SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia27 wrote:
    Czesć. Jestem tu nowa. O dzidziusia staramy się już 7 miesięcy. Niestety okazało się że nie mam owulacji. @ miałam ciągle wywoływaną. W tym miesiącu miałam owulację monitorowaną. 5.10 lekarz stwierdził ze pęcherzyk pęknie za kilka dni. Od 3 dni boli mnie jak na @, kuje mnie w prawym jajniku, mam dużo białego śluzu. Jak myślicie udało się? Dodam ze 4 dni temu miałam jednodniową gorączkę. Zerknijcie na mój wykres :)

Zrób test, to da najwięcej pewności :) witaj u nas

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję cherry blossom.. trzymam kciuki za ciebie ☺

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dzień dobry. Życzę miłej niedzieli.

Wiecie co kochane przestałam trochę wierzyć w system of test zrobiony w 10dc czyli piątek był mega pozytyw kreska testowa ciemniejsza niż kontrolna następnego dnia 11dc czyli wczoraj już jaśniejsza. . Wczoraj ból jajników od 18 do około 22.. no ale do czego zmierzam of wyznaczył dziś owu że niby była 9 dc czyli dzień przed pozytywnym testem hehe .. może jak jutro wpisze temp to mi przeskoczy jak dla mnie dziwne

Jak dla mnie może tak być, ponieważ nie robiłaś testu w 9dc i nie wiesz czy nie byłby pozytywny. Poza tym to tylko program, nie myśl o tym tyle Kochana :*

czarnulka24 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia27 wrote:
    Czesć. Jestem tu nowa. O dzidziusia staramy się już 7 miesięcy. Niestety okazało się że nie mam owulacji. @ miałam ciągle wywoływaną. W tym miesiącu miałam owulację monitorowaną. 5.10 lekarz stwierdził ze pęcherzyk pęknie za kilka dni. Od 3 dni boli mnie jak na @, kuje mnie w prawym jajniku, mam dużo białego śluzu. Jak myślicie udało się? Dodam ze 4 dni temu miałam jednodniową gorączkę. Zerknijcie na mój wykres :)

Witam. Byłaś na monitoringu sprawdzić czy pękł? Lekarz powinien ustalić Ci termin kolejnej wizyty tak, żeby potwierdzić owu.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Jak dla mnie może tak być, ponieważ nie robiłaś testu w 9dc i nie wiesz czy nie byłby pozytywny. Poza tym to tylko program, nie myśl o tym tyle Kochana :*

tak wiem bella tym się tak nie martwię bo i tak mniej więcej co 2 dzień było <3 tylko wiesz w 9 i 10 dniu brałam wiesiołka a niby nie powinno się brać dopiero przestałam brać w 10 dc po południu jak test wyszedł ale osobiście wydaje mi się że owu była wczoraj w 11 dc ..i za kilka dni of mi pewnie przesunie termin ..

ogólnie ww tym cyklu bardziej luzuję więc miałam tylko 4 testy z cyklu poprzedniego więc zaczęłam robić dopiero w 10dc a nie szybciej .. a tam będzie co będzie ;) kiedyś się uda ;) wczoraj nawet wypiłam lampkę winka dość mocnego robionego z 2001 roku he bo byłam u znajomych a imprezie ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Jak leci niedziela?

Witam moja imienniczkę Emilia27 :) fajnie, że jesteś, razem raźniej :)

Sharon powiedz kochanie czy piersi bolały cię wcześniej podczas cyklu kiedy nie byłaś w ciąży? Ja mam małe piersi - takie prawie nic :) nigdy mnie nie bolały w żadnym cyklu. Teraz od 5 dpo pierwszy raz w życiu czuję, że je mam ;) nie bolą jakoś mocno tylko czuję w nich mrowienie i mam bardzo wrażliwe sutki. Może to przez wiesiolka? Pierwszy raz go brałam w tym cyklu?

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    tak wiem bella tym się tak nie martwię bo i tak mniej więcej co 2 dzień było <3 tylko wiesz w 9 i 10 dniu brałam wiesiołka a niby nie powinno się brać dopiero przestałam brać w 10 dc po południu jak test wyszedł ale osobiście wydaje mi się że owu była wczoraj w 11 dc ..i za kilka dni of mi pewnie przesunie termin ..

ogólnie ww tym cyklu bardziej luzuję więc miałam tylko 4 testy z cyklu poprzedniego więc zaczęłam robić dopiero w 10dc a nie szybciej .. a tam będzie co będzie ;) kiedyś się uda ;) wczoraj nawet wypiłam lampkę winka dość mocnego robionego z 2001 roku he bo byłam u znajomych a imprezie ..
    Nie ma dowodów na to ze Wiesiek przeszkadza w zagniezdzieniu zresztą zagnieżdżane następuje po kilku/kilkunastu dniach wiec jak go przestałas brać nawet kilka dni po to raczej nie będzie przeszkadzac.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kiedy brać wiesiolka by nie zaburzyc niczego. Mam zamiar sobie kupic

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    To kiedy brać wiesiolka by nie zaburzyc niczego. Mam zamiar sobie kupic
    Bierz spokojnie od 1dc do owulacji. Nic ci nie zakłócić to nie jest lek o niewiadomych skutkach ubocznych

3jgxflw1867zd36k.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to juz lipa .jestem w 3 dniu cyklu a eiesiolka jeszcze nie biore bo apteka ma dopiero zamowic :////

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:

Sharon powiedz kochanie czy piersi bolały cię wcześniej podczas cyklu kiedy nie byłaś w ciąży? Ja mam małe piersi - takie prawie nic :) nigdy mnie nie bolały w żadnym cyklu. Teraz od 5 dpo pierwszy raz w życiu czuję, że je mam ;) nie bolą jakoś mocno tylko czuję w nich mrowienie i mam bardzo wrażliwe sutki. Może to przez wiesiolka? Pierwszy raz go brałam w tym cyklu?

Właśnie zwykle piersi mnie bolą przed @ (tak 4-5 dni przed), w tym - szczęśliwym - cyklu właśnie nie bolały, za to zaczęły dopiero teraz, a jestem w 5tc (tak mi wypada z obliczeń). Ale żaden to dziwny ból poza tym że jest późno jak na @, a boli klasycznie jak w PMS. Także może u Ciebie ten "wyjątkowy" ból oznacza drugą krechę :)

A z objawów z gatunku WTF to JEDNO-JEDYNE co mi mogło dać do myślenia (a co pomyliłam z klasycznym skurczem na @) to tydzień po owulacji obudziłam się w środku nocy z bardzo mocnym i nagłym bólem a la ból owulacyjny (takie dźgnięcie znienacka), tyle że nie był z boku, a po środku - tzn w macicy. Poleciałam do kuchni po nospę i poszłam spać, myśląc co za dziwna jazda, bo takie nagłe bóle, które skręcają mnie w pierścionek mam niekiedy przy owulacji, ale i tak rzadko. Nawet pomyślałam że wszystkie te testy owulacyjne to bujda, bo może teraz mam owulację, a nie tydzień wcześniej... ;)
    A to była implantacja, baaardzo łatwa do pomylenia z bólem początku @ lub spóźnionej mocno owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 18:46

tb7382c324e9cpbx.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Dziewczyny mam trochę nie typowe pytanie, czy wy macie pod koniec cyklu/ tydzień po owulacji uczucia ciągłego mokra? Ja wcześniej tak nie miałam to znaczy miałam ale tylko w dni płodne, a teraz musze częściej zmieniać wkładkę,ale nie zauważyłam nic dziwnego, śluz raczej biały może kremowy... Tak od paru dni a teraz zaczyna mnie lekko boleć podbrzusze.Jestem dopiero 7 dzień po owulacji

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Hejka
    Dziewczyny mam trochę nie typowe pytanie, czy wy macie pod koniec cyklu/ tydzień po owulacji uczucia ciągłego mokra? Ja wcześniej tak nie miałam to znaczy miałam ale tylko w dni płodne, a teraz musze częściej zmieniać wkładkę,ale nie zauważyłam nic dziwnego, śluz raczej biały może kremowy... Tak od paru dni a teraz zaczyna mnie lekko boleć podbrzusze.Jestem dopiero 7 dzień po owulacji
    Miewalam tak. Czasem był bardziej wodnisty czasem bardziej kremowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 18:55

Violet146 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Miewalam tak. Czasem był bardziej wodnisty czasem bardziej kremowy

Czyli pomimo dni niepłodności to całkiem normalne?

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Czyli pomimo dni niepłodności to całkiem normalne?
    Nie wiem czy normalne ja tak miewam. Szczegolnie gdy zbliża się okres. Nawet 7 dni przed

Violet146 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Aniall Debiutantka

Wysłany: 16 października 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Bella jak wizyta u lekarza? Trzymasz się kochana?
    Kim87 dzisiaj piję za Twoje zdrowie, to mój ostatni kieliszek wina, mam zamiar zadbać o swoją dietę, może coś choć odrobinę pomoże. Na razie najtrudniej odstawić mi kawę ;/"

Aniall
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniall wrote:
    "Bella jak wizyta u lekarza? Trzymasz się kochana?
    Kim87 dzisiaj piję za Twoje zdrowie, to mój ostatni kieliszek wina, mam zamiar zadbać o swoją dietę, może coś choć odrobinę pomoże. Na razie najtrudniej odstawić mi kawę ;/"
    ♡♡♡ ja kawę ograniczylam ale nie wywaliłam zupełnie.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A a propos diety to w tydzień 0.5 kg mniej jeeeeejjjjj ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 19:08

Szaron, Bella_Bella, AniaŁ123, daga_00 lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) mam nadzieję, ze weekend mimo wszystko udany:)?

Kim87 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A a propos diety to w tydzień 0.5 kg mniej jeeeeejjjjj ;-)
    Gratuluję - idealny spadek :) nie za dużo, nie za mało :)

Kim87 lubi tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
‹‹ 3366 3367 3368 3369 3370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ