X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    szkoda słów moja szwagierka jest już w drugiej ciąży i w domu ciągle tylko o tym teściowa mówi jaka to ona szczęsliwa i zadowolona
    ja jak poroniłam w czerwcu to ani razu sięnie zapytała jak się czuję tylko ciągle do mnie nawija o ciąży jej córuni
    mam już dość

To atmosfera na pewno nie zapewniająca spokoju... Niestety różne są teściowe, moja z kolei to o wszystko wypytuje, dzwoni, jak się mam, co słychać itp.
    Postaraj się nie brać wszystkiego do siebie i żyć własnym życiem :*

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    biedroneczko kiedyś o tym gdzieś wyczytałam że właśnie po owu nie powinno się współżyć bo jajo albo może się nie zagnieździć itd. i bardzo dużo dziewczyn o tym też pisze ale od lekarza tego nie słyszałam więc czy jest prawda to nie wiem. ale myślę że nie zaszkodzi spróbować z jeden cykl , bo wiadomo są dziewczyny u których problem jest właśnie z zagnieżdzaniem już zapłodnionej komórki ... ja osobiście współżyje po owu ..
    myślę że delikatny sex nie powinien zaszkodzić
    Dziekuje bardzo za odpowiedz:*Kim przepraszam ze pytalam o to o co 1000 innych przede mna, ale widocznie mi umknelo, a nurtowalo mnie to strasznie i Tobie tez dziekuje za odpowiedz:D

czarnulka24 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Brawo ty

Wizyta mi nie potrzebna. Na samo usg pojde :)

Kim87 lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    szkoda słów moja szwagierka jest już w drugiej ciąży i w domu ciągle tylko o tym teściowa mówi jaka to ona szczęsliwa i zadowolona
    ja jak poroniłam w czerwcu to ani razu sięnie zapytała jak się czuję tylko ciągle do mnie nawija o ciąży jej córuni
    mam już dość

Justyś, w towarzystwie moich znajomych same 2 ciąże... dzisiaj miałam mały kryzys. Bo nie da się inaczej. Krótkie starania i ludziom wychodzi. Jedni są starsi, drudzy młodsi, z problemami, bez, ale większość czeka na 2 dzieciątko. Dzisiaj znajoma się do mnie odezwała, że zaczyna się seria 2 dzieci, oni czekają do lipca i zaczynają starania o 2 dziecko... a ja cholerka bez 1!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 14:10

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Justyś, w towarzystwie moich znajomych same 2 ciąże... dzisiaj miałam mały kryzys. Bo nie da się inaczej. Krótkie starania i ludziom wychodzi. Jedni są starsi, drudzy młodsi, z problemami, bez, ale większość czeka na 2 dzieciątko. Dzisiaj znajoma się do mnie odezwała, że zaczyna się seria 2 dzieci, oni czekają do lipca i zaczynają starania o 2 dziecko... a ja cholerka bez 1!!

Jak ja to znam...

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana tulę cię straszna ta twoja teściowa. Ehhh wiesz im bardziej to bierzesz cdo siebie tym gorzej. Głupia baba z niej i tyle.
    nie mam już cierpliwości tego słuchać a mieszkamy razem w jednym domu
    najbardziej denerwuje mnie to że obie zachowują się jak by ciąża to była choroba jeszcze obłożna. Przesada na każdym kroku. Siedzimy wczoraj i był jakiś pogram o ciążach to ta zaraz za telefon i dzwini do niej żeby szybko włączyła telewizor i oglądały to komentując przez tel a ja zabrałam się i poszłam do siebie bo nie będę przeszkadzać skoro mnie to nie tyczy.
    Dodam że to jest jej już druga ciąża.
    Ciągłe gadanie jak ona zniesie ten stres związany z ciążą jej córuni bo tak się strasznie martwi i niepokoi o nią a tak naprawdę to nic jej nie dolega jedynie co to miała lekkie mdłości na początku
    czuję że moja psycha wysiada całkowicie

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Ja też walczę o pierwsze
    a o znajomych to nie wspominam nawet bo dookoła same ciąże i maleństwa tyle co narodzone
    ehhh ciężko i tyle

Wysłany: 13 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    nie mam już cierpliwości tego słuchać a mieszkamy razem w jednym domu
    najbardziej denerwuje mnie to że obie zachowują się jak by ciąża to była choroba jeszcze obłożna. Przesada na każdym kroku. Siedzimy wczoraj i był jakiś pogram o ciążach to ta zaraz za telefon i dzwini do niej żeby szybko włączyła telewizor i oglądały to komentując przez tel a ja zabrałam się i poszłam do siebie bo nie będę przeszkadzać skoro mnie to nie tyczy.
    Dodam że to jest jej już druga ciąża.
    Ciągłe gadanie jak ona zniesie ten stres związany z ciążą jej córuni bo tak się strasznie martwi i niepokoi o nią a tak naprawdę to nic jej nie dolega jedynie co to miała lekkie mdłości na początku
    czuję że moja psycha wysiada całkowicie
    Ojej, przerabana sytuacja... A rozmawiałas z mężem, zeby delilatnie za sugerowal mamie, ze boli Cie takie zachowanie... Moga sie cieszyc, pewnie, ale czemu na pokaz i Twoim kosztem...

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Jak ja to znam...

Człowiek stara się w tym wszystkim nie zwariować, ale ciężko. Z drugiej strony też czekałyśmy długo na tą naszą gotowość, aczkolwiek...ja mam same znajome z dziećmi na przełomie 30/31 roku życia. I się im udało. Dzisiaj znajoma poleciła mi luz, albo wysłanie męża na badania. Heh... myślę sobie, czy jednak człowiek nie wariuje przez to wszystko, nie spina się. I tak się zastanawiam, czy w perspektywie tych starań takie mocne odpuszczenie sobie do końca roku badań nie ma sensu... dobry reset, a jak nie wyjdzie to z nowym rokiem, badanie nasienia, drożność...może jakaś klinika w 3M niepłodności....

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja to znam...
    Zołzita do 90-tki mamy czas
    mamuśki emerytki z cycem po pas :*

Wysłany: 13 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Ja też walczę o pierwsze
    a o znajomych to nie wspominam nawet bo dookoła same ciąże i maleństwa tyle co narodzone
    ehhh ciężko i tyle
    Wiem co czujesz.... Ja mam teraz wsrod znajomych pelno dziewczyn ktore niedawno urodzily... Razem chodzilysmy w ciazy... Z tym ze one wybierają ubranka dla dzieci, a ja znicze i kwiaty. Do tego moj maz ma doroslych siostrzencow, jeden ma juz corke, drugi spodziewa sie dziecka... I to takie frustrujace, ze meza siostra jest juz babcia, a moja mama moze odwiedzac wnuczke na cmentarzu...

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Dziekuje bardzo za odpowiedz:*Kim przepraszam ze pytalam o to o co 1000 innych przede mna, ale widocznie mi umknelo, a nurtowalo mnie to strasznie i Tobie tez dziekuje za odpowiedz:D
    Biedronka mój post nie był wyrzutem. Spokojnie ;-) sexuj po owu ile wlezie

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Zołzita do 90-tki mamy czas
    mamuśki emerytki z cycem po pas :*

Tylko to i ... respirator trzyma nas jeszcze przy zyciu :P

Kim87, daga_00 lubią tę wiadomość

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ojej, przerabana sytuacja... A rozmawiałas z mężem, zeby delilatnie za sugerowal mamie, ze boli Cie takie zachowanie... Moga sie cieszyc, pewnie, ale czemu na pokaz i Twoim kosztem...
    Już wiele razy zwracał jej na to uwagę ale ona twierdzi że nic takiego nie robi i że zamiast się krzywić to powinnam się cieszyc jej szczęściem i pomagać na każdym kroku
    to jej bardzo trudny człowiek

Wysłany: 13 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Biedronka mój post nie był wyrzutem. Spokojnie ;-) sexuj po owu ile wlezie
    Wiem, ze nie jest wyrzutem:):) Ty w ogole masz Anielska cierpliwosc do nas:* niech Ci to Pan Bog w dzieciach wynagrodzi:):)

Kim87, daga_00 lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko to i ... respirator trzyma nas jeszcze przy zyciu :P
    moja kochana zołza <3
    jeszcze kroplówki się zostają na wzmocnienie

Wysłany: 13 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Już wiele razy zwracał jej na to uwagę ale ona twierdzi że nic takiego nie robi i że zamiast się krzywić to powinnam się cieszyc jej szczęściem i pomagać na każdym kroku
    to jej bardzo trudny człowiek
    A to malpa. Powinna mieć Miesiączka na imie!!! Dobrze, ze masz wsparcie w mężu:* sprobuj wypuszczac uwagi tesciowej drugim uchem. I u Ciebie sie ulozy. Na pewno:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    A to malpa. Powinna mieć Miesiączka na imie!!! Dobrze, ze masz wsparcie w mężu:* sprobuj wypuszczac uwagi tesciowej drugim uchem. I u Ciebie sie ulozy. Na pewno:*
    albo Lucyper :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    moja kochana zołza <3
    jeszcze kroplówki się zostają na wzmocnienie

Drin w kroplowce :D To jest to ! :D

czarnulka24, Justyś91 lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drin w kroplowce :D To jest to ! :D

heheh.. to ja na to się piszę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 14:32

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 3142 3143 3144 3145 3146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ