SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehe pisałam na telefonie i wycięło mi cały wpis:)
    A więc o nowa:) Cześć dziewczyny :) Muszę się wam przyznać, że podglądam was już od jakiegoś czasu i muszę powiedzieć że już się troszkę dzięki wam wyedukowałam:):)
    Po troszce o mnie. Mam 26 lat. o dzidzię staramy się z mężem od pażdziernika. Cykle nieregularne, rozstrzelone miedzy 31 a 40kilka dni.
    Wczoraj na wizycie dr sprowadził mnie na ziemię, bo stwierdził że ciałka żółtego nie widzi, chociaż wg mnie owu była W sobotę. Wiec kobietki chcecie czy nie, myśle że zagoszczę u was na dłużej, tak w ramach odstresowania:) witajcie!

Kasia1987, Gizmo, Allmita, agatali lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska Witam :) mam nadzieję że z Nami czas będzie Ci płynął lepiej i milej ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ehe pisałam na telefonie i wycięło mi cały wpis:)
    A więc o nowa:) Cześć dziewczyny :) Muszę się wam przyznać, że podglądam was już od jakiegoś czasu i muszę powiedzieć że już się troszkę dzięki wam wyedukowałam:):)
    Po troszce o mnie. Mam 26 lat. o dzidzię staramy się z mężem od pażdziernika. Cykle nieregularne, rozstrzelone miedzy 31 a 40kilka dni.
    Wczoraj na wizycie dr sprowadził mnie na ziemię, bo stwierdził że ciałka żółtego nie widzi, chociaż wg mnie owu była W sobotę. Wiec kobietki chcecie czy nie, myśle że zagoszczę u was na dłużej, tak w ramach odstresowania:) witajcie!

Dzień dobry Kochana :)
    Jak każdej z Nas życzę Ci powodzenia :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Tuliska :D
    Waldziu widzę że spałaś z termoformem ;) Tempka z powrotem na górze więc trzymam kcikasy :D

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Tuliska

Cześć Dziewczynki :)

Właśnie nadrobiłam czytanie z wczoraj i dzisiaj :D nie nadarzam! tyle się tu dzieje :)

Wladi -trzymam kciuki nadal!

U mnie 10 dc, jeszcze kilka dni do owulki. Sprawdzam wszystko, mierzę- wciąż tempka normalna, przedowulacyjne. Weekend spędzamy u teściowej- oby wtedy mi nie podskoczyła, bo przy swojej mamusi mój mężulek mnie nie tknie :D hahahah

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png

28 lat, 3 cs

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Cześć Tuliska

Cześć Dziewczynki :)

Właśnie nadrobiłam czytanie z wczoraj i dzisiaj :D nie nadarzam! tyle się tu dzieje :)

Wladi -trzymam kciuki nadal!

U mnie 10 dc, jeszcze kilka dni do owulki. Sprawdzam wszystko, mierzę- wciąż tempka normalna, przedowulacyjne. Weekend spędzamy u teściowej- oby wtedy mi nie podskoczyła, bo przy swojej mamusi mój mężulek mnie nie tknie :D hahahah

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png

28 lat, 3 cs

A mi się wykres całkiem pochrzanił, ale to z mojej winy :P 2 dni nie mierzyłam temp., z kolei dzisiaj ok. 8:50 zmierzyłam i wyszło mi zawrotne 37,0 po czym wklepałam to w ovu i wyszło mi, że niby jak miałam 8 dc mogła być owulka, a dzisiaj mam 11 dc :D He he :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie piątkowo :)
    u mnie temperatura na poziomie 36,8, wczoraj 36,9. Niby mam zaznaczoną owulację w niedzielę, ale jakoś w to nie wierzę.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula moim zdaniem owulkę dopiero będziesz miała.
    Rób dalej testy, no i serduszkować nie zaszkodzi- tego nigdy za wiele :D

16uddqk34v2bfw3k.png

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zresztą ostatnimi czasy jak mój wstaje do pracy o 7 to się już wybudzam i do 8 podsypiam tylko i nie wiem czy to też nie może jakoś wpływać na temperaturę.

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A nie pomyślałaś, że te wczorajsze dziwne plamienie czy raczej podbarwiony śluz to wina zagnieżdżenia? :)

Gizmo, pomyślałam tak ze 200 razy o tym :D
    Dziś znów plamienie tylko mocniejsze, to raczej już zwiastuje @.

Ja wcześniej meczylam się z plamieniami które zaczynały się na 7 dni przed @. Teraz nie ma ich po tym jak zapodalam sobie na 3 miesiące Castagnus. Sam brak tych plamien to już dla mnie duży powód do radości :)
    Ja przypuszczam ze u mnie problem tkwi w za niskim progesteronie. Po weekendzie się okaże, jak wyniki przyjdą.

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    A zresztą ostatnimi czasy jak mój wstaje do pracy o 7 to się już wybudzam i do 8 podsypiam tylko i nie wiem czy to też nie może jakoś wpływać na temperaturę.

Monia mi się wydaje, że owulka jakoś 15go u Ciebie, nie?

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi, wysiaduj to jajo, bo ten spadek temp. ewidentnie coś fajnego zwiastuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:28

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Monia mi się wydaje, że owulka jakoś 15go u Ciebie, nie?
    Też mi się tak wydaje właśnie, szczególnie że jajnik prawy tak mnie wtedy bolał, że szok

Kasia1987 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Anula moim zdaniem owulkę dopiero będziesz miała.
    Rób dalej testy, no i serduszkować nie zaszkodzi- tego nigdy za wiele :D

Na bank dopiero będę mieć, absolutnie jest za wcześnie na owulkę :)
    Z tym serduszkowaniem będzie kiepsko z wiadomych przyczyn (pisałam kilka stron wcześniej o co kaman), ale i tak staram się tego wszystkiego pilnować :P Tylko jakoś mój zapał zgasł :/ ale wszystkie tabletki, siemię lniane, ferti lady etc. dalej biorę ;) O tym nie zapominam, a wręcz mocno się pilnuję.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Na bank dopiero będę mieć, absolutnie jest za wcześnie na owulkę :)
    Z tym serduszkowaniem będzie kiepsko z wiadomych przyczyn (pisałam kilka stron wcześniej o co kaman), ale i tak staram się tego wszystkiego pilnować :P Tylko jakoś mój zapał zgasł :/ ale wszystkie tabletki, siemię lniane, ferti lady etc. dalej biorę ;) O tym nie zapominam, a wręcz mocno się pilnuję.

Tak, pamiętam....
    Szkoda :(

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kitek85 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

pomimo tego, że ostatnio się nie odzywam to ciągle Was czytam i kibicuje Wam.

Tissaia- rozpoczęłyśmy cykl w tym samym dniu :) Jutro powinnam dostać okresu...

12 cs, 31 lat, PCOS
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Tak, pamiętam....
    Szkoda :(

Tak, wielka szkoda, ale wiesz co... teraz jakoś na dniach prawdopodobnie czeka Nas znowu przeprowadzka, więc moja głowa będzie zajęta czymś innym. Może to i dobrze, bo dychne se od tego tematu... Kto tam wie, a nuż to właśnie pomoże Nam w poczęciu maleństwa w kwietniu ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska witam :)

U mnie temp stanela i stoi. 36,1 szaleństwo :)

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Gizmo, pomyślałam tak ze 200 razy o tym :D
    Dziś znów plamienie tylko mocniejsze, to raczej już zwiastuje @.

Ja wcześniej meczylam się z plamieniami które zaczynały się na 7 dni przed @. Teraz nie ma ich po tym jak zapodalam sobie na 3 miesiące Castagnus. Sam brak tych plamien to już dla mnie duży powód do radości :)
    Ja przypuszczam ze u mnie problem tkwi w za niskim progesteronie. Po weekendzie się okaże, jak wyniki przyjdą.
    Ja tez meczylam,sie z plamieniami, praktycznie cale cykle to jedno długie plamienie bylo. Dziwne podbarwione śluzy, krwawienia po stosunkach... Porazka. Mimo brania duphastonu i luteiny wcale nie ustepowaly wiec to chyba nie wina progesteronu byla. Skonczylo sie na histeroskopii i wtedy wyszlo ze miałam polipowate endometrium. Bylo cienkie 3-6mm w różnych dniach cyklu a polipy byly tak male ze niewidoczne w usg. Wyczyścili w histeroskopii wszystko i chyba dopiero teraz ładnie sie odbudowuje moje endo :)
    Wiem ze polipy potrafią namieszać w hormonach.
    Może warto byloby zapytać swojego gina o to badanie:)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i witam nową koleżankę :) Siemanko Tuliska :)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ