X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam o endometriozie. To jest tak że komórki endometrium odczepiaja się od macicy i przez jajowody wędrują po organizmie i przyczepiaja się do narządów i jajników.
    I te przyczepione zachowują się jak te w macicy czyli też,się zluszczaja w czasie @. I kobieta ma wtedy jakby dwie miesiączki jedna z macicy i krew na zewnątrz uchodzi a drugą do wnętrza organizmu z tych poprzyczepianych komórek.. I tak jak Waldi pisała, robią się torbiele...

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Ja czytałam o endometriozie. To jest tak że komórki endometrium odczepiaja się od macicy i przez jajowody wędrują po organizmie i przyczepiaja się do narządów i jajników.
    I te przyczepione zachowują się jak te w macicy czyli też,się zluszczaja w czasie @. I kobieta ma wtedy jakby dwie miesiączki jedna z macicy i krew na zewnątrz uchodzi a drugą do wnętrza organizmu z tych poprzyczepianych komórek.. I tak jak Waldi pisała, robią się torbiele...

Nic dodać nic ująć.
    Często tworzą także zrosty w jelitach tak jak np u mnie i się w czasie @ odzywają ostrym kuciem w układzie pokarmowym.. I uwierzcie ten ból jest jeszcze gorszy od @..Wyprostować się nie można chodzić nie można bo każdy ruch powoduje kucie a i wtedy dieta bo jeszcze gorzej.. I dziadostwo jest takie że na żadnym usg tego nie widać..

Pamiętam czas kiedy w niedzielę mąż sam chodził do rodziców bo ja nie byłam w stanie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 12:13

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    straszne to wszystko....provera to straszny syf no ale jak trzeba to cóż zrobić...
    mama nadzieje że u mnie nie okaże się nic podobnego bo ja juz nie mam mnóstwo czasu...:( (34 lata)

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Nic dodać nic ująć.
    Często tworzą także zrosty w jelitach tak jak np u mnie i się w czasie @ odzywają ostrym kuciem w układzie pokarmowym.. I uwierzcie ten ból jest jeszcze gorszy od @..Wyprostować się nie można chodzić nie można bo każdy ruch powoduje kucie a i wtedy dieta bo jeszcze gorzej.. I dziadostwo jest takie że na żadnym usg tego nie widać..

Pamiętam czas kiedy w niedzielę mąż sam chodził do rodziców bo ja nie byłam w stanie..

współczuje naprawdę....pamietam że kiedys mówiłaś że po porodzie sie troche uspokaja? dobrze kojarze?

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dobrze kojarzysz..
    Ale dochodziło do tego że szłam do giną żeby daj mi coś dzięki czemu nie będę miała @...

• Caro Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi, też mam dobrą koleżankę u której wykryto endometrioze, torbiel na jajniku, laparoskopia, wycięty cały jajnika. Po zabiegu leczenie i jak tylko mogła to zaszła w ciążę.. Pod jej wpływem sama poszłam do gina się przebadać, bo czasem też miewałam strasznie bolące @. Ale jakoś mi się to unormowalo, a u gina nic nie wyszło. Teraz najgorzej jest w pierwszym dniu, a potem już na spokojnie..

Gaduaaa, ja to już mam tyle do nadrobienia że szok.. Taki rocznik, że teraz wszystkie mają dziecko, są w ciąży, albo o tym myślą.. W rodzinie jedna jest w 5 miesiącu.. Ehhh.. Obawiam się iż mimo, że nie chce się stresować, to nie potrafię. I jeszcze ta głupia tarczyca. Gdybym tylko znała odpowiedź na pytanie, ile potrzeba czasu by zejść do wyniku później 2, była bym chyba jakaś spokojniejsza.. Jak myślicie, kiedy może iść sobie sama zrobić badanie, żeby sprawdzić, czy tabletki działają?

początek starań 12.2015
    06.2016 💔👼
    11.2016 💔👼
    06.02.2017 ⏸️
    08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
    25.06.2021 ⏸️
    17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm)
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro wrote:
    Jak myślicie, kiedy może iść sobie sama zrobić badanie, żeby sprawdzić, czy tabletki działają?

napewno nie za szybko, cos mi sie kojarzy że po 3 msc dopiero chyba...bo organizm mu się "wysycić"...jak zrobisz za szybko a wyjdzie że dalej masz za wysoka to wpadniesz w panikę, a jak zastosujesz wieksze dawki to jeszcze sie w nadczynnosć wpędzisz

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. Zmierzyłam temp właśnie dowcipnie i wyszło 37,60... Jak to jest z tym w ciągu dnia??

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak czytam o problemach z tarczyca, ze po badaniach takie kwiatki wychodza ...

Caro Ty mialas wczezniej jakies objawy, czy cuś, podejrzewalas ze tarczyca moze Ci zle funkcjonować?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Wiecie co.. Zmierzyłam temp właśnie dowcipnie i wyszło 37,60... Jak to jest z tym w ciągu dnia??

W ciągu dnia to niewiadomo jak ta temp. Interpretować. Bo zależy od tego co akurat robisz.. jak np się zmeczysz fizycznie to temperatura rośnie.
    Bo ciało jak silnik, jak pracuje wytwarza energię i ciepło :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale faktycznie tak czy inaczej coś wysoką masz ta temperaturę Waldi..

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    W ciągu dnia to niewiadomo jak ta temp. Interpretować. Bo zależy od tego co akurat robisz.. jak np się zmeczysz fizycznie to temperatura rośnie.
    Bo ciało jak silnik, jak pracuje wytwarza energię i ciepło :D

Nie no nie robię nic męczącego.. Spokojnie ogarniam ścieżkę w pokoju.. He he

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Nie no nie robię nic męczącego.. Spokojnie ogarniam ścieżkę w pokoju.. He he

Hahahahahhaa... DOBRE :D

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Ale faktycznie tak czy inaczej coś wysoką masz ta temperaturę Waldi..

Ty mi nic nie mów bo ja zaczynam mieć telepkę.. Na wszelki wypadek pójdę pieszo.. Za jakieś 20 minut wychodzę. Najpierw wynik potem dzieć a z dziecięciem jesio raz do księgowej bo pisze nam wniosek o dofinansowanie na działalność.. Masakra..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi tylko spokojnie.... Oddychaj :)

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caro - są dziewczyny które zachodzą w ciążę z wynikiem tsh powyżej 2.. tylko jest cieżej dlatego wcale się nie poddawaj :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra.... Lecę... Wdech.. Wydech... Wdech... Wydech...

Jak wrócę to będę..

• Allmita Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:

nie chcę Cie rozczarować ale ja tak mam bardzo często w II fazie...w sensie w ciągu dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa, ty masz Hashimoto?
    Jakie miałaś objawy tego?

• eveli_na Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALEŻ smarujecie, ja to nie wiem kiedy u mnie ovu zawita, natomiast migrena znalazła drogę bezbłednie.

waldziu kciuki!! &&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 13:46

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ