X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Myślicie ze jest sens robić badanie poziomu progesteronu w 11 dniu po owu?
    Obawiam się, że moje ciałko żółte się nie spisuje :( Gin powiedział ostatni raz jak byłam, że takie słabe jest. Już nie wiem gdzie szukać przyczyny więc tak próbuje. A z tego co wyczytałam to niski poziom progesteronu może powodować plamienia :(
    Tylko nie wiem czy robić teraz badanie w 11 dniu po owu, bo 7 po owu przegapilam. Czy poczekać do następnego cyklu?

7-8 doba byłaby ok, obawiam sie, że przy 11 poziom mógłby być już niższy... lepiej poczekać do następnego cyklu

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    dziś @ przyszła, co najgorsze, na urlopie, nad morzem wrrrr, nawet w bikini sobie nie pochodzę ;/ ale się zezłościłam!

Co dziwne, ostatnio moja faza lutealna trwa po 11dni, martwi mnie to, bo zwykle trwała 14.

We wtorek idę na LH, FSH, TSH i może progesteron od razu, chociaż nie wiem, czy jest sens robić go w 4 dc...
    Buziaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 15:42

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Cześć dziewczyny,
    dziś @ przyszła, co najgorsze, na urlopie, nad morzem wrrrr, nawet w bikini sobie nie pochodzę ;/ ale się zezłościłam!

Co dziwne, ostatnio moja faza lutealna trwa po 11dni, martwi mnie to, bo zwykle trwała 14.

We wtorek idę na LH, FSH, TSH i może progesteron od razu, chociaż nie wiem, czy jest sens robić go w 4 dc...
    Buziaki :)

Mi dwóch lekarzy powiedzialo, że nie ma sensu robić progesteronu w pierwszej fazie.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    7-8 doba byłaby ok, obawiam sie, że przy 11 poziom mógłby być już niższy... lepiej poczekać do następnego cyklu

Tak więc poczekam do następnego cyklu z tym progesteronem. Trudno. Za bardzo byłam pewna, że się uda tym razem i przegapilam.
    Dzisiaj jest 8 po ale jestem w pracy a rano nie myślałam o tym, wrrr...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 16:20

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Mi dwóch lekarzy powiedzialo, że nie ma sensu robić progesteronu w pierwszej fazie.

No właśnie już tego nie kumam. Ostatnio moja pani doktor kazała mi zrobić do 9dc :/
    Już sama nie wiem.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Plamienie implantacyjne nie może trwać dwa dni, prawda? Poza tym dziwne to plamienie, zero śluzu, sama jasna krew.
    Kobiety które zaszły w ciążę miały kilka dni plamienia czasem. Wrzuć na luz ;)

Bella_Bella, MarysiaLA lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No właśnie już tego nie kumam. Ostatnio moja pani doktor kazała mi zrobić do 9dc :/
    Już sama nie wiem.

Mi wytlumaczyli że w pierwszej fazie nie ma większego znaczenia, ważne żeby był wzrost w drugiej fazie czyli te 7 dni po owu.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kobiety które zaszły w ciążę miały kilka dni plamienia czasem. Wrzuć na luz ;)

Powoli wrzucam :*

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Już sama nie wiem.

progesteron bada się w 2 fazach cyklu :)

0b52cec6da.png

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Mi wytlumaczyli że w pierwszej fazie nie ma większego znaczenia, ważne żeby był wzrost w drugiej fazie czyli te 7 dni po owu.
    Wiesz o co chodzi, o to, że ja już koło tego 8 dc miałam ją w górnej granicy normy, 16 sierpnia idę do lekarza i już nie chciałam czasu marnować, pomyślałam znowu o tej prolaktynie.
    Kiedy ona jest najwyższa? Wtedy może zrobię...pewnie będzie nieźle wysoko.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam 3 tyg po poronieniu proga tak miałam kazali aby zobaczyć czy owu byla

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Wiesz o co chodzi, o to, że ja już koło tego 8 dc miałam ją w górnej granicy normy, 16 sierpnia idę do lekarza i już nie chciałam czasu marnować, pomyślałam znowu o tej prolaktynie.
    Kiedy ona jest najwyższa? Wtedy może zrobię...pewnie będzie nieźle wysoko.

jeśli chodzi o prolaktynę to nie ma znaczenia, w której fazie cyklu się ją wykonuje, tak przynajmniej mówił mi endokrynolog

0b52cec6da.png

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    jeśli chodzi o prolaktynę to nie ma znaczenia, w której fazie cyklu się ją wykonuje, tak przynajmniej mówił mi endokrynolog
    Porobie te badania. Czytam, że niby dobrze jest ją zrobić koło 21dc bo teoretycznie wtedy ma najwyższą wartość, co u mnie w sumie może okazać się wartościowe ;)

Dziwne jest to, że każdy lekarz mówi co innego, ale pewnie po prostu co innego sprawdza zlecając badania w różnych dc.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Porobie te badania. Czytam, że niby dobrze jest ją zrobić koło 21dc bo teoretycznie wtedy ma najwyższą wartość, co u mnie w sumie może okazać się wartościowe ;)

Dziwne jest to, że każdy lekarz mówi co innego, ale pewnie po prostu co innego sprawdza zlecając badania w różnych dc.

jak boisz się wysokiej prolaktyny, możesz zacząć suplementację niepokalankiem - castagnus :)

0b52cec6da.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane co ja bym bez Was zrobiła <3
    Już mi dołek przeszedł :*

Bierka lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Kochane co ja bym bez Was zrobiła <3
    Już mi dołek przeszedł :*

:)

a zawsze masz takie plamienia między owulacją a @? czy to pierwszy raz?

0b52cec6da.png
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też dziś zbytnio humoru nie mam, może doła to nie, ale na pewno nie tryskam humorem. Czekam na owulke, rano miałam śluz taki wodnisty jeszcze a teraz taki mleczny i lepki,do tego bóle w podbrzuszu, czyżby owulka się zbliżała?
    Poza tym chciałabym dzis poserduszkować wieczorem gdyby jeszcze test nie wykazał owulki. Zobaczymy o 19 testuje.
    Powiem wam że z pierwszą ciążą udało nam sie za pierwszym razem, teraz też dopiero pierwszy miesiac testuje wiec nie ma co panikować. Nigdy nie przeprowadzałam testów owulacyjnych ani innych badan do tej pory. Od tygodnia zaczęłam wsłuchiwac się w swoje ciało i z dnia na dzień coraz bardziej znam swój organizm.
    Kilka moich znajomych nie ma dzieci i leczą się od lat, kiedyś opowiadali mi że te leczenia stają się strasznie nudne, że seks muszą uprawiać na siłę nie wtedy chcą a wtedy kiedy trzeba, to takie niesprawiedliwe, że niektórym się udaje i wyrzucają na śmietnik a inni walczą do końca...

35 lat, 2 ciąża
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Prześledziłam dzisiejsze posty i jakoś tu ponuro, chyba tak jak za oknem.. Dziś u mnie pochmurnie, a dodatkowo pokłóciłam z moim i już pół dnia cisza w domu.

Mam nadzieję, że szybko nam miną te kryzysowe chwile i pojawią się tu już niebawem nowe ciążowe wiruski.. :)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • magnolia82222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Witajcie,
    Prześledziłam dzisiejsze posty i jakoś tu ponuro, chyba tak jak za oknem.. Dziś u mnie pochmurnie, a dodatkowo pokłóciłam z moim i już pół dnia cisza w domu.

Mam nadzieję, że szybko nam miną te kryzysowe chwile i pojawią się tu już niebawem nowe ciążowe wiruski.. :)

Mój też dzisiaj chodzi jakby lewą nogą wstał, nie wiem z czego to wynika. Stwierdziłam jednak że przeczekam sobie i może wieczorkiem nam humory się poprawią :) jak się <3

35 lat, 2 ciąża
  • Caro Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Na wstępie witam Nowe Staraczki, bo widzę że spory ruch się tutaj zrobił :-D

Kimi podglądam wykres i co, już po owu u Ciebie? To teraz faza ciąży urojonej i czekanie na efekty? <3 U mnie to samo. Tak więc czekamy razem.

Bella_Bella prg bada się 7 dni po owu po to głównie by potwierdzić owu, ale można badać w I fazie jeżeli zachodzi taka potrzeba by sprawdzić "stan początkowy" ze tak powiem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 17:27

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
‹‹ 2779 2780 2781 2782 2783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ