Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Próbuję zrezygnować z kawy rozpuszczalnej, ale widzę, że będzie to niezmiernie trudne zadanie Bez kawy (po śniadaniu) chodzę nieprzytomna cały dzień... Wrrr Też tak macie jak się nie napijecie kawki? chyba zamiast niej kupię sobie zieloną herbatkę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kobitki mam takie pytanko (poruszałam już tą kwestię dzisiaj na fb, odpowiedziała mi 1 osoba)
Ovufriend przewiduje mi termin wystąpienia owulacji między 6, a 10 marca i dumam kiedy serduszkować by cosik narobić? Kupiłam testy owulacyjne w aptece, ale nie wiem na ile są wiarygodne... Poza tym, gdzieś wyczytałam, że najlepiej serduszkować 2 dni przed planowaną owulką, i 3 dni po? Chyba jakoś tak to było... ale nie jestem pewna. Dumam, czy np. zacząć już od 4-ego marca (no bo jeżeli miałabym mieć owulkę na 6 to akurat tego 4 będzie na 2 dni przed). Mam nadzieję, że za bardzo nie namieszałam
-
nick nieaktualny
-
Dobrze by było gdybyś serduszkowala dwa dni przed i dwa dni po, czyli razem 5,vtylko pytanie czy tak sami chcecie. Tak naprawdę macie to robić z czystej przyjemności a przy okazji a nuż się uda. Żeby nie było że serduszkowanie tylko i wyłącznie tylko wtedy.Daj każdemu dniu
Szanse stania się
Najpiękniejszym w całym
Twoim życiu
-
agatali wrote:Dobrze by było gdybyś serduszkowala dwa dni przed i dwa dni po, czyli razem 5,vtylko pytanie czy tak sami chcecie. Tak naprawdę macie to robić z czystej przyjemności a przy okazji a nuż się uda. Żeby nie było że serduszkowanie tylko i wyłącznie tylko wtedy.
Nie, nie Tzn. na siłę tego nie robimy Normalnie też serduszkujemyagatali lubi tę wiadomość
-
Anula1986 wrote:Kobitki mam takie pytanko (poruszałam już tą kwestię dzisiaj na fb, odpowiedziała mi 1 osoba)
Ovufriend przewiduje mi termin wystąpienia owulacji między 6, a 10 marca i dumam kiedy serduszkować by cosik narobić? Kupiłam testy owulacyjne w aptece, ale nie wiem na ile są wiarygodne... Poza tym, gdzieś wyczytałam, że najlepiej serduszkować 2 dni przed planowaną owulką, i 3 dni po? Chyba jakoś tak to było... ale nie jestem pewna. Dumam, czy np. zacząć już od 4-ego marca (no bo jeżeli miałabym mieć owulkę na 6 to akurat tego 4 będzie na 2 dni przed). Mam nadzieję, że za bardzo nie namieszałam
Anula, co do testów owu to ja mogę Ci powiedzieć z autopsji, że teoretycznie u mnie się sprawdzają. Zaczęłam robić dwa dni przed przewidywana owulacja i faktycznie widziałam z dnia na dzień, że kreski są coraz ciemniejsze, a w momencie kiedy było już po owu to momentalnie kolor jak z pierwszego dnia. Co prawda w tym miesiącu mój organizm oszalał bo miałam pozytywne testy owu przez 4 dni, dopiero 5 dnia ta druga kreska znowu była blada. Szookpoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Anula, co do testów owu to ja mogę Ci powiedzieć z autopsji, że teoretycznie u mnie się sprawdzają. Zaczęłam robić dwa dni przed przewidywana owulacja i faktycznie widziałam z dnia na dzień, że kreski są coraz ciemniejsze, a w momencie kiedy było już po owu to momentalnie kolor jak z pierwszego dnia. Co prawda w tym miesiącu mój organizm oszalał bo miałam pozytywne testy owu przez 4 dni, dopiero 5 dnia ta druga kreska znowu była blada. Szook
Oby i u mnie tak zadziałały Specjalnie kupiłam je w aptece. Słyszałam, że też są w Rossmannie, ale nie wiem jak to wygląda z jakością... W sumie jak tak teraz myślę to też nie mam pewności do tych nabytych w aptece, ale jakoś tak podświadomie czuję się spokojniejsza... Caro robisz te testy rano? Czy jak?
-
Anula, testy robię po południu. Bo czytałam że nie należy robić z rana, choć są różne zdania na ten temat. Bynajmniej ja robiłam po południu i mi "wychodziły". Starałam się zawsze robić tak, by nie pić ok 2 h. A jakiej firmy masz testy? Bo ja też kupowałam w aptece. Zaraz wyszperam opakowanie i powiem Ci jakie ja używałampoczątek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)