X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat kolan to juz nic nie wspomnę. Starość :D chyba tylko palec u nogi nie boli i nie można na niego narzekać. Zanudzilabym tu wszystkich jakie choroby mnie się imaly. :D

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide z piesem na dwór, potem go wykąpać i jak juz bede w łóżeczku to wrócę tu do Was :)

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Ide z piesem na dwór, potem go wykąpać i jak juz bede w łóżeczku to wrócę tu do Was :)
    Jakiego masz psa? bo zastanawiam się nad kupnem.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu niestety dobrych wieści na temat dyskopatii w ciąży to ja nie mam. Pierwszy poród juz po przebojach z dyskiem ze sparaliżowana noga. W ciąży dostawalam na izbie przyjęć kroplówki z dexawenu w porozumieniu z neuro i ginem bo nie mogłam juz chodzić, mąż mnie wozil codziennie bo żaden inny lekarz nie wiedział jak się wziac za leczenie gin odsylal do neuro nero do giną, dobrze bylo miec wtyke w innym szpitalu i małżeństwo ginekolog z neurologiem... 3 dni przed drugim odjelo mi nogi, straciłam odruchy w stawach skokowych i kolanowych a do kibla chodziłam.ns czterech. ( po opadnięciu brzucha przed porodem wczesniej tylko bolalo), oczywiście zrobili cesarkę ze wskazaniem od neurologa bo na moja prosbe ze dam rade nauro stwierdził ze to śmieszne bo nawet nie jestem w stanie odpowiednich pozycji przyjąć z takimi problemami.
    Trzecia oczywiście tez cc z wyżej wymienionych powodów. Mimo ze zaczelo sie naturalnie i naprawde czułam sie na silach rodzic, ale wiadomo sobota, mloda doktor i stwierdzila ze tak bedzie bezpieczniej.

Takze wiesz ja Ci życzę zeby Ci się ta dyskopatia nie odezwala bo to okropnie męczące.

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Na temat kolan to juz nic nie wspomnę. Starość :D chyba tylko palec u nogi nie boli i nie można na niego narzekać. Zanudzilabym tu wszystkich jakie choroby mnie się imaly. :D

Ja to nawet wole sobie nie przypominać pobytów w szpitalu. A troche ich bylo.

Kz9n.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telefon mi się rozładował, takze ten, miłego wieczoru! I do jutra zatem, bo pewnie usne zanim mi się troche podladuje.

Kz9n.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór:) dzis cały dzień mnie nie było z wami oj piątek ale już weekend :) dzis jestem po monitoringu u gin. 13 dc także: pęcherzyk 14 x 13 mm, endometrium 11 mm śluz jest i zaczyna się pojawiać go więcej cykle mam ok 31 dniowe także jajeczko powinno być ok 16 dc czyli wszystko by pasowało :) to tak w skrócie :)

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Waldziu niestety dobrych wieści na temat dyskopatii w ciąży to ja nie mam. Pierwszy poród juz po przebojach z dyskiem ze sparaliżowana noga. W ciąży dostawalam na izbie przyjęć kroplówki z dexawenu w porozumieniu z neuro i ginem bo nie mogłam juz chodzić, mąż mnie wozil codziennie bo żaden inny lekarz nie wiedział jak się wziac za leczenie gin odsylal do neuro nero do giną, dobrze bylo miec wtyke w innym szpitalu i małżeństwo ginekolog z neurologiem... 3 dni przed drugim odjelo mi nogi, straciłam odruchy w stawach skokowych i kolanowych a do kibla chodziłam.ns czterech. ( po opadnięciu brzucha przed porodem wczesniej tylko bolalo), oczywiście zrobili cesarkę ze wskazaniem od neurologa bo na moja prosbe ze dam rade nauro stwierdził ze to śmieszne bo nawet nie jestem w stanie odpowiednich pozycji przyjąć z takimi problemami.
    Trzecia oczywiście tez cc z wyżej wymienionych powodów. Mimo ze zaczelo sie naturalnie i naprawde czułam sie na silach rodzic, ale wiadomo sobota, mloda doktor i stwierdzila ze tak bedzie bezpieczniej.

Takze wiesz ja Ci życzę zeby Ci się ta dyskopatia nie odezwala bo to okropnie męczące.

Pani ogólna dała mi ćwiczenia i powiedziała że jak będę to ćwiczyć to kręgosłup się wzmocni.. No ale Ty miałaś przeboje.. Współczuję.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jakiego masz psa? bo zastanawiam się nad kupnem.
    Shih tzu w grudniu kupiliśmy.

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to ja malutka jestem przy Tobie. Nie zazdroszczę Ci takich przebojow :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem tu całkiem nowa,więc jak będę pisać od rzeczy to dajcie znać.:)
    Mam 24 lata i właśnie zaczęłam starania o dzidzie. Nie za dużo wiem w tym temacie, ale mam nadzieje, że tu sie czegoś wiecej dowiem.
    Od kilku lat miałam bardzo nieregularne miesiączki, poprzedni lekarz stwierdził, że to normalne bo do 25 roku życia mają czas się uregulować.Nie podjął żadnych badań w tym kierunku. Zmieniłam lekarza w grudniu, który wykrył u mnie PCOS.:-(
    Od razu z mężem stwierdziliśmy, że chcemy się zacząć starać, bo to może b.długo potrwać.
    Dziś już jest 20 dzień cyklu, w którym za pomocą Clostilbegytu miała powstać owulka. Jestem monitorowana, jednak nie mogłam trafić na wizytę w odpowiednim dniu, lekarz stwierdził, że pęcherzyk (10,66mm ; 2,56cm)najprawdopodobniej pęknął wiec owulacja musiała wystąpić, z tym że nie jestem pewna którego dnia. ( cylk 28d.)
    Zalecił mi zrobić badanie progesteronu w 22 dniu, nie wiem dlaczego nie dziś. Nie wiem w jakim celu, czy to ma ustalić czy jestem w ciąży czy chodzi o coś innego, moze wiecie?
    Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.:)

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Shih tzu w grudniu kupiliśmy.
    O. Właśnie myślę O shih tzu lub Maltanczyku. I jak piesek?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Miomao :) chętnej do,odpowiedzi nie ma. Ja za bardzo tez nie pomogę bo akurat nie zahlebialam sie jeszcze w terminy badania hormonów ani ich normy.
    Mogę tylko powiedziec, ze cieszę się ze do Nas dolaczylas :) milo gdy dziewczyny wybierają Nasz watek,spośród innych :D

Ale namotalam :D

miomao lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj u nas miomao :)
    W razie niepewności pytaj, my zawsze staramy się pomóc w miarę naszych możliwości :D

Progesteron bada się zazwyczaj 21 dnia cyklu. 7 dni po owulacji, 7 dni przed miesiączka. Jakoś tak :D Bo wtedy jest najwyższy poziom. Stąd to badanie wyznaczone na 22 dzień cyklu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:31

miomao lubi tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 Dni przed miesiączka żeby sprawdzidzic czy jest szansa na zagniezdzenie i utrzymanie ciąży

Tissaia, miomao lubią tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    O. Właśnie myślę O shih tzu lub Maltanczyku. I jak piesek?
    Szczerze? Wariat.:D albo nam się taki temperamentny trafil albo te psy takie sa. Miał niby nie szczekac, wszędzie piszą ze to pies cichy i kanapowiec a nasz... Zartuje :D to dopiero szczeniak i pewnie potrzebuje dużo ruchu, szczeka żeby zwrócić na siebie uwagę i gdy zaczepia do zabawy. Szybko się przyzwyczaił do kąpieli i czesania. Obecnie uczę go komend siad lapa i leżeć :D mądry psiak z niego

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Szczerze? Wariat.:D albo nam się taki temperamentny trafil albo te psy takie sa. Miał niby nie szczekac, wszędzie piszą ze to pies cichy i kanapowiec a nasz... Zartuje :D to dopiero szczeniak i pewnie potrzebuje dużo ruchu, szczeka żeby zwrócić na siebie uwagę i gdy zaczepia do zabawy. Szybko się przyzwyczaił do kąpieli i czesania. Obecnie uczę go komend siad lapa i leżeć :D mądry psiak z niego
    A nie słyszałaś kto ma do oddania? bym się zapisałam do ciebie na szczeniaki ale za młody:-) A ty skąd go kupiłaś?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na olx bylo ogłoszenie. My od hodowcy kupiliśmy z papierami psa. Jak dorośnie mamy zamiar na reproduktora go wystawić :D

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Na olx bylo ogłoszenie. My od hodowcy kupiliśmy z papierami psa. Jak dorośnie mamy zamiar na reproduktora go wystawić :D
    A Jeszcze jedno. Słyszałam że bardzo nie lubią samotności prawda? już coś wam pogryzl?

Gizmo lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana pytalam juz ale chyba nie doczytalas posta pare dni temu. Skąd jesteś?

ana1122 lubi tę wiadomość

‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ