Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Gizmo wrote:Ide z piesem na dwór, potem go wykąpać i jak juz bede w łóżeczku to wrócę tu do Was
-
Waldziu niestety dobrych wieści na temat dyskopatii w ciąży to ja nie mam. Pierwszy poród juz po przebojach z dyskiem ze sparaliżowana noga. W ciąży dostawalam na izbie przyjęć kroplówki z dexawenu w porozumieniu z neuro i ginem bo nie mogłam juz chodzić, mąż mnie wozil codziennie bo żaden inny lekarz nie wiedział jak się wziac za leczenie gin odsylal do neuro nero do giną, dobrze bylo miec wtyke w innym szpitalu i małżeństwo ginekolog z neurologiem... 3 dni przed drugim odjelo mi nogi, straciłam odruchy w stawach skokowych i kolanowych a do kibla chodziłam.ns czterech. ( po opadnięciu brzucha przed porodem wczesniej tylko bolalo), oczywiście zrobili cesarkę ze wskazaniem od neurologa bo na moja prosbe ze dam rade nauro stwierdził ze to śmieszne bo nawet nie jestem w stanie odpowiednich pozycji przyjąć z takimi problemami.
Trzecia oczywiście tez cc z wyżej wymienionych powodów. Mimo ze zaczelo sie naturalnie i naprawde czułam sie na silach rodzic, ale wiadomo sobota, mloda doktor i stwierdzila ze tak bedzie bezpieczniej.
Takze wiesz ja Ci życzę zeby Ci się ta dyskopatia nie odezwala bo to okropnie męczące. -
Gizmo wrote:Na temat kolan to juz nic nie wspomnę. Starość chyba tylko palec u nogi nie boli i nie można na niego narzekać. Zanudzilabym tu wszystkich jakie choroby mnie się imaly.
Ja to nawet wole sobie nie przypominać pobytów w szpitalu. A troche ich bylo. -
Dobry wieczór:) dzis cały dzień mnie nie było z wami oj piątek ale już weekend dzis jestem po monitoringu u gin. 13 dc także: pęcherzyk 14 x 13 mm, endometrium 11 mm śluz jest i zaczyna się pojawiać go więcej cykle mam ok 31 dniowe także jajeczko powinno być ok 16 dc czyli wszystko by pasowało to tak w skrócieJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
eveli_na wrote:Waldziu niestety dobrych wieści na temat dyskopatii w ciąży to ja nie mam. Pierwszy poród juz po przebojach z dyskiem ze sparaliżowana noga. W ciąży dostawalam na izbie przyjęć kroplówki z dexawenu w porozumieniu z neuro i ginem bo nie mogłam juz chodzić, mąż mnie wozil codziennie bo żaden inny lekarz nie wiedział jak się wziac za leczenie gin odsylal do neuro nero do giną, dobrze bylo miec wtyke w innym szpitalu i małżeństwo ginekolog z neurologiem... 3 dni przed drugim odjelo mi nogi, straciłam odruchy w stawach skokowych i kolanowych a do kibla chodziłam.ns czterech. ( po opadnięciu brzucha przed porodem wczesniej tylko bolalo), oczywiście zrobili cesarkę ze wskazaniem od neurologa bo na moja prosbe ze dam rade nauro stwierdził ze to śmieszne bo nawet nie jestem w stanie odpowiednich pozycji przyjąć z takimi problemami.
Trzecia oczywiście tez cc z wyżej wymienionych powodów. Mimo ze zaczelo sie naturalnie i naprawde czułam sie na silach rodzic, ale wiadomo sobota, mloda doktor i stwierdzila ze tak bedzie bezpieczniej.
Takze wiesz ja Ci życzę zeby Ci się ta dyskopatia nie odezwala bo to okropnie męczące.
Pani ogólna dała mi ćwiczenia i powiedziała że jak będę to ćwiczyć to kręgosłup się wzmocni.. No ale Ty miałaś przeboje.. Współczuję.31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
-
nick nieaktualnyWitam. Jestem tu całkiem nowa,więc jak będę pisać od rzeczy to dajcie znać.
Mam 24 lata i właśnie zaczęłam starania o dzidzie. Nie za dużo wiem w tym temacie, ale mam nadzieje, że tu sie czegoś wiecej dowiem.
Od kilku lat miałam bardzo nieregularne miesiączki, poprzedni lekarz stwierdził, że to normalne bo do 25 roku życia mają czas się uregulować.Nie podjął żadnych badań w tym kierunku. Zmieniłam lekarza w grudniu, który wykrył u mnie PCOS.
Od razu z mężem stwierdziliśmy, że chcemy się zacząć starać, bo to może b.długo potrwać.
Dziś już jest 20 dzień cyklu, w którym za pomocą Clostilbegytu miała powstać owulka. Jestem monitorowana, jednak nie mogłam trafić na wizytę w odpowiednim dniu, lekarz stwierdził, że pęcherzyk (10,66mm ; 2,56cm)najprawdopodobniej pęknął wiec owulacja musiała wystąpić, z tym że nie jestem pewna którego dnia. ( cylk 28d.)
Zalecił mi zrobić badanie progesteronu w 22 dniu, nie wiem dlaczego nie dziś. Nie wiem w jakim celu, czy to ma ustalić czy jestem w ciąży czy chodzi o coś innego, moze wiecie?
Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.
-
Witaj Miomao chętnej do,odpowiedzi nie ma. Ja za bardzo tez nie pomogę bo akurat nie zahlebialam sie jeszcze w terminy badania hormonów ani ich normy.
Mogę tylko powiedziec, ze cieszę się ze do Nas dolaczylas milo gdy dziewczyny wybierają Nasz watek,spośród innych
Ale namotalammiomao lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitaj u nas miomao
W razie niepewności pytaj, my zawsze staramy się pomóc w miarę naszych możliwości
Progesteron bada się zazwyczaj 21 dnia cyklu. 7 dni po owulacji, 7 dni przed miesiączka. Jakoś tak Bo wtedy jest najwyższy poziom. Stąd to badanie wyznaczone na 22 dzień cykluWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:31
miomao lubi tę wiadomość
-
7 Dni przed miesiączka żeby sprawdzidzic czy jest szansa na zagniezdzenie i utrzymanie ciąży
Tissaia, miomao lubią tę wiadomość
-
ana1122 wrote:O. Właśnie myślę O shih tzu lub Maltanczyku. I jak piesek?
-
Gizmo wrote:Szczerze? Wariat. albo nam się taki temperamentny trafil albo te psy takie sa. Miał niby nie szczekac, wszędzie piszą ze to pies cichy i kanapowiec a nasz... Zartuje to dopiero szczeniak i pewnie potrzebuje dużo ruchu, szczeka żeby zwrócić na siebie uwagę i gdy zaczepia do zabawy. Szybko się przyzwyczaił do kąpieli i czesania. Obecnie uczę go komend siad lapa i leżeć mądry psiak z niego
-
Gizmo wrote:Na olx bylo ogłoszenie. My od hodowcy kupiliśmy z papierami psa. Jak dorośnie mamy zamiar na reproduktora go wystawić
Gizmo lubi tę wiadomość