SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    To normalne po ciąży ja też tak mialam wina progesteronu.

Edit w ciąży masz bujNe loki i super pazury a jak tylko się skończy ciąża to wszystko co ładne i bujne musi wypaść. Spokojnie nie będziesz łysa. Ja nie jestem to ty tym bardziej ;-)
    Oj nie kochana, ja w mojej (krotkiej, bo krotkiej) ciąży mało nie wyłysialam :) dopiero teraz jest trochę lepiej :) każdy organizm inaczej reaguje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 16:12

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulis widzisz ty inaczej zareagiwalas. Generalnie w ciąży włosy i paznokcie są super a po jest tzw. Ujnia; )

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie leciały na potęgę i w sumie przestały z mc temu dopiero

3jgxflw1867zd36k.png
  • konanna Znajoma

Wysłany: 11 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik. Beta na poziomie 2,09 mlU/ml więc pewnie pozamiatane :-((((
    Cały czas sie jednak zastanawiam skąd wzięło się to 2,09. Przeciez poza ciążą ten hormon nie występuje....
    Co Wy na to Dziewczyny ???

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konanna wrote:
    Odebrałam wynik. Beta na poziomie 2,09 mlU/ml więc pewnie pozamiatane :-((((
    Cały czas sie jednak zastanawiam skąd wzięło się to 2,09. Przeciez poza ciążą ten hormon nie występuje....
    Co Wy na to Dziewczyny ???
    Beta poza ciąża występuje jako marker nowotworowy. Ale spokojnie to nie u ciebie. Może coś drgnelo ale bez sukcesu

3jgxflw1867zd36k.png
  • konanna Znajoma

Wysłany: 11 października 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas sie jeszcze łudzę ze do tej owulacji doszło pozniej.... I że mozę jestem w bardzo bardzo wczesnej ciązy....
    Ech... :-(

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konanna wrote:
    Cały czas sie jeszcze łudzę ze do tej owulacji doszło pozniej.... I że mozę jestem w bardzo bardzo wczesnej ciązy....
    Ech... :-(
    Czekaj spokojnie może drgnelo. Cierpliwości pewnie na dniach albo dostaniesz @ albo nie

3jgxflw1867zd36k.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konanna nie martw się, zaraz się wszystko wyjaśni :* ale niestety myślę, że to nie grochu :( który dc masz i kiedy była owu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 17:23

konanna lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konanna niestety nie znam się na tych wynikach. Tylko spokojnie Kochana, jeżeli nie teraz to zobaczysz, że szybko się uda. To dopiero Twój 4cs, więc nie jest źle. My stare wyjadaczki możemy Ci coś na ten temat powiedzieć ;) Głowa do góry <3

konanna, Kim87 lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • mysia09 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.....chyba z godzinę Was czytałam.Co do pracy u nie tez nie jest kolorowo i tez by chciała zmian ale fasolkowanie ważniejsze.Co do Waszych Aniolkow to bardzo i przykro i mocno Was tule. Co do dzisiejszego sexowania sie to jakos nie mam ochoty, bo zabezpieczać sie mi nie chce....bo jak wspominałam tez miesiąc jest starnocy ze względu na zęba. Mam do Was pytanie? Czy któraś z Was ma problemy z zapaleniem pęcherza bo mnie ostatnim często dopada ta dolegliwość....starsznie to męczące. Nawet ostanio kupiłam sok zurawiny....Macie jakies dobre rady?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 17:48

14.03.2017 - II kreseczki <3
    Córeczka <3
    p19ucsqvolueqdlw.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam wyniki badań.
    Na początek Tokso i Cyto wyszły mi ujemne, a różyczka dodatnia (188,3), ale ja faktycznie miałam w dzieciństwie różyczkę, więc chyba jest ok.

Co mnie cieszy prolaktyna mi spadła: 22,28 [4,79-23,3] - 2 mies. wcześniej wynosiła 50,02!!!! A bromka nie biorę już chyba 3 tygodnie :D

Gorzej LH/FSH = 3,15/5,79 = 0,544!!! Fuc....
    W lipcu miałam taki stosunek LH/FSH = 9,12/7,23 = 1,26
    Skąd taka zmiana? :(

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli

Wysłany: 11 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, nic nie pomogę z wynikami :(:(:(
    Cieszy mnie ta prolaktyna :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 17:55

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 11 października 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia sok z zurawiny 100%, urosept, nasiadowki

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • konanna Znajoma

Wysłany: 11 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Konanna nie martw się, zaraz się wszystko wyjaśni :* ale niestety myślę, że to nie grochu :( który dc masz i kiedy była owu?
    Dziekuje za słowa otuchy :* To juz 30dc, owu miałam 20 dni temu (tak mysle). Miałam wtedy wszystkie objawy: idealny śluz, szyjkę, ból jajnika. Dodatkowo potwierdziły to testy owu i wzrost temp. OF tez mi tak wskazał. @ nadal nie widać nawet nie czuje sie jakbym miała ją dostać. Za to piersi zrobiły mi sie jakies inne: większe, obolałe (bol jak przy zakwaszach), bardziej wypukłe brodawki. To wszystko sprawia że juz wariuję :-(

Wysłany: 11 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konanna wiesz, że stres może przesuwać @? Wiem, że bardzo łatwo mi się mówi ale wrzuć kochana na luz... może napij się dziś winka z mężem, poserduszkujcie, ogladnij jakiś film...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • konanna Znajoma

Wysłany: 11 października 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysia09 wrote:
    Hej dziewczynki.....chyba z godzinę Was czytałam.Co do pracy u nie tez nie jest kolorowo i tez by chciała zmian ale fasolkowanie ważniejsze.Co do Waszych Aniolkow to bardzo i przykro i mocno Was tule. Co do dzisiejszego sexowania sie to jakos nie mam ochoty, bo zabezpieczać sie mi nie chce....bo jak wspominałam tez miesiąc jest starnocy ze względu na zęba. Mam do Was pytanie? Czy któraś z Was ma problemy z zapaleniem pęcherza bo mnie ostatnim często dopada ta dolegliwość....starsznie to męczące. Nawet ostanio kupiłam sok zurawiny....Macie jakies dobre rady?
    Herbatka z brzozy tez dobrze robi na drogi moczowe :)

Wysłany: 11 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeezu jak mnie podbrzusze boli... why?

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • konanna Znajoma

Wysłany: 11 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Konanna niestety nie znam się na tych wynikach. Tylko spokojnie Kochana, jeżeli nie teraz to zobaczysz, że szybko się uda. To dopiero Twój 4cs, więc nie jest źle. My stare wyjadaczki możemy Ci coś na ten temat powiedzieć ;) Głowa do góry <3
    Dziękuję AniaŁ :* Ale wiesz ja chyba tez juz stara wyjadaczka jestem. Mam już 35 lat i 10-letniego synka w dorobku. Od kilku dobrych lat nie stosujemy żadnego zabezpieczenia i dotychczas "działaliśmy" na zasadzie jak bedzie to bedzie. Ale jakoś przez ten cały czas dzidzia do nas nie zawitała. Od kilku miesiecy myślimy juz dosc poważnie o powiększeniu rodzinki. Cykle miałam w miarę regularne, potrafiłam wyłapać dni płodne. W tym cyklu juz mega poważnie podeszliśmy do tematu i jak na złość akurat teraz cos musiało sie rozregulować.....

• konanna Znajoma

Wysłany: 11 października 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Konanna wiesz, że stres może przesuwać @? Wiem, że bardzo łatwo mi się mówi ale wrzuć kochana na luz... może napij się dziś winka z mężem, poserduszkujcie, ogladnij jakiś film...
    Wiem, wiem Kochana.... ale jak tu sie nie stresować. Szczerze to juz bym chciała albo w prawo albo w lewo :-( Stwierdziłam dzis nawet ze jezeli w tym cyklu sie jednak nie uda to odpuszczę na kilka miesiecy. Zrobię szczegółowe badania, zacznę brać jakies wspomagacze, itd. ale mezus stwierdził że nie ma mowy, że działamy dalej... Boje sie że znow sie nakręcę i bede wyczekiwać

Wysłany: 11 października 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konanna tak naprawdę nie da się nke nastawiać... rozumiem Cię doskonale. Trzymam bardzo mocno kciuki :*

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
‹‹ 3335 3336 3337 3338 3339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ