Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMissHania wrote:Cześć Dziewczyny,
Mam pytanko odnośnie ciałka żółtego, bo już sama mam mętlik w głowie. Byłam na monitoringu po przewidywanej owulacji (w sobotę pęcherzyk miał 21 mm więc miał pęknąć lada chwila). Dzisiaj lekarka powiedziała, że pęcherzyk pękł chociaż nie wiem skąd ona to wie, bo pomimo, że go nie było, nie było też ciała żóltego ani płynu. Na moje pytanie o ciałko powiedziała, że nie musi już dzisiaj być widoczne, a pęcherzyk przecież nie odleciał w kosmos. Cały czas zdobywam dodatkową wiedzę więc mam dwa pytania:
1) Czy rzeczywiście doszło do owulacji? Czy musi być widoczne ciało żeby można było potwierdzić?
2) Skoro ciałka teraz nie ma... a wiem, że ono podtrzymuje ciążę na początku to...no właśnie to co.. nagle się pojawi znowu? nie dojdzie do ciąży? czy po prostu było niewidoczne na usg?
Ktoś, coś wie? proszę o podpowiedź..
Z ciałkiem żółtym jest różnie. Można go odróżnić na usg tylko przed doplera, bo ma ono specyficzny wygląd i zabrwienie na doplerze.
Ja jak miałam monitoring to zazwyczaj miałam owulacje 12 max 13 dzień cyklu a szłam ją sprawdzić 16/17 dc wtedy juz widać ciałko żółte było ale nie zawsze płyn i pani gin mi powiedziała ze płynu mogło być mało i sie juz wchlonal.
Ta sama pani gin mi powiedziała, że widzi ciałko żólte dostałam go na usg zaznacozne, a potem mi powiedizała żebym zrobiła badnie w 3 dniu cyklu więc wydawało mi się, że ona już wiedziała, że nie będę w ciąży pewnie ciałko żółte już zanikało.
-
czarnulka24 wrote:dziewczyny zakupiłam dziś nowy termometr wiem że w danym cyklu powinno się mierzyć temp tylko i wyłącznie tym samym termometrem ale chce sprawdzić czy na nowym też będę miała taką niską temp po przebudzeniu
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Młoda19 wrote:Ja mialam taki piekny sen.. Robilam test ciazowy i pokazala sie bladziutka kreseczka. Az zal mi bylo jak sie obudzilam
ja w tym cyklu miałam trzy sny związane z ciążą i dzieckiem.
Pierwszy widziałam się w ciąży, jak głaskam spory brzuszek.
Drugi widzę leżącą tak ok. 3 miesięczną dziewczynkę która się do mnie uśmiecha.
A trzeci sen widziałam płaczące dziecko, które przytulam i dostawiam do piersi a ono przestaje płakać. Mam nadzieję że to prorocze sny
witaj ines
a ja poszłam do rodzinnego, bo się kapnęłam że euthyrox 50 starczy mi na miesiąc a do endo długaaa kolejka. W przychodni nowo przyjęty lekarz, bez problemu dał mi receptę na 100 tabletekPani pielęgniarka weszła do gabinetu i powiedziała doktorkowi "ta pani jest w takim wieku że nadaje się do programu CHUK" ja oczy jak pięcio złotówki i pytam a cóż to, do odstrzału? Zaczęli się śmiać. A to program dotyczący profilaktyki chorób układu krążeniowego. Program kierowany jest do osób, które w tym roku kalendarzowym mają 35, 40, 45, 50, 55 lat. Będą mi badani z krwi za free robić, w piątek mam się wstawić na pobranie. Glukoza i cholesterol.
Po drodze poszłam z młodym do sklepów, bo od czwartku rok szkolny rusza i musiałam mu kupić trampki to te co ma narzeka że cisną, dokupiłam mu jeszcze jedną parę spodni.
W drodze powrotnej zakupy i przytargałam dwie ciężkie reklamówki, w domu się dopiero puknęłam, że może dochodzi do ewentualnego zagnieżdżenia a ja głupio dźwigam.
Dziś znów odczuwam rozpieranie w podbrzuszuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 13:15
09.06.2010r. - 💙
18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze
07.06.2017r - 💙 -
Dzezabella wrote:Mierz jednym i drugim, bedziesz widziala czy jest jakis rozjazd27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualny
-
daga_00 wrote:Czesc kochane
Witam sie przy sniadaniu i kawie
Bee gratulacje :)Mam nadzieje, ze to jest to odczarowanie wątku i teraz groszkami spypnie zdecydowanie mocniej
Ja w tym cyklu na luzie, jakos groszka nie zakladam bo malo serduszek, ale w zyciu roznie bywa
Szykuje się do szkolenia... dla 40 nauczycieli, takze hardcore przede mna
fajnie że wróciłaś.
Dasz kochana radę ze szkoleniem.
I powodzenia w tym cyklu.09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
to co żadna z was nie wie czy tak z dnia na dzień można odstawić acard?
nie chce mi się za bardzo dzwonić do mojej ginekolog bo jestem za granicą .. dopiero będę w Polsce za 2-3 miesiące chyba że zaciążę to wtedy szybciejWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 13:29
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 13:30
Dzezabella lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Kim87 wrote:A ja chyba mam grzyba. Kremowo u mnie czyli po owu . No i grudki się pojawiły. Mac kuzwa. Jakby nie grudki to może ciąża ale raczej się nie łudze. A u gina była na początku sierpnia wiec genialnie po prostu. <Zła> wrrrrrr
nie lubię.
Powiem Ci że ja po tym moim przejściu z grzybkiem i za wysokim PH miałam stracha jak wznowiliśmy starania. Bałam się nawrotu bo ja bardzo łatwo łapię infekcję. Za radą położnej kupiłam lactovaginal i go stosuję na noc. Póki co odpukać w niemalowane jest ok.09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Kim87 wrote:Nic a nic . Tyle że brzuch cmi
kimi może to nie grzyb. Przy grzybku piecze, swędzi, zaczerwienienie i opuchnięcie warg.
A jak u Ciebie tylko ćmi to może to cuś innego.
Mnie też podbrzusze momentami ćmi, rozpieraZołza:) lubi tę wiadomość
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
czarnulka24 wrote:to co żadna z was nie wie czy tak z dnia na dzień można odstawić acard?
nie chce mi się za bardzo dzwonić do mojej ginekolog bo jestem za granicą .. dopiero będę w Polsce za 2-3 miesiące chyba że zaciążę to wtedy szybciej
nie mam pojęcia...czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:Czy myślicie że lepiej odstawić acard czy kontynuować ??
nie pomogę, bo nigdy nie brałam tego specyfiku
kokolina witaj. W moim przypadku testy owu wykryły ciążę. Mam nadzieję że u Ciebie będzie tak samo. Kciuki
09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
szatynka wrote:kimi może to nie grzyb. Przy grzybku piecze, swędzi, zaczerwienienie i opuchnięcie warg.
Mnie też podbrzusze momentami ćmi, rozpiera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 13:43
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
LILITH.P wrote:nie mam pojęcia...
;( acard biorę raczej profilaktycznie nie mam jakiś konkretnych badań potwierdzających że muszę go brać .. a ty może wiesz czy mogę zrobić progesteron i prolaktynę w 23dc? bo w poniedziałek mi wypada a 21 w sobotę a w sobotę mam labo zamknięte .. czy musi być konkretnie w 21 dc?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
nick nieaktualnyszatynka wrote:kimi może to nie grzyb. Przy grzybku piecze, swędzi, zaczerwienienie i opuchnięcie warg.
Mnie też podbrzusze momentami ćmi, rozpiera
Też myśle ze przy grzybku swędzi.. piecze.. itd
I tez myśle że to nic z tych rzeczy będzieKim87 lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:;( acard biorę raczej profilaktycznie nie mam jakiś konkretnych badań potwierdzających że muszę go brać .. a ty może wiesz czy mogę zrobić progesteron i prolaktynę w 23dc? bo w poniedziałek mi wypada a 21 w sobotę a w sobotę mam labo zamknięte .. czy musi być konkretnie w 21 dc?
na progesteron, sugerując się Twoim wykresem może być nieco za późno (11 dpo)... prolaktynę możesz zrobić, wiem, że najwyższy poziom jest w 21dc, ale poziom może być zbliżony. -
Czikosz wrote:Dziewczyny, dzień dobry!
Wracam do gry i czekam, aż nadejdzie 10 września! Luknijcie na mój wykres.
witaj
Wykres ładny i serducha też odpowiednio, także życzę zieloności na koniec cyklu09.06.2010r. - 💙
07.06.2017r - 💙 -
Kim87 wrote:Obys miała rację i to co innego:) no nic gin owi powiem wszystko. Niech oceni ja głupia jestem w zakresie infekcji. Miałam je jako nastolatka wiec nie pamiętam jak to było.
ja jak byłam młodziutka tak z 19 -20 lat jak miałam zdarzyło mi się 2x mieć grzybka , a nawet nie wiem skąd się wziął bo dbam o higienę. ale pamiętam że wtedy mnie tak swędziało i piekło np jak siusiłam i miałam tam opuchnięte . ale wyleczyłam to dziadostwo oczywiście mąż też brał tabletki profilaktycznie gdy coś on też miał bo gdybym ja się wyleczyła a on miał to by znów mnie zaraził i tak w kółko ,,,27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
LILITH.P wrote:na progesteron, sugerując się Twoim wykresem może być nieco za późno (11 dpo)... prolaktynę możesz zrobić, wiem, że najwyższy poziom jest w 21dc, ale poziom może być zbliżony.
a czemu za późno na progesteron ja mam dziś 17dc dopiero27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity