X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Naprawdę dlatego rezygnujecie?
    Przecież nigdy nie ma pewności, że akurat się uda i że dziecko będzie grudniowe... Ja uważam, ze to jest sprawa zupełnie wtórna- przy całych naszych staraniach, stresie, pragnieniu dziecka to jest coś zupełnie nieważnego :)
    Ja bym nie odpuszczała ani jednej próby jeśli nie muszę :)

Zgadzam się :)

Kasia1987, Tissaia lubią tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Naprawdę dlatego rezygnujecie?
    Przecież nigdy nie ma pewności, że akurat się uda i że dziecko będzie grudniowe... Ja uważam, ze to jest sprawa zupełnie wtórna- przy całych naszych staraniach, stresie, pragnieniu dziecka to jest coś zupełnie nieważnego :)
    Ja bym nie odpuszczała ani jednej próby jeśli nie muszę :)

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png

28 lat, 3 cs

No ja mu to samo mówię, ale on idzie w zaparte... :/ Nie przegadasz :/ I to mnie denerwuje. Normalnie jesteśmy mega zgraną parą, ale tym mnie wkurzył na maxa... Przecież nigdy nie wiadomo, czy Nam się w ogóle uda spłodzić te dziecko w ciągu roku. Wiesz serduszkować możemy w tym msc., ale zapewne nie będzie z efektem WOW w środku ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    Anula ja urodzilam córkę 31grudnia :D poważnie. Wcale nie uważam,ze jest jest trudniej w szkole czy gdziekolwiek. Wszystko zalezy od Nas, jak wychowany dziecko i od jego charakteru i sily przebicia :)

Dajcie mi młotek gumowy może to pomoże mi wybić mu ten pomysł z głowy :P On ogółem jest cholernie stanowczy :/ Domyślam się, że żadne moje argumenty nie przekonają go do zmiany decyzji :/

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dzięki za pocieszenie :) U mnie powód jest dosyć inny... Chodzi oto, że dziecko ponoć lepiej mieć ze stycznia (lutego, marca etc.), ale nie z grudnia... Bo grudniowe jest prawie o rok do tyłu, a w szkole od niego wymagają tyle samo. Styczniowe dziecko ma niby lepiej pod tym względem. Takie argumenty zostały mi przekazane/powiedziane.
    Ja jestem z ostatniego listopada i jakoś nie widzę różnicy czy ktoś jest z końca roku czy początku. Wszyscy w szkole są w tym samym wieku i tylko chodzi o kwestię wychowania i podejścia dziecka - tak jak pisała Gizmo :)
    Szkoda, że tylko gumowym młotkiem można do Twojego chłopa przemówić ;)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dajcie mi młotek gumowy może to pomoże mi wybić mu ten pomysł z głowy :P On ogółem jest cholernie stanowczy :/ Domyślam się, że żadne moje argumenty nie przekonają go do zmiany decyzji :/

To może nie pytaj się go o zdanie tylko serduszkuj i zachęcaj go, pościemniaj mu coś :D hahaha żeby w owulkę mimo wszystko seks był.

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Ja jestem z ostatniego listopada i jakoś nie widzę różnicy czy ktoś jest z końca roku czy początku. Wszyscy w szkole są w tym samym wieku i tylko chodzi o kwestię wychowania i podejścia dziecka - tak jak pisała Gizmo :)
    Szkoda, że tylko gumowym młotkiem można do Twojego chłopa przemówić ;)

Otóż to! Aż takiej tragedii to nie ma :D ale mi się już nie chce tłumaczyć w koło Macieju to samo. Jest uparty, jak ja ;) Ja swoje, on swoje :P

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaz mu nasze posty :) ja mu wykład dam. Żeby się nie zdziwił,jak urodzi mu się dziecko w styczniu i za kilka lat okaże sie beda problemy w szkole itp. A potem bedzoe sobie w mordę plul ze może jednak,z grudnia by mądrzejszego,potomka miał. Oprócz Alicji z sylwestra mam jeszcze Klaudie z 28listopada. Obie sa bardzo,mądre, samodzielne. I uważam ze nie jedno starsze dziecko do pięt im nie sięga.

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Otóż to! Aż takiej tragedii to nie ma :D ale mi się już nie chce tłumaczyć w koło Macieju to samo. Jest uparty, jak ja ;) Ja swoje, on swoje :P
    Czasami lepiej odpuścić niż warczeć na siebie z kąta mieszkania ;)

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie nasz Waldi?
    Umieram z ciekawości jak tam ... :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jakby się mu urodziło to byłby najszczęśliwszy na świecie że w końcu jest ten bobo i nie patrzył by na to czy z grudnia czy tam kiedy ważne że byłoby dzieciątko :) na pewno nie byłoby tekstu np. o boże grudniowe dziecko, o jeju co teraz będzie trzeba czary odzczynić by pecha nie miało w przyszłości :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:42

Kasia1987 lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan Jezus też z grudnia :D

Gizmo, Gaduaaa, Karolina2787 lubią tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Gdzie nasz Waldi?
    Umieram z ciekawości jak tam ... :)
    Nie tylko Ty :D

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no argument o dziecku styczniowym jest całkiem do bani.
    Moze w pierwszych dwóch latach szkoły widac róznice miedzy dziecmi ale potem to sie moment zaciera.

Własnie własnie a gdzie Waldi ?

Gizmo lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • 91patka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie ważne z jakiegi miesiaca wazne zeby dzidzia byla zdrowa!
    Ja np chcialabym dziecko z grudnia poczatek moze ciezki ale w przyszlosci im pozniej urodziny tym lepiej :D

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • 91patka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest Waldi mam nadzieje ze z dobra wiadomoscia sie zjawi

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi pewno zaciera ręce bo jest pozytywnie ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Ali bardzo się cieszy ze ma urodziny w sylwka :) wie ze petardy to na jej cześć :D
    Poszla do zerówki mając 4lata i 9miesiecy. Znala juz literki, zaczynala czytać... Pod względem edukacyjnym przewyzszala niejedno dziecko, problemem byla tylko jej ruchliwość, za Chiny nie usiedziala w miejscu. Dlatego zostawiłam ją drugi rok w zerówce. Teraz jest w 3klasie i nadal jej pelno jest wszędzie. Gadula niesamowita :D wiem ze da rade sobie w zyciu.

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Przepraszam że tak długo ale rano miałam urwanie tyłka..
    Sikaniec wyszedł negatywny. Bez cienia niczego..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, oby u Waldka pozytywnie było :)

U mnie pozamiatane już chyba w tym cyklu :D zauważyłam że śluz kremowy mam lekko zabarwiony na bordowo. W zeszłym cyklu też tak miałam 2 dni przez terminem @. Ech no cóż..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Witam. Przepraszam że tak długo ale rano miałam urwanie tyłka..
    Sikaniec wyszedł negatywny. Bez cienia niczego..

Ojej szkoda Waldi...

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ