X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma czegoś takiego jak temp minimalna czy maksymalna.. U każdego to sprawa indywidualna..

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Jak wasze oczekiwanie na czerwone kreski? Ja się doczekałam i wyznaczyło mi na 13dc czyli tak jak podejrzewałam :)

Tissaia lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma.. I nie będzie czerwonej w tym miesiącu... A może i w.kolejnym też...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    U mnie nie ma.. I nie będzie czerwonej w tym miesiącu... A może i w.kolejnym też...

A dlaczego? :(

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* Powiem Wam szczerze, że jest mi potwornie przykro... No, ale nic nie mogę zrobić w tej kwestii, standardowo muszę czekać ;(

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A dlaczego? :(
    Zobacz mój wykres.. 22dc i spadek temp.. Coś mam przeczucie ze jest coś na rzeczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Zobacz mój wykres.. 22dc i spadek temp.. Coś mam przeczucie ze jest coś na rzeczy

A na kiedy Ci zwykle wypadała owulka? Ilu dniowe masz cykle?

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula -wiem co czujesz i ściskam mocno. My zaczęliśmy starać się we wrześniu, mega się cieszyłam, a potem okazało się, że czeka nas miesięczny wyjazd do Azji- musiałam się szczepić, msuiałam brać leki na malarię i zakazano mi starania aż do ......stycznia! 3 miesiące... to był smutek, żal, strata... tyle okazji... nie umiałam tego przetrawić... Na szczęście już działamy. Wam to szybko zleci, zobaczysz...

Gaduaa -Twój wykres mnie przerasta... Może monitoring cyklu by się przydał? Hmmm

U mnie 8 dc, że cykle długie, to jeszcze czekam, owulka powinna być za tydzień.

Dzisiaj moja najlepsza przyjaciółka powiedziała, że od Wielkanocy zaczynają starać się z nami :))))))))) YEAH!!! strasznie się cieszę, bo do tej pory ona była zafiksowana na pracę na maxa i odkładała płodzenie :)

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png

28 lat, 3 cs

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa - mi się wydaje, że koło 15-16 dc mogła być owulka.
    A jak Ty czujesz?

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    A na kiedy Ci zwykle wypadała owulka? Ilu dniowe masz cykle?
    Wg moich własnych obserwacji podejrzewam czwartek lub piątek.. Cykle 30-31 dniowe.. Ale np dziś mnie boli jak owu.. I jeszcze wczoraj miałam tyci rozciagliwego sluzu

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Gaduaa - mi się wydaje, że koło 15-16 dc mogła być owulka.
    A jak Ty czujesz?
    Ja się właśnie źle czuje.. Przed wczoraj wylądowałam u lekarza bo miałam zawroty głowy i wyszło za niskie ciśnienie i tak od poniedziałku czuje się ble.. Wczoraj rano miałam mdłości... Senność... i dziś też mam ciężka głowę jakąś..

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Ja się właśnie źle czuje.. Przed wczoraj wylądowałam u lekarza bo miałam zawroty głowy i wyszło za niskie ciśnienie i tak od poniedziałku czuje się ble.. Wczoraj rano miałam mdłości... Senność... i dziś też mam ciężka głowę jakąś..

No no... ciekawie. Wyjścia są dwa- albo bobo albo chora jesteś -życzę bobusia oczywiście :*

A gdzie Waldi??? Tu jakieś newsy miały podobno być??

Gaduaaa lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Wg moich własnych obserwacji podejrzewam czwartek lub piątek.. Cykle 30-31 dniowe.. Ale np dziś mnie boli jak owu.. I jeszcze wczoraj miałam tyci rozciagliwego sluzu

Dokładnie tak samo myślę, że jeszcze pokaże się owulka. OF pokazuje jak już jest po więc u Ciebie pewnie jutro się okaże jak tempka jeszcze spadnie i pewnie czwartek, piątek tak jak myślimy. A bóle u mnie nawet się do teraz utrzymują także pewnie po owu te bóle występują.

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dokładnie tak samo myślę, że jeszcze pokaże się owulka. OF pokazuje jak już jest po więc u Ciebie pewnie jutro się okaże jak tempka jeszcze spadnie i pewnie czwartek, piątek tak jak myślimy. A bóle u mnie nawet się do teraz utrzymują także pewnie po owu te bóle występują.

Dziewczyny ja mam zawsze to samo- bóle owulacyjne ciągną się przez pół cyklu, falowo, raz się pokazują, raz nie... potem przechodzą płynnie w bóle przedokresowe...

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Anula -wiem co czujesz i ściskam mocno. My zaczęliśmy starać się we wrześniu, mega się cieszyłam, a potem okazało się, że czeka nas miesięczny wyjazd do Azji- musiałam się szczepić, msuiałam brać leki na malarię i zakazano mi starania aż do ......stycznia! 3 miesiące... to był smutek, żal, strata... tyle okazji... nie umiałam tego przetrawić... Na szczęście już działamy. Wam to szybko zleci, zobaczysz...

28 lat, 3 cs

Dzięki za pocieszenie :) U mnie powód jest dosyć inny... Chodzi oto, że dziecko ponoć lepiej mieć ze stycznia (lutego, marca etc.), ale nie z grudnia... Bo grudniowe jest prawie o rok do tyłu, a w szkole od niego wymagają tyle samo. Styczniowe dziecko ma niby lepiej pod tym względem. Takie argumenty zostały mi przekazane/powiedziane.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem styczniowym dzieckiem :) potwierdzam teorię hehe

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Jestem styczniowym dzieckiem :) potwierdzam teorię hehe
    Poważnie mówisz? :) Potwierdzasz to?

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Dzięki za pocieszenie :) U mnie powód jest dosyć inny... Chodzi oto, że dziecko ponoć lepiej mieć ze stycznia (lutego, marca etc.), ale nie z grudnia... Bo grudniowe jest prawie o rok do tyłu, a w szkole od niego wymagają tyle samo. Styczniowe dziecko ma niby lepiej pod tym względem. Takie argumenty zostały mi przekazane/powiedziane.

Naprawdę dlatego rezygnujecie?
    Przecież nigdy nie ma pewności, że akurat się uda i że dziecko będzie grudniowe... Ja uważam, ze to jest sprawa zupełnie wtórna- przy całych naszych staraniach, stresie, pragnieniu dziecka to jest coś zupełnie nieważnego :)
    Ja bym nie odpuszczała ani jednej próby jeśli nie muszę :)

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png

28 lat, 3 cs

Karolina2787, Tissaia, Allmita lubią tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• Gizmo Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Anula ja urodzilam córkę 31grudnia :D poważnie. Wcale nie uważam,ze jest jest trudniej w szkole czy gdziekolwiek. Wszystko zalezy od Nas, jak wychowany dziecko i od jego charakteru i sily przebicia :)

Kasia1987, Anula1986 lubią tę wiadomość

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że ja byłam lekko do przodu od rówieśników tymbardziej tych z końca roku

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ