X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    To moja najlepsza przyjaciółka z dzieciństwa. Teraz się dziwi że ni chce z nią gadać. Podejrzewam że chce mnie na chrzestna wziąść ale nie pale się do tego

Niby dziecku się nie odmawia, ale szczerze Cie rozumiem, że nie palisz się do zostania Chrzestna, a twoja,
    ,,Przyjaciółka, powinna wiedzieć że chyba jest coś nie tak skoro nie chcesz z nią gadać, więc to było by trochę głupie jeśli by tak porostu zapytała bez wcześniejszuch wyjaśnień.
    Ale ok, może zamknijmy ten temat bo chyba nie należy do najprzyjemniejszych. Jest nowy dzień, nie zaczynamy od smutnych wspomnień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:18

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś idę do lekarza, jakie badania są najważniejsze przy staraniach? Tzn jakich hormonów?

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Niby dziecku się nie odmawia, ale szczerze Cie rozumiem, że nie palisz się do zostania Chrzestna, a twoja,
    ,,Przyjaciółka, powinna wiedzieć że chyba jest coś nie tak skoro nie chcesz z nią gadać, więc to było by trochę głupie jeśli by tak porostu zapytała bez wcześniejszuch wyjaśnień.
    Ale ok, może zamknijmy ten temat bo chyba nie należy do najprzyjemniejszych. Jest nowy dzień, nie zaczynamy od smutnych wspomnień.
    Ja już olałam ją. Zresztą mieszkam za granicą wiec mam do niej 1300 km. Jak byłam na wakacjach w pl bardzo chciała się spotkać ale jej powiedziałam że po stracie nie mam ochoty z nikim gadać. Nie powiedziałam ze z nią dosłownie :-). Jasne co było minęło. Tka Andora na temat jacy ludzie bywają podli

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Dziewczyny dziś idę do lekarza, jakie badania są najważniejsze przy staraniach? Tzn jakich hormonów?
    TSH FT3 FT4 prolaktyna. To.co ja kojarzę

Violet146 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Stokrotka szykuj tesciora;-)
    Podpisuje się pod tym bo już się doczekać nie możemy :)

Kim87 lubi tę wiadomość

3jgxskjos321v3oy.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ja już olałam ją. Zresztą mieszkam za granicą wiec mam do niej 1300 km. Jak byłam na wakacjach w pl bardzo chciała się spotkać ale jej powiedziałam że po stracie nie mam ochoty z nikim gadać. Nie powiedziałam ze z nią dosłownie :-). Jasne co było minęło. Tka Andora na temat jacy ludzie bywają podli

Tule mocno...

• ines. Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:

nie sama, ja nadal nie wzięłam się za robotę.... katastrofa.

co do badań to nie wiem tak naprawde, pytałam o to ginekologa to powiedział, że niby narazie nie trzeba, że jak 8 mc nic nie będzie to wtedy będziemy badać. tzn kontroluje tylko tarczyce bo mam hashimoto, przy okazji sprawdzałam prolaktynę. a gin kazał tylko zęby sprawdzić :D

ale sama się zastanawiam, czy np. sobie nie zrobić jeszcze przed kolejną wizytą toksoplazmozy i cytomegalii.

u gin jak się nie uda zafaskolkować to mam wizytę za 2 mies. to wtedy się będę mogła wypowiedzieć co zlecił dalej itd.

Kim87 lubi tę wiadomość

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeew... <mlask mlask> :P
    Byle by do 15ej... :D
    Mam tak samo... Hihihi

3jgxskjos321v3oy.png
  • ewa231 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Niestety z kawusi już rezygnuje :(
    O czytałam się że nie trzeba rezygnować z ulubionej porannej kawy tylko pić jedna i trochę lżejsza... Ale podejrzewam że też bym chyba zrezygnowała na wszelki wypadek.

3jgxskjos321v3oy.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Czekam sobie dalej na testowanie. Zostało kilka dni.
    Czuję się kiepskawo, nadzieja znowu rośnie.:)
    Najgorsze, że nie jestem w stanie Was nadrobić, bo tyle co w pracy czasami zajrzę.
    Jakis nowy pozytyw był?
    :)

Buzioleeee!!!!!!!:*:*

Kawka i pyszne ciacho dla każdej! :)

Kim87, daga_00, Bella_Bella lubią tę wiadomość

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laski :)

Witam sie przy wtorku ;)

Bella trzymam kciuki, zeby wszystko bylo ok :) Pociesze Cię, ze ja w pierwszej ciązy bete mialam "az" 9 jednostek w 31 dc :) nie badałam przyrostu bo nie wiedzialam, ze trzeba i wydalam na swiat zdrowego synka 10 w skali Apgar :D
    Mam nadzieje,ze u Ciebie wszystko gra <3 Czekamy z Toba na kolejna betę..

Ja dziś pracuje przy kompie, w końcu musze papiery nadrobic... jak ja to lubie... ;)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Hej dziewczynki! Czekam sobie dalej na testowanie. Zostało kilka dni.
    Czuję się kiepskawo, nadzieja znowu rośnie.:)
    Najgorsze, że nie jestem w stanie Was nadrobić, bo tyle co w pracy czasami zajrzę.
    Jakis nowy pozytyw był?
    :)

Buzioleeee!!!!!!!:*:*

Kawka i pyszne ciacho dla każdej! :)
    Biere kawę :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:55

3jgxflw1867zd36k.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jednak muszę zrobić badania, bo wydaje mi się że mam prolaktyne podwyższona, kiedyś z piersi pojawiło się co prawdę 2-3 kropelki białego plynu, ale wolę się upewnić

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam jeszcze, ze zastanawiam sie co mam zrobic z moim synem... w zeszły roku chodził na taekwondo. Wczoraj były pierwsze zajecia w nowym roku i prawie silą go trzeba bylo z domu wyprowadzic... placze, ze nie chce chodzic... i co to teraz zrobic? Chce zeby chodził, bo tam są zajęcia ruchowe... nie moze ciagle w tablet sie lampic ;) chociaz w roku szkolnym tablet w tygodniu mu zabralam ;) Teraz dzieciaki w przedszkolu maja malo ruchu... dlatego go zapisywalam... nie wiem czy sie zraził, czy ma po prostu lenia po wakacjach... wczoraj stwierdzil, ze on nie lubie tam chodzic bo się zmeczy i spoci ;)

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Ja chyba jednak muszę zrobić badania, bo wydaje mi się że mam prolaktyne podwyższona, kiedyś z piersi pojawiło się co prawdę 2-3 kropelki białego plynu, ale wolę się upewnić
    Hej Violet... a to przy wysokiej prolaktynie ma sie płyn w piersiach?

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, co myślicie by zrobić jutro test z rańca, takiego sikańca, a powtórkę w sobotę? Oczywiście mówimy o ciążuchowych.

Jutro będzie 10 dzień po owulacji, a w sobotę 13.

Co Wy to myślicie, wiecie jak to jest czekać!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Hej Violet... a to przy wysokiej prolaktynie ma sie płyn w piersiach?

Ja mam na granicy tę prolaktynę i mi kapie nie kilka kropel lecz dość dużo. Każda panna jest inna, więc wiesz.

W ogóle sorki za wtrącenie. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 09:58

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Dzień dobry, co myślicie by zrobić jutro test z rańca, takiego sikańca, a powtórkę w sobotę? Oczywiście mówimy o ciążuchowych.

Jutro będzie 10 dzień po owulacji, a w sobotę 13.

Co Wy to myślicie, wiecie jak to jest czekać!
    Czikosz jak Ci srece podpowiada? Moze zrob, tylko bys musiala ten co wykrywa stezenie 10 a nie 25 :)

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Ja mam na granicy tę prolaktynę i mi kapie nie kilka kropel lecz dość dużo. Każda jest inna, więc wiesz.

W ogóle sorki za wtrącenie. :P
    Zadne wtrącanie :) dziekuje za odpowiedz... ja juz sie dawno nie naciskalam na sutki, ale kiedys mialam jakies krople z tej piersi co dziecko karmiłam.. a te krople Ci wylatywały przy naciskaniu czy samoczynnie?

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się uda kupić to jutro zrobię. A serce to mi nic nie podpowiada, nawet objawów żadnych nie mam... :(

‹‹ 3082 3083 3084 3085 3086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ