X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odp na moje pytania :)
    Będę pamiętać na przyszłość ;)

• szatynka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały dzień na słońcu daje mi teraz to odczuć, strasznie jestem zmęczona i senna. Młody już ogarnięty w sensie że umyty i już w piżamce, teraz ja się umyję i zakorkuję szanowną globulką i do wyrka. Do jutra.

Zołza:) lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    A jak z jajnikami u was było zanim się dowiedzialyscie o ciazy? Dawały znac o sobie?
    Czasem nie było reguły

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początkowo gin powiedział, że mam brać 1 tabletkę dziennie aż do pojawienia się krwawienia. Ale na logikę, skoro przepisał mi go w celu unormowania cykli + podtrzymania ewentualnej ciąży. Pytałam go o owulkę i zdecydował dać mi dupka zamiast luteiny, bo on właśnie nie blokuje rzekomo jajeczkowania, które nie wiadomo kiedy może występować przy pcos. Czytając bardzo dużo na temat dupka i jak inne dziewczyny go biorą, stwierdziłam, że skoro ma mi unormować i wyrównać cykle to chyba prędzej się to wydarzy biorąc 10 tabletek w drugiej połowie cyklu, niż 20 prawda? :) Chyba, że moje myślenie jest błędne, to przemówcie mi proszę do rozsądku :)
    Co do ostatniej owulacji, to właśnie kalkulatory wskazują na 21 dc, ale śluz płodny 27/28/29dc, a ten nie występuje raczej poza owulacją... Czy znowu się mylę? :D A ból brzucha/jajników miałam od 27dc aż do @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 20:34

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Początkowo gin powiedział, że mam brać 1 tabletkę dziennie aż do pojawienia się krwawienia. Ale na logikę, skoro przepisał mi go w celu unormowania cykli + podtrzymania ewentualnej ciąży. Pytałam go o owulkę i zdecydował dać mi dupka zamiast luteiny, bo on właśnie nie blokuje rzekomo jajeczkowania, które nie wiadomo kiedy może występować przy pcos. Czytając bardzo dużo na temat dupka i jak inne dziewczyny go biorą, stwierdziłam, że skoro ma mi unormować i wyrównać cykle to chyba prędzej się to wydarzy biorąc 10 tabletek w drugiej połowie cyklu, niż 20 prawda? :) Chyba, że moje myślenie jest błędne, to przemówcie mi proszę do rozsądku :)
    Co do ostatniej owulacji, to właśnie kalkulatory wskazują na 21 dc, ale śluz płodny 27/28/29dc, a ten nie występuje raczej poza owulacją... Czy znowu się mylę? :D A ból brzucha/jajników miałam od 27dc aż do @.

Ból brzucha mogłaś mieć świadczący o nadchodzącej @. Faza lutealna powinna trwać około 12 dni więc Kochana nie mogłaś mieć owulacji 28 dnia przy 33 dniowym cyklu :) A duphaston na podtrzymanie ewentualnej ciąży przyjmuje się po owulacji przez 10 dni po 2 tabletki ;) ale bez konsultacji z lekarzem nie można brać hormonów. Mogę się mylić ale tyle wiem z własnego doświadczenia oraz siostry.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym nie zmieniaj dawkowania leku na własną rękę bo sobie zaszkodzisz.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Dzezabella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem właśnie, że ta owulka ni w ząb tam nie pasuje, jak mówię - sugeruję się tym, że cały cykl była susza, a wtedy właśnie śluz płodny i mylnie bóle powiązałam z owulką. No trudno, teraz mierzę temperaturę, więc zauważę owu po czasie. Kiedy wg Was powinnam zacząć robić testy? Same widzicie, że jakaś popieprzona jestem w środku :D

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski ;)
    Ja dopiero teraz zasiadłam do kompa :P nie ukrywam, że kaca miałam dziś po wczorajszej butli wina.. rano jak wstałam to miałam 0,5 promila alkoholu we krwi :P ale za to jakie <3 było ;) dodam tylko, że ja nabita a Małż mój trzeźwy ;) poszlam spać coś po 3 w nocy.. z tego wszystkiego zaspałam i temperature zmierzyłam o 8.00... jest dużo wyższa i wydaje mi się, że to przez alkohol i niedospanie.. :P Test owulacyjny narazie negatyw, ale obstawiam na jutro lub pojutrze ;) Jutro mam wizyte u gina, to zobaczymy czy pecherzyk jest :D Idę zaraz pobiegać, z racji późnej godziny dziś trasa wokół bloku ;)

Zołza ja też tak jak dziewczyny miałam w ciązy biało-kremowy śluz.. i objawy jak na okres.. bóle podbrzusza... także objaw masz dobry ;)

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się u mnie nie dzieje to chociaż new avatarka se pykne :D
    Fajny ten avatarek :D

zem3anlixz38accb.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    Wiem właśnie, że ta owulka ni w ząb tam nie pasuje, jak mówię - sugeruję się tym, że cały cykl była susza, a wtedy właśnie śluz płodny i mylnie bóle powiązałam z owulką. No trudno, teraz mierzę temperaturę, więc zauważę owu po czasie. Kiedy wg Was powinnam zacząć robić testy? Same widzicie, że jakaś popieprzona jestem w środku :D

Ja zaczynam robić testy 9dc a moje cykle trwają 25 dni :) przeważnie owu wypada mi 12dc, w tym cyklu monitoring to potwierdził :) Przy takich cyklach może też wybralabys się na monitoring?

daga_00 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    A może powinnaś raz pójść na monioring... to by się może wyklarowało kiedy masz owulkę.. ?

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Czesc laski ;)
    Ja dopiero teraz zasiadłam do kompa :P nie ukrywam, że kaca miałam dziś po wczorajszej butli wina.. rano jak wstałam to miałam 0,5 promila alkoholu we krwi :P ale za to jakie <3 było ;) dodam tylko, że ja nabita a Małż mój trzeźwy ;) poszlam spać coś po 3 w nocy.. z tego wszystkiego zaspałam i temperature zmierzyłam o 8.00... jest dużo wyższa i wydaje mi się, że to przez alkohol i niedospanie.. :P Test owulacyjny narazie negatyw, ale obstawiam na jutro lub pojutrze ;) Jutro mam wizyte u gina, to zobaczymy czy pecherzyk jest :D Idę zaraz pobiegać, z racji późnej godziny dziś trasa wokół bloku ;)

Zołza ja też tak jak dziewczyny miałam w ciązy biało-kremowy śluz.. i objawy jak na okres.. bóle podbrzusza... także objaw masz dobry ;)

Jeszcze chyba za szybko na jakiekolwiek objawy ;)
    Jestem dopiero tydz po owulce. Okres zapowiadany na weekend ;)

• Dzezabella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja zaczynam robić testy 9dc a moje cykle trwają 25 dni :) przeważnie owu wypada mi 12dc, w tym cyklu monitoring to potwierdził :) Przy takich cyklach może też wybralabys się na monitoring?

Jak do niczego sama nie dojdę to pójdę, ale taka ze mnie zosia-samosia, że nie wyobrażam sobie, że miałabym sama do tego nie dojść :D
    Masło maślane, ale chyba wiecie o czym mówię :D

Zołza:) lubi tę wiadomość

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Fajny ten avatarek :D

Dzięki :D

daga_00 lubi tę wiadomość

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymam kciuki, żeby było zielono :) <3 :D

zem3anlixz38accb.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Trzymam kciuki za zielonego groszka :)
    Strasznie dluzy mi się czas do testowania...

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziękuję ale raczej i tak nic z tego :p Jakoś tak czuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomierze sobie temperaturę od jutra ;) tak z ciekawosci :D

• Agatka89 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Wybaczcie mi nieobecność. Zabiegany tydzień miałam strasznie. Właśnie siedzę w pracy. Jutro jadę rano na betę. Nie mam pojęcia jak wstanę... Zrobię od razu estriadol i prog. Ale czuję, że nie udało się znowu. Taka intuicja kobieca... Jutro Was nadrobie ;) mam nadzieję, że wszystko oki u Was ;)

Nadzieja umiera ostatnia!
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka89 wrote:
    Cześć kochane. Wybaczcie mi nieobecność. Zabiegany tydzień miałam strasznie. Właśnie siedzę w pracy. Jutro jadę rano na betę. Nie mam pojęcia jak wstanę... Zrobię od razu estriadol i prog. Ale czuję, że nie udało się znowu. Taka intuicja kobieca... Jutro Was nadrobie ;) mam nadzieję, że wszystko oki u Was ;)

Trzymam kciuki, napisz jutro jak będziesz miała wynik :*

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 2718 2719 2720 2721 2722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ