X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Czesc dziewczyny, chcialabym dolaczyc. Staramy sie z mezem od 14 miesiecy i mimo ze podstawowe wyniki w normie niestety nie wychodzi
    Czesc Asia !
    Witamy Cie w naszych skromnych progach :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    Marciaa co u Ciebie??

U mnie @

Parsleyek lubi tę wiadomość

• szatynka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, otóż dziś mam dość sporo mlecznego śluzu czy to oznacza że już mam dni nie płodne? Cykle 26 dni a dziś jest 12dc.

Dodam, że test owu juz 10dc o 21ej wyglądał ładnie i ból prawego jajnika odczuwałam, następnego dnia nasilił się a test owu już w pełni pozytyw. Dziś cisza, jojek nie daje znaku o sobie, tylko sporo mlecznego śluzu. Tylko tempka jakaś taka bez wyraźnego skoku :( a dzisiejszy test owu negatyw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 17:25

09.06.2010r. - 💙

18.06.2016r. [*] 6tc Aniołek - w mym sercu na zawsze <3

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    U mnie @

nie lubię!

witaj joasia

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatynka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, otóż dziś mam dość sporo mlecznego śluzu czy to oznacza że już mam dni nie płodne? Cykle 26 dni a dziś jest 12dc.

Dodam, że test owu juz 10dc o 21ej wyglądał ładnie i ból prawego jajnika odczuwałam, następnego dnia nasilił się a test owu już w pełni pozytyw. Dziś cisza, jojek nie daje znaku o sobie, tylko sporo mlecznego śluzu. Tylko tempka jakaś taka bez wyraźnego skoku :( a dzisiejszy test owu negatyw
    Sexsuj jeszcze

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Czesc dziewczyny, chcialabym dolaczyc. Staramy sie z mezem od 14 miesiecy i mimo ze podstawowe wyniki w normie niestety nie wychodzi
    Jasne witaj

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Pojawil sie u mnie dzis dziwny sluz... Wyglada jak hmmm... Serwatka? Nigdy w zyciu tego nie mialam, jest tego okropnie duzo.... Jak wlozylam palec by zbadac wysokosc szyjki to palec byl doslownie caly w bialym grudkowym sluzie. Przepraszam za obrazowosc ale nie wiem jak to inaczej wyjaśnić. Infekcje mialam wiele razy grzybicze i bakteryjne, bo moj wspanialy organizm obdarza mnie tym dziadostwem po kazdym skorzystaniu z publicznej toalety czy wizycie na basenie, ale takiego sluzu nigdy nie mialam...Kim pamiętam, ze Ty niedawno mialas chyba cos takiego. Co to bylo???

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png

Wysłany: 18 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia1982 wrote:
    Witaj:* czuj sie u nas dobrze:*

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Witam Was serdecznie. Nie wiem, który u mnie dc. nie patrzę. Póki co spokojnie przechodzę przez cykl. Nie mierzę i nie sprawdzam nic. Po prostu się cieszę sobą z mężem. Niestety ze mną jest tak, że mogę z Wami być w drugiej połowie cyklu dopiero. W pierwszej jeżeli się nakręce to koniec....
    Dlatego tylko będę w ciągu 2-3 tygodni wpadać do Was i sprawdzać co nowego. Wierzę, że mnie zrozumiecie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile przyjecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 19:08

• M_Belly Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek wrote:
    Ja na 28 :) i tego dnia test, jeśli wcześniej się nic nie wydarzy ;)

Ja na 27-go :)

Parsleyek lubi tę wiadomość

f2w3gzu3f5dq1xgq.png

Wysłany: 18 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Hej dziewczynki! Witam Was serdecznie. Nie wiem, który u mnie dc. nie patrzę. Póki co spokojnie przechodzę przez cykl. Nie mierzę i nie sprawdzam nic. Po prostu się cieszę sobą z mężem. Niestety ze mną jest tak, że mogę z Wami być w drugiej połowie cyklu dopiero. W pierwszej jeżeli się nakręce to koniec....
    Dlatego tylko będę w ciągu 2-3 tygodni wpadać do Was i sprawdzać co nowego. Wierzę, że mnie zrozumiecie. :)
    Pewnie ze tak:* rob co tylko sie da zeby glowa byla spokojna:* i pochwal sie niedlugo efektami LWD:)

dobuska lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • M_Belly Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam zaległości weekendowe i witam się wieczorkiem :)

Weekendy mogłyby trwać dłużej.. oj taaak :)

f2w3gzu3f5dq1xgq.png
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Sexsuj jeszcze

powiem Ci, że oboje z mężem najchętniej już przestalibyśmy produkcję <3 ponieważ boli go ta noga co ma naciętą w pachwinie i dodatkowo w 27 miejscach. Także nie za fajnie mu podczas seksu, musimy kombinować w pozycjach tak aby jego nogi nie obciążać a od tego kombinowania tak jak wczoraj pisałam mam zatartą prawą mniejszą wargę i też nie jest za przyjemnie. Z każdym razem coraz bardziej mam zatartą. Piecze mnie w tym miejscu. Także tego ten w tym cyklu niezbyt miłe doznania. Tak myślę, że dziś przed spaniem zakończymy ten cykl ostatnim <3

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • szatynka Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

jeśli ma to Ci pomóc to owszem rozumiem.

dobuska lubi tę wiadomość

09.06.2010r. - 💙

07.06.2017r - 💙
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19Biedroneczka91 wrote:
    Hej kochane. Pojawil sie u mnie dzis dziwny sluz... Wyglada jak hmmm... Serwatka? Nigdy w zyciu tego nie mialam, jest tego okropnie duzo.... Jak wlozylam palec by zbadac wysokosc szyjki to palec byl doslownie caly w bialym grudkowym sluzie. Przepraszam za obrazowosc ale nie wiem jak to inaczej wyjaśnić. Infekcje mialam wiele razy grzybicze i bakteryjne, bo moj wspanialy organizm obdarza mnie tym dziadostwem po kazdym skorzystaniu z publicznej toalety czy wizycie na basenie, ale takiego sluzu nigdy nie mialam...Kim pamiętam, ze Ty niedawno mialas chyba cos takiego. Co to bylo???

Ja też to miałam/mam ale nie wiem co to bo do lekarza się doczekać nie mogę :p

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    U mnie @

Zamiast zacytować polubiłam 0dash2.gif

A chciałam właśnie napisać, że NIE LUBIE !!!! :/

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • ines. Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILITH.P wrote:
    to w sumie dobrze, że przez 2 dni pozytywny :) owulacja wcale nie musi być dzień przed skokiem, może równie dobrze być w dniu skoku :) powtórz test wieczorem, jak możesz i zobaczysz, czy znów masz pozytyw

jeśli spałaś 6h, to pomiar jest ok

pozytyw, ale jaśniejszy niż ten w południe. serduchowanie też było. no zobaczymy co z tempką jutro. chłop sie na mnie drze żebym wrzuciła na luz bo sie spinam.

łatwo powiedzieć :/jemu ani przez pół się nie żalę co tu :D

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:

Jeśli czujesz że tak jest dobrze, to tak rób :) i wracaj z dobrymi wieściami :*

l22nkrhmpu973w26.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    pozytyw, ale jaśniejszy niż ten w południe. serduchowanie też było. no zobaczymy co z tempką jutro. chłop sie na mnie drze żebym wrzuciła na luz bo sie spinam.

łatwo powiedzieć :/jemu ani przez pół się nie żalę co tu :D

Może zmierz jutro o tej co zwykle to będziesz miała porównanie z wcześniejszymi wynikami ;) trzymam kciuki by strzał był prosto w owu :) :)

ines. lubi tę wiadomość

l22nkrhmpu973w26.png
‹‹ 3191 3192 3193 3194 3195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ