Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
szatynka wrote:ooo toś mi smaka zrobiła, kocham cukinie, pod każdą postacią.
Ostatnio Evelin narobiła mi smaka na smażoną i polazłam na zieleniak, kupiłam, usmażyłam, zeżarłam
Dziś wybieram się do warzywniaka bo ziemniaki mi się skończyły to i cukinię zakupię
właśnie w składzie Androvit plus co mój łyka jest m.in. kwas foliowy
No cukinia jest pyszna
Mój grilluje na grillu elektrycznym.
Maż raczej nie jest za suplementacja a braniem suplementów w tym co natura dałaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 11:32
-
marciaa wrote:Mam takie same plany
No chyba że nie będzie to potrzebne
no ja w tym cyklu (3dc) robiłam m.in. FSH LH i estriadol teraz w nowym cyklu chce je powtórzyć bo mam nadzieję że wynik coś mi podpowie czy mam szansę znów na tak ładny cykl jak ten.
Ten cykl jest moim zdaniem elegansio, oby kolejny był nie gorszy09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:no ja w tym cyklu (3dc) robiłam m.in. FSH LH i estriadol teraz w nowym cyklu chce je powtórzyć bo mam nadzieję że wynik coś mi podpowie czy mam szansę znów na tak ładny cykl jak ten.
Ten cykl jest moim zdaniem elegansio, oby kolejny był nie gorszy
Tak będzie, trzymam kciuki -
Justyś91 wrote:ja się boję badać szyjkę żeby jakiejś infekcji na złapać
ja też się boję, ale teraz jak jestem na globulkach dopochwowych to jak se ją aplikuję to od razu pomacam se tam co nie copo zakończeniu kuracji globulkowej nie zamierzam tam paluchów wkładać bo obawiam się nawrotu infekcji.
Także kuracja dowcipna daje mi możliwość badania szyjki.09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
worldbyme wrote:Po poronieniu staraliśmy się 10 miesięcy z salfazinem, castagnusem, naparami z pokrzywy, kwasem foliowym i niezliczoną ilością witamin. No i nic
Później poszłam do lekarza rodzinnego dostałam skierowanie na krew, tarczyce, mocz i usg. Na usg okazało się, że macica jest tyłozgięta. Poszłam do gin no i faktycznie tyłozgięcie + przegroda macicy. Dlatego wystąpiło poronienie prawdopodobnie. W zeszłym tygodniu pojechaliśmy 300 km do lekarki dr.hab. Beaty Śpiewankiewicz i od razu dostałam skierowanie na operację usunięcia przegrody. Mam nadzieję że potem się uda. I właśnie szukam jakiejś staraczki bądź mamy która jest po zabiegu
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:Kochana to trzymam kciuki i zostań tu z nami ale wydaje mi się że tu nie ma takiej co miała ten zabieg. Tulę cie mocno bo też straciłam ciążę. Trzeba mieć nadzieję i wierzę że ten zabieg ci pomoże
Dzięki za ciepłe słowa :* Nie trace nadziei. No właśnie widzę i też tule mocno bo przeszłam to samo a to straszne doświadczenie w życiu07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
marciaa wrote:No cukinia jest pyszna
Mój grilluje na grillu elektrycznym.
Maż raczej nie jest za suplementacja a braniem suplementów w tym co natura dała
pychota, u nas czasem jak robimy szaszłyki to cukinię nabijam i grilluję. Paluchy lizać.
Mój też za lekami nie jest. Jak staraliśmy się o pierwsze dziecko to tylko ja brałam kwas foliowy, mąż nic.
I tak samo było w przypadku tegorocznych starań, że ja kwas foliowy a on nic. Po poronieniu odmieniło się ja zaczęłam brać witaminy i związki mineralne dla kobiet w ciąży a mój stwierdził, że chce witaminy dla mężczyzn. Aby co nieco poprawić jakoś plemniczków.Kim87 lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Justyś91 wrote:laski używała któraś z was może invag??
ja nie, jedynie z probiotyków dopochwowych to stosowałam gynoflor (ale on na receptę jest)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 11:43
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Caro wrote:Ulalalla
Mój łyka Salfazin już trzeci miesiąc. I Felgamine pije w okresie owulacji. Do tego Vit C i kwas foliowy.
Androvit w swym składzie też ma wit. C w salfazinie z tego co wiem to też jest i jeszcze dodatkowo Twój przyjmuje C?
właśnie odnośnie witaminy C, kimi wiem że Ty ją bierzesz, powiedz mi jaka dawka dzienna wystarczy? Ja biorę elevit pronatal i w jego składzie jest m.in. wit C w dawce 100mg ... jest ok?09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
ja właśnie przeszłam 12 km... poćwiczyłam na sprzęcie na świeżym powietrzu
wciągam domowy koktajl: banan, borówka amerykańska, zmrożona tydzień temu i leśna jagoda
cały blender zrobiłamZołza:), Bella_Bella, Kim87 lubią tę wiadomość
-
Parsleyek wrote:No i właśnie: czy pijecie siemię lniane?
siemię lniane + oeparol (wiesiołek) zakupiłam i mam zamiar stosować od początku przyszłego cyklu
Siemię lniane zmielę i będę gotowała codziennie kisiel z niego.
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
szatynka wrote:siemię lniane + oeparol (wiesiołek) zakupiłam i mam zamiar stosować od początku przyszłego cyklu
Siemię lniane zmielę i będę gotowała codziennie kisiel z niego.
Właśnie zastanawiam się nad zakupem siemienia ale z tego robi się taki kisielek? Nie wiem jak z nim postępowaćpije się tak samo jak przyjmuje wiesiołek: do owulki?
Któraś stosowała, zauważyła różnicę śluzu?29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek wrote:Właśnie zastanawiam się nad zakupem siemienia ale z tego robi się taki kisielek? Nie wiem jak z nim postępować
pije się tak samo jak przyjmuje wiesiołek: do owulki?
Któraś stosowała, zauważyła różnicę śluzu?
z siemienia lanianego robi się kisiel i można go pić przez cały cykl.
a wiesiołka bierze się tyko do owulacji.
ok. ja też mykam bo muszę zupę na obiad ugotować ... dziś botwinka
Jeszcze do warzywniaka po ziemniaki i ukochaną cukinię
a po 15ej jadę z młodym do mojego taty i siostry, bom się stęskniła, a dwa że siosra jutro ze swoją rodzinką wyjeżdża na 10 dni nad morze.
No i od razu zaopatrzę się u taty w warzywka (ogóraski, pomidorki, marcheweczka, pietruszka itp.) i w jaja bo mi tylko 3 szt zostały, a mój syn jest jajcożercąa tatko miłuje się w różnych gatunkach kur wiec jajeczka ma różnego koloru, począwszy od takich z zieloną skorupką a kończywszy na bordowej skorupce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 12:03
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙