SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    szkoda słów moja szwagierka jest już w drugiej ciąży i w domu ciągle tylko o tym teściowa mówi jaka to ona szczęsliwa i zadowolona
    ja jak poroniłam w czerwcu to ani razu sięnie zapytała jak się czuję tylko ciągle do mnie nawija o ciąży jej córuni
    mam już dość

To atmosfera na pewno nie zapewniająca spokoju... Niestety różne są teściowe, moja z kolei to o wszystko wypytuje, dzwoni, jak się mam, co słychać itp.
    Postaraj się nie brać wszystkiego do siebie i żyć własnym życiem :*

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    biedroneczko kiedyś o tym gdzieś wyczytałam że właśnie po owu nie powinno się współżyć bo jajo albo może się nie zagnieździć itd. i bardzo dużo dziewczyn o tym też pisze ale od lekarza tego nie słyszałam więc czy jest prawda to nie wiem. ale myślę że nie zaszkodzi spróbować z jeden cykl , bo wiadomo są dziewczyny u których problem jest właśnie z zagnieżdzaniem już zapłodnionej komórki ... ja osobiście współżyje po owu ..
    myślę że delikatny sex nie powinien zaszkodzić
    Dziekuje bardzo za odpowiedz:*Kim przepraszam ze pytalam o to o co 1000 innych przede mna, ale widocznie mi umknelo, a nurtowalo mnie to strasznie i Tobie tez dziekuje za odpowiedz:D

czarnulka24 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Brawo ty

Wizyta mi nie potrzebna. Na samo usg pojde :)

Kim87 lubi tę wiadomość

• LILITH.P Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    szkoda słów moja szwagierka jest już w drugiej ciąży i w domu ciągle tylko o tym teściowa mówi jaka to ona szczęsliwa i zadowolona
    ja jak poroniłam w czerwcu to ani razu sięnie zapytała jak się czuję tylko ciągle do mnie nawija o ciąży jej córuni
    mam już dość

Justyś, w towarzystwie moich znajomych same 2 ciąże... dzisiaj miałam mały kryzys. Bo nie da się inaczej. Krótkie starania i ludziom wychodzi. Jedni są starsi, drudzy młodsi, z problemami, bez, ale większość czeka na 2 dzieciątko. Dzisiaj znajoma się do mnie odezwała, że zaczyna się seria 2 dzieci, oni czekają do lipca i zaczynają starania o 2 dziecko... a ja cholerka bez 1!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 14:10

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Justyś, w towarzystwie moich znajomych same 2 ciąże... dzisiaj miałam mały kryzys. Bo nie da się inaczej. Krótkie starania i ludziom wychodzi. Jedni są starsi, drudzy młodsi, z problemami, bez, ale większość czeka na 2 dzieciątko. Dzisiaj znajoma się do mnie odezwała, że zaczyna się seria 2 dzieci, oni czekają do lipca i zaczynają starania o 2 dziecko... a ja cholerka bez 1!!

Jak ja to znam...

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Kochana tulę cię straszna ta twoja teściowa. Ehhh wiesz im bardziej to bierzesz cdo siebie tym gorzej. Głupia baba z niej i tyle.
    nie mam już cierpliwości tego słuchać a mieszkamy razem w jednym domu
    najbardziej denerwuje mnie to że obie zachowują się jak by ciąża to była choroba jeszcze obłożna. Przesada na każdym kroku. Siedzimy wczoraj i był jakiś pogram o ciążach to ta zaraz za telefon i dzwini do niej żeby szybko włączyła telewizor i oglądały to komentując przez tel a ja zabrałam się i poszłam do siebie bo nie będę przeszkadzać skoro mnie to nie tyczy.
    Dodam że to jest jej już druga ciąża.
    Ciągłe gadanie jak ona zniesie ten stres związany z ciążą jej córuni bo tak się strasznie martwi i niepokoi o nią a tak naprawdę to nic jej nie dolega jedynie co to miała lekkie mdłości na początku
    czuję że moja psycha wysiada całkowicie

1acc2e2db1fead547011b00f4ff1292d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Ja też walczę o pierwsze
    a o znajomych to nie wspominam nawet bo dookoła same ciąże i maleństwa tyle co narodzone
    ehhh ciężko i tyle

Wysłany: 13 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    nie mam już cierpliwości tego słuchać a mieszkamy razem w jednym domu
    najbardziej denerwuje mnie to że obie zachowują się jak by ciąża to była choroba jeszcze obłożna. Przesada na każdym kroku. Siedzimy wczoraj i był jakiś pogram o ciążach to ta zaraz za telefon i dzwini do niej żeby szybko włączyła telewizor i oglądały to komentując przez tel a ja zabrałam się i poszłam do siebie bo nie będę przeszkadzać skoro mnie to nie tyczy.
    Dodam że to jest jej już druga ciąża.
    Ciągłe gadanie jak ona zniesie ten stres związany z ciążą jej córuni bo tak się strasznie martwi i niepokoi o nią a tak naprawdę to nic jej nie dolega jedynie co to miała lekkie mdłości na początku
    czuję że moja psycha wysiada całkowicie
    Ojej, przerabana sytuacja... A rozmawiałas z mężem, zeby delilatnie za sugerowal mamie, ze boli Cie takie zachowanie... Moga sie cieszyc, pewnie, ale czemu na pokaz i Twoim kosztem...

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • LILITH.P Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    Jak ja to znam...

Człowiek stara się w tym wszystkim nie zwariować, ale ciężko. Z drugiej strony też czekałyśmy długo na tą naszą gotowość, aczkolwiek...ja mam same znajome z dziećmi na przełomie 30/31 roku życia. I się im udało. Dzisiaj znajoma poleciła mi luz, albo wysłanie męża na badania. Heh... myślę sobie, czy jednak człowiek nie wariuje przez to wszystko, nie spina się. I tak się zastanawiam, czy w perspektywie tych starań takie mocne odpuszczenie sobie do końca roku badań nie ma sensu... dobry reset, a jak nie wyjdzie to z nowym rokiem, badanie nasienia, drożność...może jakaś klinika w 3M niepłodności....

24 V - Michał Franciszek <3 3105 g 53 cm Miłości

0b52cec6da.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja to znam...
    Zołzita do 90-tki mamy czas
    mamuśki emerytki z cycem po pas :*

Wysłany: 13 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Ja też walczę o pierwsze
    a o znajomych to nie wspominam nawet bo dookoła same ciąże i maleństwa tyle co narodzone
    ehhh ciężko i tyle
    Wiem co czujesz.... Ja mam teraz wsrod znajomych pelno dziewczyn ktore niedawno urodzily... Razem chodzilysmy w ciazy... Z tym ze one wybierają ubranka dla dzieci, a ja znicze i kwiaty. Do tego moj maz ma doroslych siostrzencow, jeden ma juz corke, drugi spodziewa sie dziecka... I to takie frustrujace, ze meza siostra jest juz babcia, a moja mama moze odwiedzac wnuczke na cmentarzu...

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Dziekuje bardzo za odpowiedz:*Kim przepraszam ze pytalam o to o co 1000 innych przede mna, ale widocznie mi umknelo, a nurtowalo mnie to strasznie i Tobie tez dziekuje za odpowiedz:D
    Biedronka mój post nie był wyrzutem. Spokojnie ;-) sexuj po owu ile wlezie

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Zołzita do 90-tki mamy czas
    mamuśki emerytki z cycem po pas :*

Tylko to i ... respirator trzyma nas jeszcze przy zyciu :P

Kim87, daga_00 lubią tę wiadomość

• Justyś91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Ojej, przerabana sytuacja... A rozmawiałas z mężem, zeby delilatnie za sugerowal mamie, ze boli Cie takie zachowanie... Moga sie cieszyc, pewnie, ale czemu na pokaz i Twoim kosztem...
    Już wiele razy zwracał jej na to uwagę ale ona twierdzi że nic takiego nie robi i że zamiast się krzywić to powinnam się cieszyc jej szczęściem i pomagać na każdym kroku
    to jej bardzo trudny człowiek

Wysłany: 13 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Biedronka mój post nie był wyrzutem. Spokojnie ;-) sexuj po owu ile wlezie
    Wiem, ze nie jest wyrzutem:):) Ty w ogole masz Anielska cierpliwosc do nas:* niech Ci to Pan Bog w dzieciach wynagrodzi:):)

Kim87, daga_00 lubią tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko to i ... respirator trzyma nas jeszcze przy zyciu :P
    moja kochana zołza <3
    jeszcze kroplówki się zostają na wzmocnienie

Wysłany: 13 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    Już wiele razy zwracał jej na to uwagę ale ona twierdzi że nic takiego nie robi i że zamiast się krzywić to powinnam się cieszyc jej szczęściem i pomagać na każdym kroku
    to jej bardzo trudny człowiek
    A to malpa. Powinna mieć Miesiączka na imie!!! Dobrze, ze masz wsparcie w mężu:* sprobuj wypuszczac uwagi tesciowej drugim uchem. I u Ciebie sie ulozy. Na pewno:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Justyś91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    A to malpa. Powinna mieć Miesiączka na imie!!! Dobrze, ze masz wsparcie w mężu:* sprobuj wypuszczac uwagi tesciowej drugim uchem. I u Ciebie sie ulozy. Na pewno:*
    albo Lucyper :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś91 wrote:
    moja kochana zołza <3
    jeszcze kroplówki się zostają na wzmocnienie

Drin w kroplowce :D To jest to ! :D

czarnulka24, Justyś91 lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drin w kroplowce :D To jest to ! :D

heheh.. to ja na to się piszę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 14:32

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
‹‹ 3142 3143 3144 3145 3146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ