X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Hej dziewczyny. U mnie temp. 36.74. Mialyscie rację ze odbić może po tym spadku.
    wykresik wygląda obiecująco :)

Tissaia lubi tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej laski...mam problem z tym moim okresem....jest jakis dziwny-wodnisty bardziej-zawsze miałam normalny-krew itp a teraz to na nie wiem co to jest....i jest troche sluzu też...takiego rozciągliwego...i T mi nie spadła,jak przed okresem, znaczy nie jest jakos niebotycznie wysoko ale zawsze na poczatku miesiaczki miałam tak z 36,4 a teraz mam od dwóch dni 36,7......
    i boli mnie jajnik-lewy-ten sam co od owulacji.....se wkręciłam że pewnie mi sie jakaś cysta zbudowała...:(

najgorsze że miałam isc na monitoring w tym cyklu a teraz to ja nawet nie wiem kiedy mi sie ten cykl zaczął...

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita ja Ci nic nie podpowiem bo nie miałam tak.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tak nie miałam...dlatego sie stresuje...:( ech kurde jak zaczełam się starac to muszą mi sie takie cuda dziać?? nie wierze,że to mówię-ale chciałabym aby przyszedł normalny okres...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 12:51

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Caro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita, nie mam pojęcia co to może być, ale może skonsultuj to z ginem co?

Tissaia, podejrzałam sobie Twój wykres ;-) i widziałam, że masz oznaczone witaminy prenatalne. Jakie dokładnie bierzesz? Bo ja chciałam właśnie zakupić coś dla siebie i nie mam pojęcia. Słyszałam tylko, że bardzo korzystnie wypada w ocenach Femibion. Widziałam, że bierzesz też dodatkowo kwas foliowy.

Czy taka podwójna dawka Wit.prenatalne + kwas foliowy osobno to nie za dużo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:10

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki,

2 dzień z rzędu mierzę temp. pod jęzorem. Wczoraj ovu na wykresie zrobiło mi puste kółeczko, a dzisiaj też. Wiecie może dlaczego tak się dzieje? Próbowałam znaleźć odp. w bazie wiedzy, ale jest napisane, że puste kółeczko jest wtedy, gdy temp została zmierzona w innym czasie. U mnie się to kompletnie nie zgadza, bo wczoraj mierzyłam o 5:30 i dzisiaj tak samo... Oczywiście na wykresie zaznaczyłam te same godziny mierzenia. Nie kumam tej czaczy :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Kobitki,

2 dzień z rzędu mierzę temp. pod jęzorem. Wczoraj ovu na wykresie zrobiło mi puste kółeczko, a dzisiaj też. Wiecie może dlaczego tak się dzieje? Próbowałam znaleźć odp. w bazie wiedzy, ale jest napisane, że puste kółeczko jest wtedy, gdy temp została zmierzona w innym czasie. U mnie się to kompletnie nie zgadza, bo wczoraj mierzyłam o 5:30 i dzisiaj tak samo... Oczywiście na wykresie zaznaczyłam te same godziny mierzenia. Nie kumam tej czaczy :/
    A masz zaznaczona 5.30 jako godzinę domyślną? Bo może dlatego robią ci się puste kółeczka

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    A masz zaznaczona 5.30 jako godzinę domyślną? Bo może dlatego robią ci się puste kółeczka

Dzięki, miałaś rację :)
    Nie wiedziałam, że to o to może chodzić :P

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dzięki, miałaś rację :)
    Nie wiedziałam, że to o to może chodzić :P
    jejq Anula ilu dniowe masz cykle? Przy moich krótkich nawet 30dniowe wydają się baaardzooo długie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita, nie panikuj, i nie wkrecaj się :)
    Pewnie wszystko w porządku z tobą. Może jakieś zachwianie hormonów i tyle. Bralas Wit b na wydłużenie fazy lutealnej no i się wydluzyla :) więc może to przez to.
    Może przejdź,się do gina po niedzieli, tak dla,spokoju ducha.

Ja kiedyś naczytalam się o chorobach tarczycy i byłam świecie przekonana ze mam Hashimoto, nawet objawy wszystkie znalazłam u siebie :D Co później okazało się kompletną bzdurą, jak zrobiłam badania tarczycy :D

Allmita lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Allmita, nie mam pojęcia co to może być, ale może skonsultuj to z ginem co?

Tissaia, podejrzałam sobie Twój wykres ;-) i widziałam, że masz oznaczone witaminy prenatalne. Jakie dokładnie bierzesz? Bo ja chciałam właśnie zakupić coś dla siebie i nie mam pojęcia. Słyszałam tylko, że bardzo korzystnie wypada w ocenach Femibion. Widziałam, że bierzesz też dodatkowo kwas foliowy.

Czy taka podwójna dawka Wit.prenatalne + kwas foliowy osobno to nie za dużo?

Bo to jest tak że trzeba się niektórymi składnikami wspomagać osobno bo w witaminach prenatalnych jest np kilka g Wit b 6 a dawka podstawowa to od 50 do 500.. Dlatego niektóre Wit bierze się dodatkowo.

Tissaia lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zastanawiam się czy cyklu nie spisać na straty.. Co drugi dzień niższa temp do tego dziś bardzo mnie lewy jajnik boli.. No chyba żeby ból zgonic na zmęczenie i skutki dnia wczorajszego.. A lekko nie było czego owocem są straszne zakwasy.

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    A ja zastanawiam się czy cyklu nie spisać na straty.. Co drugi dzień niższa temp do tego dziś bardzo mnie lewy jajnik boli.. No chyba żeby ból zgonic na zmęczenie i skutki dnia wczorajszego.. A lekko nie było czego owocem są straszne zakwasy.
    Waldi spokojnie. Temperatura jeszcze odbić może i zacznie się piąć wysoko po Groszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro ja biorę witaminy Vitabiotics Pregnacare conception. Mój M. też to bierze bo to dla par jest.
    Nie wiem czy w PL to jest, ja w UK mieszkam.
    Tu masz link:

https://www.vitabiotics.com/pregnacare/hisandher

Odnośnie kwasu foliowego (Wit b9) to zalecenie jest żeby brać minimum 400mcg. Ja przyjmuję w suplementach 800mcg czyli dawkę taką jaką trzeba.
    Tu link do artykułu nt kwasu foliowego:

https://www.doz.pl/czytelnia/a190-Kwas_foliowy_to_witamina_ktora_moze_zmienic_zycie_na_zawsze

:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 14:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Waldi spokojnie. Temperatura jeszcze odbić może i zacznie się piąć wysoko po Groszka :)

Gizmo ma rację. Może odbić.

Mi jak temp spadła to tak mi właśnie Gizmo powiedziała i spojrz na mój wykres jak mi odbiła ładnie :)

Gizmo prawdę Ci powie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 15:02

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Saldo Gizmo ma rację. Może odbić.

Mi jak temp spadła to tak mi właśnie Gizmo powiedziała i spojrz na mój wykres jak mi odbiła ładnie :)

Właśnie paczyłam wykres Sylwii zafasolkowanej i porównaniu poddałam ze swoim. Heh. A do piątku tyle czasu jesio..

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Saldo Gizmo ma rację. Może odbić.

Bo ja czarownica jestem :D czarownica-ruchomy-obrazek-0023.gif a moja kula prawdę Ci powie hehe czarownica-ruchomy-obrazek-0064.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Właśnie paczyłam wykres Sylwii zafasolkowanej i porównaniu poddałam ze swoim. Heh. A do piątku tyle czasu jesio..

Skądś to znam :D
    Ja wczoraj przegladaam ciążowe wykresy w galerii i szukałam podobnych do mojego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Bo ja czarownica jestem :D czarownica-ruchomy-obrazek-0023.gif a moja kula prawdę Ci powie hehe czarownica-ruchomy-obrazek-0064.gif

Hahahaaa Gizmo ty jesteś współczesną czarownica i zamiast kuli pewnie używasz tego swojego magicznego dziabąga, co na fb pokazywalas :D

eveli_na lubi tę wiadomość

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Hahahaaa Gizmo ty jesteś współczesną czarownica i zamiast kuli pewnie używasz tego swojego magicznego dziabąga, co na fb pokazywalas :D
    Dziabąg się spsiutał :( chyba pazerna byłam i wibracje chciałam podkręcić i urwałam całkiem pokrętło i o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 15:10

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ