X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oczywiście mam, ok 10 dnia pojawia się wodnisty, potem robi się rozciągliwy

• Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, to pewno ze mną coś nie tak... A byłam u gina tydzień temu i kurcze zawsze tak sie stresue wizytą, że połowy rzeczy zapomniam zapytać...

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    Hmm, to pewno ze mną coś nie tak... A byłam u gina tydzień temu i kurcze zawsze tak sie stresue wizytą, że połowy rzeczy zapomniam zapytać...
    też tak mam! kiedyś zrobiłam sobie taką ściągę, którą miałam w torebce i sobie podglądałam :D

A jeżeli rzeczywiście masz taki problem ze śluzem, to może warto wypróbować któryś ze wspomagaczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 10:51

Robaczek83 lubi tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wiesiolek bardzo mi pomaga, jest go zdecydowanie więcej :)

• Dzezabella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :*
    Witam świeżynki ;)

Luccecita lubi tę wiadomość

22.06.2017 - dwie kreseczki
    11.07.2017 - serduszko <3

Rośnij Bąbelku! <3
    3jgxflw1vnz0r2ua.png
  • Robaczek83 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy sa tu jakies dziewczyny z hashimoto? Czy może wiecie czy jest jakiś osobny wątek założony z tym tematem?

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    Próbowałam, nic nie daje, choć co prawda to był mój pierwszy cykl z wiesiołkiem... Ale nic a nic nie zauwazyłam...
    Aby wiesiek zadziałał musisz dużo pić tez. A jak nie to zainwestuj w lubrykant który nie wpływa na jakość spermy

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    A czy sa tu jakies dziewczyny z hashimoto? Czy może wiecie czy jest jakiś osobny wątek założony z tym tematem?
    Są tylko w krzakach siedzą . Pisz pytaj pewnie się odezwa

Pączek, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki!

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzezabella wrote:
    To brzmi sensownie. Nie miałam stwierdzonej owulacji, lekarz kazał mi brać od 16dc żeby mi sie cykle uregulowały, ale powiedział też, że moja dawka nie powinna blokować owulacji, o czym już kilkakrotnie wam pisałam...

Wiem, wiem pamiętam. Ale tylko to mi przyszło do głowy... Poza tym wiesz jak jest z lekarzami a każdy organizm jest inny.

Dzezabella lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    ja zmagam ię z jeszcze jednym problemem, choć przyczyny nie znam - plamienia przed okresem. Nawet do tygodnie przed @. Progesteron w normie, niby wszystko ok, ale plamie. Stąd mam przepisany ten duphaston. To pierwszy cykl z tym lekiem, mam nadzieję, że cos pomoże. Czy któras z was tak miała?

Ja miałam plamienia przed @ zawsze i czasem po owu i się udało więc trzymam kciuki za Ciebie ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    No u mnie tak samo, identycznie jak u Ciebie, no może cykl bardziej w przediale 25-28. Ale owulacja tez potwierdzona monitoringiem. Wyniki badań ok, hormony w porządku. Więc o co kaman? Nie mam pojęcia... :)

Dziewczyny też tak miałam i się udało. Lekarze stwierdzili ze to kwestia idealnego trafienia bo jajeczko jest zdolne do zapłodnienia przez 6h a plemnik też potrzebuje czasu żeby dobiec do celu. Ja w 10cs zobaczyłam dwie kreski wtedy.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    z Anią i Bellą się juz znam :)

ale witam resztę :)

Cieszę się, że do nas tutaj przybyłaś ❤❤❤

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Dziewczyny też tak miałam i się udało. Lekarze stwierdzili ze to kwestia idealnego trafienia bo jajeczko jest zdolne do zapłodnienia przez 6h a plemnik też potrzebuje czasu żeby dobiec do celu. Ja w 10cs zobaczyłam dwie kreski wtedy.
    Bella, dodajesz mi wiary!
    Tak mi dobrze, tak mi mów! ;) ;)

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziołszki <3

Witam wszystkie nowe twarze ;)

Bella <3

Paczus, Aniu tylko nie zarazajcie nas tu łokej? :* :)

A ja w pracy dziś ściemniam ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak juz sobie tak "gadamy" to może spotkałyście sie z czyms takim jak bóle miesiączkowe po owulacji aż do terminu @. Ja takie czasem miewam. Nie wiem o co chodzi, skąd to się bierze. W poprzednim cyklu miałam ich mniej, brałam chela-mag B6, w tym cyklu (jestem 2 dni po owulce) tez mnie zaczyna pobolewac podbrzusze... Albo se wkręcam różne rózności, albo jestem przypadek nie do zdiagnozowania... :(

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja ma do Was takie głupie pytanie... w sumie nawet głupio mi pisać, bo sama znam odpowiedź, ale muszę... wiedzie chyba jak to jest :D

Jak napisałam wcześniej dzisiaj robiłam test (jestem dzień przed planowanym okresem). Odczytałam po odpowiednim czasie - wynik negatywny (gdzieś tam przez chwilę zobaczyłam drugą kreskę, ale za chwilę nie mogłam jej już znaleźć, więc to były zwidy :D). Po ok 1,5 godzinie zerknęłam jeszcze raz na test, chociaż po 10 min. wynik teoretycznie jest nie ważny, no i jest delikatna druga kreska...

I teraz sama nie wiem czy są jakieś szanse, że to jednak ciąża? Najbardziej martwi mnie odstawienie luteiny (brałam na bolesne miesiączki pierwszy raz w tym cyklu) i nie wiem co teraz z tym robić :/

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Dziewczyny, a ja ma do Was takie głupie pytanie... w sumie nawet głupio mi pisać, bo sama znam odpowiedź, ale muszę... wiedzie chyba jak to jest :D

Jak napisałam wcześniej dzisiaj robiłam test (jestem dzień przed planowanym okresem). Odczytałam po odpowiednim czasie - wynik negatywny (gdzieś tam przez chwilę zobaczyłam drugą kreskę, ale za chwilę nie mogłam jej już znaleźć, więc to były zwidy :D). Po ok 1,5 godzinie zerknęłam jeszcze raz na test, chociaż po 10 min. wynik teoretycznie jest nie ważny, no i jest delikatna druga kreska...

I teraz sama nie wiem czy są jakieś szanse, że to jednak ciąża? Najbardziej martwi mnie odstawienie luteiny (brałam na bolesne miesiączki pierwszy raz w tym cyklu) i nie wiem co teraz z tym robić :/
    Kochana, cień cienia daje dużą szanse że to to!!!
    Powtórz test, najlepiej rano!
    Trzymamy za Ciebie mocno kciukasy!!!!

pola89 lubi tę wiadomość

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może umówmy się, że nie ma rzeczy o które wstydzimy sie tu pytać! Po to jet to forum, nawet najbardziej głupie pomysły kładziemy kawe na ławe!!!!! :)

pola89 lubi tę wiadomość

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola wszystko jest możliwe ;)
    Mnie kiedyś po jakimś czasie wyszła solidną druga kreska a na drugi dzień zupełny negatyw niestety :/

Poczekaj do jutra i powtórz najlepiej testem 10tką :)

Już tu dziewczyny z takimi pozytywami były :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 11:39

8p3ovfxm8uset94e.png
‹‹ 3422 3423 3424 3425 3426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ