X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • 91patka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy :D

Sylwia91 lubi tę wiadomość

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • agatali Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Wiecie co.. Szlag mnie trafia..

Dzisiaj pojechałam do sklepu no i paczę i widzę dziewczynę z wózkiem.. Zwracam uwagę bo wózek brudny że szok.. No rozumiem Tośka wózek też nie zawsze był czysty ale to co właśnie widziałam było dużo gorsze. Dziecko wiek ok 2 lat. Ale to nic. Laska stoi tyłem.. Ciuchy brudne masakra jakaś.. Stoi przy kasie odwraca się... Zaawansowana ciąża.. No nie wierzę. Wychodzi naładowana torbami. Ja za nią.. Patrzę a przed sklepem stoi chłopaczek z drugim wózkiem i czeka na nią... W drugim wózku dziecko ok rok młodsze od pierwszego... Ręce i nogi opadają. Dlaczego takim ludziom się udaje a nam nie??...
    Sory musiałam się czepic..

Takich przypadków jest więcej, nie tylko TY zwracasz na takie rzeczy uwagę

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
  • agatali Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie jest to sprawiedliwe :-(

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh.. mało co jest w życiu sprawiedliwe niestety...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pamięci dziewczynki..

Jutro idę na betę.. No jadę przed 7 rano i mówię to już teraz bo jutro mam tak napięty dzień że będę dostępna dopiero ok 10...11 bo jeszcze o 10 jestem umówiona z księgową i nie wiem ile mi tam zejdzie.A wynik pewnie będzie ok 14 a że mąż jedzie na zlecenie to muszę na pieszo i po drodze dziecia z przedszkola odbieram.. Tak mówię na zapas żebyście się nie stresiły.. ;)

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa, a Ty nie masz za niskiego cisnienia ze wzgledu na taka duza gestosc krwi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Za pamięci dziewczynki..

Jutro idę na betę.. No jadę przed 7 rano i mówię to już teraz bo jutro mam tak napięty dzień że będę dostępna dopiero ok 10...11 bo jeszcze o 10 jestem umówiona z księgową i nie wiem ile mi tam zejdzie.A wynik pewnie będzie ok 14 a że mąż jedzie na zlecenie to muszę na pieszo i po drodze dziecia z przedszkola odbieram.. Tak mówię na zapas żebyście się nie stresiły.. ;)

Dzieki dzieki :D

No wiesz my jak my. Ale zebys Ty jutro ducha nie wyzionela ze stresu. Dobrze ze masz jutro duzo zajec, czas szybko minie od testu do wyniku :D

Trzymam kciuki :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Gaduaaa, a Ty nie masz za niskiego cisnienia ze wzgledu na taka duza gestosc krwi?
    nie mam pojęcia.. dziś mi mierzyła przed pobraniem krwi i było w normie 120/74 więc ja już sama głupia jestem ...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Dzieki dzieki :D

No wiesz my jak my. Ale zebys Ty jutro ducha nie wyzionela ze stresu. Dobrze ze masz jutro duzo zajec, czas szybko minie od testu do wyniku :D

Trzymam kciuki :)

Postaram się..

Mąż nie wie o moich planach. I mówię mu że mam przerąbane bo taka pogoda a on auto zabiera a tu dziecko z przedszkola trza odebrać. Na co on.. A zadzwoń do mojego brata odbierze swoim autem Tośka...

Nie no poradzę sobie... (no szpital gdzie robię badania jest obok przedszkola.. He he)

agatali, Tissaia lubią tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Mam problem z moim wykresem. Wychodzi na to że mam cykl bezowulacyjny :( Na początku OF wyznaczył mi owu na 12dc, potem 13dc, a potem znowu 12dc. A dzisiaj całkiem usuną owulke. Wiem że to przez moją dzisiejszą tempke, ale czy jest jakaś szansa że jednak owulka była? Czy ta niska tempka może być z powodu przemęczenia i niewysypiania się od paru dni? Pomóżcie, bo zwariuje. Dzisiaj mam totalną załamke :(

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MargaretKa ja bym ten wykres traktowała z przymrużeniem oka bo ja miałam monitoring który potwierdził że ovu była a wykres mi przerywane linie zrobił.. Jak możesz zbadaj Progesteron 7 dni przed @ to będziesz wiedziała czy ovu była..

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chęcią bym zbadała, ale mam pewien problem, panicznie boje się krwi :( Od małego tak mam że jak widze krew to mdleje, dwa razy już mi się zdarzyło zemdleć przy pobieraniu i teraz się boje. Chodzę na badania kiedy już muszę, ale to cała procedura jest :P Zaraz po pobraniu na leżankę mnie kładą bo odpływam, a żeby wrócić do domu to dopiero wyzwanie. Poczekam i zobacze co z tego wyjdzie. Ale dziękuję za pocieszenie, że jednak cykl nie musi być stracony :*

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Jestem tu nowa, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie jeszcze do swojego grona. Od jakiegoś czasu podglądam wątki na forum ale jakoś nie mogłam się odważyć żeby napisać aż do dziś :) Mam 22 lata i dopiero rozpoczynamy z mężem starania o dzieciątko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 18:57

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witaj Duśka :)

Duśka;) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy witamy. Z nami razniej i weselej :D

Duśka;) lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Z chęcią bym zbadała, ale mam pewien problem, panicznie boje się krwi :( Od małego tak mam że jak widze krew to mdleje, dwa razy już mi się zdarzyło zemdleć przy pobieraniu i teraz się boje. Chodzę na badania kiedy już muszę, ale to cała procedura jest :P Zaraz po pobraniu na leżankę mnie kładą bo odpływam, a żeby wrócić do domu to dopiero wyzwanie. Poczekam i zobacze co z tego wyjdzie. Ale dziękuję za pocieszenie, że jednak cykl nie musi być stracony :*
    Margaretka ja też nie biorę dosłownie tego wykresu OF... moje wieloletnie obserwacje jakby nie do końca zgadzały się z tym co tutaj pokazuje wykres.. mi w ogóle nie wyznaczył jeszcze owulacji... a dziś 21 dc ..

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Duśka ;)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że jednak coś z niego wyjdzie. Dziękuje Wam dziewczynki, umiecie podnieść na duchu :*

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za życzliwe przywitanie ;) Nie tylko raźniej i weselej ale też o wiele spokojniej ;) Po wnikliwej lekturze dowiedziałam się, że zamartwiałam się sprawami, którymi nie powinnam się wogóle przejmować :)

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • agatali Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W... Odnośnie jeszcze tej fajnej rodziny która cię tak oburzyla. Ja niestety widuje takie obrazki często. Natomiast jeden przypadek dotyczy mojej znajomych. Mają 6 dzieci.niestety jedno jest tylko jej męża. Istna patologia. Najstarsze w zeszłym roku było u komunii a najmłodsze ma 3 latka. Ta właśnie 3latka gdy mnie poznała w dupie miała swoją własną matkę. Ona potrafiła nocować u mnie na cały weekend, a gdy miała iść do domu to była masakra. Jak matka po nią przyszła i chciała ja zabrać do domu to młoda wzięła i podrapala ja po twarzy i wpadła w histerie żeby jej tylko nie zabierać. Usunelam się na jakiś czas ale to i tak nic nie pomogło. Pół roku jej nie widziałam a gdy mnie zobaczyła na ulicy to biegła do mnie nie patrząc czy coś jedzie. I gdzie tu sprawiedliwość. Matka tylko bierze pieniądze z opieki resztę ma w dupie. Nie obchodzi jej czy dzieciaki coś zjedzą normalnego czy też tylko chleb z dżemem przez cały dzień. Jednym słowem żal wszystkiego

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ