Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
cały dzień na słońcu daje mi teraz to odczuć, strasznie jestem zmęczona i senna. Młody już ogarnięty w sensie że umyty i już w piżamce, teraz ja się umyję i zakorkuję szanowną globulką i do wyrka. Do jutra.
Zołza:) lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Początkowo gin powiedział, że mam brać 1 tabletkę dziennie aż do pojawienia się krwawienia. Ale na logikę, skoro przepisał mi go w celu unormowania cykli + podtrzymania ewentualnej ciąży. Pytałam go o owulkę i zdecydował dać mi dupka zamiast luteiny, bo on właśnie nie blokuje rzekomo jajeczkowania, które nie wiadomo kiedy może występować przy pcos. Czytając bardzo dużo na temat dupka i jak inne dziewczyny go biorą, stwierdziłam, że skoro ma mi unormować i wyrównać cykle to chyba prędzej się to wydarzy biorąc 10 tabletek w drugiej połowie cyklu, niż 20 prawda?
Chyba, że moje myślenie jest błędne, to przemówcie mi proszę do rozsądku
Co do ostatniej owulacji, to właśnie kalkulatory wskazują na 21 dc, ale śluz płodny 27/28/29dc, a ten nie występuje raczej poza owulacją... Czy znowu się mylę?A ból brzucha/jajników miałam od 27dc aż do @.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 20:34
-
Dzezabella wrote:Początkowo gin powiedział, że mam brać 1 tabletkę dziennie aż do pojawienia się krwawienia. Ale na logikę, skoro przepisał mi go w celu unormowania cykli + podtrzymania ewentualnej ciąży. Pytałam go o owulkę i zdecydował dać mi dupka zamiast luteiny, bo on właśnie nie blokuje rzekomo jajeczkowania, które nie wiadomo kiedy może występować przy pcos. Czytając bardzo dużo na temat dupka i jak inne dziewczyny go biorą, stwierdziłam, że skoro ma mi unormować i wyrównać cykle to chyba prędzej się to wydarzy biorąc 10 tabletek w drugiej połowie cyklu, niż 20 prawda?
Chyba, że moje myślenie jest błędne, to przemówcie mi proszę do rozsądku
Co do ostatniej owulacji, to właśnie kalkulatory wskazują na 21 dc, ale śluz płodny 27/28/29dc, a ten nie występuje raczej poza owulacją... Czy znowu się mylę?A ból brzucha/jajników miałam od 27dc aż do @.
Ból brzucha mogłaś mieć świadczący o nadchodzącej @. Faza lutealna powinna trwać około 12 dni więc Kochana nie mogłaś mieć owulacji 28 dnia przy 33 dniowym cykluA duphaston na podtrzymanie ewentualnej ciąży przyjmuje się po owulacji przez 10 dni po 2 tabletki
ale bez konsultacji z lekarzem nie można brać hormonów. Mogę się mylić ale tyle wiem z własnego doświadczenia oraz siostry.
-
Wiem właśnie, że ta owulka ni w ząb tam nie pasuje, jak mówię - sugeruję się tym, że cały cykl była susza, a wtedy właśnie śluz płodny i mylnie bóle powiązałam z owulką. No trudno, teraz mierzę temperaturę, więc zauważę owu po czasie. Kiedy wg Was powinnam zacząć robić testy? Same widzicie, że jakaś popieprzona jestem w środku
-
Czesc laski
Ja dopiero teraz zasiadłam do kompanie ukrywam, że kaca miałam dziś po wczorajszej butli wina.. rano jak wstałam to miałam 0,5 promila alkoholu we krwi
ale za to jakie
było
dodam tylko, że ja nabita a Małż mój trzeźwy
poszlam spać coś po 3 w nocy.. z tego wszystkiego zaspałam i temperature zmierzyłam o 8.00... jest dużo wyższa i wydaje mi się, że to przez alkohol i niedospanie..
Test owulacyjny narazie negatyw, ale obstawiam na jutro lub pojutrze
Jutro mam wizyte u gina, to zobaczymy czy pecherzyk jest
Idę zaraz pobiegać, z racji późnej godziny dziś trasa wokół bloku
Zołza ja też tak jak dziewczyny miałam w ciązy biało-kremowy śluz.. i objawy jak na okres.. bóle podbrzusza... także objaw masz dobry
-
Dzezabella wrote:Wiem właśnie, że ta owulka ni w ząb tam nie pasuje, jak mówię - sugeruję się tym, że cały cykl była susza, a wtedy właśnie śluz płodny i mylnie bóle powiązałam z owulką. No trudno, teraz mierzę temperaturę, więc zauważę owu po czasie. Kiedy wg Was powinnam zacząć robić testy? Same widzicie, że jakaś popieprzona jestem w środku
Ja zaczynam robić testy 9dc a moje cykle trwają 25 dniprzeważnie owu wypada mi 12dc, w tym cyklu monitoring to potwierdził
Przy takich cyklach może też wybralabys się na monitoring?
daga_00 lubi tę wiadomość
-
Dzezabella wrote:Wiem właśnie, że ta owulka ni w ząb tam nie pasuje, jak mówię - sugeruję się tym, że cały cykl była susza, a wtedy właśnie śluz płodny i mylnie bóle powiązałam z owulką. No trudno, teraz mierzę temperaturę, więc zauważę owu po czasie. Kiedy wg Was powinnam zacząć robić testy? Same widzicie, że jakaś popieprzona jestem w środku
-
nick nieaktualnydaga_00 wrote:Czesc laski
Ja dopiero teraz zasiadłam do kompanie ukrywam, że kaca miałam dziś po wczorajszej butli wina.. rano jak wstałam to miałam 0,5 promila alkoholu we krwi
ale za to jakie
było
dodam tylko, że ja nabita a Małż mój trzeźwy
poszlam spać coś po 3 w nocy.. z tego wszystkiego zaspałam i temperature zmierzyłam o 8.00... jest dużo wyższa i wydaje mi się, że to przez alkohol i niedospanie..
Test owulacyjny narazie negatyw, ale obstawiam na jutro lub pojutrze
Jutro mam wizyte u gina, to zobaczymy czy pecherzyk jest
Idę zaraz pobiegać, z racji późnej godziny dziś trasa wokół bloku
Zołza ja też tak jak dziewczyny miałam w ciązy biało-kremowy śluz.. i objawy jak na okres.. bóle podbrzusza... także objaw masz dobry
Jeszcze chyba za szybko na jakiekolwiek objawy
Jestem dopiero tydz po owulce. Okres zapowiadany na weekend -
Bella_Bella wrote:Ja zaczynam robić testy 9dc a moje cykle trwają 25 dni
przeważnie owu wypada mi 12dc, w tym cyklu monitoring to potwierdził
Przy takich cyklach może też wybralabys się na monitoring?
Jak do niczego sama nie dojdę to pójdę, ale taka ze mnie zosia-samosia, że nie wyobrażam sobie, że miałabym sama do tego nie dojść
Masło maślane, ale chyba wiecie o czym mówię
Zołza:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć kochane. Wybaczcie mi nieobecność. Zabiegany tydzień miałam strasznie. Właśnie siedzę w pracy. Jutro jadę rano na betę. Nie mam pojęcia jak wstanę... Zrobię od razu estriadol i prog. Ale czuję, że nie udało się znowu. Taka intuicja kobieca... Jutro Was nadrobie
mam nadzieję, że wszystko oki u Was
Nadzieja umiera ostatnia! -
Agatka89 wrote:Cześć kochane. Wybaczcie mi nieobecność. Zabiegany tydzień miałam strasznie. Właśnie siedzę w pracy. Jutro jadę rano na betę. Nie mam pojęcia jak wstanę... Zrobię od razu estriadol i prog. Ale czuję, że nie udało się znowu. Taka intuicja kobieca... Jutro Was nadrobie
mam nadzieję, że wszystko oki u Was
Trzymam kciuki, napisz jutro jak będziesz miała wynik :*