X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • 91patka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy :D

Sylwia91 lubi tę wiadomość

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • agatali Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Wiecie co.. Szlag mnie trafia..

Dzisiaj pojechałam do sklepu no i paczę i widzę dziewczynę z wózkiem.. Zwracam uwagę bo wózek brudny że szok.. No rozumiem Tośka wózek też nie zawsze był czysty ale to co właśnie widziałam było dużo gorsze. Dziecko wiek ok 2 lat. Ale to nic. Laska stoi tyłem.. Ciuchy brudne masakra jakaś.. Stoi przy kasie odwraca się... Zaawansowana ciąża.. No nie wierzę. Wychodzi naładowana torbami. Ja za nią.. Patrzę a przed sklepem stoi chłopaczek z drugim wózkiem i czeka na nią... W drugim wózku dziecko ok rok młodsze od pierwszego... Ręce i nogi opadają. Dlaczego takim ludziom się udaje a nam nie??...
    Sory musiałam się czepic..

Takich przypadków jest więcej, nie tylko TY zwracasz na takie rzeczy uwagę

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
  • agatali Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie jest to sprawiedliwe :-(

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh.. mało co jest w życiu sprawiedliwe niestety...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pamięci dziewczynki..

Jutro idę na betę.. No jadę przed 7 rano i mówię to już teraz bo jutro mam tak napięty dzień że będę dostępna dopiero ok 10...11 bo jeszcze o 10 jestem umówiona z księgową i nie wiem ile mi tam zejdzie.A wynik pewnie będzie ok 14 a że mąż jedzie na zlecenie to muszę na pieszo i po drodze dziecia z przedszkola odbieram.. Tak mówię na zapas żebyście się nie stresiły.. ;)

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa, a Ty nie masz za niskiego cisnienia ze wzgledu na taka duza gestosc krwi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Za pamięci dziewczynki..

Jutro idę na betę.. No jadę przed 7 rano i mówię to już teraz bo jutro mam tak napięty dzień że będę dostępna dopiero ok 10...11 bo jeszcze o 10 jestem umówiona z księgową i nie wiem ile mi tam zejdzie.A wynik pewnie będzie ok 14 a że mąż jedzie na zlecenie to muszę na pieszo i po drodze dziecia z przedszkola odbieram.. Tak mówię na zapas żebyście się nie stresiły.. ;)

Dzieki dzieki :D

No wiesz my jak my. Ale zebys Ty jutro ducha nie wyzionela ze stresu. Dobrze ze masz jutro duzo zajec, czas szybko minie od testu do wyniku :D

Trzymam kciuki :)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Gaduaaa, a Ty nie masz za niskiego cisnienia ze wzgledu na taka duza gestosc krwi?
    nie mam pojęcia.. dziś mi mierzyła przed pobraniem krwi i było w normie 120/74 więc ja już sama głupia jestem ...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Dzieki dzieki :D

No wiesz my jak my. Ale zebys Ty jutro ducha nie wyzionela ze stresu. Dobrze ze masz jutro duzo zajec, czas szybko minie od testu do wyniku :D

Trzymam kciuki :)

Postaram się..

Mąż nie wie o moich planach. I mówię mu że mam przerąbane bo taka pogoda a on auto zabiera a tu dziecko z przedszkola trza odebrać. Na co on.. A zadzwoń do mojego brata odbierze swoim autem Tośka...

Nie no poradzę sobie... (no szpital gdzie robię badania jest obok przedszkola.. He he)

agatali, Tissaia lubią tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki. Mam problem z moim wykresem. Wychodzi na to że mam cykl bezowulacyjny :( Na początku OF wyznaczył mi owu na 12dc, potem 13dc, a potem znowu 12dc. A dzisiaj całkiem usuną owulke. Wiem że to przez moją dzisiejszą tempke, ale czy jest jakaś szansa że jednak owulka była? Czy ta niska tempka może być z powodu przemęczenia i niewysypiania się od paru dni? Pomóżcie, bo zwariuje. Dzisiaj mam totalną załamke :(

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MargaretKa ja bym ten wykres traktowała z przymrużeniem oka bo ja miałam monitoring który potwierdził że ovu była a wykres mi przerywane linie zrobił.. Jak możesz zbadaj Progesteron 7 dni przed @ to będziesz wiedziała czy ovu była..

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chęcią bym zbadała, ale mam pewien problem, panicznie boje się krwi :( Od małego tak mam że jak widze krew to mdleje, dwa razy już mi się zdarzyło zemdleć przy pobieraniu i teraz się boje. Chodzę na badania kiedy już muszę, ale to cała procedura jest :P Zaraz po pobraniu na leżankę mnie kładą bo odpływam, a żeby wrócić do domu to dopiero wyzwanie. Poczekam i zobacze co z tego wyjdzie. Ale dziękuję za pocieszenie, że jednak cykl nie musi być stracony :*

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Jestem tu nowa, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie jeszcze do swojego grona. Od jakiegoś czasu podglądam wątki na forum ale jakoś nie mogłam się odważyć żeby napisać aż do dziś :) Mam 22 lata i dopiero rozpoczynamy z mężem starania o dzieciątko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 18:57

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witaj Duśka :)

Duśka;) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy witamy. Z nami razniej i weselej :D

Duśka;) lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka89 wrote:
    Z chęcią bym zbadała, ale mam pewien problem, panicznie boje się krwi :( Od małego tak mam że jak widze krew to mdleje, dwa razy już mi się zdarzyło zemdleć przy pobieraniu i teraz się boje. Chodzę na badania kiedy już muszę, ale to cała procedura jest :P Zaraz po pobraniu na leżankę mnie kładą bo odpływam, a żeby wrócić do domu to dopiero wyzwanie. Poczekam i zobacze co z tego wyjdzie. Ale dziękuję za pocieszenie, że jednak cykl nie musi być stracony :*
    Margaretka ja też nie biorę dosłownie tego wykresu OF... moje wieloletnie obserwacje jakby nie do końca zgadzały się z tym co tutaj pokazuje wykres.. mi w ogóle nie wyznaczył jeszcze owulacji... a dziś 21 dc ..

Margaretka89 lubi tę wiadomość

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Duśka ;)

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że jednak coś z niego wyjdzie. Dziękuje Wam dziewczynki, umiecie podnieść na duchu :*

• Duśka;) Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za życzliwe przywitanie ;) Nie tylko raźniej i weselej ale też o wiele spokojniej ;) Po wnikliwej lekturze dowiedziałam się, że zamartwiałam się sprawami, którymi nie powinnam się wogóle przejmować :)

Olgierd 04.12.16 - 55cm i 3865g <3
    24.01.2017r - 5500g i 60 cm <3
    07.02.2017r.- 5800g i 62cm XD
    04.03.2017r. - 6300g i 67cm :P
    21.03.17 6600g i 70cm XD
    07.04.17 7kg i 71cm <3 09.05.17- 8kg i 73cm :D
    relgg7rfs0712hy9.png
  • agatali Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W... Odnośnie jeszcze tej fajnej rodziny która cię tak oburzyla. Ja niestety widuje takie obrazki często. Natomiast jeden przypadek dotyczy mojej znajomych. Mają 6 dzieci.niestety jedno jest tylko jej męża. Istna patologia. Najstarsze w zeszłym roku było u komunii a najmłodsze ma 3 latka. Ta właśnie 3latka gdy mnie poznała w dupie miała swoją własną matkę. Ona potrafiła nocować u mnie na cały weekend, a gdy miała iść do domu to była masakra. Jak matka po nią przyszła i chciała ja zabrać do domu to młoda wzięła i podrapala ja po twarzy i wpadła w histerie żeby jej tylko nie zabierać. Usunelam się na jakiś czas ale to i tak nic nie pomogło. Pół roku jej nie widziałam a gdy mnie zobaczyła na ulicy to biegła do mnie nie patrząc czy coś jedzie. I gdzie tu sprawiedliwość. Matka tylko bierze pieniądze z opieki resztę ma w dupie. Nie obchodzi jej czy dzieciaki coś zjedzą normalnego czy też tylko chleb z dżemem przez cały dzień. Jednym słowem żal wszystkiego

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ