Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny,
Mam pytanko odnośnie ciałka żółtego, bo już sama mam mętlik w głowie. Byłam na monitoringu po przewidywanej owulacji (w sobotę pęcherzyk miał 21 mm więc miał pęknąć lada chwila). Dzisiaj lekarka powiedziała, że pęcherzyk pękł chociaż nie wiem skąd ona to wie, bo pomimo, że go nie było, nie było też ciała żóltego ani płynu. Na moje pytanie o ciałko powiedziała, że nie musi już dzisiaj być widoczne, a pęcherzyk przecież nie odleciał w kosmos. Cały czas zdobywam dodatkową wiedzę więc mam dwa pytania:
1) Czy rzeczywiście doszło do owulacji? Czy musi być widoczne ciało żeby można było potwierdzić?
2) Skoro ciałka teraz nie ma... a wiem, że ono podtrzymuje ciążę na początku to...no właśnie to co.. nagle się pojawi znowu? nie dojdzie do ciąży? czy po prostu było niewidoczne na usg?
Ktoś, coś wie? proszę o podpowiedź.. -
MissHania wrote:Cześć Dziewczyny,
Mam pytanko odnośnie ciałka żółtego, bo już sama mam mętlik w głowie. Byłam na monitoringu po przewidywanej owulacji (w sobotę pęcherzyk miał 21 mm więc miał pęknąć lada chwila). Dzisiaj lekarka powiedziała, że pęcherzyk pękł chociaż nie wiem skąd ona to wie, bo pomimo, że go nie było, nie było też ciała żóltego ani płynu. Na moje pytanie o ciałko powiedziała, że nie musi już dzisiaj być widoczne, a pęcherzyk przecież nie odleciał w kosmos. Cały czas zdobywam dodatkową wiedzę więc mam dwa pytania:
1) Czy rzeczywiście doszło do owulacji? Czy musi być widoczne ciało żeby można było potwierdzić?
2) Skoro ciałka teraz nie ma... a wiem, że ono podtrzymuje ciążę na początku to...no właśnie to co.. nagle się pojawi znowu? nie dojdzie do ciąży? czy po prostu było niewidoczne na usg?
Ktoś, coś wie? proszę o podpowiedź..Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
I ja chcę się zapisać w tej historii trzytysięcznej strony
Zołza:), Dzezabella, Pączek lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
nick nieaktualny
-
Kim87 wrote:Gin skoro widział to wie. Choć nawet monitoring jest domniemywaniem ze owu była. Ciało żółte może być nie widoczne na usg
Fakt. Moj gin odradzil mi monitoring wlasnie dlatego, ze nie bylby w stanie stwierdzic na 100% owulacji.Kim87 lubi tę wiadomość
-
misiaq wrote:To ja też spróbuję, może się uda
To już dzisiaj w ogóle kumulacja!
To wieczorem będzie 'ciupcianko' (jak mawia mój mąż)Dzezabella, Kim87, 19Biedroneczka91 lubią tę wiadomość
-
Widzę że jest kolejną sierpniowa fasolka Ale super
Dzezabella, Kim87 lubią tę wiadomość
07.04.2017 Alex 3240 g
249 g -> 469 g -> 824 g -> 1018 g -> 1410 g -> 1880g -> 2678g -> 2950g szczęścia
8 sierpnia - dodatni test owulacyjny
22 sierpnia - 2 kreseczki
Aniołek 14.10.2015
-
nick nieaktualny
-
bbee wrote:Dzięki dziewczyny. Dziękuję za wsparcie, bardzo, bardzo!
Ciężko jeszcze uwierzyć, że to nie sen. W końcu dopiero po 7.00. Boję się, że się obudzę.na szczęście. Cieszymy się wszystkie razem z Tobą!!! Bosko że Ci się udało!!
-
dziewczyny zakupiłam dziś nowy termometr wiem że w danym cyklu powinno się mierzyć temp tylko i wyłącznie tym samym termometrem ale chce sprawdzić czy na nowym też będę miała taką niską temp po przebudzeniu
Kim87 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity