X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któras z Was miewa długie i obfite miesiączki? ja tak miałam dawno temu, potem od kiedy brałam luteine fajnie mi sie skróciły, a teraz 7 dzień a 5 dosłownie leci ze mnie....masakra....

gin dopiero w pon, żałuje że sie na dzis nie umówiłam choc jak taka krwawiąca bym poszła z drugiej strony.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:40

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No właśnie temp mi spadła więc pozbyłam się nadziei..

A Tobie współczuję..

Waldi, no jest spadek.. Ale może jakoś kijowo zmierzyłas?

No nic, beta prawdę Ci powie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita, a kiedy odstawilas luteine? Może przez odstawienie tak masz...

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trwaly zawsze tyle. Ale w tym cyklu o dziwo trwala 4 dni

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Allmita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Allmita, a kiedy odstawilas luteine? Może przez odstawienie tak masz...

znaczy przestałam brac we wtorek tydz temu...brałam długo bo 12 dni(wg nowych zalecen giny,miałam brac 11 ale myślałam że ciąża i wzięłam jeszcze jedną..;) )

wczesniej brałam krócej bo najdłużej chyba 9 dni.....ale żeby to przez to?
    przecież mi się całe endo złuszczy..;) co ona tam zobaczy w pon..?
    i nie czuje żeby to koniec był jakis-nie zmniejsza się to krwawienie...ostatnio tak miałam chyba jako nastolatka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna sprawa z tym Allmita, dobrze że w pon idziesz do lekarza. Wybada i znajdzie przyczynę, mam nadzieję. Może to rozstroj hormonów jakiś.

Ja też pamiętam, że jako nastolatka miałam silne krwawienia. Ale wtedy to było na pewno przez zmiany hormonalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 10:56

• agatali Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No właśnie temp mi spadła więc pozbyłam się nadziei..

A Tobie współczuję..

W... bedzie dobrze. trzymam kciukasy, pomimo iż robię w pracy ciasteczka :)

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
  • agatali Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    czy któras z Was miewa długie i obfite miesiączki? ja tak miałam dawno temu, potem od kiedy brałam luteine fajnie mi sie skróciły, a teraz 7 dzień a 5 dosłownie leci ze mnie....masakra....

gin dopiero w pon, żałuje że sie na dzis nie umówiłam choc jak taka krwawiąca bym poszła z drugiej strony.....

ja zawsze miałam obfite i długie aż do 8dni, gdy szlam do gin to mówiła mi ze jak urodzę to się to zmieni. zmieniło się dopiero teraz gdy zmieniłam gin i zaczęłam brać kwas foliowy i ovarin

Daj każdemu dniu
    Szanse stania się
    Najpiękniejszym w całym
    Twoim życiu
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam takie długie ale juz dawno tak nie miałam, więc teraz radośnie oznajmiłam to gince na pierwszej wizycie-a tu klops i teraz taki mega okres....
    kw foliowy oczywiście biorę, biore tez wit B6,Mg,D3 ale nie sądzę żeby to miało cos pogorszyć-wręcz przeciwnie...
    zobaczę co mi w pon powie-mam nadzieję że dotrwam i się nie wykrwawie...;)

ovarin to na jajeczek wzrost?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:09

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Waldi, no jest spadek.. Ale może jakoś kijowo zmierzyłas?

No nic, beta prawdę Ci powie :D

Już wczoraj wieczorem była niska..

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    ja miałam takie długie ale juz dawno tak nie miałam, więc teraz radośnie oznajmiłam to gince na pierwszej wizycie-a tu klops i teraz taki mega okres....
    kw foliowy oczywiście biorę, biore tez wit B6,Mg,D3 ale nie sądzę żeby to miało cos pogorszyć-wręcz przeciwnie...
    zobaczę co mi w pon powie-mam nadzieję że dotrwam i się nie wykrwawie...;)

ovarin to na jajeczek wzrost?

Kochana ja też jako nastolatka miałam takie @ a po latach wyszło że endometrioze mam.. Od 14 roku życia na hormonach anemia i te sprawy.. Więc wiem jakie to uciążliwe...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatali wrote:
    W... bedzie dobrze. trzymam kciukasy, pomimo iż robię w pracy ciasteczka :)

To Ty jesteś Pani ciasteczkowa??

agatali lubi tę wiadomość

• Allmita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Kochana ja też jako nastolatka miałam takie @ a po latach wyszło że endometrioze mam.. Od 14 roku życia na hormonach anemia i te sprawy.. Więc wiem jakie to uciążliwe...

juz kiedys podejrzewałam że mam endometriozę(podobnie jak wiele innych chorób,wiec mam nadzieje że to tylko moja hipochondria..;) )- miesiaczki mam coraz bardziej bolesne,ale własciwie nigdy nie miałam lightowych...zawsze jeden dzień boli- choc w tym cyklu nieco dłużej...

jak u Ciebie objawiło sie to endo poza obfitymi i bolesnymi @? wiem że to choroba trudna do zdiagnozowania...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie temp wywalilo w kosmos za to. Pierwszy raz mam taką. Rekord to jest u mnie.
    Ale nie sugeruję się bo niejedną już wykres OF zawiódł...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    juz kiedys podejrzewałam że mam endometriozę(podobnie jak wiele innych chorób,wiec mam nadzieje że to tylko moja hipochondria..;) )- miesiaczki mam coraz bardziej bolesne,ale własciwie nigdy nie miałam lightowych...zawsze jeden dzień boli- choc w tym cyklu nieco dłużej...

jak u Ciebie objawiło sie to endo poza obfitymi i bolesnymi @? wiem że to choroba trudna do zdiagnozowania...

U mnie droga była długa.. Zaczęło się w gimnazjum. Koleżanka miała ból w Podbrzuszu.. Poszła do lekarza okazało się że ma torbiel na jajniku.. Ja miałam bardzo obfite @ i poza nią też mnie bolało.. Na własną rękę poszłam do ogólnego i dostałam skierowanie do Gina. Jak powiedziałam mamie że mam skierowanie to mało mnie nie zabiła...Bo nie zapytała a zaczęła swoje myśleć.. Zrobiłam badania krwi i poszłam. Okazało się że mam torbiel na jajniku i ostrą anemię. Byłam leczona farmakologicznie. Potem było niby ok. Jakieś 2 może 3 lata był spokój. Jak miałam już swojego faceta pamiętam jak co roku pojechałam na wieś na wykopki... Kilka dni później nie mogłam się z bólu pozbierać.. W końcu poszłam do lekarza. Okazało się że mam torbiel która wyglądała na czekoladową i była bardzo duża i trzeba było laparoskopii. Podczas zabiegu okazało się że to jednak endometrioza... Heh. Ciężkie z tym życie ale co zrobić..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    A mnie temp wywalilo w kosmos za to. Pierwszy raz mam taką. Rekord to jest u mnie.
    Ale nie sugeruję się bo niejedną już wykres OF zawiódł...

Wykres wykresem ale temp nie zawodzi... A może jednak pykło co?? Ja jak takie plamienic przed @ miałam to nigdy mi tak temp nie podskoczyła..

• Allmita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli z tego co rozumiem to bolało Cie rowniez poza miesiączką? takie napady boleści czy jak?
    endo bardzo przeszkadza w zajściu? jak to właściwie jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Wykres wykresem ale temp nie zawodzi... A może jednak pykło co?? Ja jak takie plamienic przed @ miałam to nigdy mi tak temp nie podskoczyła..

Waldi póki co mam sceptycznie myśli. Boję się myśleć pozytywnie. Bo jak zwykle nakrece się, później będzie płacz i zgrzytanie zębów :D

Jak temp. Przez kolejne dni utrzyma się na wysokim poziomie a @ nie nadejdzie to rozwaze odpakowanie testu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 11:51

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allmita wrote:
    czyli z tego co rozumiem to bolało Cie rowniez poza miesiączką? takie napady boleści czy jak?
    endo bardzo przeszkadza w zajściu? jak to właściwie jest?

Po prostu bolały mnie jajniki.. Nie mając @.
    Po zabiegu w szpitalu dostałam materiały NT choroby.. I zlecono dalsze leczenie. I teraz tak..
    Są 3 metody leczenia
    Provera tabletki, Depo Provera zastrzyki i Danazol tabletki.
    Ta pierwsza metoda najmniej inwazyjna. Ta ostatnia jest stosowana gdy pierwsza i druga zawodzą. Leczenie jest po zabiegu zachowawcze bo chroni przed nawrotem.
    Leczenie powinno trwać nie dłużej niż pół roku bo im dłużej tym ciężej zajść w ciążę bo organizm we współpracy z lekami tworzy barierę dla kijanek.. No i zaleca się po półrocznym leczeniu zajście. Ja czekałam w sumie 4 lata. Bo chciałam wsjo po kolei. Po 2 latach wzięłam ślub a kolejne 2 lata leczyłam nawrót którego pewnie nie było tylko lekarz mnie naciągał bo po tych 2 latach leczenia poszłam do innego i okazało się że jest wszystko ok. Dostałam Danazol na 50 dni i bez problemu zaszłam... Tak to wyglądało.

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnam książki pisać normalnie he he..

‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ