X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    A czy sa tu jakies dziewczyny z hashimoto? Czy może wiecie czy jest jakiś osobny wątek założony z tym tematem?
    Ja mam podejrzenie o Hasi - jestem w trakcie badan

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    Może umówmy się, że nie ma rzeczy o które wstydzimy sie tu pytać! Po to jet to forum, nawet najbardziej głupie pomysły kładziemy kawe na ławe!!!!! :)

To wy nas dziewczyny jeszcze nie znacie heheh :D :D :D prawda wyjadaczki? <3

Kim87, AniaŁ123, Dzezabella lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Ja mam podejrzenie o Hasi - jestem w trakcie badan
    A na jakiej podstawie doszliście że może to byc hashi? Jakie miałaś TSH?

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • Callisto Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) jestem nowa chce sie przygotować .planujemy od nowego roku zaczac sie starac To dopiero pierwsze dzieciątko :) Mam 33 lata. Od msc mierze temperaturke i wskazuje na to że nie mam owu testy tez robiłam i negatywne .Od kiedy pamietam cykle miałam nieregularne i nadmierne owłosienie :/ brałam wtedy kwas walproinowy . Mam epi .Pytałam lekarza czy ma to powiązanie to powiedziała ze predzej włosy mi wypadna niż mam ich mieć za dużo . Takich mądrych mamy :) Od kiedy lekarz zmienił mi na Okskarbazepine to cykle sie uregulowały ale owu brak . Mój błąd że wczesniej sie tym nie zajełam i mam za swoje. Dwa lata temu byłam u gina to mówił że wszystko w normie i dzieci moge mieć . Za tydzien mam wizyte to sie okaże co jest grane. Jak narazie zakupiłam sobie ziółka sroki ( bo tak ładnie chwalą :) ) olej z wieska . pytanie ' jak w zestawie witamin jest kwas foliowy i mam jeszcze folik to moge razem stosować ??

ec691ee1bc.png
    Aniołek 03.2017 6tc
    Ciąża pozamaciczna 06.2017
    Niedoczynność tarczycy
    IO
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Cześć dziołszki <3

Witam wszystkie nowe twarze ;)

Bella <3

Paczus, Aniu tylko nie zarazajcie nas tu łokej? :* :)

A ja w pracy dziś ściemniam ;)
    Haj Tuliska <3 <3
    Postaram się nie zarażać :D - u mnie narazie się uspokoiło - zobaczymy co bedzie po obiedzie :D

Tuliska lubi tę wiadomość

• Pączek Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    A na jakiej podstawie doszliście że może to byc hashi? Jakie miałaś TSH?
    USG tarczycy to pokazało
    TSH miałam na 2,7 ostatnio a to troche za duzo
    Jutro robie ft4 i progesteron i zobaczymy co dalej

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Haj Tuliska <3 <3
    Postaram się nie zarażać :D - u mnie narazie się uspokoiło - zobaczymy co bedzie po obiedzie :D
    Lubieeeeeę za to że jest lepiej ;)

Pączek lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    USG tarczycy to pokazało
    TSH miałam na 2,7 ostatnio a to troche za duzo
    Jutro robie ft4 i progesteron i zobaczymy co dalej
    U mnie wyszło po nieudanych próbach zaciążenia przy TSH prawie 20. Później usg tarczycy, przeciwciała... No i wyszło Hashimoto.
    Mój endokrynolog każe mi sie nie martwić i mówi, że lada chwila będzie ciąża, ale ja nie jestem tak pozytywnie do tego nastawiona. Zbyt dużo cykli nieudanych za mną... Ciężko w to wierzyć...

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może wiecie czy odstawienie luteiny prze kilka dni może zaszkodzić ewentualnej wczesnej ciąży? bo ja odstawiłam już w sobotę, więc dzisiaj będzie już 4 dzień bez i trochę się obawiam czy w razie czego nie spadnie mi za bardzo poziom progesteronu :/

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole to powiem wam że chyba wracam do siebie po dwutygodniowe psychozie maniakalno- obsesyjnej hehe :)

Przespalam spokojnie dwie noce z rzędu i czuję się lepiej, mniej jadem tryskam hehe ;)

emidomi, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Callisto wrote:
    Witam :) jestem nowa chce sie przygotować .planujemy od nowego roku zaczac sie starac To dopiero pierwsze dzieciątko :) Mam 33 lata. Od msc mierze temperaturke i wskazuje na to że nie mam owu testy tez robiłam i negatywne .Od kiedy pamietam cykle miałam nieregularne i nadmierne owłosienie :/ brałam wtedy kwas walproinowy . Mam epi .Pytałam lekarza czy ma to powiązanie to powiedziała ze predzej włosy mi wypadna niż mam ich mieć za dużo . Takich mądrych mamy :) Od kiedy lekarz zmienił mi na Okskarbazepine to cykle sie uregulowały ale owu brak . Mój błąd że wczesniej sie tym nie zajełam i mam za swoje. Dwa lata temu byłam u gina to mówił że wszystko w normie i dzieci moge mieć . Za tydzien mam wizyte to sie okaże co jest grane. Jak narazie zakupiłam sobie ziółka sroki ( bo tak ładnie chwalą :) ) olej z wieska . pytanie ' jak w zestawie witamin jest kwas foliowy i mam jeszcze folik to moge razem stosować ??
    hej :) temperaturę mierzysz zawsze o stałej porze? bo wiesz jak to bywa :P a co do testów owulacyjnych, to też zawsze negatywne (kreska testowa zawsze wyraźnie jaśniejsza), a mimo tego owulację mam potwierdzoną monitoringiem )

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    a może wiecie czy odstawienie luteiny prze kilka dni może zaszkodzić ewentualnej wczesnej ciąży? bo ja odstawiłam już w sobotę, więc dzisiaj będzie już 4 dzień bez i trochę się obawiam czy w razie czego nie spadnie mi za bardzo poziom progesteronu :/
    A badalas kiedyś progesteron 7 dni po owu? Jeśli był ok to nie ma się czego martwić :) jeśli masz luteine tylko na dolegliwości bólowe to nic się nie stanie raczej ;)
    A na bolace @ polecamy castagnusa - niepokalanka się znaczy ;)

pola89 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Cześć dziołszki <3

Witam wszystkie nowe twarze ;)

Bella <3

Paczus, Aniu tylko nie zarazajcie nas tu łokej? :* :)

A ja w pracy dziś ściemniam ;)

Tulisia <3
    Co u Ciebie Kochana?

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    A badalas kiedyś progesteron 7 dni po owu? Jeśli był ok to nie ma się czego martwić :) jeśli masz luteine tylko na dolegliwości bólowe to nic się nie stanie raczej ;)
    A na bolace @ polecamy castagnusa - niepokalanka się znaczy ;)
    Progesteron miałam badany i był ok, więc dzięki za uspokojenie :)

A castagnusa próbowałam, ale niestety na mnie nie podziałał...

30 lat

• Callisto Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mierzyłam zawsze 6.30- 7.00 tak jak sie budze .testy robilam co drugi dzien w okolich tak jak powinna wystapic.

ec691ee1bc.png
    Aniołek 03.2017 6tc
    Ciąża pozamaciczna 06.2017
    Niedoczynność tarczycy
    IO
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Dziewczyny, a ja ma do Was takie głupie pytanie... w sumie nawet głupio mi pisać, bo sama znam odpowiedź, ale muszę... wiedzie chyba jak to jest :D

Jak napisałam wcześniej dzisiaj robiłam test (jestem dzień przed planowanym okresem). Odczytałam po odpowiednim czasie - wynik negatywny (gdzieś tam przez chwilę zobaczyłam drugą kreskę, ale za chwilę nie mogłam jej już znaleźć, więc to były zwidy :D). Po ok 1,5 godzinie zerknęłam jeszcze raz na test, chociaż po 10 min. wynik teoretycznie jest nie ważny, no i jest delikatna druga kreska...

I teraz sama nie wiem czy są jakieś szanse, że to jednak ciąża? Najbardziej martwi mnie odstawienie luteiny (brałam na bolesne miesiączki pierwszy raz w tym cyklu) i nie wiem co teraz z tym robić :/

Ja test po odczytaniu wyniku wyrzucam, po 1,5h test się już może odbarwic. Niestety.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    U mnie wyszło po nieudanych próbach zaciążenia przy TSH prawie 20. Później usg tarczycy, przeciwciała... No i wyszło Hashimoto.
    Mój endokrynolog każe mi sie nie martwić i mówi, że lada chwila będzie ciąża, ale ja nie jestem tak pozytywnie do tego nastawiona. Zbyt dużo cykli nieudanych za mną... Ciężko w to wierzyć...
    A stosujesz jakas diete ?

• Tuliska Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Tulisia <3
    Co u Ciebie Kochana?
    Chyba wychodzę z dołka :) z kilometrowej kopalni raczej :) czekam na @ niech że wreszcie przylezie :*

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Callisto wrote:
    mierzyłam zawsze 6.30- 7.00 tak jak sie budze .testy robilam co drugi dzien w okolich tak jak powinna wystapic.

Robiąc testy co drugi dzień mogłaś przegapić owulacje. Dziewczyny robią nawet dwa razy dziennie żeby trafić. Testy owulacyjne wykonujemy co dzień o tej samej godzinie pamiętając żeby przez dwie godziny wcześniej nic nie pić, to ważne ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Chyba wychodzę z dołka :) z kilometrowej kopalni raczej :) czekam na @ niech że wreszcie przylezie :*

Wyłaź, wyłaź ;) Cieszę się, że jest lepiej :* To teraz po @ do dzieła?

Tuliska, emidomi lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
‹‹ 3423 3424 3425 3426 3427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ