Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Waldek to pewnie jeszcze za bocianem biegnie i próbuje go złapać :D

Bocian leciał w przeciwną stronę do kierunku jazdy..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Nagle się jakoś pojawiły :D Te "lafiryndy" to niejako prowokacja z mojej strony :D

Faktycznie jakiś taki dzień dziś.

A ja mojego M. dziś na lotnisko odwoze a w niedzielę wieczorem odbieram. Wiec weekend jest MOJ :D

Zazdraszczam chaty wolnej.. Mnie się to niestety nie zdarza..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Nie dziękuję ;-)
    A cykle to chyba tak standardowo - 27 - 28 dni.

Witaj w klubie. Mam takie same cykle.. A jak serduszka były to powinno zatrybić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już nas trzy z takimi cyklami.

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Jak nic fasolka będzie :)

No Caro też tak uważam..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    To już nas trzy z takimi cyklami.

No dokładnie kochana.

No więc wsjo sczytałam i tak.
    No trochę nas do testowania jest ale to dobrze.

Pisałyście coś o testach ovu o kawie i o combo cyklu. Mój też taki jest bo ten sam skład.

No więc ja na bete polecę w piątek chyba że mi mąż szkolenie wymyśli to nie wiem co zrobię..

No to teraz z innej beczki..

Na targach Gardenii byłam zobaczyłam... Ulotek dostałam krówek i innych gadżetów dostałam dzieciowi oddałam.
    Mówię Wam jakie ozdoby świąteczne to mucha nie siada..

Gizmo polecam.

A zamordowana jestem strasznie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:29

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu wrocil/a to ja tez. Prawie caly dzień sprzatalam i jeszcze syf widac. Dzis zachciało,sie kominiarzom czyścić kominy i cale mieszkanie w sadzach miałam. Zreszta nie tylko ja. Sąsiedzi tez. Niby wszystko powycieralam, pomylam polki, podłogi, i prania narobilam a te czarne dziadostwo jeszcze skądś wygrywa. Generalka i tak bedzie na święta zrobiona. U lekarza bylam w związku z bolami w klatce piersiowej. Morfologia może być ale... Wyszlo ze mam nadciśnienie i czestoskurcz w serduchu. Leki dostałam ale nie pociesza mnie fakt ze musze niestety diclac brać. Czyli jednym słowem ten cykl spisany na straty

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo a ten diclac p.zapalnie?
    Skąd ten czestoskurcz? Jakiś holter Ci podepna czy cos? Zeby sprawdzić co i jak? Chyba przydałby si jakiś kardiolog co? Trzymaj sie i lecz żebyś mogla wrócić do staran.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciw zapalnie i przeciwbolowo. Tak mnie te gnaty w klacie napierdzielaja ze oddychać nie idzie. Ni groma nie wiem skąd to,sie wzielo. Za 10 dni do kontroli. Zobaczymy co dalej

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie diclac w ruchu często.. na plecy... a sprawdzałaś Gizmo swój kręgosłup? masz prosty? nie masz problemów?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u mnie szukali przyczyny, to miałam robione przeswietlenie klatki piersiowej, ekg, wszystkie ddimery zawalowe i cala reszta. Nie znaleźli nic oprócz zapalenia płuc, przeszlo. Od tego zapalenia w listopadzie wrócili juz dwa razy, miesiąc temu leczylam sie diclakiem i antybiotykiem (pewnie nie potrzebnie sle bylam przerazona i myślałam zze mam znow zap. Pluc)odpuscilo po 2 tyg, i. Teraz mam znów nawrót, ale doszukuje sie jednak problemu gdzie indziej. U mnie ewidentnie to emocje, wychodzs w formie bólu tu i tam, mam to po ojcu.
    W każdym razie oby szybko udalo się u Ciebie wszystko ustabilizować i znalezc przyczynę bo to najważniejsze.

Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez krzywy w odcinku lędźwiowym. Od noszenia dzieci na boku. Teraz juz mniej ale kiedys to krzyż wiecznie mnie bolał. A jeszcze przy okresie to juz porazka

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak kręgosłup lubi sobie odbijać gdzie indziej.
    Ja co prawda krzywego nie mam, ale mam uraz z dzieciństwa który odzywa sie czasem, u mnie tez waga robi swoje. Natomiast bol przed okresem zawsze mam w środkowej części kręgosłupa twm gdzie miałam znieczulenie przy operacji. :/ a mówili ze to nie ma skutków ubocznych :/

Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzis dowiedziałam ze diclac utrudnia zajscie w ciaze. Dlatego mi on nie na rękę. Ale wole go pobrac pare dni żeby lekarz sie nie dopierdzielil ze nie brałam leków.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Tez krzywy w odcinku lędźwiowym. Od noszenia dzieci na boku. Teraz juz mniej ale kiedys to krzyż wiecznie mnie bolał. A jeszcze przy okresie to juz porazka
    bo jak masz jakąś dyskopatię.. zwyrodnienie na którymś oddcinku kręgosłupa to możesz być pewna że reszta odcinków też pada na łeb i szyję.. skoro masz problemy z lędżwiowym.. na pewno i piersiowy też dostaje po garach i on bardzoo ale to bardzoo często jest przyczyną kłuć w klatce piersiowej ... także może warto wziąć to pod uwagę..

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Duduska swoja miałam bole porodowe z krzyża. Szybko sie urodziła bo 45min akcja trwala od pierwszych skurczy w domu. Ale bol niesamowity. Na kolanach rodzilam bo myślałam ze mi kręgosłup wyrywa ktos. I po tym porodzie bole zostały.

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaaa o to widzisz u mnie dyskopatia i przepuklina wiec może to mi teraz doklada do pieca. Bo w sumie jak leze to mnie cholerstwo nie boli. Tylko jak siedzie lub chodze/stoję. Cwiczylam rozluzniajaca jogę przez 3 tyg. Bylo spoko od 1,5tyg. Nie ćwiczę bo mi przeszlo, moze spróbuje wrócić do ćwiczeń. Bo mam wrażenie ze powrót do biegania pogarsza tylko bole.

O kolanach nie wspomnę... Ale to juz tylko moja wina, waga...

Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    bo jak masz jakąś dyskopatię.. zwyrodnienie na którymś oddcinku kręgosłupa to możesz być pewna że reszta odcinków też pada na łeb i szyję.. skoro masz problemy z lędżwiowym.. na pewno i piersiowy też dostaje po garach i on bardzoo ale to bardzoo często jest przyczyną kłuć w klatce piersiowej ... także może warto wziąć to pod uwagę..
    Ortodonta z mojej cefalometri wyczytala tez ze mam jakas lordoze czy cuś

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Ja się dzis dowiedziałam ze diclac utrudnia zajscie w ciaze. Dlatego mi on nie na rękę. Ale wole go pobrac pare dni żeby lekarz sie nie dopierdzielil ze nie brałam leków.

Kochana wyleczysz serducho i będziesz znowu mogła się starać. Mnie w zeszłym roku dysk wyskoczył i od tej pory skończyło się przerzucanie ziemi i takie tam. Na początku było ok ale tylko worek kilku kilogramowy wzięłam i powrotem. Pamiętam że do toalety na czworaka szłam bo tak mnie sparaliżowało że ani nóg wyprostować ani kręgosłupa.. Od tej pory nie dźwigam a zajmuje się lżejszą pracą.. Mam nadzieję że w czasie ciąży nie wróci...

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Gaduaaaa o to widzisz u mnie dyskopatia i przepuklina wiec może to mi teraz doklada do pieca. Bo w sumie jak leze to mnie cholerstwo nie boli. Tylko jak siedzie lub chodze/stoję. Cwiczylam rozluzniajaca jogę przez 3 tyg. Bylo spoko od 1,5tyg. Nie ćwiczę bo mi przeszlo, moze spróbuje wrócić do ćwiczeń. Bo mam wrażenie ze powrót do biegania pogarsza tylko bole.

O kolanach nie wspomnę... Ale to juz tylko moja wina, waga...
    Oczywiście że bieganie szkodzi na lędźwie.. ja mam nie dość że zwyrodnienia, dyskopatie to jeszcze za mała szczelinę między kręgami.. U mnie ból podczas stania i siedzenia a jak.wracam z pracy i się kładę na materacu ortopedycznym to łzy mi do oczu napływają.. Kilka minut się nie ruszam i Przechodzi

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ