X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula Sory ale moim skromnym zdaniem nie ma co się oglądać na to że dziecko będzie z końca roku. Lepiej mieć takie niż czekać jak np ja a potem mieć problem z zajsciem.. Nie warto zwlekać.

Tissaia lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pater86 wrote:
    Oooo ludzie co za teoria, w życiu bym o tym nie pomyślała

Ja też nie, ale jak widać moja połowica o tym pomyślała :P

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Anula Sory ale moim skromnym zdaniem nie ma co się oglądać na to że dziecko będzie z końca roku. Lepiej mieć takie niż czekać jak np ja a potem mieć problem z zajsciem.. Nie warto zwlekać.

Ależ ja wiem, że macie rację dziewczyny, ale co ja mogę... Rozmawiałam z nim wczoraj na ten temat kilka godzin, no chyba nic nie wskórałam. Nadaremno się produkowałam :/ Ja bym chciała już... No, ale sama se tego dziecka nie zrobię :P

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ależ ja wiem, że macie rację dziewczyny, ale co ja mogę... Rozmawiałam z nim wczoraj na ten temat kilka godzin, no chyba nic nie wskórałam. Nadaremno się produkowałam :/ Ja bym chciała już... No, ale sama se tego dziecka nie zrobię :P

No tak... Sama se nie zrobisz..

• Allmita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Allmita a dał Ci gin coś na wzrost jajeczek??

Po drugie to mierzenie na początku jest stresujące ale ja np po 2 miesiącach mierzeniem się nie stresuję.

Tissaia dokładnie tak. Oczekiwanie na testowanie jest gorsze..

ale ja pierwszy raz ide na monit, wiec chyba nic od razu na wzrost sie nie daje..:) no 3 cykl przed nami-tak się właśnie zastanawiam-może sie przystosuje do tego mierzenia T -zobaczę- w sumie mi sie to podoba, ale widze też że stresuje

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:

A szkoda :D he he, nie wiem. Powiercę mu jeszcze dziurę w brzuchu, może go jakoś przekonam... Chociaż wolę się nie łudzić... Wiedzcie, że jak mi wczoraj to powiedział to się tak wkurzyłam, że szok... To tu chcemy się starać i lipa... Ni ma, od kwietnia dopiero starania wchodzą w rachubę :/ Wrr Grrrr16.gif

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolezanke z grudnia i co jest dwa razy mądrzejsza odemnie i teraz jest na studiach medycznych i bedzie lekarzem takze nie patrzcie na to jak dziecko pozno sie urodzi bo tam w górze już jest zapisana jego przyszlosc

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dzięki za pocieszenie :) U mnie powód jest dosyć inny... Chodzi oto, że dziecko ponoć lepiej mieć ze stycznia (lutego, marca etc.), ale nie z grudnia... Bo grudniowe jest prawie o rok do tyłu, a w szkole od niego wymagają tyle samo. Styczniowe dziecko ma niby lepiej pod tym względem. Takie argumenty zostały mi przekazane/powiedziane.

a ja zawsze zazdrościłam rówiesniokom z końca roku, bo w pewnym wieku to sie chce być bardziej młodszym niz starszym..;) i jak ja juz miałam np 30 lat to oni jeszcze czekali...:)
    ale co do nauki to nie wiem, bo z tym nie miałam problemów-bo jestem z lutego, ale równie dobrze mogli by mówić że dziewczynki powinny szybciej iść do szkoły bo generalnie dojrzewaja emocjonalnie itp...bez sensu....

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, a Ty się go zapytaj skąd on taką teorię wstrząsnął :D Jak jest taki pewny swoich racji to niech przedstawi jakieś racjonalne fakty poparte badaniami naukowymi i statystykami :D

Bo normalnie to podchodzi pod jakieś zabobony :D w razie czego powiedz mu ze następnym razem jak będzie chory to zamiast leków wsadzisz go na 10 zdrowasiek do pieca chlebowego :D
    Może się przestraszy i Ci ulegnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:46

WaldhauzerM, kozamonia, 91patka91, agatali lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Ja mam kolezanke z grudnia i co jest dwa razy mądrzejsza odemnie i teraz jest na studiach medycznych i bedzie lekarzem takze nie patrzcie na to jak dziecko pozno sie urodzi bo tam w górze już jest zapisana jego przyszlosc

Dobrze powiedziane :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:

Ty Anula, a nie ma tam jakiegoś mleczarza albo listonosza fajnego u Was? Hahahaa

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula.. No chyba wiesz jak faceta zbajerowac.... Kurcze nie chce mi się wierzyć że założył se pas cnoty..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi, tak se patrzę na Twój i mój wykres i jakieś takie podobne mi się zdają :D

Dziwne co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 11:51

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Ty Anula, a nie ma tam jakiegoś mleczarza albo listonosza fajnego u Was? Hahahaa

To też jakaś koncepcja.. Ha ha ha.
    Anula albo jakiś młodszy kurier...

• 91patka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym sie wkurzyla.. jeszcze nie slyszalam czegos takiego jakby to bylo takie latwe to tez bym sobie przelozyla np na maj ale jakbym miala 100% pewnosci ze sie uda ..
    ale z drugiej strony moze przerwa posluzy wyluzujecie i w kwietniu sie uda ;)

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Waldi, tak se patrzę na Twój i mój wykres i jakieś takie podobne mi się zdają :D

Dziwne co?

No właśnie też tak se paczam..

Ale nasza Sylwia też miała pod koniec cyklu chyba plamienie..

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:

Ha ha :D Kurier zarąbisty jest :D ha ha :D :D
    Tak se myślę, czy to aby na pewno oto chodzi... On jest tak przepracowany, że jest w stanie na siedząco zasnąć. Hmm, z tym, że na temat poczęcia dziecka nie od wczoraj gadamy i mówi, że bardzo chce i jest na to gotowy... Eh :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Ha ha :D Kurier zarąbisty jest :D ha ha :D :D
    Tak se myślę, czy to aby na pewno oto chodzi... On jest tak przepracowany, że jest w stanie na siedząco zasnąć. Hmm, z tym, że na temat poczęcia dziecka nie od wczoraj gadamy i mówi, że bardzo chce i jest na to gotowy... Eh :/

Może chłop po prostu przemęczony jest .. hmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No właśnie też tak se paczam..

Ale nasza Sylwia też miała pod koniec cyklu chyba plamienie..

Tylko nawet nie wiem czy u mnie to plamieniem nazwac mozna. Rano, podczas toalety zauwazylam ze sluz jest delikatnie bezowy, tak ledwie zauważalnie :/

W poprzednim cyklu też tak miałam raz z rana dwa dni przed @. Tak że ja z dystansem podchodzę do tego.

Ale te nasze wykresy śmieszne takie :D

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Może chłop po prostu przemęczony jest .. hmm

Jest przemęczony... Zdecydowanie jest. Robi na 3 fronty i nie ma kiedy wypocząć. No, ale to mógłby mi powiedzieć, że od kwietnia zaczynamy starania, bo chce się np. zregenerować, odpocząć, nabrać siły etc. Krótka piłka.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ