X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia27 wrote:
    Czesć. Jestem tu nowa. O dzidziusia staramy się już 7 miesięcy. Niestety okazało się że nie mam owulacji. @ miałam ciągle wywoływaną. W tym miesiącu miałam owulację monitorowaną. 5.10 lekarz stwierdził ze pęcherzyk pęknie za kilka dni. Od 3 dni boli mnie jak na @, kuje mnie w prawym jajniku, mam dużo białego śluzu. Jak myślicie udało się? Dodam ze 4 dni temu miałam jednodniową gorączkę. Zerknijcie na mój wykres :)

Zrób test, to da najwięcej pewności :) witaj u nas

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję cherry blossom.. trzymam kciuki za ciebie ☺

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dzień dobry. Życzę miłej niedzieli.

Wiecie co kochane przestałam trochę wierzyć w system of test zrobiony w 10dc czyli piątek był mega pozytyw kreska testowa ciemniejsza niż kontrolna następnego dnia 11dc czyli wczoraj już jaśniejsza. . Wczoraj ból jajników od 18 do około 22.. no ale do czego zmierzam of wyznaczył dziś owu że niby była 9 dc czyli dzień przed pozytywnym testem hehe .. może jak jutro wpisze temp to mi przeskoczy jak dla mnie dziwne

Jak dla mnie może tak być, ponieważ nie robiłaś testu w 9dc i nie wiesz czy nie byłby pozytywny. Poza tym to tylko program, nie myśl o tym tyle Kochana :*

czarnulka24 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia27 wrote:
    Czesć. Jestem tu nowa. O dzidziusia staramy się już 7 miesięcy. Niestety okazało się że nie mam owulacji. @ miałam ciągle wywoływaną. W tym miesiącu miałam owulację monitorowaną. 5.10 lekarz stwierdził ze pęcherzyk pęknie za kilka dni. Od 3 dni boli mnie jak na @, kuje mnie w prawym jajniku, mam dużo białego śluzu. Jak myślicie udało się? Dodam ze 4 dni temu miałam jednodniową gorączkę. Zerknijcie na mój wykres :)

Witam. Byłaś na monitoringu sprawdzić czy pękł? Lekarz powinien ustalić Ci termin kolejnej wizyty tak, żeby potwierdzić owu.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Jak dla mnie może tak być, ponieważ nie robiłaś testu w 9dc i nie wiesz czy nie byłby pozytywny. Poza tym to tylko program, nie myśl o tym tyle Kochana :*

tak wiem bella tym się tak nie martwię bo i tak mniej więcej co 2 dzień było <3 tylko wiesz w 9 i 10 dniu brałam wiesiołka a niby nie powinno się brać dopiero przestałam brać w 10 dc po południu jak test wyszedł ale osobiście wydaje mi się że owu była wczoraj w 11 dc ..i za kilka dni of mi pewnie przesunie termin ..

ogólnie ww tym cyklu bardziej luzuję więc miałam tylko 4 testy z cyklu poprzedniego więc zaczęłam robić dopiero w 10dc a nie szybciej .. a tam będzie co będzie ;) kiedyś się uda ;) wczoraj nawet wypiłam lampkę winka dość mocnego robionego z 2001 roku he bo byłam u znajomych a imprezie ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • emidomi Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    Jak leci niedziela?

Witam moja imienniczkę Emilia27 :) fajnie, że jesteś, razem raźniej :)

Sharon powiedz kochanie czy piersi bolały cię wcześniej podczas cyklu kiedy nie byłaś w ciąży? Ja mam małe piersi - takie prawie nic :) nigdy mnie nie bolały w żadnym cyklu. Teraz od 5 dpo pierwszy raz w życiu czuję, że je mam ;) nie bolą jakoś mocno tylko czuję w nich mrowienie i mam bardzo wrażliwe sutki. Może to przez wiesiolka? Pierwszy raz go brałam w tym cyklu?

31 lat,
    Aktualnie w trzeciej ciazy
    TSH 3,07
    Niedoczynność tarczycy 1x 88 mg Euthyrox
    Dwie córeczki <3
    14.02.2017 HSG jajowody drożne :-)
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    tak wiem bella tym się tak nie martwię bo i tak mniej więcej co 2 dzień było <3 tylko wiesz w 9 i 10 dniu brałam wiesiołka a niby nie powinno się brać dopiero przestałam brać w 10 dc po południu jak test wyszedł ale osobiście wydaje mi się że owu była wczoraj w 11 dc ..i za kilka dni of mi pewnie przesunie termin ..

ogólnie ww tym cyklu bardziej luzuję więc miałam tylko 4 testy z cyklu poprzedniego więc zaczęłam robić dopiero w 10dc a nie szybciej .. a tam będzie co będzie ;) kiedyś się uda ;) wczoraj nawet wypiłam lampkę winka dość mocnego robionego z 2001 roku he bo byłam u znajomych a imprezie ..
    Nie ma dowodów na to ze Wiesiek przeszkadza w zagniezdzieniu zresztą zagnieżdżane następuje po kilku/kilkunastu dniach wiec jak go przestałas brać nawet kilka dni po to raczej nie będzie przeszkadzac.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kiedy brać wiesiolka by nie zaburzyc niczego. Mam zamiar sobie kupic

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayes wrote:
    To kiedy brać wiesiolka by nie zaburzyc niczego. Mam zamiar sobie kupic
    Bierz spokojnie od 1dc do owulacji. Nic ci nie zakłócić to nie jest lek o niewiadomych skutkach ubocznych

3jgxflw1867zd36k.png
  • Mayes Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to juz lipa .jestem w 3 dniu cyklu a eiesiolka jeszcze nie biore bo apteka ma dopiero zamowic :////

Aniołeczek [*] 29.06.2016
    2nn3w1d350qllfew.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emidomi wrote:

Sharon powiedz kochanie czy piersi bolały cię wcześniej podczas cyklu kiedy nie byłaś w ciąży? Ja mam małe piersi - takie prawie nic :) nigdy mnie nie bolały w żadnym cyklu. Teraz od 5 dpo pierwszy raz w życiu czuję, że je mam ;) nie bolą jakoś mocno tylko czuję w nich mrowienie i mam bardzo wrażliwe sutki. Może to przez wiesiolka? Pierwszy raz go brałam w tym cyklu?

Właśnie zwykle piersi mnie bolą przed @ (tak 4-5 dni przed), w tym - szczęśliwym - cyklu właśnie nie bolały, za to zaczęły dopiero teraz, a jestem w 5tc (tak mi wypada z obliczeń). Ale żaden to dziwny ból poza tym że jest późno jak na @, a boli klasycznie jak w PMS. Także może u Ciebie ten "wyjątkowy" ból oznacza drugą krechę :)

A z objawów z gatunku WTF to JEDNO-JEDYNE co mi mogło dać do myślenia (a co pomyliłam z klasycznym skurczem na @) to tydzień po owulacji obudziłam się w środku nocy z bardzo mocnym i nagłym bólem a la ból owulacyjny (takie dźgnięcie znienacka), tyle że nie był z boku, a po środku - tzn w macicy. Poleciałam do kuchni po nospę i poszłam spać, myśląc co za dziwna jazda, bo takie nagłe bóle, które skręcają mnie w pierścionek mam niekiedy przy owulacji, ale i tak rzadko. Nawet pomyślałam że wszystkie te testy owulacyjne to bujda, bo może teraz mam owulację, a nie tydzień wcześniej... ;)
    A to była implantacja, baaardzo łatwa do pomylenia z bólem początku @ lub spóźnionej mocno owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 18:46

tb7382c324e9cpbx.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Dziewczyny mam trochę nie typowe pytanie, czy wy macie pod koniec cyklu/ tydzień po owulacji uczucia ciągłego mokra? Ja wcześniej tak nie miałam to znaczy miałam ale tylko w dni płodne, a teraz musze częściej zmieniać wkładkę,ale nie zauważyłam nic dziwnego, śluz raczej biały może kremowy... Tak od paru dni a teraz zaczyna mnie lekko boleć podbrzusze.Jestem dopiero 7 dzień po owulacji

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Hejka
    Dziewczyny mam trochę nie typowe pytanie, czy wy macie pod koniec cyklu/ tydzień po owulacji uczucia ciągłego mokra? Ja wcześniej tak nie miałam to znaczy miałam ale tylko w dni płodne, a teraz musze częściej zmieniać wkładkę,ale nie zauważyłam nic dziwnego, śluz raczej biały może kremowy... Tak od paru dni a teraz zaczyna mnie lekko boleć podbrzusze.Jestem dopiero 7 dzień po owulacji
    Miewalam tak. Czasem był bardziej wodnisty czasem bardziej kremowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 18:55

Violet146 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Miewalam tak. Czasem był bardziej wodnisty czasem bardziej kremowy

Czyli pomimo dni niepłodności to całkiem normalne?

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Czyli pomimo dni niepłodności to całkiem normalne?
    Nie wiem czy normalne ja tak miewam. Szczegolnie gdy zbliża się okres. Nawet 7 dni przed

Violet146 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Aniall Debiutantka

Wysłany: 16 października 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Bella jak wizyta u lekarza? Trzymasz się kochana?
    Kim87 dzisiaj piję za Twoje zdrowie, to mój ostatni kieliszek wina, mam zamiar zadbać o swoją dietę, może coś choć odrobinę pomoże. Na razie najtrudniej odstawić mi kawę ;/"

Aniall
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniall wrote:
    "Bella jak wizyta u lekarza? Trzymasz się kochana?
    Kim87 dzisiaj piję za Twoje zdrowie, to mój ostatni kieliszek wina, mam zamiar zadbać o swoją dietę, może coś choć odrobinę pomoże. Na razie najtrudniej odstawić mi kawę ;/"
    ♡♡♡ ja kawę ograniczylam ale nie wywaliłam zupełnie.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A a propos diety to w tydzień 0.5 kg mniej jeeeeejjjjj ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 19:08

Szaron, Bella_Bella, AniaŁ123, daga_00 lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • 19Biedroneczka91 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) mam nadzieję, ze weekend mimo wszystko udany:)?

Kim87 lubi tę wiadomość

w4sq9jcgmw79sv3t.png
    yf3b3vt.png
  • Szaron Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    A a propos diety to w tydzień 0.5 kg mniej jeeeeejjjjj ;-)
    Gratuluję - idealny spadek :) nie za dużo, nie za mało :)

Kim87 lubi tę wiadomość

tb7382c324e9cpbx.png
‹‹ 3366 3367 3368 3369 3370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ