X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 -koszmar, współczuję........

Waldi- jak temp spadła? No co Ty, dalej super to wygląda.

Ja- a ja nic :) 9 dc, coś moja tempka inaczej wygląda niż mies temu. Dzisiaj jakiś mały skok, myślałam, że od sob testy owu porobię, ale nie wiem czy dziś kontrolnie sobie nie zrobić...

28 lat, 3 cs

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    U mnie wkoncu 14dc wykrylo mi owulke i znow ominelam :( serduszkowania nie bylo

Klaudyś aż zajrzałam na Twoje wykresisko- nawet jeśli of wyznaczył poprawnie owulkę, to wciąż masz mega duże szanse, bo widzę, że serduszkowaliście we wszystkie wcześniejsze dni -plemniorki mogły tam spokojnie siedzieć i czekać. Po drugie, wcale nie byłabym taka pewna, czy of ma zupełną rację.

Tissaia lubi tę wiadomość

16uddqk34v2bfw3k.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wierze.ale coz zobaczymy za kilka dni

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za współczucie szkoda ze nie mogę nic więcej wiedzieć na temat tej mutacji czy ja naprawdę nie nadaje się na matkę ze jestem tak ukarana przez los ; (

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    U mnie wkoncu 14dc wykrylo mi owulke i znow ominelam :( serduszkowania nie bylo

Kasia ma rację - serduszkowaliście przed owulką i zdaje się, że zaraz po, więc nadzieja jest :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Kasia ma rację - serduszkowaliście przed owulką i zdaje się, że zaraz po, więc nadzieja jest :)

P.S Klaudyś - Moja połowica ma tak samo na imię jak Twoja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 09:05

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czołem dziewczyny
    Aga... historia ponad przeciętną... biednaś Ty... szczerze współczuję... chyba musisz trafić na dobrego lekarza który Cię poprowadzi i rozwieje wszelkie wątpliwości.. 3mam kciuki za powodzenie :)

Klaudyś wykres pierwsza klasa !! powodzenia życzę !
    Waldi kciuki nadal mocno zaciśnięte :)
    Anula wiesz czasami takie odpuszczenie daje lepsze rezultaty niż nagminne staranie :) hehe jak to powiadają nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 09:23

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do tych owulek wyznaczanych prze of to bym się mocno tym nie sugerowała. Dzisiaj pierwszy dzień poszła mi temperatura do góry to od razu wyznaczyło mi owulację na niedzielę, mimo że testy wyszły pozytywne później. I podejrzewam, że i tak mi się to jeszcze dwa razy zmieni.
    Więc nie pozostaje nam nic innego jak polegać na obserwacjach własnego ciała :) elektronikę odłóżmy na bok ;)

Kasia1987, Gaduaaa, Tissaia lubią tę wiadomość

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    Dziewczyny, co do tych owulek wyznaczanych prze of to bym się mocno tym nie sugerowała. Dzisiaj pierwszy dzień poszła mi temperatura do góry to od razu wyznaczyło mi owulację na niedzielę, mimo że testy wyszły pozytywne później. I podejrzewam, że i tak mi się to jeszcze dwa razy zmieni.
    Więc nie pozostaje nam nic innego jak polegać na obserwacjach własnego ciała :) elektronikę odłóżmy na bok ;)
    też mam takie zdanie jak Ty :) u mnie do tej pory nie pokazało owulacji a dziś 22 dc... tylko fakt że mi temp wręcz spadła wczoraj.. i dziś nieznacznie do góry...
    drugie co mi się nie podoba mały zakres w zapisie badania szyjki... i śluzu...

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:

Kozamonia ja bym u Ciebie pomyślała, że dopiero teraz masz owulkę....
    A jakie długie masz cykle?

Ja zrobiłam testa i jest negatywny, ale 2 dni temu pani gin powiedziała, że wg niej jajeczko wyjdzie za ok tydzień, więc jeszcze jeszcze...

16uddqk34v2bfw3k.png

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Waldi czekamy na wyniki :D
    Jak samopoczucie?
    No byłam na becie ale temp mi spadła..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 09:45

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

Anula wiesz czasami takie odpuszczenie daje lepsze rezultaty niż nagminne staranie :) hehe jak to powiadają nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło !

No dokładnie, nic na siłę, bo to i tak da odwrotny skutek do zamierzonego. Ja rozumiem go w 100%. Jest padnięty, dosłownie, a nawet rzekłabym wypompowany. Nie dość, że jeździ codziennie do swojej stałej pracy to zaraz po jej zakończeniu jedzie Nam remontować. Kiedy on ma mieć czas dla samego siebie, a co dopiero dla mnie?... Kiedyś wypadałoby odpocząć.

Gaduaaa lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina17007 wrote:
    czyli jak ta druga kreska jes mocniejsza od tej pierwszej?

Dokładnie tak.

• Caro Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus, nie wiem za bardzo nic na temat mutacji, ale myślę, że powinnaś poszukać rady u więcej niż jednego lekarza.

Dziewczyny, mam normalnie tragiczny tydzień.. Już mi było lepiej po tej negatywnej poniedziałkowej becie, już się pozbierałam, nowe siły nabrałam, a dzisiaj dowiedziałam się że koleżanka z pracy jest w ciąży.. Tak z zaskoczenia. One nawet bały mi się powiedzieć, bo wiedzą że ja się staram i nic.. O żesz jakie życie..

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Caro Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, Waldhauzer trzymam mocno kciuki za Twoją betę!!!! Rzuć nam trochę radością to forum!! :-)

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Kozamonia ja bym u Ciebie pomyślała, że dopiero teraz masz owulkę....
    A jakie długie masz cykle?

Ja zrobiłam testa i jest negatywny, ale 2 dni temu pani gin powiedziała, że wg niej jajeczko wyjdzie za ok tydzień, więc jeszcze jeszcze...
    Cykle mam 27-28 dniowe, więc jestem pewna, że owulacja była wczoraj lub we wtorek szczególnie, że testy to potwierdziły a tu takie pierdoły mi wyskakują.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Agus, nie wiem za bardzo nic na temat mutacji, ale myślę, że powinnaś poszukać rady u więcej niż jednego lekarza.

Dziewczyny, mam normalnie tragiczny tydzień.. Już mi było lepiej po tej negatywnej poniedziałkowej becie, już się pozbierałam, nowe siły nabrałam, a dzisiaj dowiedziałam się że koleżanka z pracy jest w ciąży.. Tak z zaskoczenia. One nawet bały mi się powiedzieć, bo wiedzą że ja się staram i nic.. O żesz jakie życie..
    ojej.. dupowato rzeczywiście.. nie martw się ja też usiłuję dogonić koleżanki ! hehe

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje waszej porady. Robiłam ostatnio w 23dc badania prolaktyny i progesteronu - prolaktyna ponad 820mlU norma do 496 progesteron 66.06nmool. Dziś mam 1 dzień cyklu i planuję zrobić dodatkowo lh, fsh i tsh. I teraz pytanie czy lepiej zrobić jutro w 2dc czy w poniedziałek w 5dc nie ma u mnie laboratorium czynnego w sobotę żeby zrobić w 3dc

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Aaaa, Waldhauzer trzymam mocno kciuki za Twoją betę!!!! Rzuć nam trochę radością to forum!! :-)

No właśnie temp mi spadła więc pozbyłam się nadziei..

A Tobie współczuję..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny potrzebuje waszej porady. Robiłam ostatnio w 23dc badania prolaktyny i progesteronu - prolaktyna ponad 820mlU norma do 496 progesteron 66.06nmool. Dziś mam 1 dzień cyklu i planuję zrobić dodatkowo lh, fsh i tsh. I teraz pytanie czy lepiej zrobić jutro w 2dc czy w poniedziałek w 5dc nie ma u mnie laboratorium czynnego w sobotę żeby zrobić w 3dc

Ja bym zrobila 5 dnia cyklu. Teoretycznie powinno się robić między 3 a 5 dniem więc drugiego dnia może być za wcześnie. Tak mi się zdaje

‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ