X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Hej Violet... a to przy wysokiej prolaktynie ma sie płyn w piersiach?

Raczej tak, ja przed pierwszą ciąża miałam właśnie taki bialawy płyn coś jak mleko, i wtedy badanie stwierdziło, że mam podwyższona prolaktyne

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa231 wrote:
    O czytałam się że nie trzeba rezygnować z ulubionej porannej kawy tylko pić jedna i trochę lżejsza... Ale podejrzewam że też bym chyba zrezygnowała na wszelki wypadek.
    Ewcia ja w 1 ciazy pilam kawe, tylko słaba własnie i jedną dziennie :) tak jak piszesz :) Ale Bella Twoja decyzja :)

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Zadne wtrącanie :) dziekuje za odpowiedz... ja juz sie dawno nie naciskalam na sutki, ale kiedys mialam jakies krople z tej piersi co dziecko karmiłam.. a te krople Ci wylatywały przy naciskaniu czy samoczynnie?

Przy wyciskaniu (stan w normie na granicy górnej).

Samoczynnie, że aż miałam mokry biustonosz to było wiele lat temu i prolaktyna sięgała tysięcy.

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Jak mi się uda kupić to jutro zrobię. A serce to mi nic nie podpowiada, nawet objawów żadnych nie mam... :(
    Brak objawów to też objaw :)

Czikosz, Bella_Bella lubią tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Powiem Wam jeszcze, ze zastanawiam sie co mam zrobic z moim synem... w zeszły roku chodził na taekwondo. Wczoraj były pierwsze zajecia w nowym roku i prawie silą go trzeba bylo z domu wyprowadzic... placze, ze nie chce chodzic... i co to teraz zrobic? Chce zeby chodził, bo tam są zajęcia ruchowe... nie moze ciagle w tablet sie lampic ;) chociaz w roku szkolnym tablet w tygodniu mu zabralam ;) Teraz dzieciaki w przedszkolu maja malo ruchu... dlatego go zapisywalam... nie wiem czy sie zraził, czy ma po prostu lenia po wakacjach... wczoraj stwierdzil, ze on nie lubie tam chodzic bo się zmeczy i spoci ;)
    Daga kochanie niestety ale rośnie nam pokolenie paczkożercow na wzor z USA którzy poza tabletek kompem czy inna technologia nie widzą nosa. Dobrze że go ciągniesz aby coś robił. Porozmawiaj z nim może nie te zajęcia to inne . Może piłka nożna koszykówka bądź pływanie . Powiedz mu ze nie ma mowy ze w tyg na tablecie będzie siedział.

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . ja juz sie dawno nie naciskalam na sutki, ale kiedys mialam jakies krople z tej piersi co dziecko karmiłam.. a te krople Ci wylatywały przy naciskaniu czy samoczynnie?[/QUOTE]

Ja dodam, że wcześniej miałam więcej tego plynu, niż teraz ale po naciśnięciu piersi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 10:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Brak objawów to też objaw :)

Braku ciąży. :D :D :D

• ewa231 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Dzień dobry, co myślicie by zrobić jutro test z rańca, takiego sikańca, a powtórkę w sobotę? Oczywiście mówimy o ciążuchowych.

Jutro będzie 10 dzień po owulacji, a w sobotę 13.

Co Wy to myślicie, wiecie jak to jest czekać!
    Ja tam bym poczekala, już mało Ci zostało :) ale to tylko moje zdanie :)

Czikosz lubi tę wiadomość

3jgxskjos321v3oy.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Przy wyciskaniu (stan w normie na granicy górnej).

Samoczynnie, że aż miałam mokry biustonosz to było wiele lat temu i prolaktyna sięgała tysięcy.
    Acha... musze sie ponaciskać ;) a co do pokarmu to ja go w ogole mało mialam i karmilam az 2 tygodnie ;) Pamietam jak przyszla jakas pielegniarka, miala tak mega na rózowo wymalowane usta i ubrudzone zęby tą rożowa szminka... i cały czas mi wygadywala.. "takie wielkie cycki a takie puste"... no masakra ;)
    Teraz to juz nie dam soba w szpitalu pomiatac...

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tymi zębami przy staraniach?
    Jeśli ktoś ma chore dziąsła, nie wiem... resztki zębów :P dziury to można nie zajść?

• daga_00 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikosz wrote:
    Braku ciąży. :D :D :D
    Albo wlasnie na ciąże :D

Czikosz lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurna... ja już mam szuflade :P

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Jeśli ktoś ma chore dziąsła, nie wiem... resztki zębów :P dziury to można nie zajść?
    Hej Zołzita... nie wiem dokladnie ale jak sie starałam o 1 dziecko to wylreczyłam wszystkie ubytki... zęby bardzo cierpią w ciazy samej... po ciązy tez musiałam leczyc.. cale szczescie, ze tylko mi sie psuly 6 i 7 ;) wedlug mnie w trakcie staran lepiej wyleczyc wszystko,zeby w ciaze wejsc ze zdrowymi :)

Kim87 lubi tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Powiem Wam jeszcze, ze zastanawiam sie co mam zrobic z moim synem... w zeszły roku chodził na taekwondo. Wczoraj były pierwsze zajecia w nowym roku i prawie silą go trzeba bylo z domu wyprowadzic... placze, ze nie chce chodzic... i co to teraz zrobic? Chce zeby chodził, bo tam są zajęcia ruchowe... nie moze ciagle w tablet sie lampic ;) chociaz w roku szkolnym tablet w tygodniu mu zabralam ;) Teraz dzieciaki w przedszkolu maja malo ruchu... dlatego go zapisywalam... nie wiem czy sie zraził, czy ma po prostu lenia po wakacjach... wczoraj stwierdzil, ze on nie lubie tam chodzic bo się zmeczy i spoci ;)

Musisz mu powiedzieć, że za mało się rusza dlatego się męczy i poci,że jak się zacznie więcej ruszać to będzie lepiej, a jeśli nie chce chodzic na taekwondo to niech wybierze sobie jakiś inny sport sam a tableta możesz mu dawać na 30 minut po...

daga_00 lubi tę wiadomość

• daga_00 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Daga kochanie niestety ale rośnie nam pokolenie paczkożercow na wzor z USA którzy poza tabletek kompem czy inna technologia nie widzą nosa. Dobrze że go ciągniesz aby coś robił. Porozmawiaj z nim może nie te zajęcia to inne . Może piłka nożna koszykówka bądź pływanie . Powiedz mu ze nie ma mowy ze w tyg na tablecie będzie siedział.
    No własnie tablet zabralam więc jest detox ;) Ustalilam z nim, ze jeszcze ten miesiąc pochodzi... :) ale zobaczymy jak jutro bedzie szedl na trening.. nie odpuszcze za łatwo.. :) na pilke ne chce isc ;) leń ;)

zem3anlixz38accb.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:

Zajść zajdziesz, ale jak zacznie boleć coś to wiesz - problem z lekami przeciwbólowymi, ewentualnym prześwietleniem, gdy potrzebne nagle... takie tam.

Zołza:), daga_00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękować za odp :D

• daga_00 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Musisz mu powiedzieć, że za mało się rusza dlatego się męczy i poci,że jak się zacznie więcej ruszać to będzie lepiej, a jeśli nie chce chodzic na taekwondo to niech wybierze sobie jakiś inny sport sam a tableta możesz mu dawać na 30 minut po...
    Wiesz co.... u tej trenerki taekwondo to nawet ja sie spocilam ;) daje wycisk.. bo kiedys byl trening z rodzicami. Ja duzo biegam i troche cwicze to myslalam, ze jestem w formie ;) a tu dupa ;) co do 30 minut po.... to u mnie odpada.. w tygodniu ma całkowity zakaz, tylko w weekendy moze i to z ograniczeniami.. moj Fif to jest taki, ze jak dasz palec to on chce całą reke... wiec musze go jakoś ustawić ;)

ewa231, misiaq lubią tę wiadomość

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimi ma niestety racje, ze rosnie teraz male pokolenie dzieci uzaleznionych od kompa, tableta czy tel. Takie jest teraz zycie, ze rodzice nie maja na nic czasu, bo trzeba zarabiac i jakos zyc. Ja sie staram z Filipem duzo czasu spedzac, wychodzic na spacery, bawic razem. Ale wiadomo, ze czasami tez musze posiedziec dłuzej przy papaierach...

zem3anlixz38accb.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daga_00 wrote:
    Wiesz co.... u tej trenerki taekwondo to nawet ja sie spocilam ;) daje wycisk.. bo kiedys byl trening z rodzicami. Ja duzo biegam i troche cwicze to myslalam, ze jestem w formie ;) a tu dupa ;) co do 30 minut po.... to u mnie odpada.. w tygodniu ma całkowity zakaz, tylko w weekendy moze i to z ograniczeniami.. moj Fif to jest taki, ze jak dasz palec to on chce całą reke... wiec musze go jakoś ustawić ;)
    Może weź go na psychologię. Pokaż mu program o otylych dzieciach z USA i powiedz ze jak nie będzie nic robił to tak będzie wyglądał i będzie źle się czuł

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 3083 3084 3085 3086 3087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ