X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Caro Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatali wrote:
    W... Odnośnie jeszcze tej fajnej rodziny która cię tak oburzyla. Ja niestety widuje takie obrazki często. Natomiast jeden przypadek dotyczy mojej znajomych. Mają 6 dzieci.niestety jedno jest tylko jej męża. Istna patologia. Najstarsze w zeszłym roku było u komunii a najmłodsze ma 3 latka. Ta właśnie 3latka gdy mnie poznała w dupie miała swoją własną matkę. Ona potrafiła nocować u mnie na cały weekend, a gdy miała iść do domu to była masakra. Jak matka po nią przyszła i chciała ja zabrać do domu to młoda wzięła i podrapala ja po twarzy i wpadła w histerie żeby jej tylko nie zabierać. Usunelam się na jakiś czas ale to i tak nic nie pomogło. Pół roku jej nie widziałam a gdy mnie zobaczyła na ulicy to biegła do mnie nie patrząc czy coś jedzie. I gdzie tu sprawiedliwość. Matka tylko bierze pieniądze z opieki resztę ma w dupie. Nie obchodzi jej czy dzieciaki coś zjedzą normalnego czy też tylko chleb z dżemem przez cały dzień. Jednym słowem żal wszystkiego

Oj Dziewczyny.. Myślę, że wiele z nas zna choć jeden przykład "takiej" rodziny.. i wtedy zawsze nasuwa mi się pytanie, dlaczego ja tak bardzo chcę, chce dać temu dziecku wszystko, zamartwiam się, badam, a znajdą się takie które rach ciach i se machną 4 dzieci w ciągu kilku lat.. Masakra..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duśka witamy serdecznie i życzymy żebyś się dobrze z nami czuła ;)

Ale mi się wieczór dłuży.....

Duśka;) lubi tę wiadomość

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam nową koleżankę ;)

Waldi mnie za to czas leci jak szalony w tym tygodniu :( ale to na plus bo za dwa tygodnie mam wizytę u gin. Mam nadzieję że zleci :/ oby tylko serduszko biło ;(

Duśka;), WaldhauzerM, Tissaia lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dusia serdecznie u nas bardzo sympatycznie :)

Sylwia91 wrote:
    I ja witam nową koleżankę ;)

Waldi mnie za to czas leci jak szalony w tym tygodniu :( ale to na plus bo za dwa tygodnie mam wizytę u gin. Mam nadzieję że zleci :/ oby tylko serduszko biło ;(

Sylwuś kochana nie martw się niczym jest na pewno superaśno! <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 20:05

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) i witam nowa kolezanke
    Przepraszam ze sie dzis nie udzielalam ale caly dzień przelezalam.okazalo sie ze mam zapalenie miesni w nogach:(( dostalam jakas masc i odpoczywam. Jutro czeka mnie endrokrynolog i dowiem sie jak sie ma moje tsh.

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję bo już sobie wózek upatrzyłam :P idę odpoczywać kochane bo mnie mdłości męczą...

Karolina2787, Caro lubią tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mam nadzieję bo już sobie wózek upatrzyłam :P idę odpoczywać kochane bo mnie mdłości męczą...

Kochana będzie dobrze musi być..

Pokażesz nam fasolka swojego??

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Hej dziewczyny :) i witam nowa kolezanke
    Przepraszam ze sie dzis nie udzielalam ale caly dzień przelezalam.okazalo sie ze mam zapalenie miesni w nogach:(( dostalam jakas masc i odpoczywam. Jutro czeka mnie endrokrynolog i dowiem sie jak sie ma moje tsh.
    O kurczaki to też masz ciekawie.. Trzymam kciuki za tsh :) daj znać jutron

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam :) ale sie boje ze mi do gory za duzo poszlo albo za bardzo spadlo

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Dam :) ale sie boje ze mi do gory za duzo poszlo albo za bardzo spadlo
    A jakie miałaś ostatnio? Ja dziś badalam.. Tsh i ft 4

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Kochana będzie dobrze musi być..

Pokażesz nam fasolka swojego??
    Pokażę jak mi da zdj :)

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    A jakie miałaś ostatnio? Ja dziś badalam.. Tsh i ft 4

3,49 albo 3,14 nie powiem ci dokladnie bo gdzies zapodzialam wyniki:)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie.

Ja w końcu zaczynam wracać do żywych. Nadal mocno przemęczona ale chyba będzie lepiej.

Co do dzisiejszych waszych rozważań, to okrutnie nieznosze gadania ze a tacy to sobie pykna czwórkę w ciagu kilku lat. Nie wiem dlaczego w ludziach nadal panuje przekonanie ze wielodzietność to patologia. Stawianie znaku rowna sie miedzy tymi dwoma słowami jest tak częste ze aż boli.

jak dla mnie naprawde te dwa słowa i powinny być juz dawno rozdzielone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 21:24

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    3,49 albo 3,14 nie powiem ci dokladnie bo gdzies zapodzialam wyniki:)
    I co bierzesz? I ile?

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euthyrox 25 codzienie rano 30 min przed posilkiem

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Wlasnie nadrobilam posty z calego dnia...
    Mialam dzis tyle na glowie... Nie zamulam, ide sie kapac, czytac do wyra i spac :)
    Buzka i do jutra.

8dc - w oczekiwaniu na owulke :)

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Witam wieczornie.

Ja w końcu zaczynam wracać do żywych. Nadal mocno przemęczona ale chyba będzie lepiej.

Co do dzisiejszych waszych rozważań, to okrutnie nieznosze gadania ze a tacy to sobie pykna czwórkę w ciagu kilku lat. Nie wiem dlaczego w ludziach nadal panuje przekonanie ze wielodzietność to patologia. Stawianie znaku rowna sie miedzy tymi dwoma słowami jest tak częste ze aż boli.

jak dla mnie naprawde te dwa słowa i powinny być juz dawno rozdzielone.

Ale tu nikt nie mówi że wszyscy którzy mają wiele dzieci to patologia.
    Chodzi o to że patologiczne rodziny, np alkoholicy, czy po prostu lenie i nieroby co żyją tylko i wyłącznie z zasiłków, bo do pracy im się nie chce pójść,natrzaskaja sobie dzieci na potęgę nie zastanawiając się jak im zapewnić godne życie.

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia poważnie wierzysz w to co piszesz ? To juz niente czasy kiedy za zasilki utrzymasz rodzine. Nie w pl. A przepraszam jak wejdzie 500+ to utrzyma i owszem. Patole juz tak nie szaleją z dziecmi bo zysk z nich niewielki cóż to jest niecale 100zl na dziecko? Kropla w morzu.

I jeszcze jedno jest patologia i jest bieda nie każdy biedny jest patologiczny. A to tez szybciutko ludzie lacza bo jak bieda to na pewno zle się dzieje, a często te dzieci sa bardziej zadbane i lepiej kochane niż te co maja milon pincet. Nie oceniajmy bo nie siedzimy w skórze tych ludzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 21:39

91patka91 lubi tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • 91patka91 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveli_na wrote:
    Tissaia poważnie wierzysz w to co piszesz ? To juz niente czasy kiedy za zasilki utrzymasz rodzine. Nie w pl. A przepraszam jak wejdzie 500+ to utrzyma i owszem. Patole juz tak nie szaleją z dziecmi bo zysk z nich niewielki cóż to jest niecale 100zl na dziecko? Kropla w morzu.

I jeszcze jedno jest patologia i jest bieda nie każdy biedny jest patologiczny. A to tez szybciutko ludzie lacza bo jak bieda to na pewno zle się dzieje, a często te dzieci sa bardziej zadbane i lepiej kochane niż te co maja milon pincet. Nie oceniajmy bo nie siedzimy w skórze tych ludzi.

u mnie dokladnie jest taki przypadek a watpie zeby ojciec placil alimenty chyba ze z funduszu kobie ta wg nie pracuje mieszkanie od miasta a kasy tak jak pisalam zmywarka dobra ale zachcialo jej sie nowej a mi chciala sprzedac ta stara to skad by miala gdyby nie tyle dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 21:46

d4j5vd4ky97hgvg9.png
    022644301f72ad2b949e1baea856b9b1.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ponownie... Chyba dzisiaj pójdę wcześniej spać.. Normalnie święto.

‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ