X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzednim, pierwszym cyklu tu, też się zdziwiłam. Wprowadzam tą temperaturę i wprowadzam, a nagle wyznacza mi owulację 3 dni do tyłu. To sobie pomyślałam, że raczej w czasie się nie cofnę :/

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    W poprzednim, pierwszym cyklu tu, też się zdziwiłam. Wprowadzam tą temperaturę i wprowadzam, a nagle wyznacza mi owulację 3 dni do tyłu. To sobie pomyślałam, że raczej w czasie się nie cofnę :/
    Na tym właśnie polega obserwacja swojego cyklu. Z reguły przed owu jest spadek temp a potem kolejne 3 dni wyższych temp. Więc tak myślę, że jak już się spadek zaobserwuje to trzeba być w gotowości :)

Tissaia lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Na tym właśnie polega obserwacja swojego cyklu. Z reguły przed owu jest spadek temp a potem kolejne 3 dni wyższych temp. Więc tak myślę, że jak już się spadek zaobserwuje to trzeba być w gotowości :)
    Teraz już też wiem :) i jesteśmy ciągle w pełnej gotowości :D

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dupen....to znaczy rzokręciła się @...wczoraj juz wieczorem wiedziałam bo pojawiło sie takie plamienie typowo przed @, a potem po działaniach męża-krewa...;)
    wczoraj byłam zła jak osa, hehe- dobrze że sie serduszkowaniem skończyło, bo to zawsze mi bardzo poprawia nastrój...no i dzis mimo że T jeszcze wysoka, to @ sie rozkręca jak nic...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma możliwości takiej żeby wyznaczyć owu na przyszłość. Metoda obserwacji śluzu polega na tym że owu wypada w dzień szczytu śluzu czy ostatni dzień obserwacji śluzu plodnego. Metoda temperatur potwierdza owu po wystąpieniu co najmniej 3 wyższych temperatur... A na tych metodach właśnie program bazuje.
    W opcji Premium OF na podstawie poprzednich cykli wyznacza dni prawdopodobnie płodne i na zielono zaznacza na wykresie. No i w te dni jest prawdopodobieństwo ze owu wystąpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:00

kozamonia lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poniekąd zacząłam się cieszyc że przynajmniej wydłuzyłam sobie tą wit B faze poowulacyjną-a tu dzis na innym wątku mnie dziewczyna uświadomiła że powinna mieć min 14 dni.....no a u mnie to raptem 12 a ja juz sie cieszyłam,bo poprzednie miałam po 10....czyli to i tak za mało....musze poruszyc ten temat u lekarza...

wogóle mam mieć monitoring w tym msc więc mam nadzieje że cos więcej będzie o mnie wiadomo i mam nadzieje że żadnych złych rzeczy sie tam nie dowiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita nie stresująca się. Nie jest prawdą ze musi być min 14 dni. Faza luteapna powinna trwać między 12 a 16 dni. I jest ok. Nawet jak jest 10 czy 11 dni to jest na pograniczu ale nadal ok. Wczoraj czytałam bardzo długi artykuł na ten temat. 14 dni to jest taka średnia.

• Allmita Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też tak własnie myślałam jak TY bo tez czytałam gdzies mądry artykuł..:) ale tu mnie dziewczyna zaskoczyła że powinna miec min 14 dni...to ja biorąc pod uwage ze mam zazwyczaj owu 18-20 dz cyklu to musiałabym mieć cykle ok 35 dniowe....

musze zapytac ginki...

• Allmita Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogóle chciałabym mieć wczesniej owu...tak to mi sie rozwleka w czasie to wszystko....jem grapefruity na potęge,ale nic nie mam wcześniej...;) niby costam maja pomoc na wczesniejszą owulacje ale że ja kocham te owoce to i tak jej jem w duzych ilosciach...:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj ginki koniecznie. To rozwieje wątpliwości. Faza lutelna co najmniej 10 dni jest potrzebna po to żeby jajo mogło się zagniezdzic. No ale dziewczyny robią betę już 8, 9 czy 10 dnia po owu i im wychodzi wysoka beta, to znaczy że jajo już jest zagniezdzone. Tak ze to 14 dni nie jest jakimś absolutnym minimum tak na chłopski rozum.
    No pewnie ze najlepiej mieć fazę lutealna jak najdłuższa bo to zwiększa szanse (bo jajo czasem potrzebuje nawet i 12 dni na zagniezdzenie).
    Jak dla mnie, logicznie rozumujac, to nie ma co się sugerowac tymi 14 dniami :)

Allmita lubi tę wiadomość

• agatali Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra chwila przerwy w pracy. Czas dla was. Staram się aktywnie uczestniczyć w tym pisaniu ale nie zawsze wychodzi.
    Co do mojego wykresu to nie bardzo kumam. 2dni temu pokazywało mi kiedy dokładnie mam ovu czerwona kreska teraz tego brak. Od wczoraj pokazuje mi ze mam przybliżona owulacje, ale patrząc na test i tamp nie idzie to w parze wogole.

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że mi się już pomału cioteczka kończy, ten okres był wyjątkowo upierdliwy... Niedługo możemy znowu podziałać o ile moje kochanie znajdzie czas między jedną pracą, a drugą i trzecią :D :P

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • agatali Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dobrze, że mi się już pomału cioteczka kończy, ten okres był wyjątkowo upierdliwy... Niedługo możemy znowu podziałać o ile moje kochanie znajdzie czas między jedną pracą, a drugą i trzecią :D :P

Znajdzie czas na pewno. Dacie rade :-D

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatali wrote:
    Znajdzie czas na pewno. Dacie rade :-D
    Jak nie znajdzie to pojadę z nim remontować :D :D He he :P

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • agatali Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Jak nie znajdzie to pojadę z nim remontować :D :D He he :P

Zawsze to jakaś zmiana otoczenia :-D
    A nuz widelec zrobicie to na workach cementu :-D

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatali mnie sie wydaje że TY jeszcze przed owu jesteś...tamte T to jakies przedwczesnie podwyższone,moze miałas jakaś ukryta infekcje i nawet nie wiedziałas?
    dopiero pojawił Ci sie W śluz, wczesniej nic nie miałas, dlatego program "skasował" Ci tamtą owulkę...

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatali wrote:
    Zawsze to jakaś zmiana otoczenia :-D
    A nuz widelec zrobicie to na workach cementu :-D
    He he :D A jak, nie musi być zawsze tak samo :D

agatali lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • agatali Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    agatali mnie sie wydaje że TY jeszcze przed owu jesteś...tamte T to jakies przedwczesnie podwyższone,moze miałas jakaś ukryta infekcje i nawet nie wiedziałas?
    dopiero pojawił Ci sie W śluz, wczesniej nic nie miałas, dlatego program "skasował" Ci tamtą owulkę...[/QUOT

wcześniej tylko mierzyłam temp, teraz dopiero wprowadziłam śluz - może mogłam wczesniej, ale nie znam sie na tym.

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe gdzie pozostałe lafiryndy :D bo dziś my same tu tak....

Pewnie na tych fejsbukach siedzą. . :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldek to pewnie jeszcze za bocianem biegnie i próbuje go złapać :D

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ