X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no malutka.. Mikro nawet.

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Z pudełka wyjęłam Ale nie odpakowalam z tej folii na szczęście.

Co do grudek to ja czasem mam dużo malutkich grudek w sluzie.
    A duża ta Twoja grudka? :)

Brawo Ty ;)

Jestem z Ciebie dumna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Brawo Ty ;)

Jestem z Ciebie dumna.

Dziękuję.

A jaka ja z siebie dumna byłam jak test wrócił nienaruszony do pudełka i na dno szuflady :D

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wierzę..

• Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldziu życzę powodzenia w jutrzejszej becie :* Trzymam mocno kciuki <3 Daj znać co i jak :)

Tissaia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi a Ty nie miałaś przypadkiem iść spać wcześniej? ;)

• Ewelina17007 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny co powiecie o mojej temperaturze , wczoraj zrobiłam test owulacyjny tak ok 17 i wyszedł negatywny dziś rano już pozytywny kiedy mogę spodziewać się owulacji?

Ewelina
  • Caro Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina17007 wrote:
    Witam dziewczyny co powiecie o mojej temperaturze , wczoraj zrobiłam test owulacyjny tak ok 17 i wyszedł negatywny dziś rano już pozytywny kiedy mogę spodziewać się owulacji?

Jeżeli faktycznie wyszedł Ci pozytywny to właściwie owulacji możesz spodziewać się w ciągu najbliższych 24 - 36 h. Tak jest napisane na opakowaniu moich testów. Ale obserwuj też siebie, bo to też daje dużo. Ja od momentu kiedy wyjdzie mi test pozytywny robie go potem codziennie, aż do momentu kiedy ta druga kreska znowu będzie jaśniejsza. Zdarza się, że u mnie testy pozytywnie wychodzą przez 4 dni ;-)

Ewelina17007, Kasia1987 lubią tę wiadomość

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)

Wysłany: 3 marca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Jeżeli faktycznie wyszedł Ci pozytywny to właściwie owulacji możesz spodziewać się w ciągu najbliższych 24 - 36 h. Tak jest napisane na opakowaniu moich testów. Ale obserwuj też siebie, bo to też daje dużo. Ja od momentu kiedy wyjdzie mi test pozytywny robie go potem codziennie, aż do momentu kiedy ta druga kreska znowu będzie jaśniejsza. Zdarza się, że u mnie testy pozytywnie wychodzą przez 4 dni ;-)
    tak wyszedł nawet ta druga kreska co zawsze wychodziła jaśniejsza dzisiaj wyszła ciemniejsza od tej pierwszej, poza tym czuje ból w prawym jajniku, boje się żeby nie przegapić tej najważniejszej chwili.

Ewelina
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was..

Dziś temp spadła i to dość mocno więc chyba nic z tego ale beta zrobiona.. Po 14 wynik.

Ewelina17007 lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina17007 wrote:
    tak wyszedł nawet ta druga kreska co zawsze wychodziła jaśniejsza dzisiaj wyszła ciemniejsza od tej pierwszej, poza tym czuje ból w prawym jajniku, boje się żeby nie przegapić tej najważniejszej chwili.

To ja czytałam że jak wychodzi taki test jak piszesz to ovu może być w każdej chwili..

Wysłany: 3 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam że dzisiaj ta druga kreska byłam bardziej czerwona niż ta pierwsza co zawsze było odwrotne.

Ewelina
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa powiem wam moją historie w tamtym roku czyli 15 mają 2015 roku urodziłam martwą córeczkę w 31 tygodniu ciąży.Mysle ze to się stało przez to ze na początku ciąży chorowałam na zapalenie płuc i miałam przez tydzień wysoka gorączkę która obniżyła wiec tak mała miała 330g stwierdzono u niej małowodzie powiększone serce brak robaka móżdżku roszczep kręgosłupa oraz hipotrofie płodu. Po tym wszystkim zrobiłam z mężem kariotyp wyszedł pozytywny ale robiłam tez takie badania:
    Mutacja G20210A w genie protrombiny pisze nie wykryto
    Mutacja Leiden G1691A nie wykryto
    Mutacje C677T A1298C w ginie reduktory metylenotetrahydrofolianowej MTHFR mutacja homozygotyczna.
    Wiecie co byłam w poradni genetycznej i pani doktor zalecił mi zwiększenie kwasu foliowego na 5mg i powiem wam zaszłam pół roku od tego dokładnie 9 lutego 2016 zmarla kolejna córeczka  zatrzymanie serduszka niestety nie znam przyczyny powiedzcie mi to ze mam tą mutacje i takie wyniki to znaczy ze nie będę mogła mieć dziecka zdrowego tylko same poronienia?
    Juz sama nie wiem co myśleć i robić pomocy ; (

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22..Współczuję przeżyć.. Jeśli pierwsze dziecko zmarło z powodu wad powstałych w wyniku Twojego zapalenia płuc to drugie już powinno być zdrowe.. No chyba że tak jak piszesz przez tą mutacje.. Ja się nie znam więc nie pomogę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ewelina, tak jak pisze Waldi i Caro, owulacja może być dziś, jutro a nawet i pojutrze. Więc dobrze by było jakby Twój partner/mąż był w tym czasie pod ręką :D

Aga, bardzo mi przykro. Szczerze to ja nic nie doradze Ci bo kompletnie nie zam się w tych tematach. Mam nadzieję że znajdziecie rozwiązanie i w końcu urodzi wam się zdrowe śliczne dzieciątko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi czekamy na wyniki :D
    Jak samopoczucie?

Wysłany: 3 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    To ja czytałam że jak wychodzi taki test jak piszesz to ovu może być w każdej chwili..
    czyli jak ta druga kreska jes mocniejsza od tej pierwszej?

Ewelina

Wysłany: 3 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :)

Ewelina
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 - Bardzo Ci współczuję :( Musiałaś horror przechodzić :(

Wczoraj jeszcze raz rozmawiałam z moim chłopem o tej całej sytuacji. Wyjaśniliśmy sobie to i owo i daruje mu ten miesiąc, bo widzę, że chłopczyna jest mega padnięta, więc domyślam się, że i niewiele mógłby zdziałać. Miesiąc mnie nie zbawi, a jemu mam nadzieję pomoże w regeneracji. Dzisiaj do roboty zaspał mimo, że budzik go budził 5 razy, ja też go szturchałam by wstał, i nic to nie dało... Wyraźnie widać, że ledwo biedaczek funkcjonuje.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wkoncu 14dc wykrylo mi owulke i znow ominelam :( serduszkowania nie bylo

Tissaia lubi tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ