X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore wiesiolka, kwas foliowy i wit d. Maz selen i cynk a takze proszek maca do koktajli :) moze zaczne brac jakis komplex witamin bo jakis inofemow itp to nie chce brac bez konaultcji z lekarzem.

Chyba przez przypadek zapisana jestem na wrzesien do jakiejs pani doktor gino-endo wiec chyba z tego skorzystam jak cos.

Test robic hmmm... nie ludze sie, bo nie bylo skoku temperatury wiec malo prawdopodobne...

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Ja biore wiesiolka, kwas foliowy i wit d. Maz selen i cynk a takze proszek maca do koktajli :) moze zaczne brac jakis komplex witamin bo jakis inofemow itp to nie chce brac bez konaultcji z lekarzem.

Chyba przez przypadek zapisana jestem na wrzesien do jakiejs pani doktor gino-endo wiec chyba z tego skorzystam jak cos.

Test robic hmmm... nie ludze sie, bo nie bylo skoku temperatury wiec malo prawdopodobne...

Jak tam chesz kochana . Ale zdecydowanie weź co na wywołanie jak okres nie przyjdzie kilka dni po terminie :-)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • stokrotka666 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluje mnie jajnik przez to wszystko:( jakis chujowy dzisiaj dzien

0d1yqqmzw64bbzm4.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella gratuluję <3 Oby wszystko teraz szło gładko i spokojnie :)

Ja byłam dzisiaj u gina. Zrobił mi usg, w środku wszystko wygląda ok. Powiedział że krwawię od rewolucji hormonalnej :/ Powinnam iść do endo i zastanowić się co dalej, bo taka mieszanka: bromergon + lutena + euthyrox + novothyral + glucophage, w konkretnych dawkach widocznie bardzo źle na mnie działa. Dał mi coś na powstrzymanie krwawienia (bo normalnie muszę używać tamponu, wkładki nie wystarczyły) i powiedział żebym w tym cyklu już nie brała luteiny. Kazał mi zrobić usg w przyszłym cyklu, dał skierowanie. A też się okazało że wcale nie był taki straszny jak wyczytałam na znanylekarz.pl, wręcz był całkiem miły i zainteresowany mną.
    Jeszcze chciał mi dać skierowanie na betę, bo w pierwszym momencie zastanawiał się nad ciążą pozamaciczną, ale w końcu stwierdził, że wszystko w środku wygląda na zupełnie nieciążowe, więc zmienił zdanie.

Ale faktycznie muszę mieć w sobie mieszankę wybuchową hormonów, bo kiepsko ze mną. Mam takie zmienne nastroje, źle się czuję, te mdłości, omdlenia, tycie mimo diety, uczucie opuchnięcia itd... Tak źle bardzo dawno się nie czułam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 16:50

Bella_Bella lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    kluje mnie jajnik przez to wszystko:( jakis chujowy dzisiaj dzien

Stokrotka podpisuję się pod tym :/
    Musimy się trzymać razem <3

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:

PS. Mój zwierz - królik jest ze mną na diecie i chyba mu się nie podoba bo zjadł mi japonki :-D

Kimi dla Ciebie i królika polecam ciasto czekoladowe z fasoli czerwonej, które mi Lili poleciła. Właśnie upiekłam na zajedzenie smutków i powiem Ci że pyyyyczne! Daje radę :) I tak mało kalorii. Zwłaszcza jeśli się użyje ksylitolu zamiast cukru :)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Bella gratuluję <3 Oby wszystko teraz szło gładko i spokojnie :)

Ja byłam dzisiaj u gina. Zrobił mi usg, w środku wszystko wygląda ok. Powiedział że krwawię od rewolucji hormonalnej :/ Powinnam iść do endo i zastanowić się co dalej, bo taka mieszanka: bromergon + lutena + euthyrox + novothyral + glucophage, w konkretnych dawkach widocznie bardzo źle na mnie działa. Dał mi coś na powstrzymanie krwawienia (bo normalnie muszę używać tamponu, wkładki nie wystarczyły) i powiedział żebym w tym cyklu już nie brała luteiny. Kazał mi zrobić usg w przyszłym cyklu, dał skierowanie. A też się okazało że wcale nie był taki straszny jak wyczytałam na znanylekarz.pl, wręcz był całkiem miły i zainteresowany mną.
    Jeszcze chciał mi dać skierowanie na betę, bo w pierwszym momencie zastanawiał się nad ciążą pozamaciczną, ale w końcu stwierdził, że wszystko w środku wygląda na zupełnie nieciążowe, więc zmienił zdanie.

Ale faktycznie muszę mieć w sobie mieszankę wybuchową hormonów, bo kiepsko ze mną. Mam takie zmienne nastroje, źle się czuję, te mdłości, omdlenia, tycie mimo diety, uczucie opuchnięcia itd... Tak źle bardzo dawno się nie czułam :/
    Kochana ciesze się ze cie zobaczył. I dobrze że w środku nic nie ma. Szybciutko do endo bo rzeczywiście tyle leków to dało ci po doopce na pewno.

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Kimi dla Ciebie i królika polecam ciasto czekoladowe z fasoli czerwonej, które mi Lili poleciła. Właśnie upiekłam na zajedzenie smutków i powiem Ci że pyyyyczne! Daje radę :) I tak mało kalorii. Zwłaszcza jeśli się użyje ksylitolu zamiast cukru :)
    Na pewno zrobię kochanie <3

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana ciesze się ze cie zobaczył. I dobrze że w środku nic nie ma. Szybciutko do endo bo rzeczywiście tyle leków to dało ci po doopce na pewno.

W poniedziałek będę dzwonić i wbijam się na siłę, musi mnie szybko przyjąć. Prawie wrócił z urlopu i będzie miał świeży umysł.

Kim87 lubi tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimi jesteś KOCHANA <3 <3 <3
    Skąd Ty masz tyle siły i dobrej energii w sobie?
    Bardzo Ci dziękuję! Bardzo mi pomogłaś w tych moich chwilach grozy <3
    W ogóle jak widać wszystkim pomagasz!
    DZIĘKUJĘ KIMI!!!

Bella_Bella, daga_00 lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki kochane ja tylko na chwilkę no mam dziś zwariowany dzień zakręcony na całego.
    Jeszcze dopadła mnie grypa a w pracy miałam urwanie glowy.

Gratuluje wszystkim zafasolkowanym i trzymam mocniutko kciuki za każdą z osobna aby wrzesień był łaskawy dla każdej z nas:)

Kim jesteś kochana że tak mocno wszystkie babeczki wspierasz <3

Kim87, Bella_Bella, wvmvw lubią tę wiadomość

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Jak tam chesz kochana . Ale zdecydowanie weź co na wywołanie jak okres nie przyjdzie kilka dni po terminie :-)
    Nie no pewnie :) zawsze opcja do przemyslenia no ale zobaczymy :) dzieki za podtrzymanie na duchu :) bede dawala znac co sie dzieje :*

Kim87 lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja od paru dni mam hu...y humor. Wykańcza mnie to czekanie, choć w głębi duszy czuję że to jeszcze nie mój cykl.

Bella gratuluję. Miałaś jakieś objawy?

teraz widzę że na liście do testowania kolej na mnie, czuję że pochwalę się jedną kreską.
    jedynie co teraz czuję to momentami kłócie i ciągnięcie lewego jajnika, tempka od 3 dni ta sama. Cyce nic a nic nie bolą. A przecież jak się udaje zajść to powinny być nabrzmiałe bolące i sutki tkliwe. A u mnie póki co cycki normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 18:17

Bella_Bella lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Hej dziewczyny, ja od paru dni mam hu...y humor. Wykańcza mnie to czekanie, choć w głębi duszy czuję że to jeszcze nie mój cykl.

teraz widzę że na liście do testowania kolej na mnie, czuję że pochwalę się jedną kreską.
    jedynie co teraz czuję to momentami kłócie i ciągnięcie lewego jajnika, tempka od 3 dni ta sama. Cyce nic a nic nie bolą. A przecież jak się udaje zajść to powinny być nabrzmiałe bolące i sutki tkliwe. A u mnie póki co cycki normalne.
    Kochana pozytywne nastawienie to coś co nam w tych ciężkich chwilach jest najbardziej potrzebne. Będzie ok... :)

Kim87 lubi tę wiadomość

3jgxskjos321v3oy.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Kimi jesteś KOCHANA <3 <3 <3
    Skąd Ty masz tyle siły i dobrej energii w sobie?
    Bardzo Ci dziękuję! Bardzo mi pomogłaś w tych moich chwilach grozy <3
    W ogóle jak widać wszystkim pomagasz!
    DZIĘKUJĘ KIMI!!!
    Kochana dziękuję za miel słowa. Tu jesteśmy po to aby wspierać doradzać i kopać w doopke kiedy trzeba.
    Trzymam za was kciuki kochane . Zobaczycie wszystko się wyprostuje :-) nie dawajcie się tylko splawic lekarzom bo oni zawodowo uprawiają olewanie. Najlepiej brać pieniądze i nic nie robić.

Skąd siła. Nie wiem . Wierzę że szczęście to stan ducha i to czy je czujesz zależy tylko od ciebie.

Dużo złego mi się w życiu stało i dlatego chyba wole patrzeć pozytywnie na wszystko.
    Przecież los nie zsyla nam problemów z którymi nie jestesmy sobie poradzić.

Buzima was kochane :*:*
    Ciotka Kim zawsze do uslug

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 19:12

wvmvw, AniaŁ123, daga_00 lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:

Kochana nie ma czegoś takiego jak obiektywne potwierdzone objawy ciąży póki dwóch krech nie będzie. Ja czułam się w dużej mierze jak na okres. Jedyne co to ta spuchnieta macica ale zrzucialam to na moje urojenia. Trzymam za ciebie kciuki i proszę nie spina się bo nie wyjdzie. Im więcej LWD tym lepiej dla starań. Ważne jest to ze jesteście płodny to na prawdę dużo. Duża część dziewczyn tego nie wie.
    Twoja ciąża to kwestia czasu a tym czasem napój się wina. Pamięta pierwsze 2 tyg ciąży nic do grocha nie przechodzi w końcu jajo wędruje i zaczyna się zagnieżdżac. Ja obalam winko właśnie . A co :-) lof ju i wszystko będzie dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 19:13

3jgxflw1867zd36k.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa i kim dzięki za słowa otuchy. Wiem że najlepsze jest lajtowe podejście, ten tzw. LWD ale jakoś mi ciężko to przychodzi. Oby jak najszybciej przyszła środa, wtedy będę wiedziała na czym stoję.
    Test już kupiony, a kurka rurka zarzekałam się że kupię go najwcześniej w dniu testowania, no cóż mam słabą silną wolę :P
    A co najlepsze jedno opakowanie testów owulacyjnych też kupione :)
    Byłam dziś w rossmanie z myślą że będzie test ciążowy Pink super czuły 10 ale niestety wykupione, wiec wzięłam ten z czułością 25 a koło niego leżało ostatnie opakowanie testów owulacyjnych domowe laboratorium przecenione z 25,99 zł na 12,90 ... skoro taka przecena to grzech z niej nie skorzystać :P

Kim87, misiaq lubią tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lewy jajcor mnie kuje, czasem ciągnie mam nadzieję że to nie torbiel bo raz już miałam (w czerwcu), tylko że nie dawała mi o sobie znać, zero objawów jakby nie USG to nawet bym o niej nie wiedziała.

Ja już drugi dzień uwiązana w kuchni, wczoraj robiłam przeciery pomidorowe a dziś od rana robię soki z czarnego bzu ... taka przywiózł mi trzy wielkie wiadra bzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 20:04

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    ewa i kim dzięki za słowa otuchy. Wiem że najlepsze jest lajtowe podejście, ten tzw. LWD ale jakoś mi ciężko to przychodzi. Oby jak najszybciej przyszła środa, wtedy będę wiedziała na czym stoję.
    Test już kupiony, a kurka rurka zarzekałam się że kupię go najwcześniej w dniu testowania, no cóż mam słabą silną wolę :P
    A co najlepsze jedno opakowanie testów owulacyjnych też kupione :)
    Byłam dziś w rossmanie z myślą że będzie test ciążowy Pink super czuły 10 ale niestety wykupione, wiec wzięłam ten z czułością 25 a koło niego leżało ostatnie opakowanie testów owulacyjnych domowe laboratorium przecenione z 25,99 zł na 12,90 ... skoro taka przecena to grzech z niej nie skorzystać :P
    Ja też testy ciazowe kupiłam nawet nie wiem jaka czułość bo tutaj nie piszą na opakowaniach. Eee tam co ma być to bedzie

3jgxflw1867zd36k.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki i czekam do środy na wiadomość!!! Będzie dobrze :) i uśmiech na twarz rzuć!! Będzie dobrze ja teraz zamiast przejmować się co wyjdzie to myślę jak mi cytologia wyjdzie za 3tygodnie dopiero wyniki... Ale o ciąży przynajmniej nie myślę :)

3jgxskjos321v3oy.png
‹‹ 3059 3060 3061 3062 3063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ