Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 12:53

daga_00 lubi tę wiadomość

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Mąż mi jeszcze powiedział "czy nie widzisz, że najczęściej w ciążę zachodzą Ci, którzy luzują?"

I w sumie ma rację, ale jak ktoś bardzo chce mieć w końcu to swoje wymarzone baby to jak ma nie myśleć...Ciężko się wyluzować tak do końca..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 15:43

dobuska lubi tę wiadomość

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuśka ja też taką metodę stosuję, że LWD :)

zem3anlixz38accb.png
    Pracujemy nad rodzeństwem...
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis spotkałam znajoma... ma już syna a teraz urodziła corkę.. tak od słowa do slowa i się okazało, ze oboje dzieci za pierwszym cyklem... też bym tak chciała :P

zem3anlixz38accb.png
  • daga_00 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka666 wrote:
    Eh wsadziłam potyczek i jest plamienie. Czekam aż się @ rozwinie :-(
    A może to tylko plamienie? Plamienie nie wyklucza ciązy...
    Moze powinnaś ten test zrobic?

zem3anlixz38accb.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w ile dni wam przechodzi śluz kremowy na przezroczysty?
    I drugie pytanie trochę nietypowe czy miałyście kiedyś śluz pół na pół ( kremowy- rozciągliwy)i czasem pojawił się taki jak by czop brzydko mówiąc podobny do gluta ale rozciągliwy?
    Nie wiem czy ty o już mogę zaliczyć do dni płodnych czy dopiero przepowiada to dni płodne, dodam jeszcze że zaczynam czuć lekko jajniki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 15:53

• marciaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuśka, no zobaczymy na tam Luz przyniesie :d

• rudykot Koleżanka

Wysłany: 8 września 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam wszystkim! Jestem tu nowa:) teraz we wrześniu mija nam rok od początku starań... Chyba trzeba pomyśleć o lekarzu :/ Powiedzcie mi dziewczyny, od razu badalyscie nasienie swoich mężczyzn czy najpierw siebie? A może równocześnie?

• 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    I drugie pytanie trochę nietypowe czy miałyście kiedyś śluz pół na pół ( kremowy- rozciągliwy)i czasem pojawił się taki jak by czop brzydko mówiąc podobny do gluta ale rozciągliwy?
    Nie wiem czy ty o już mogę zaliczyć do dni płodnych czy dopiero przepowiada to dni płodne, dodam jeszcze że zaczynam czuć lekko jajniki...
    U mnie tak bylo wczoraj, ale w sumie tak pol dnia a pozniej pojawil sie sam rozciagliwy... Dzis za to jest tylko wodnisty ale duzo go i tez czuje jajniki. Oba te mam jako plodne

Violet146 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudykot wrote:
    Cześć wam wszystkim! Jestem tu nowa:) teraz we wrześniu mija nam rok od początku starań... Chyba trzeba pomyśleć o lekarzu :/ Powiedzcie mi dziewczyny, od razu badalyscie nasienie swoich mężczyzn czy najpierw siebie? A może równocześnie?
    Czesc Kochana. Witamy Cie wsrod nas. Ja jednak nie odpowiem na Twoje pytania... U mas starania sa krótsze i na razie badalam tylko hormony

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:

Ja już mam kremowy, zaraz po @. Czyli już od 7/8dc a owulka około 14dc. U mnie płodny jest wodnisty, na rozciągliwy ciągle czekam ;)

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudykot wrote:

Hej :) myślę że jak znajdziesz dobrego lekarza to Cię odpowiednio poprowadzi. U mnie gin zalecił najpierw zbadanie męża, później ja ;)

l22nkrhmpu973w26.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    U mnie tak bylo wczoraj, ale w sumie tak pol dnia a pozniej pojawil sie sam rozciagliwy... Dzis za to jest tylko wodnisty ale duzo go i tez czuje jajniki. Oba te mam jako plodne

Biedroneczko a z skad wiesz, że masz oba jajniki płodne, że je czujesz...? Ja nie mam pojęcia, ale chętnie się dowiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 17:14

• Basik83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki.za.mile.przyjecie.mnie.w.gronie.staraczek na niektorych portalach nowych traktuje sie jak powietrze. A tutaj widze ze.sie interesujecie innymi :-*

iv09i09kqbjpvj1e.png
    Madzia 2006❤Zuzia 2008
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Basik :-)

• Violet146 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basik83 wrote:
    Dzieki.za.mile.przyjecie.mnie.w.gronie.staraczek na niektorych portalach nowych traktuje sie jak powietrze. A tutaj widze ze.sie interesujecie innymi :-*

Witamy, Witamy

• ines. Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczęta,

chyba musze tu rzadziej wchodzić, bo już zaczynam odliczanie wyliczanie i inne cudawianki. od LWD robi się co raz dalej.

umówię się chyba na październik do gina, bo jakoś wątpie żeby nagle się udało. powiem mu, że minęło 8 cykli i dupa. niech mnie zacznie badać.
    oczywiście się naczytałam i sobie już wymyślam choroby (oprócz tych które już mam) i przeszkody ciągłych niepowodzeń :/

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudykot wrote:

Hej :) W ciągu roku nie zrobiłaś żadnych badań? Myślę, że powinnaś zacząć od siebie ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    witam dziewczęta,

chyba musze tu rzadziej wchodzić, bo już zaczynam odliczanie wyliczanie i inne cudawianki. od LWD robi się co raz dalej.

umówię się chyba na październik do gina, bo jakoś wątpie żeby nagle się udało. powiem mu, że minęło 8 cykli i dupa. niech mnie zacznie badać.
    oczywiście się naczytałam i sobie już wymyślam choroby (oprócz tych które już mam) i przeszkody ciągłych niepowodzeń :/

Ines co to za złe nastawienie? Może to tylko takie m@łpowe przemyślenia, a bliżej owulki będzie bardziej pozytywnie :) Do lekarza warto się wybrać, pobadać, żeby wiedzieć co i jak. Głowa do góry! :*

l22nkrhmpu973w26.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Biedroneczko a z skad wiesz, że masz oba jajniki płodne, że je czujesz...? Ja nie mam pojęcia, ale chętnie się dowiem...

Biedroneczka chyba pisała o obu dniach nie jajnikach ;)

Parsleyek lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 3109 3110 3111 3112 3113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ