X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odp na moje pytania :)
    Będę pamiętać na przyszłość ;)

• szatynka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały dzień na słońcu daje mi teraz to odczuć, strasznie jestem zmęczona i senna. Młody już ogarnięty w sensie że umyty i już w piżamce, teraz ja się umyję i zakorkuję szanowną globulką i do wyrka. Do jutra.

Zołza:) lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    A jak z jajnikami u was było zanim się dowiedzialyscie o ciazy? Dawały znac o sobie?
    Czasem nie było reguły

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początkowo gin powiedział, że mam brać 1 tabletkę dziennie aż do pojawienia się krwawienia. Ale na logikę, skoro przepisał mi go w celu unormowania cykli + podtrzymania ewentualnej ciąży. Pytałam go o owulkę i zdecydował dać mi dupka zamiast luteiny, bo on właśnie nie blokuje rzekomo jajeczkowania, które nie wiadomo kiedy może występować przy pcos. Czytając bardzo dużo na temat dupka i jak inne dziewczyny go biorą, stwierdziłam, że skoro ma mi unormować i wyrównać cykle to chyba prędzej się to wydarzy biorąc 10 tabletek w drugiej połowie cyklu, niż 20 prawda? :) Chyba, że moje myślenie jest błędne, to przemówcie mi proszę do rozsądku :)
    Co do ostatniej owulacji, to właśnie kalkulatory wskazują na 21 dc, ale śluz płodny 27/28/29dc, a ten nie występuje raczej poza owulacją... Czy znowu się mylę? :D A ból brzucha/jajników miałam od 27dc aż do @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 20:34

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Początkowo gin powiedział, że mam brać 1 tabletkę dziennie aż do pojawienia się krwawienia. Ale na logikę, skoro przepisał mi go w celu unormowania cykli + podtrzymania ewentualnej ciąży. Pytałam go o owulkę i zdecydował dać mi dupka zamiast luteiny, bo on właśnie nie blokuje rzekomo jajeczkowania, które nie wiadomo kiedy może występować przy pcos. Czytając bardzo dużo na temat dupka i jak inne dziewczyny go biorą, stwierdziłam, że skoro ma mi unormować i wyrównać cykle to chyba prędzej się to wydarzy biorąc 10 tabletek w drugiej połowie cyklu, niż 20 prawda? :) Chyba, że moje myślenie jest błędne, to przemówcie mi proszę do rozsądku :)
    Co do ostatniej owulacji, to właśnie kalkulatory wskazują na 21 dc, ale śluz płodny 27/28/29dc, a ten nie występuje raczej poza owulacją... Czy znowu się mylę? :D A ból brzucha/jajników miałam od 27dc aż do @.

Ból brzucha mogłaś mieć świadczący o nadchodzącej @. Faza lutealna powinna trwać około 12 dni więc Kochana nie mogłaś mieć owulacji 28 dnia przy 33 dniowym cyklu :) A duphaston na podtrzymanie ewentualnej ciąży przyjmuje się po owulacji przez 10 dni po 2 tabletki ;) ale bez konsultacji z lekarzem nie można brać hormonów. Mogę się mylić ale tyle wiem z własnego doświadczenia oraz siostry.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym nie zmieniaj dawkowania leku na własną rękę bo sobie zaszkodzisz.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem właśnie, że ta owulka ni w ząb tam nie pasuje, jak mówię - sugeruję się tym, że cały cykl była susza, a wtedy właśnie śluz płodny i mylnie bóle powiązałam z owulką. No trudno, teraz mierzę temperaturę, więc zauważę owu po czasie. Kiedy wg Was powinnam zacząć robić testy? Same widzicie, że jakaś popieprzona jestem w środku :D

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski ;)
    Ja dopiero teraz zasiadłam do kompa :P nie ukrywam, że kaca miałam dziś po wczorajszej butli wina.. rano jak wstałam to miałam 0,5 promila alkoholu we krwi :P ale za to jakie <3 było ;) dodam tylko, że ja nabita a Małż mój trzeźwy ;) poszlam spać coś po 3 w nocy.. z tego wszystkiego zaspałam i temperature zmierzyłam o 8.00... jest dużo wyższa i wydaje mi się, że to przez alkohol i niedospanie.. :P Test owulacyjny narazie negatyw, ale obstawiam na jutro lub pojutrze ;) Jutro mam wizyte u gina, to zobaczymy czy pecherzyk jest :D Idę zaraz pobiegać, z racji późnej godziny dziś trasa wokół bloku ;)

Zołza ja też tak jak dziewczyny miałam w ciązy biało-kremowy śluz.. i objawy jak na okres.. bóle podbrzusza... także objaw masz dobry ;)

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się u mnie nie dzieje to chociaż new avatarka se pykne :D
    Fajny ten avatarek :D

zem3anlixz38accb.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Wiem właśnie, że ta owulka ni w ząb tam nie pasuje, jak mówię - sugeruję się tym, że cały cykl była susza, a wtedy właśnie śluz płodny i mylnie bóle powiązałam z owulką. No trudno, teraz mierzę temperaturę, więc zauważę owu po czasie. Kiedy wg Was powinnam zacząć robić testy? Same widzicie, że jakaś popieprzona jestem w środku :D

Ja zaczynam robić testy 9dc a moje cykle trwają 25 dni :) przeważnie owu wypada mi 12dc, w tym cyklu monitoring to potwierdził :) Przy takich cyklach może też wybralabys się na monitoring?

daga_00 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    A może powinnaś raz pójść na monioring... to by się może wyklarowało kiedy masz owulkę.. ?

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Czesc laski ;)
    Ja dopiero teraz zasiadłam do kompa :P nie ukrywam, że kaca miałam dziś po wczorajszej butli wina.. rano jak wstałam to miałam 0,5 promila alkoholu we krwi :P ale za to jakie <3 było ;) dodam tylko, że ja nabita a Małż mój trzeźwy ;) poszlam spać coś po 3 w nocy.. z tego wszystkiego zaspałam i temperature zmierzyłam o 8.00... jest dużo wyższa i wydaje mi się, że to przez alkohol i niedospanie.. :P Test owulacyjny narazie negatyw, ale obstawiam na jutro lub pojutrze ;) Jutro mam wizyte u gina, to zobaczymy czy pecherzyk jest :D Idę zaraz pobiegać, z racji późnej godziny dziś trasa wokół bloku ;)

Zołza ja też tak jak dziewczyny miałam w ciązy biało-kremowy śluz.. i objawy jak na okres.. bóle podbrzusza... także objaw masz dobry ;)

Jeszcze chyba za szybko na jakiekolwiek objawy ;)
    Jestem dopiero tydz po owulce. Okres zapowiadany na weekend ;)

• Dzezabella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja zaczynam robić testy 9dc a moje cykle trwają 25 dni :) przeważnie owu wypada mi 12dc, w tym cyklu monitoring to potwierdził :) Przy takich cyklach może też wybralabys się na monitoring?

Jak do niczego sama nie dojdę to pójdę, ale taka ze mnie zosia-samosia, że nie wyobrażam sobie, że miałabym sama do tego nie dojść :D
    Masło maślane, ale chyba wiecie o czym mówię :D

Zołza:) lubi tę wiadomość

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Fajny ten avatarek :D

Dzięki :D

daga_00 lubi tę wiadomość

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymam kciuki, żeby było zielono :) <3 :D

zem3anlixz38accb.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Trzymam kciuki za zielonego groszka :)
    Strasznie dluzy mi się czas do testowania...

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję ale raczej i tak nic z tego :p Jakoś tak czuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomierze sobie temperaturę od jutra ;) tak z ciekawosci :D

• Agatka89 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Wybaczcie mi nieobecność. Zabiegany tydzień miałam strasznie. Właśnie siedzę w pracy. Jutro jadę rano na betę. Nie mam pojęcia jak wstanę... Zrobię od razu estriadol i prog. Ale czuję, że nie udało się znowu. Taka intuicja kobieca... Jutro Was nadrobie ;) mam nadzieję, że wszystko oki u Was ;)

Nadzieja umiera ostatnia!
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka89 wrote:
    Cześć kochane. Wybaczcie mi nieobecność. Zabiegany tydzień miałam strasznie. Właśnie siedzę w pracy. Jutro jadę rano na betę. Nie mam pojęcia jak wstanę... Zrobię od razu estriadol i prog. Ale czuję, że nie udało się znowu. Taka intuicja kobieca... Jutro Was nadrobie ;) mam nadzieję, że wszystko oki u Was ;)

Trzymam kciuki, napisz jutro jak będziesz miała wynik :*

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 2718 2719 2720 2721 2722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ