jest ale nie przypomina to zarodka. Kazał przyjść jeszcze w poniedziałek lub środę (ze względu na to, że bhcg dość wysokie bo ponad 12000 co świadczy o ciąży) i wtedy podejmiemy decyzję co dalej. Jestem załamana:(
Czesc kochane... ja tylko na chwile.. jestem u rodziców i roboty full...
Kingula ja trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań. Skoro beta jest wysoka to jest nadzieja.. ja bym jeszcze skonsultowała to z innym lekarzem..tule Cie mocno i daj znać jak juz cos bedziesz wiedziała.. -
Parsleyek wrote:Dzięki za odpowiedzi dziewczyny.
Ja już tydzień temu taka pozytywnie nastawiona że 1,78 a dziś szok. Ale może tu leży mój problem w zajściu w ciążę. Wierzę że jak pójdę do endo, zacznę leczyć tarczycę skoro coś z tymi wynikami nie tak, wreszcie się uda...
Ja jesli w tym cyklu nie zajde, tez ide na hormony tarczycy.. miałam robic badania w tym tygodniu ale przed wyjazdem do Chorwacji juz nie chce o niczym myslec...