Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
-
WIADOMOŚĆ
-
Szaron wrote:W sumie to się nie stresuję i czuję się dobrze. Zero objawów. Jedyna "inność" to mam straszne wzdęcia
i pięknie napięte cycki. Także poczekam grzecznie na wizytę do 20.10, lekarz mi kazał kiedyś w takiej sytuacji zwiększyć Letrox o 100% co dwa dni.
Czy mam sobie stąd iść na fioletowe forum?Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Tuliska czy ty stosujesz inofem? Zastanawiam się czy potencjalnie jako osoba bez zdiagnozowanej przyczyny braku ovu mogę sobie brać ten wspomagacz?
Jeśli tak to jedną saszetke dziennie czy dwie?31 lat,
Aktualnie w trzeciej ciazy
TSH 3,07
Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
Dwie córeczki
14.02.2017 HSG jajowody drożne -
Emidomi ja biorę ovarin. To jest suplement właściwie, zaszkodzić nie zaszkodzi raczej. Ovarin ma mniej inozytolu niż inofem a dodatkowo inne witaminki. Najlepiej zapytaj gina. Ale mój jak widział że jest problem to kazal sobie lykac. Działa regulujaco na cykl.
emidomi lubi tę wiadomość
-
Która z Was wie co oznacza podwyższony wynik SHBG?
Mój wynik: 136,00 nmol/l [32,4-128,00]
Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi w necie -
SHGB - sex hormone binding globulin
Ed.
Increased SHBG levels may be seen in:
Liver disease
Hyperthyroidism
Eating disorders (anorexia nervosa)
Corticosteroids or estrogen use (hormone replacement therapy and oral contraceptives)
Decreased sex hormone production (hypogonadism)
PregnancyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 21:25
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Aniu, kurde na odwrot wlasnie, wychodzi ze masz za malo wolnego testosteronu..
"Women with high levels of SHBG have less available testosterone in their bodies. That’s bad news for any lady since testosterone (another biomarker measured by InsideTracker) plays a important role in maintaining energy levels, muscle development, bone health, and your sex drive! "
zrodlo: https://www.insidetracker.com/blog/post/94531931309/sex-hormone-binding-globulin-what-every-woman-should#AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
tu jeszcze fajny artykul Aniu
http://blog.insidetracker.com/testosterone-action-versus-testosterone-levels-why-shbg-matters
Ed. i informacja po polsku z wikipedii
SHBG (ang. sex hormone binding globulin) – białko wiążące hormony płciowe, syntetyzowane w wątrobie. Bierze udział w transporcie hormonów płciowych (testosteron, estradiol) we krwi. Hormony związane z SHBG nie posiadają aktywności biologicznej. Stężenie SHBG jest zwiększone w nadczynności tarczycy, ciąży, okresie dojrzewania a także podczas przyjmowania doustnej antykoncepcji. Poziom SHBG rośnie z wiekiem, przez co pula aktywnych biologicznie hormonów się zmniejsza i może to być powodem hipogonadyzmu. Stężenie SHBG jest obniżone m.in. w zespole policystycznych jajników (PCOS).
Zolzol, widzialam wlasnie, ze tu bylas, mysle o TobieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 21:28
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Tuliska wrote:Emidomi ja biorę ovarin. To jest suplement właściwie, zaszkodzić nie zaszkodzi raczej. Ovarin ma mniej inozytolu niż inofem a dodatkowo inne witaminki. Najlepiej zapytaj gina. Ale mój jak widział że jest problem to kazal sobie lykac. Działa regulujaco na cykl.
-
I tez zalecił mi brać Jod. I jest on w witaminach prenatalnych..ale w tym Ovarin sa witaminy B i kwas foliowy, w prenetalnych tez wiec czy to nie za dużo? Wsunie TSH mam 1,8 wiec stwierdziłam ze jod nie jest mi chyba aż tak potrzebny, i wystarczy z pożywienia. Co myślicie o tym?
-
Dziękuję Śmietanka
Ja się nie zapuszczałam na obcojęzyczne internety
Kiepskie wieści, ale nie chcę się załamywać. W sumie może to mieć źródło w moim niskim TSH. Muszę się uzbroić w cierpliwość i zobaczę co mi powie lekarz. -
Tuliska wrote:Sumshine poczekaj do wizyty, wtedy będziesz wiedziała więcej :* mój mąż też ma oligozoospermie
Kim, wlasnie slyszalam duzo dobrego o orzechach brazylijskich, jutro polatam poszukac bo mieszkam w malej miejscowosci i ciezko tu dostac takie rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 22:01
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40 -
AniaŁ123 wrote:Dziękuję Śmietanka
Kiepskie wieści, ale nie chcę się załamywać. W sumie może to mieć źródło w moim niskim TSH. Muszę się uzbroić w cierpliwość i zobaczę co mi powie lekarz.[/Q]
badalas moze tez dhea-s ?
wiesz moze byc tez tak, ze podrosnie tobie tsh i wtedy shbg wroci do normyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 22:04
-
bita_smietana wrote:AniaŁ123 wrote:Dziękuję Śmietanka
Kiepskie wieści, ale nie chcę się załamywać. W sumie może to mieć źródło w moim niskim TSH. Muszę się uzbroić w cierpliwość i zobaczę co mi powie lekarz.[/Q]
badalas moze tez dhea-s ?
wiesz moze byc tez tak, ze podrosnie tobie tsh i wtedy shbg wroci do normy
Nie badałam tego. Właśnie dzisiaj byłam u nowego endo i zmieniam leczenie. Musi mi wzrosnąć TSH, bo mam minimalne 0,018Dotychczasowy nie widział w tym problemu... Dzisiejsza babka mówiła całkiem sensownie. Jutro kolejne badania, niedługo krwi mi braknie
Dziękuję Ci bardzo Kochana
Dobrej nocki :* Przytul ode mnie Groszkabita_smietana lubi tę wiadomość
-
Cherry_Blossom wrote:Kochana, przekopiuj mi proszę co i jak! Nie potrafię wejść na fioletowa... przekaż ode mnie mocne kciuki!!!!!!
Waldi napisala wiadomosc od Sylwi
,,Leżymy na porodówce pęcherz przebity za chwilę zobaczymy maleńką.. Napisz na forum"
I czekamy
Jeszcze Polska wygrala to wg nie usne
Ciesze sie, ze znowu jestesCherry_Blossom lubi tę wiadomość