X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają
Odpowiedz

Starania o maluszka, porady, - dla tych co dołączyli dopiero i jeszcze się nie znają

Oceń ten wątek:
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak do 35 lat nie zajde, to odpuszczam. Mam jeszcze 2 lata. Wtedy powiem, że robiłam wszystko co w mojej mocy, ale los chciał inaczej...

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Ja chyba mam jakiś fetysz, ale lubię jak mi pobierają krew :P I zawsze paczę się jak się wkłuwa. To już chyba kwestia przyzwyczajenia przez te wszystkie lata kontrolowania tarczycy.
    a daj spokój
    Ja bym mdlała :D

• Pączek Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Ania to kuruj się :*

Robaczek
    jeszcze nie, na razie podstawowe hormony, owulki, lekarz kazał dać sobie czas do roku

łykam jeszcze Ovarin

u nas też sporym problem są nieregularne <3 ...

mój maz pracuje na etacie i do tego prowadzi swoją firmę, często jest w delegacji i niestety nie ma takiej możliwości żebyśmy np. <3 co drugi dzień.
    dlatego sie obserwuję i kombinujemy zeby w płodne chociaż jedno <3 było
    wkurza mnie to okropnie
    Skąd ja to znam !

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla rozweselenia opiszę Wam dzisiaj mój głupawy sen :P

Śniło mi się że byłam w restauracji i zamówiłam jakąś liściastą herbatę, taką parzoną w siteczku. Ja przezorna, miałam ze sobą moją ulubioną herbatę, z kawałkami suszonych owoców (które można później wyjadać), więc jak zobaczyłam że tamta przyniesiona przez kelnera wygląda nieciekawie, to dosypałam do niej swojej. Zaparzyła się, więc ja chciałam chapnąć truskaweczkę, a tu do mnie kelner podbiega i bierze mi ten koszyczek z herbatą i mówi że to trzeba oddać, bo inni też sobie z tego mogą zaparzyć, a jak nie oddam to będę musiała dopłacić 12 zł! A ja na to, że to moja herbata, a poza tym ja chcę zjeść te owoce i wolę dopłacić, a ten mi to wyrywa. W końcu kelner wygrał, a na rachunku i tak dopisali mi 12 zł :P

Kim87, Tuliska lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    A robiliście jeszcze jakieś dodatkowe badania? Typu mąż nasienie, drożność jajowodów?

Ja jeszcze nie :/ Chciałam wysłać męża, ale uparta bestia :( Chociaż na razie ja muszę się dowiedzieć dlaczego nie mam owulacji i ją przywrócić, a później będę maltretować małża :P

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek, witaj w klubie :/

dlatego też zdaje sobie sprawę, że pewnie kilka cykli stracone, bo za mało było <3, ale nic na to nie poradzę...

Ania
    ja mam owulację co miesiąc, tzn. ovu mi ją co miesiąc wyznacza i dupa!

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A dla rozweselenia opiszę Wam dzisiaj mój głupawy sen :P

Śniło mi się że byłam w restauracji i zamówiłam jakąś liściastą herbatę, taką parzoną w siteczku. Ja przezorna, miałam ze sobą moją ulubioną herbatę, z kawałkami suszonych owoców (które można później wyjadać), więc jak zobaczyłam że tamta przyniesiona przez kelnera wygląda nieciekawie, to dosypałam do niej swojej. Zaparzyła się, więc ja chciałam chapnąć truskaweczkę, a tu do mnie kelner podbiega i bierze mi ten koszyczek z herbatą i mówi że to trzeba oddać, bo inni też sobie z tego mogą zaparzyć, a jak nie oddam to będę musiała dopłacić 12 zł! A ja na to, że to moja herbata, a poza tym ja chcę zjeść te owoce i wolę dopłacić, a ten mi to wyrywa. W końcu kelner wygrał, a na rachunku i tak dopisali mi 12 zł :P
    Piękny sen.;)

Ja za to w nocy doswiadczylam swędzenia cyca;-D myślałam że cholery dostane. Nie mogłam zlokalizować tego swędzenia . Znaczy wiedziałam gdzie ale jak tam się drapalam to nie pomagało. Skończyło się na tym ze wytarmosilam całą klnąc pod nosem. Mój mąż miał ze mnie beke bo się przebudzil a tu kołdra w ruchu:-D skonsternowany zapytał czy wczorajszy sex mi nie wystarczyl? :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 10:18

AniaŁ123, Bella_Bella lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Piękny sen.;)

Ja za to w nocy doswiadczylam swędzenia cyca;-D myślałam że cholery dostane. Nie mogłam zlokalizować tego swędzenia . Znaczy wiedziałam gdzie ale jak tam się drapalam to nie pomagało. Skończyło się na tym ze wytarmosilam całą klnąc pod nosem. Mój mąż miał ze mnie beke bo się przebudzil a tu kołdra w ruchu:-D skonsternowany zapytał czy wczorajszy sex mi nie wystarczyl? :-D

Haha!!! :) No ze swędzeniem nie wygrasz ;)

preg.png

Starania od I 2020
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Jestem tu zupełnie nowa, ale chciałabym się dołączyć :)Staramy się z mężem 10 miesięcy - niestety bezskutecznie (właściwie 10 miesiąc minie jutro, ale dzisiejszy test nie pozostawia złudzeń :( ). Dotychczasowe badania nie wykazują żadnych przeciwwskazań, ale wciąż się nie udaje... Obawiam się niedrożności jajowodów (moja mama miała ten problem), ale gin każe mi z tym czekać do co najmniej roku, bo twierdzi, że wcześniej nikt mi HSG nie zrobi...:/

Więc od razu na wstępie przedstawiłam Wam jak się moja sprawa ma :D

Jeszcze raz CZEŚĆ WSZYSTKIM :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Haha!!! :) No ze swędzeniem nie wygrasz ;)
    I to jeszcze miałam tak że swędziało mnie jakoś w środku i nie mogłam znaleźć miejsca które by to zniwelowalo

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Witam :)

Jestem tu zupełnie nowa, ale chciałabym się dołączyć :)Staramy się z mężem 10 miesięcy - niestety bezskutecznie (właściwie 10 miesiąc minie jutro, ale dzisiejszy test nie pozostawia złudzeń :( ). Dotychczasowe badania nie wykazują żadnych przeciwwskazań, ale wciąż się nie udaje... Obawiam się niedrożności jajowodów (moja mama miała ten problem), ale gin każe mi z tym czekać do co najmniej roku, bo twierdzi, że wcześniej nikt mi HSG nie zrobi...:/

Więc od razu na wstępie przedstawiłam Wam jak się moja sprawa ma :D

Jeszcze raz CZEŚĆ WSZYSTKIM :)
    Hej witaj kochana. A robiłaś jakieś badania hormonalne? Mąż się badał? Coraz częściej to chłopy mają poblemy

3jgxflw1867zd36k.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Pączek, witaj w klubie :/

dlatego też zdaje sobie sprawę, że pewnie kilka cykli stracone, bo za mało było <3, ale nic na to nie poradzę...

Ania
    ja mam owulację co miesiąc, tzn. ovu mi ją co miesiąc wyznacza i dupa!
    Dokładnie mam to samo - chłop jeździ, ja jeżdżę - mijamy się czasami - krew mnie zalewa :/ no ale cóż - takie życie

• Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy słyszałyście o żelu, nie pamiętam nazwy, w każdym bądź razie ma pomóc przy braku śluzu płodnego? Ja owulację mam, ale śluzu prawie zero. Myślicie że to może byc przeszkodą w zajściu?

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Hej witaj kochana. A robiłaś jakieś badania hormonalne? Mąż się badał? Coraz częściej to chłopy mają poblemy

Tak jak pisałam - żadnych przeciwwskazań. Wszystkie badania dobre. Lekko podwyższony testosteron, ale mój gin twierdzi, że to jeszcze jest ok. Mąż wyniki też ma dobre (może bez rewelacji, ale na pewno źle nie jest).

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    A czy słyszałyście o żelu, nie pamiętam nazwy, w każdym bądź razie ma pomóc przy braku śluzu płodnego? Ja owulację mam, ale śluzu prawie zero. Myślicie że to może byc przeszkodą w zajściu?
    Chodzi Ci może o Conceive plus? bo on ma niby takie właściwości :) kupiłam i stosowałam w tamtym cyklu :D całkiem fajny, ale jak narazie nic mi nie dał :)

30 lat

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek83 wrote:
    Conceive plus bądź preseed. Jedne mówią ze pomaga inne ze nie

3jgxflw1867zd36k.png
  • M_Belly Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza,

Jednak przełożyli mi wizytę na 7.11 więc Ty będziesz jednak pierwsza :)

M.

f2w3gzu3f5dq1xgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek
    a probowalas wiesiołek na poprawe sluzu? polecam

• Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, a jak u was ze śluzem płodnym? Bo ja chyba go nie mam :( Nic nie wypływa ze mnie w tych dniach...

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
  • Robaczek83 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Robaczek
    a probowalas wiesiołek na poprawe sluzu? polecam
    Próbowałam, nic nie daje, choć co prawda to był mój pierwszy cykl z wiesiołkiem... Ale nic a nic nie zauwazyłam...

4cs, kolejna nadzieja...
    58g0zlo8aqse4bgl.png
‹‹ 3421 3422 3423 3424 3425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ