X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stresu, czy przy stresie może się nie zagniezdzic fasolka?

• Monika26 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

Myślałam ze stres nie ma tak dużego znaczenia przy zajściu w ciąże a jednak ma i to spory.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm kurcze ale teraz nie da się żyć bez stresu

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja u mnie wygląda tak. Jest to równo 4 tydzień. Dostałam Duphaston ze względu na plamienia i mam brać aż do wizyty u mojego lekarza prowadzącego. Niestety na usg jeszcze nic nie widać, za wcześnie. W związku z tym nie wiadomo jeszcze czy ciąża jest umiejscowiona prawidłowo. Moje bóle brzucha i kłócie w lewym boku może oznaczać albo rozciągającą się macice albo ciążę pozamaciczna umiejscowiona w jajowodzie :( W środę po powtórzeniu bety mam wysłać smsa z wynikiem i pewnie mi odpisze czy jest Okej. Jeśli wynik będzie taki sam jak dzisiaj lub niewiele większy to nie będzie się czym cieszyć. Ale muszę wyluzować i nie stresować się tym żeby maluszek dobrze się czuł. Nie wzięłam zwolnienia mimo, że pani doktor proponowala bo w tym tygodniu idę do pracy jeszcze tylko jutro i w czwartek a potem mam tydzień wolnego. Jednak jeśli w przyszłym tygodniu mój doktor zaleci odpoczynek to nie będę się zastanawiać.

Aaa i endometrium piękne ciążowe, 11cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 22:41

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Monika26 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Hmm kurcze ale teraz nie da się żyć bez stresu

wiem kochana, tak niestety jest !

• Monika26 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Sytuacja u mnie wygląda tak. Jest to równo 4 tydzień. Dostałam Duphaston ze względu na plamienia i mam brać aż do wizyty u mojego lekarza prowadzącego. Niestety na usg jeszcze nic nie widać, za wcześnie. W związku z tym nie wiadomo jeszcze czy ciąża jest umiejscowiona prawidłowo. Moje bóle brzucha i kłócie w lewym boku może oznaczać albo rozciągającą się macice albo ciążę pozamaciczna umiejscowiona w jajowodzie :( W środę po powtórzeniu bety mam wysłać smsa z wynikiem i pewnie mi odpisze czy jest Okej. Jeśli wynik będzie taki sam jak dzisiaj lub niewiele większy to nie będzie się czym cieszyć. Ale muszę wyluzować i nie stresować się tym żeby maluszek dobrze się czuł. Nie wzięłam zwolnienia mimo, że pani doktor proponowala bo w tym tygodniu idę do pracy jeszcze tylko jutro i w czwartek a potem mam tydzień wolnego. Jednak jeśli w przyszłym tygodniu mój doktor zaleci odpoczynek to nie będę się zastanawiać.

Kochana wszystko będzie w porządku:*

• marciaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, bardzo dobrze że poszlas do lekarza. Wszystko będzie dobrze, tylko się oszczędzaj :*

Monika, myślę że silny stres długotrwały może źle wpłynąć ale taki "normalny" może niekoniecznie

Bella_Bella lubi tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Coś się tak w krzaczorach czaisz:-)

Bo jak przystało na cionżunie zaczęłam sypiać w dzień xD

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

Ja miałam bardzo stresujacy ten cykl i przy plamieniu nawet załamanie lekkie a tu widzisz ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy dupek łyknięty i uciekamy spać ;) Dobranoc Babeczki <3

Monika26, czarnulka24 lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Pierwszy dupek łyknięty i uciekamy spać ;) Dobranoc Babeczki <3

Trzymam kciuki taaak mocno! Nie ma innej opcji, musi być dobrze! Dobranoc :*

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Uważaj na siebie kochana ;) wszystko napewno będzie dobrze <3

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, no tak właśnie sobie myślę że co ma b to bedzie.
    Wiadomo jakies niche przezycia mots to utrudnic ...

• ewa231 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Będzie dobrze nie ma co się stresować... To dopiero początek ciąży jak się rozwinie będzie coś widać. Nie stresować się i odpoczywać :)

3jgxskjos321v3oy.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Udanego wtorku <3
    My zbieramy się do pracy ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dzień dobry :)
    Udanego wtorku <3
    My zbieramy się do pracy ;)
    A ja już w pracy. A wyruszyłam z domu o 6:00, i czas na kawusie :)

3jgxskjos321v3oy.png
  • misiaq Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Bella, będzie dobrze! :) grunt to pozytywne nastawienie <3
    A jeśli masz możliwość pójścia na zwolnienie, to z niej korzystaj, teraz najważniejszy jest wypoczynek i 0 stresu! :)

29 lat, niedoczynność tarczycy, 4 cs - szczęśliwy!
    0d1yrjjg381hadma.png
  • misiaq Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    A ja już w pracy. A wyruszyłam z domu o 6:00, i czas na kawusie :)
    O to tak jak ja :) ja już piję kawę i jem śniadanko :D
    smacznego wszystkim jedzącym w pracy ;)

29 lat, niedoczynność tarczycy, 4 cs - szczęśliwy!
    0d1yrjjg381hadma.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    dzisiaj dobry wieczór a owszem :)
    może winka? :D

Kim właśnie się zczaiłam, że mamy numerki te same :) w sensie wiek i cs
    To obie musimy zajść :-) w tym samy czasie ;-)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Postanowiłam chodzić na silke zeby sie zresetować..
    No i przy okazji zgubić 20kg :P
    To tak jak ja tyle ze ćwiczę w domu. Zakwas po wczorajszych ćwiczeniach nie dał mi dzisiaj spac

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 3079 3080 3081 3082 3083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ