Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytałam nawet, że najlepiej robić te testy późnym wieczorem, bo wtedy jest największe stężenie LH. Dodam jeszcze od siebie, że ZAWSZE poczekaj ze 5 min na wynik. Bo mi czasami po pierwszej minucie wydawało się, że test nie wychodzi, że coś zrobiłam nie tak. A po tych 4 - 5 min wychodził bardzo klarowny wynikpoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Czytałam nawet, że najlepiej robić te testy późnym wieczorem, bo wtedy jest największe stężenie LH. Dodam jeszcze od siebie, że ZAWSZE poczekaj ze 5 min na wynik. Bo mi czasami po pierwszej minucie wydawało się, że test nie wychodzi, że coś zrobiłam nie tak. A po tych 4 - 5 min wychodził bardzo klarowny wynik
-
Caro wrote:Czytałam nawet, że najlepiej robić te testy późnym wieczorem, bo wtedy jest największe stężenie LH. Dodam jeszcze od siebie, że ZAWSZE poczekaj ze 5 min na wynik. Bo mi czasami po pierwszej minucie wydawało się, że test nie wychodzi, że coś zrobiłam nie tak. A po tych 4 - 5 min wychodził bardzo klarowny wynik
-
Anula1986 wrote:Człowiek się uczy całe życie Czy coś jeszcze powinnam wiedzieć?
Niee Życzę samych pozytywówpoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
Anula apropos kawy...dwa wyjścia:
1)robisz sobie kawę coraz mocniejszą,coraz mocniejszą i wkońcu masz dosć tej kawy-bo cie po niej muli itp...ja tak odstawiłam pare msc temu-nie specjalnie-tylko jakos tak sypałam ta kawe i sypałam-bo lubilam mocną-aż wkoncu mój żołądek powiedział stop-muliło mnie po kawie i wogóle przestała mi smakować-a byłam mega smakoszka kawy i bez niej nie wyobrażałam sobie dnia....tyle że ja piłam czarną
2)wyjscie-bezpieczniejsze.....robisz sobie coraz bardziej lurowate kawy-stopniowo-z dnia na dzień i wkońcu organizm odzwyczai sie od potrzeby kofeiny...
dodatkowo możesz sie wspomóc zielona herbata czy kawą zbożowąhttps://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
nick nieaktualnyHej kobietki!
Widzę że rozmawiacie o testach ja jak na razie odpuściłam sobie, chcę sprawdzić jak ten cykl mi wypadnie z mierzeniem tempki i jak mi OF wykarze na owu. Jakoś ta moja tempka stoi w miejscu dziś jakby oznaki na owulkę mijały także nie wiem co o tym myśleć. Jak w tym cyklu będzie lipa to też bd testować i wtedy mi polecicie jakie najlepsze
Co do kawy to anulka ja zrezygnowałam a zaczęłam pić yerba mate i powiem Ci że nie jest zła jeszcze jak ma się odpowiednie przybory -
Karolina2787 wrote:Hej kobietki!
Widzę że rozmawiacie o testach ja jak na razie odpuściłam sobie, chcę sprawdzić jak ten cykl mi wypadnie z mierzeniem tempki i jak mi OF wykarze na owu. Jakoś ta moja tempka stoi w miejscu dziś jakby oznaki na owulkę mijały także nie wiem co o tym myśleć. Jak w tym cyklu będzie lipa to też bd testować i wtedy mi polecicie jakie najlepsze
Co do kawy to anulka ja zrezygnowałam a zaczęłam pić yerba mate i powiem Ci że nie jest zła jeszcze jak ma się odpowiednie przybory
Karola - moja imienniczko - ja w tym cyklu mam combo, testy + temperatura + Of heh Ogółem testy troszkę pokrywały mi się z ovufriend, ale temperatura pokazała swoje i właściwie wypadł inny dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 17:01
Karolina2787 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
ja to dopiero będe miec kombo: planuje miec monitoring, robic testy(choc ostatnio nie wychodziły) ,mierzyc T i jeszcze kupic conceive'a.....
za to obiecałam sobie że już po tym nastepnym cyklu troche odpuszczam.....https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
Uuuu no to faktycznie oddaje Ci tytuł ComboCyklu
A widzisz Allmita, bo to tak jest, człowiek się stara jak tylko najbardziej może, a tu czasem wychodzi d... Ja teoretycznie testuje w czwartek, więc zobaczymy czy te moje starania przyniosą oczekiwane POZYTYWNE rezultaty. Choć to TSH i ta prolaktyna są niepokojące..Allmita lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
25.06.2021 ⏸️
nick nieaktualnyCaro wrote:Karola - moja imienniczko - ja w tym cyklu mam combo, testy + temperatura + Of heh Ogółem testy troszkę pokrywały mi się z ovufriend, ale temperatura pokazała swoje i właściwie wypadł inny dzień
hmmm... u mnie to jest jakoś dziwnie, jak prowadziłam sobie wcześniej w kalendarzu w tele to owu wypada na niedzielę a dni płodne zaczynały się od 23 a na OF od 24 i owu ma być na dniach jednak już mi mijają te bóle jajników ale tempka mnie zastanawia. Ja już wgl świruję, się pogubiłam To Ty Carolcia doradzisz jak u Ciebie się sprawdzają to i ja zakupię na następny może mi rozjaśnią w tym łbie cosik -
Allmita wrote:Anula apropos kawy...dwa wyjścia:
1)robisz sobie kawę coraz mocniejszą,coraz mocniejszą i wkońcu masz dosć tej kawy-bo cie po niej muli itp...ja tak odstawiłam pare msc temu-nie specjalnie-tylko jakos tak sypałam ta kawe i sypałam-bo lubilam mocną-aż wkoncu mój żołądek powiedział stop-muliło mnie po kawie i wogóle przestała mi smakować-a byłam mega smakoszka kawy i bez niej nie wyobrażałam sobie dnia....tyle że ja piłam czarną
2)wyjscie-bezpieczniejsze.....robisz sobie coraz bardziej lurowate kawy-stopniowo-z dnia na dzień i wkońcu organizm odzwyczai sie od potrzeby kofeiny...
dodatkowo możesz sie wspomóc zielona herbata czy kawą zbożową
Bardzo dziękuję za radę
Ja ogólnie bardzo słabą kawę piję, z pół łyżeczki Moja siostra jak se zrobi kawę to z 3 łyżeczek ja bym zawalu po takiej kawie dostała
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnula1986 wrote:Kiedyś tez piłam yerba mate była nawet znośna
Babka w sklepie zielarskim mnie straszyła że smak nie zbyt i że nie każdemu pasuje a jak dla mnie phii mogę pić a pić. I tak piję herbaty bez cukru to dla mnie i yerba pikuś a nawet smaczna gorzej z macą ale sposób już mam swój także też przełknę -
Karolina2787 wrote:Babka w sklepie zielarskim mnie straszyła że smak nie zbyt i że nie każdemu pasuje a jak dla mnie phii mogę pić a pić. I tak piję herbaty bez cukru to dla mnie i yerba pikuś a nawet smaczna gorzej z macą ale sposób już mam swój także też przełknę
Ja też bez cukru, wyłącznie bez niego Nie słodzę kawy, herbaty.