Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella_Bella wrote:Myślicie ze jest sens robić badanie poziomu progesteronu w 11 dniu po owu?
Obawiam się, że moje ciałko żółte się nie spisujeGin powiedział ostatni raz jak byłam, że takie słabe jest. Już nie wiem gdzie szukać przyczyny więc tak próbuje. A z tego co wyczytałam to niski poziom progesteronu może powodować plamienia
Tylko nie wiem czy robić teraz badanie w 11 dniu po owu, bo 7 po owu przegapilam. Czy poczekać do następnego cyklu?
7-8 doba byłaby ok, obawiam sie, że przy 11 poziom mógłby być już niższy... lepiej poczekać do następnego cyklu -
Cześć dziewczyny,
dziś @ przyszła, co najgorsze, na urlopie, nad morzem wrrrr, nawet w bikini sobie nie pochodzę ;/ ale się zezłościłam!
Co dziwne, ostatnio moja faza lutealna trwa po 11dni, martwi mnie to, bo zwykle trwała 14.
We wtorek idę na LH, FSH, TSH i może progesteron od razu, chociaż nie wiem, czy jest sens robić go w 4 dc...
BuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 15:42
-
pietruszkanatki wrote:Cześć dziewczyny,
dziś @ przyszła, co najgorsze, na urlopie, nad morzem wrrrr, nawet w bikini sobie nie pochodzę ;/ ale się zezłościłam!
Co dziwne, ostatnio moja faza lutealna trwa po 11dni, martwi mnie to, bo zwykle trwała 14.
We wtorek idę na LH, FSH, TSH i może progesteron od razu, chociaż nie wiem, czy jest sens robić go w 4 dc...
Buziaki
Mi dwóch lekarzy powiedzialo, że nie ma sensu robić progesteronu w pierwszej fazie. -
LILITH.P wrote:7-8 doba byłaby ok, obawiam sie, że przy 11 poziom mógłby być już niższy... lepiej poczekać do następnego cyklu
Tak więc poczekam do następnego cyklu z tym progesteronem. Trudno. Za bardzo byłam pewna, że się uda tym razem i przegapilam.
Dzisiaj jest 8 po ale jestem w pracy a rano nie myślałam o tym, wrrr...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 16:20
-
Bella_Bella wrote:Mi dwóch lekarzy powiedzialo, że nie ma sensu robić progesteronu w pierwszej fazie.
No właśnie już tego nie kumam. Ostatnio moja pani doktor kazała mi zrobić do 9dc
Już sama nie wiem. -
Bella_Bella wrote:Plamienie implantacyjne nie może trwać dwa dni, prawda? Poza tym dziwne to plamienie, zero śluzu, sama jasna krew.
Bella_Bella, MarysiaLA lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
pietruszkanatki wrote:No właśnie już tego nie kumam. Ostatnio moja pani doktor kazała mi zrobić do 9dc
Już sama nie wiem.
Mi wytlumaczyli że w pierwszej fazie nie ma większego znaczenia, ważne żeby był wzrost w drugiej fazie czyli te 7 dni po owu. -
Bella_Bella wrote:Mi wytlumaczyli że w pierwszej fazie nie ma większego znaczenia, ważne żeby był wzrost w drugiej fazie czyli te 7 dni po owu.
Kiedy ona jest najwyższa? Wtedy może zrobię...pewnie będzie nieźle wysoko. -
pietruszkanatki wrote:Wiesz o co chodzi, o to, że ja już koło tego 8 dc miałam ją w górnej granicy normy, 16 sierpnia idę do lekarza i już nie chciałam czasu marnować, pomyślałam znowu o tej prolaktynie.
Kiedy ona jest najwyższa? Wtedy może zrobię...pewnie będzie nieźle wysoko.
jeśli chodzi o prolaktynę to nie ma znaczenia, w której fazie cyklu się ją wykonuje, tak przynajmniej mówił mi endokrynolog -
LILITH.P wrote:jeśli chodzi o prolaktynę to nie ma znaczenia, w której fazie cyklu się ją wykonuje, tak przynajmniej mówił mi endokrynolog
Dziwne jest to, że każdy lekarz mówi co innego, ale pewnie po prostu co innego sprawdza zlecając badania w różnych dc. -
pietruszkanatki wrote:Porobie te badania. Czytam, że niby dobrze jest ją zrobić koło 21dc bo teoretycznie wtedy ma najwyższą wartość, co u mnie w sumie może okazać się wartościowe
Dziwne jest to, że każdy lekarz mówi co innego, ale pewnie po prostu co innego sprawdza zlecając badania w różnych dc.
jak boisz się wysokiej prolaktyny, możesz zacząć suplementację niepokalankiem - castagnus -
Dziewczyny ja też dziś zbytnio humoru nie mam, może doła to nie, ale na pewno nie tryskam humorem. Czekam na owulke, rano miałam śluz taki wodnisty jeszcze a teraz taki mleczny i lepki,do tego bóle w podbrzuszu, czyżby owulka się zbliżała?
Poza tym chciałabym dzis poserduszkować wieczorem gdyby jeszcze test nie wykazał owulki. Zobaczymy o 19 testuje.
Powiem wam że z pierwszą ciążą udało nam sie za pierwszym razem, teraz też dopiero pierwszy miesiac testuje wiec nie ma co panikować. Nigdy nie przeprowadzałam testów owulacyjnych ani innych badan do tej pory. Od tygodnia zaczęłam wsłuchiwac się w swoje ciało i z dnia na dzień coraz bardziej znam swój organizm.
Kilka moich znajomych nie ma dzieci i leczą się od lat, kiedyś opowiadali mi że te leczenia stają się strasznie nudne, że seks muszą uprawiać na siłę nie wtedy chcą a wtedy kiedy trzeba, to takie niesprawiedliwe, że niektórym się udaje i wyrzucają na śmietnik a inni walczą do końca...
35 lat, 2 ciąża -
Witajcie,
Prześledziłam dzisiejsze posty i jakoś tu ponuro, chyba tak jak za oknem.. Dziś u mnie pochmurnie, a dodatkowo pokłóciłam z moim i już pół dnia cisza w domu.
Mam nadzieję, że szybko nam miną te kryzysowe chwile i pojawią się tu już niebawem nowe ciążowe wiruski..29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek wrote:Witajcie,
Prześledziłam dzisiejsze posty i jakoś tu ponuro, chyba tak jak za oknem.. Dziś u mnie pochmurnie, a dodatkowo pokłóciłam z moim i już pół dnia cisza w domu.
Mam nadzieję, że szybko nam miną te kryzysowe chwile i pojawią się tu już niebawem nowe ciążowe wiruski..
Mój też dzisiaj chodzi jakby lewą nogą wstał, nie wiem z czego to wynika. Stwierdziłam jednak że przeczekam sobie i może wieczorkiem nam humory się poprawiąjak się
35 lat, 2 ciąża -
Hej Dziewczyny,
Na wstępie witam Nowe Staraczki, bo widzę że spory ruch się tutaj zrobił
Kimi podglądam wykres i co, już po owu u Ciebie? To teraz faza ciąży urojonej i czekanie na efekty?U mnie to samo. Tak więc czekamy razem.
Bella_Bella prg bada się 7 dni po owu po to głównie by potwierdzić owu, ale można badać w I fazie jeżeli zachodzi taka potrzeba by sprawdzić "stan początkowy" ze tak powiemWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 17:27
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)