X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stresu, czy przy stresie może się nie zagniezdzic fasolka?

• Monika26 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

Myślałam ze stres nie ma tak dużego znaczenia przy zajściu w ciąże a jednak ma i to spory.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm kurcze ale teraz nie da się żyć bez stresu

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja u mnie wygląda tak. Jest to równo 4 tydzień. Dostałam Duphaston ze względu na plamienia i mam brać aż do wizyty u mojego lekarza prowadzącego. Niestety na usg jeszcze nic nie widać, za wcześnie. W związku z tym nie wiadomo jeszcze czy ciąża jest umiejscowiona prawidłowo. Moje bóle brzucha i kłócie w lewym boku może oznaczać albo rozciągającą się macice albo ciążę pozamaciczna umiejscowiona w jajowodzie :( W środę po powtórzeniu bety mam wysłać smsa z wynikiem i pewnie mi odpisze czy jest Okej. Jeśli wynik będzie taki sam jak dzisiaj lub niewiele większy to nie będzie się czym cieszyć. Ale muszę wyluzować i nie stresować się tym żeby maluszek dobrze się czuł. Nie wzięłam zwolnienia mimo, że pani doktor proponowala bo w tym tygodniu idę do pracy jeszcze tylko jutro i w czwartek a potem mam tydzień wolnego. Jednak jeśli w przyszłym tygodniu mój doktor zaleci odpoczynek to nie będę się zastanawiać.

Aaa i endometrium piękne ciążowe, 11cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 22:41

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Monika26 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Hmm kurcze ale teraz nie da się żyć bez stresu

wiem kochana, tak niestety jest !

• Monika26 Debiutantka

Wysłany: 5 września 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Sytuacja u mnie wygląda tak. Jest to równo 4 tydzień. Dostałam Duphaston ze względu na plamienia i mam brać aż do wizyty u mojego lekarza prowadzącego. Niestety na usg jeszcze nic nie widać, za wcześnie. W związku z tym nie wiadomo jeszcze czy ciąża jest umiejscowiona prawidłowo. Moje bóle brzucha i kłócie w lewym boku może oznaczać albo rozciągającą się macice albo ciążę pozamaciczna umiejscowiona w jajowodzie :( W środę po powtórzeniu bety mam wysłać smsa z wynikiem i pewnie mi odpisze czy jest Okej. Jeśli wynik będzie taki sam jak dzisiaj lub niewiele większy to nie będzie się czym cieszyć. Ale muszę wyluzować i nie stresować się tym żeby maluszek dobrze się czuł. Nie wzięłam zwolnienia mimo, że pani doktor proponowala bo w tym tygodniu idę do pracy jeszcze tylko jutro i w czwartek a potem mam tydzień wolnego. Jednak jeśli w przyszłym tygodniu mój doktor zaleci odpoczynek to nie będę się zastanawiać.

Kochana wszystko będzie w porządku:*

• marciaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, bardzo dobrze że poszlas do lekarza. Wszystko będzie dobrze, tylko się oszczędzaj :*

Monika, myślę że silny stres długotrwały może źle wpłynąć ale taki "normalny" może niekoniecznie

Bella_Bella lubi tę wiadomość

• Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Coś się tak w krzaczorach czaisz:-)

Bo jak przystało na cionżunie zaczęłam sypiać w dzień xD

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:

Ja miałam bardzo stresujacy ten cykl i przy plamieniu nawet załamanie lekkie a tu widzisz ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy dupek łyknięty i uciekamy spać ;) Dobranoc Babeczki <3

Monika26, czarnulka24 lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Pierwszy dupek łyknięty i uciekamy spać ;) Dobranoc Babeczki <3

Trzymam kciuki taaak mocno! Nie ma innej opcji, musi być dobrze! Dobranoc :*

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Uważaj na siebie kochana ;) wszystko napewno będzie dobrze <3

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, no tak właśnie sobie myślę że co ma b to bedzie.
    Wiadomo jakies niche przezycia mots to utrudnic ...

• ewa231 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Będzie dobrze nie ma co się stresować... To dopiero początek ciąży jak się rozwinie będzie coś widać. Nie stresować się i odpoczywać :)

3jgxskjos321v3oy.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Udanego wtorku <3
    My zbieramy się do pracy ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dzień dobry :)
    Udanego wtorku <3
    My zbieramy się do pracy ;)
    A ja już w pracy. A wyruszyłam z domu o 6:00, i czas na kawusie :)

3jgxskjos321v3oy.png
  • misiaq Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:

Bella, będzie dobrze! :) grunt to pozytywne nastawienie <3
    A jeśli masz możliwość pójścia na zwolnienie, to z niej korzystaj, teraz najważniejszy jest wypoczynek i 0 stresu! :)

29 lat, niedoczynność tarczycy, 4 cs - szczęśliwy!
    0d1yrjjg381hadma.png
  • misiaq Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    A ja już w pracy. A wyruszyłam z domu o 6:00, i czas na kawusie :)
    O to tak jak ja :) ja już piję kawę i jem śniadanko :D
    smacznego wszystkim jedzącym w pracy ;)

29 lat, niedoczynność tarczycy, 4 cs - szczęśliwy!
    0d1yrjjg381hadma.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    dzisiaj dobry wieczór a owszem :)
    może winka? :D

Kim właśnie się zczaiłam, że mamy numerki te same :) w sensie wiek i cs
    To obie musimy zajść :-) w tym samy czasie ;-)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Postanowiłam chodzić na silke zeby sie zresetować..
    No i przy okazji zgubić 20kg :P
    To tak jak ja tyle ze ćwiczę w domu. Zakwas po wczorajszych ćwiczeniach nie dał mi dzisiaj spac

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 3079 3080 3081 3082 3083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ