Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaminy C i E są odpowiedzialne za prawidłową budowę endometrium, czyli błony śluzowej wyściełającej macicę kobiety. Dodatkowo witamina C pływa na długość fazy lutealnej, jej suplementacja podwyższa poziom kwasu askorbowego w pęcherzyku Graffa.
z artykułu:
http://babyonline.pl/dieta-dla-par-starajacych-sie-o-dziecko-co-jesc,dieta-artykul,15801,r1p1.html
tą dawkę 1000mg też widziałam w jakimś artykule, ale nie wiem czy go teraz znajdę. Ja sama stosowałam do tej pory 200mg, od tego cyklu może zwiększę -
Witaminę C warto stosować w wielu przypadkach chorób. Dla zainteresowanych tematem:
http://www.akademiawitalnosci.pl/qa-001-najczestsze-pytania-na-temat-witaminy-c/
Dla zdrowego człowieka zalecają min 4g witaminy C dziennie! Więc myślę, że jak ktoś bierze < 1g to nie zaszkodzi
PS. jak byłam kiedyś na wakacjach zagranicą, to leczyłam się zwiększoną dawką wit C (zapalenie pęcherza moczowego) - dwa dni i pomogło -
Violet146 wrote:Lokokoko wrote:Hej kochane:-*
Violet146 u mnie taki sluz jak budyn. Tyle ze jakby budyn z grudkami, ktore rozplywaja sie pod palcami-swiadczyl o ciazy :* poczatkowo myslalam, ze to infekcja... Ale okazalo sie inaczej.
A dużo miałaś tego śluzu? Ja nie jestem wstanie dokładnie tego ocenić bo używam wkładki higieniczne, chociaż widzę i czuje że, cos tam jest, ale nie wiem jak dużo bo wkładka coś tam wsiąknie...
Hmm... Wiesz, nie.moge powiedziec ze duzo. Raczej tak srednioa niekiedy mialam jeszcze takie uczucie( przepraszam za doslownosc) jakby normalnie taki cieply plyn ze mnie wyplynal, wrecz wystrzelil
niekiedy jak kichniesz podczas @ jest podobnie. Przynajmniej ja tak mialam.
Dzezabella lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Lokokoko wrote:Hmm... Wiesz, nie.moge powiedziec ze duzo. Raczej tak srednio
a niekiedy mialam jeszcze takie uczucie( przepraszam za doslownosc) jakby normalnie taki cieply plyn ze mnie wyplynal, wrecz wystrzelil
niekiedy jak kichniesz podczas @ jest podobnie. Przynajmniej ja tak mialam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 19:09
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Katie31 wrote:Nie wiedzialam ze vit c jest taka ważna.. a magnez z vit b6 tez ma jakis pozytywny wplyw na nas staraczki?
poczytaj sobie
http://babyonline.pl/witaminy-z-grupy-b-na-lepsza-plodnosc-kobiety,dieta-artykul,18904,r1p1.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 19:15
Katie31 lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Co do tego 'wypływania' to mam dzisiaj podobne uczucie, ale śluz jest raczej przezroczysty, no i na papierze jest go sporo, ale na bieliźnie nic.
Chyba mi się włączyła faza urojeniowawvmvw, Katie31 lubią tę wiadomość
-
Dzezabella wrote:Chyba mi się włączyła faza urojeniowa
Tobie włączyła się faza urojeniowa a mi faza że może być to u mnie cykl bezowulacyjny... bo póki co testy owu wychodzą negatywne a ja mam wczesne owulki więc powinien już się pozytyw pokazać a tu 10dc i dupa.
Siknę na testa jeszcze o 21ej jak dalej będzie testowa bledzioszek to chyba zacznę tracić nadzieję. I zaczynam tak sobie myśleć że skoro zeszły cykl wykresowo był idealny, ból owulacyjny odczuwalny, plamienie owulacyjne było to pewnie ten może być bezowulacyjny ...
Mój mąż 7 września ma mieć operacyjnie usuwane dwie żyły z nogi (żylaki) i pewnie dostanie jakieś leki przeciwzakrzepowe. No i właśnie teraz nurtuje mnie pytanie czy ten lek może w negatywny sposób wpłynąć na plemniki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2016, 19:54
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Dzezabella wrote:Co do tego 'wypływania' to mam dzisiaj podobne uczucie, ale śluz jest raczej przezroczysty, no i na papierze jest go sporo, ale na bieliźnie nic.
Chyba mi się włączyła faza urojeniowa
To ja też mam taki śluz budyniowy, z "grudkami", w co raz większej ilości... ale dla mnie to ciągle faza urojeniowa
dzisiaj przed południem cały czas mnie mdliło, potem byliśmy na grillu rodzinnym i nie myślałam o tym, nie czułam prawie żadnych "objawów", albo nie skupiałam się na nich, nie wiem. W każdym razie, jak wróciłam do domu to już mnie łapie znowu... Czyli dla mnie to mój mózg mnie zwyczajnie oszukuje
-
bbee wrote:Moje urojenia się zaczynają równo z prawdopodobną implantacją zarodka
wyobraźnia hula, że hej...
bol brzucha i od kilku godzin kregoslupa to na pewno implantacj
. Ale mowiac szczerze czuje sie tak jakbym przechodzila druga owulacje... Szkoda ze nie moge zbadac szyjki.
-
Hej dziewczyny co do sluzu , ja mam taki cały czas... ale okazało się , że u mnie torbiel po owulacji. Sluz nie jest wyznacznikiem, jak miałam fazę urojeniową jeszcze przed wizytą u gina to czytałam i u każdej zafasolkowanej jest inaczej . Mozna powiedzieć ile kobitek tyle rodzajów sluzu:-)
Kimi jak tam Twój urlop ??
Bella_Bella z Waszymi serduszkami jest ok , takie spontaniczne są najlepsze :-* Trzymam mocno kciukiBella_Bella lubi tę wiadomość
-
Jak to powiedzcie mi zmierzylam wlasnie temperature i mam 37.3. Nie mierze temperatury, mialam zaczac od kolejnego cyklu ale teraz tak mnie tknelo. Czy ten wynik cos oznacza? Czy mierzenie ma jakis sens? 19 dzien 28dniowego cyklu, owulacja jakies 6 dni temu mniej wiecej.
-
wvmvw wrote:Jak to powiedzcie mi zmierzylam wlasnie temperature i mam 37.3. Nie mierze temperatury, mialam zaczac od kolejnego cyklu ale teraz tak mnie tknelo. Czy ten wynik cos oznacza? Czy mierzenie ma jakis sens? 19 dzien 28dniowego cyklu, owulacja jakies 6 dni temu mniej wiecej.
Chyba zwykle w drugiej fazie ma się wyższe temperatury.. Zmienia się to w ciągu dnia. Mi się zdarzało mierzyć w tamtym cyklu w różnych porach i też było ponad 37... no i w moim przypadku niestety nic to nie znaczyło. Ale za Ciebie mocno trzymam kciuki!! oby to na fasolkę29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"