X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehe pisałam na telefonie i wycięło mi cały wpis:)
    A więc o nowa:) Cześć dziewczyny :) Muszę się wam przyznać, że podglądam was już od jakiegoś czasu i muszę powiedzieć że już się troszkę dzięki wam wyedukowałam:):)
    Po troszce o mnie. Mam 26 lat. o dzidzię staramy się z mężem od pażdziernika. Cykle nieregularne, rozstrzelone miedzy 31 a 40kilka dni.
    Wczoraj na wizycie dr sprowadził mnie na ziemię, bo stwierdził że ciałka żółtego nie widzi, chociaż wg mnie owu była W sobotę. Wiec kobietki chcecie czy nie, myśle że zagoszczę u was na dłużej, tak w ramach odstresowania:) witajcie!

Kasia1987, Gizmo, Allmita, agatali lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska Witam :) mam nadzieję że z Nami czas będzie Ci płynął lepiej i milej ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ehe pisałam na telefonie i wycięło mi cały wpis:)
    A więc o nowa:) Cześć dziewczyny :) Muszę się wam przyznać, że podglądam was już od jakiegoś czasu i muszę powiedzieć że już się troszkę dzięki wam wyedukowałam:):)
    Po troszce o mnie. Mam 26 lat. o dzidzię staramy się z mężem od pażdziernika. Cykle nieregularne, rozstrzelone miedzy 31 a 40kilka dni.
    Wczoraj na wizycie dr sprowadził mnie na ziemię, bo stwierdził że ciałka żółtego nie widzi, chociaż wg mnie owu była W sobotę. Wiec kobietki chcecie czy nie, myśle że zagoszczę u was na dłużej, tak w ramach odstresowania:) witajcie!

Dzień dobry Kochana :)
    Jak każdej z Nas życzę Ci powodzenia :)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Margaretka89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Tuliska :D
    Waldziu widzę że spałaś z termoformem ;) Tempka z powrotem na górze więc trzymam kcikasy :D

WaldhauzerM lubi tę wiadomość

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Tuliska

Cześć Dziewczynki :)

Właśnie nadrobiłam czytanie z wczoraj i dzisiaj :D nie nadarzam! tyle się tu dzieje :)

Wladi -trzymam kciuki nadal!

U mnie 10 dc, jeszcze kilka dni do owulki. Sprawdzam wszystko, mierzę- wciąż tempka normalna, przedowulacyjne. Weekend spędzamy u teściowej- oby wtedy mi nie podskoczyła, bo przy swojej mamusi mój mężulek mnie nie tknie :D hahahah

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png

28 lat, 3 cs

33 lata, 1 ciąża po 4,5 roku staran.
    HSG: Niedroznosc jajowodow ;(
    ICSI: za 1 razem udane :)

16uddqk34v2bfw3k.png

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Cześć Tuliska

Cześć Dziewczynki :)

Właśnie nadrobiłam czytanie z wczoraj i dzisiaj :D nie nadarzam! tyle się tu dzieje :)

Wladi -trzymam kciuki nadal!

U mnie 10 dc, jeszcze kilka dni do owulki. Sprawdzam wszystko, mierzę- wciąż tempka normalna, przedowulacyjne. Weekend spędzamy u teściowej- oby wtedy mi nie podskoczyła, bo przy swojej mamusi mój mężulek mnie nie tknie :D hahahah

cd4f3562c1f35980fc59d99badbc7d27.png

28 lat, 3 cs

A mi się wykres całkiem pochrzanił, ale to z mojej winy :P 2 dni nie mierzyłam temp., z kolei dzisiaj ok. 8:50 zmierzyłam i wyszło mi zawrotne 37,0 po czym wklepałam to w ovu i wyszło mi, że niby jak miałam 8 dc mogła być owulka, a dzisiaj mam 11 dc :D He he :D

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • kozamonia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie piątkowo :)
    u mnie temperatura na poziomie 36,8, wczoraj 36,9. Niby mam zaznaczoną owulację w niedzielę, ale jakoś w to nie wierzę.

YLkvp1.png
    29.01.18 - Joasia 2630 g <3
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula moim zdaniem owulkę dopiero będziesz miała.
    Rób dalej testy, no i serduszkować nie zaszkodzi- tego nigdy za wiele :D

16uddqk34v2bfw3k.png

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zresztą ostatnimi czasy jak mój wstaje do pracy o 7 to się już wybudzam i do 8 podsypiam tylko i nie wiem czy to też nie może jakoś wpływać na temperaturę.

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gizmo wrote:
    A nie pomyślałaś, że te wczorajsze dziwne plamienie czy raczej podbarwiony śluz to wina zagnieżdżenia? :)

Gizmo, pomyślałam tak ze 200 razy o tym :D
    Dziś znów plamienie tylko mocniejsze, to raczej już zwiastuje @.

Ja wcześniej meczylam się z plamieniami które zaczynały się na 7 dni przed @. Teraz nie ma ich po tym jak zapodalam sobie na 3 miesiące Castagnus. Sam brak tych plamien to już dla mnie duży powód do radości :)
    Ja przypuszczam ze u mnie problem tkwi w za niskim progesteronie. Po weekendzie się okaże, jak wyniki przyjdą.

• Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozamonia wrote:
    A zresztą ostatnimi czasy jak mój wstaje do pracy o 7 to się już wybudzam i do 8 podsypiam tylko i nie wiem czy to też nie może jakoś wpływać na temperaturę.

Monia mi się wydaje, że owulka jakoś 15go u Ciebie, nie?

16uddqk34v2bfw3k.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waldi, wysiaduj to jajo, bo ten spadek temp. ewidentnie coś fajnego zwiastuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 09:28

• kozamonia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Monia mi się wydaje, że owulka jakoś 15go u Ciebie, nie?
    Też mi się tak wydaje właśnie, szczególnie że jajnik prawy tak mnie wtedy bolał, że szok

Kasia1987 lubi tę wiadomość

YLkvp1.png
    05/06.17 - IMSI + crio
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Anula moim zdaniem owulkę dopiero będziesz miała.
    Rób dalej testy, no i serduszkować nie zaszkodzi- tego nigdy za wiele :D

Na bank dopiero będę mieć, absolutnie jest za wcześnie na owulkę :)
    Z tym serduszkowaniem będzie kiepsko z wiadomych przyczyn (pisałam kilka stron wcześniej o co kaman), ale i tak staram się tego wszystkiego pilnować :P Tylko jakoś mój zapał zgasł :/ ale wszystkie tabletki, siemię lniane, ferti lady etc. dalej biorę ;) O tym nie zapominam, a wręcz mocno się pilnuję.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Kasia1987 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Na bank dopiero będę mieć, absolutnie jest za wcześnie na owulkę :)
    Z tym serduszkowaniem będzie kiepsko z wiadomych przyczyn (pisałam kilka stron wcześniej o co kaman), ale i tak staram się tego wszystkiego pilnować :P Tylko jakoś mój zapał zgasł :/ ale wszystkie tabletki, siemię lniane, ferti lady etc. dalej biorę ;) O tym nie zapominam, a wręcz mocno się pilnuję.

Tak, pamiętam....
    Szkoda :(

16uddqk34v2bfw3k.png

• Kitek85 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

pomimo tego, że ostatnio się nie odzywam to ciągle Was czytam i kibicuje Wam.

Tissaia- rozpoczęłyśmy cykl w tym samym dniu :) Jutro powinnam dostać okresu...

12 cs, 31 lat, PCOS
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1987 wrote:
    Tak, pamiętam....
    Szkoda :(

Tak, wielka szkoda, ale wiesz co... teraz jakoś na dniach prawdopodobnie czeka Nas znowu przeprowadzka, więc moja głowa będzie zajęta czymś innym. Może to i dobrze, bo dychne se od tego tematu... Kto tam wie, a nuż to właśnie pomoże Nam w poczęciu maleństwa w kwietniu ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska witam :)

U mnie temp stanela i stoi. 36,1 szaleństwo :)

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tissaia wrote:
    Gizmo, pomyślałam tak ze 200 razy o tym :D
    Dziś znów plamienie tylko mocniejsze, to raczej już zwiastuje @.

Ja wcześniej meczylam się z plamieniami które zaczynały się na 7 dni przed @. Teraz nie ma ich po tym jak zapodalam sobie na 3 miesiące Castagnus. Sam brak tych plamien to już dla mnie duży powód do radości :)
    Ja przypuszczam ze u mnie problem tkwi w za niskim progesteronie. Po weekendzie się okaże, jak wyniki przyjdą.
    Ja tez meczylam,sie z plamieniami, praktycznie cale cykle to jedno długie plamienie bylo. Dziwne podbarwione śluzy, krwawienia po stosunkach... Porazka. Mimo brania duphastonu i luteiny wcale nie ustepowaly wiec to chyba nie wina progesteronu byla. Skonczylo sie na histeroskopii i wtedy wyszlo ze miałam polipowate endometrium. Bylo cienkie 3-6mm w różnych dniach cyklu a polipy byly tak male ze niewidoczne w usg. Wyczyścili w histeroskopii wszystko i chyba dopiero teraz ładnie sie odbudowuje moje endo :)
    Wiem ze polipy potrafią namieszać w hormonach.
    Może warto byloby zapytać swojego gina o to badanie:)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
  • Gizmo Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i witam nową koleżankę :) Siemanko Tuliska :)

bfaregz2l4lu04d1.png289ykie.gif
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ