Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
agatali wrote:W... Odnośnie jeszcze tej fajnej rodziny która cię tak oburzyla. Ja niestety widuje takie obrazki często. Natomiast jeden przypadek dotyczy mojej znajomych. Mają 6 dzieci.niestety jedno jest tylko jej męża. Istna patologia. Najstarsze w zeszłym roku było u komunii a najmłodsze ma 3 latka. Ta właśnie 3latka gdy mnie poznała w dupie miała swoją własną matkę. Ona potrafiła nocować u mnie na cały weekend, a gdy miała iść do domu to była masakra. Jak matka po nią przyszła i chciała ja zabrać do domu to młoda wzięła i podrapala ja po twarzy i wpadła w histerie żeby jej tylko nie zabierać. Usunelam się na jakiś czas ale to i tak nic nie pomogło. Pół roku jej nie widziałam a gdy mnie zobaczyła na ulicy to biegła do mnie nie patrząc czy coś jedzie. I gdzie tu sprawiedliwość. Matka tylko bierze pieniądze z opieki resztę ma w dupie. Nie obchodzi jej czy dzieciaki coś zjedzą normalnego czy też tylko chleb z dżemem przez cały dzień. Jednym słowem żal wszystkiego
Oj Dziewczyny.. Myślę, że wiele z nas zna choć jeden przykład "takiej" rodziny.. i wtedy zawsze nasuwa mi się pytanie, dlaczego ja tak bardzo chcę, chce dać temu dziecku wszystko, zamartwiam się, badam, a znajdą się takie które rach ciach i se machną 4 dzieci w ciągu kilku lat.. Masakra..początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
nick nieaktualnyWitam Dusia serdecznie u nas bardzo sympatycznie
Sylwia91 wrote:I ja witam nową koleżankę
Waldi mnie za to czas leci jak szalony w tym tygodniu ale to na plus bo za dwa tygodnie mam wizytę u gin. Mam nadzieję że zleci oby tylko serduszko biło ;(
Sylwuś kochana nie martw się niczym jest na pewno superaśno!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 20:05
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny i witam nowa kolezanke
Przepraszam ze sie dzis nie udzielalam ale caly dzień przelezalam.okazalo sie ze mam zapalenie miesni w nogach:(( dostalam jakas masc i odpoczywam. Jutro czeka mnie endrokrynolog i dowiem sie jak sie ma moje tsh.
-
KlaudyŚ wrote:Hej dziewczyny i witam nowa kolezanke
Przepraszam ze sie dzis nie udzielalam ale caly dzień przelezalam.okazalo sie ze mam zapalenie miesni w nogach:(( dostalam jakas masc i odpoczywam. Jutro czeka mnie endrokrynolog i dowiem sie jak sie ma moje tsh.Fabian Cyprian Tymuś -
Witam wieczornie.
Ja w końcu zaczynam wracać do żywych. Nadal mocno przemęczona ale chyba będzie lepiej.
Co do dzisiejszych waszych rozważań, to okrutnie nieznosze gadania ze a tacy to sobie pykna czwórkę w ciagu kilku lat. Nie wiem dlaczego w ludziach nadal panuje przekonanie ze wielodzietność to patologia. Stawianie znaku rowna sie miedzy tymi dwoma słowami jest tak częste ze aż boli.
jak dla mnie naprawde te dwa słowa i powinny być juz dawno rozdzielone.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 21:24
-
Hej dziewczynki! Wlasnie nadrobilam posty z calego dnia...
Mialam dzis tyle na glowie... Nie zamulam, ide sie kapac, czytac do wyra i spac
Buzka i do jutra.
8dc - w oczekiwaniu na owulke33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
ICSI: za 1 razem udane
-
nick nieaktualnyeveli_na wrote:Witam wieczornie.
Ja w końcu zaczynam wracać do żywych. Nadal mocno przemęczona ale chyba będzie lepiej.
Co do dzisiejszych waszych rozważań, to okrutnie nieznosze gadania ze a tacy to sobie pykna czwórkę w ciagu kilku lat. Nie wiem dlaczego w ludziach nadal panuje przekonanie ze wielodzietność to patologia. Stawianie znaku rowna sie miedzy tymi dwoma słowami jest tak częste ze aż boli.
jak dla mnie naprawde te dwa słowa i powinny być juz dawno rozdzielone.
Ale tu nikt nie mówi że wszyscy którzy mają wiele dzieci to patologia.
Chodzi o to że patologiczne rodziny, np alkoholicy, czy po prostu lenie i nieroby co żyją tylko i wyłącznie z zasiłków, bo do pracy im się nie chce pójść,natrzaskaja sobie dzieci na potęgę nie zastanawiając się jak im zapewnić godne życie. -
Tissaia poważnie wierzysz w to co piszesz ? To juz niente czasy kiedy za zasilki utrzymasz rodzine. Nie w pl. A przepraszam jak wejdzie 500+ to utrzyma i owszem. Patole juz tak nie szaleją z dziecmi bo zysk z nich niewielki cóż to jest niecale 100zl na dziecko? Kropla w morzu.
I jeszcze jedno jest patologia i jest bieda nie każdy biedny jest patologiczny. A to tez szybciutko ludzie lacza bo jak bieda to na pewno zle się dzieje, a często te dzieci sa bardziej zadbane i lepiej kochane niż te co maja milon pincet. Nie oceniajmy bo nie siedzimy w skórze tych ludzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 21:39
91patka91 lubi tę wiadomość
-
eveli_na wrote:Tissaia poważnie wierzysz w to co piszesz ? To juz niente czasy kiedy za zasilki utrzymasz rodzine. Nie w pl. A przepraszam jak wejdzie 500+ to utrzyma i owszem. Patole juz tak nie szaleją z dziecmi bo zysk z nich niewielki cóż to jest niecale 100zl na dziecko? Kropla w morzu.
I jeszcze jedno jest patologia i jest bieda nie każdy biedny jest patologiczny. A to tez szybciutko ludzie lacza bo jak bieda to na pewno zle się dzieje, a często te dzieci sa bardziej zadbane i lepiej kochane niż te co maja milon pincet. Nie oceniajmy bo nie siedzimy w skórze tych ludzi.
u mnie dokladnie jest taki przypadek a watpie zeby ojciec placil alimenty chyba ze z funduszu kobie ta wg nie pracuje mieszkanie od miasta a kasy tak jak pisalam zmywarka dobra ale zachcialo jej sie nowej a mi chciala sprzedac ta stara to skad by miala gdyby nie tyle dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 21:46